Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2010 11:49 - Откриха Мавзолея на Аспарух
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 2817 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 24.09.2010 12:02


Откриха Мавзолея на Аспарух от Онгъла

От Британска Археология обявиха,че те вече могат да разгласят подробности от научно -изледователската работа извършена върху късно-римския скелет за когото изтече информация преди около година.

Всичко това едва ли щеше да бъде по силите на британските археолози днес ако преди около 40 г британска правителствена делегация не бе посетила България и в частност град Стара Загора .Точно тогава в далечната 1972 г от археолога Хенри Нърст е извършено разкритието край късно римското гробище в Кингсхолм и е намерен мавзолеят със съдържащите се останки на Римския Британски крал.Хенри Нърст заключава,че това е местен британец от пети век.Че е Знатен Римски Британски принц се потвърждавало от факта ,че тялото е било положено в мавзолей ,в добавка с намерените по тялото предмети изработени от високо цененото сребро.

И докато археолога прави своите велики открития и доказва благородния произход на Британците, из улиците на Стара Загора, крачи британската делегация под ръководството на тогавашният министър на образованието. Както ще признае по-късно министърът на образованието ,на тях им прави силно впечатление тези както ги наричат "занаятчийските " училища в Стара Загора.Така са определени известните за българите СПТУ-та. Само две години след завръщането си на Острова ,вече като като министър -председател и днес повече известната като баронеса Татчър ,успява да реформира Образователна система на Острова . За жалост при посещението си тогавашния министър на образованеито не е обърнал полагащото се внимание на Ветеринарния и Медицинските институти в Стара Загора и това забави научно изледователската работа на британците. Грешката бе поправена не без помощта на някои презокенски комици и главно Джей Лено и неговите непрестанни шеги за беззъбите англичани.Така например по повод борбата за домакинство на Олимпидата преди няколко госдини между Париж и Лондон ,той я нарече епична борба между SPINELESS/безгръбначни/ и TOOTHLESS/беззъби/. Това допринесе за значителна британска ивазия по българските земи с цел използване и на евтините зъболекарски услуги в България.Римския Британски крал за анализ. Отдавна злите езици говорели,че този индивид с пълен набор от зъби не може да бъде британец. Оксижено-изотопната композиция Angulus, като подобно сведение се посочва и в Historia Brittonum,която е от 8 век.http://www.kmatthews.org.uk/history/hb/historia_brittonum5.html#m17

И ето,че както обичаха да казват в България количествените натрупвания водят до качествени зименения. Завършилите британските СПТУ-та с техите познания по САПРОМАТ и разширени познания по металите в съчетание с посетили български зъболекари британци,от които по любознателните са научили,че изследвания на зъбите могат да потвърдят ранното местожителство на индивидите.

Така от дума на дума новите научни методи са навлезли и на Острова и някой оправил си зъбите в България е разказал за тези люботпитни приказки на българските зъболекари .. и реставраторът Дейвид Райс подържан от Бристолското Археологическо общество представил два от зъбите на

доказала,че този човек е прекарал детството и в студените територии на Източна Европа,днешна Ромъния и Унгария,а още по ранното си детство в още по северно-източните части на Европа.Изледването е извършено в NERC Isotope Geosciences Labaratory към Keyworth ,Nothingam.

Изведнъж и от Британския музей и от неговия департамент за Праистория и Европа забелязват,както се изразява Тереза Гилморе.че индивида имал необикновено голяма глава и отличителни кости на темето,което указвало ,че той произхождал от Северното Причерноморие и Долния Дунав. Друг един служителе на същия департмент към Британският музей, Бари Агер установил,коланите били "от чистаго серебро" Кримской тип и във форма и модела , който бил характерен за изработките на коланите на Готи,Алани и Хуни. Или това са така известните ни и определени от Моравчик и други известни византолози български колани.

Разбира се и най-вече от Британския музей всички знаят,че са наследници на англосаксонци,римляни и викинги.Но както и в най-добрите семейства и те имат своите тайни и пияни попове ,които пишат на градус де що им скимне. Един такъв е Преподобния Беда който твърди,че преди да дойдат на Британските острови Англии -те населявали място наречено Онгъл,

В последната пък са посочени и богарите като наследници на Яфет,сина на Ноа на който е Европа.

оригиналния превод тук

даден е и превода Момзен

ето ги българите

..................

neguio autem habuit tres filios: uuandalus, saxo, bogarus.

Neugio имаше три сина : Вандал ,Сакс ,Богар

.................

neguio autem habuit tres filios: uuandalus, saxo, bogarus.

.......

Neugio имаше три сина : Вандал ,Сакс ,Богар

istae autem gentes subdiuisae sunt per totam europam.

Цяла Европа е раделена между тези народи .

В допълнение на посоченото от Беда че Англиите са живеели в Онгъла ,в допълнение,че лице на име Аспарух живеело в Онгъла ,на север от Дунав, а погребания в мавзолея доказано бил идвал от делтата на Дунав разбираме,че старанията на археолозите от долното течение на Дунав в търсенето на мавзолея на Аспарух удрят на камък поради простата причина,че Аспарух лежи в мавзолея си на Британските острови ,както ни указват и Преподобния Беда(само да добавя,че преподобен човек не пие ли,та да не каже някой бил пиян и ни заблуждава). Онгъла е се посочва и в Historia Brittonum,която е от 8 век.Да са живи и здрави завършилите британси СПТУ-та учени успели да разчетат кримското чистого серебро и по добре късно отколкото никога. В България има един предмет от чистаго самородного золото повече известен, като Калоянов пръстен. Де да можеше и на него некой от завършилите британси СПТУ да му направи анализ. Или поне да изпратят специалистката забелязала,че главата на Аспарух бил апрекалено голяма за знатен Британец. Ето такова набито око ни трябва за анализ на т.нар. Калоянов пръстен,който е с четвъртит отвор и вътрешен размер изключващ носенето му човешки пръст.

Ех,де да имахме и ние такива специалисти. Нямаше да ни крадат историята.

И все пак да ни е честит Мавзолея на Аспарух от Онгъла.

експозицията може да се разгледа в музея на Глаучестър

imageimage
image 
Гласувай:
1
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 2593800
Постинги: 995
Коментари: 3771
Гласове: 1667
Календар
«  Януари, 2019  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031