Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2010 05:07 - Знакът на Константин
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 1953 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 27.10.2010 05:15


Всеки римски император се е стремил да запази живота си като се е опитвал да внуши най-вече на тези от които зависи ,че той е Бог и неговата власт идва от бога и те не могат по тази причина да го свалят или избират,че не те са тези копито определят. Елагабал докарва Слънчевия камък,Аурелиан се провъзгласява за Сол инвиктус ,Доминициан по ранше се обявява за бог и т,н, и да не се отклоняваме,всичките са малко или повече неуспешни.Докато Константин не вижда един знак свише. Първоначално пишат, че армията го издигнала за имп. После става ,че били армията и Бог. И накрая е само ,че той бил поставен от Бог. И това е в рамките само на един схоластик утвърдил го като Константин Велики.

 

Той,Константин,до края на живота си не е бил сигурен кой Бог е видял,но е изпълнил съветите му безпрекословно,така както направи и фарото преди него.
Но много точно е представен знака му. Колелото на слънцето Ж или Ж в окръжност. На което се добавщ впоследствие и символа на императорската власт,жезъла. Това е жезъл,египетски жезъл символ на властта ,който символ Константин използва в знака си.
 

 

Атен се изобразява единствено и само като сияещия слънчеви диск,кълбо светлина, за разлика от всичко други зооморфни египетски божества.(Христос казва ,че е кълбо светлина б.б)

(Разбирай Константин и Елена ,които "гърците" едва дочакват и с радост подменят с Марциан и Пулхерия в опита си да заличат Константин .не са озирис и изида ,този култ само се синкретизира както всьо осталное .това е е и целата на християнството ,да се превърне в универсалната религия. най-добротъо божие оръжие за тази цел бе Чингиз хан,но в последния моменто Бог незнайно защо се раколеба. е все пак Чинги з хан установи модерния свят и европа)

Константин въвежда един култ,учение,който ще стъпи на всички римски култове,които пък са вкл. де що има култове от Британия до Месопотамия и който по късно ще се развие в християнството.Знака му представлява ,
Колелото на слънцето с този един жезъл и ще се предтставя по-късно и като =ХР .Като букви Х и Р. Но не е. Наличен е и един друг Константинов знак от това време,оригиналния ,чисто Ж.Без жезъла или Р то. Колелото на Слънцето.Без Р -то(жезъла ) Франки и Българи го имат.Юдеите тоже.Все на саркофаги от четвертъое столетие -давнъйм, давном преди да се наложи знака НИКЕ на Победата Кръста.Или Х Р то. Странна работа. Константин прави нещо абсолютно индентично с това което е направил един египетски фараон,Ахенатен .
Един Бог му се явил на Фарото и му предал своите заповеди на една планина. Фарото ги запомнил и точ в точ ,като Божии заповеди ги изпълнил,като за да не ги забравя ги записал на камък.Скита Ахенатен въвежда Атен, Богът който е във формата на блестящо слънце ,като единственото божество,един единстевн Бог в Египет и забранява почитането на всички други божества. Самият Атен му се е явил и му е казал къде да построи Новия град и че никои други божества на трябва да се почитат освен него. До Ахенатен той е считан за треторазредно превъплъщение на Слънцето за разлика от зооморфните форми на птици,животни и др.под. На всички изображенията от стелите които са вкопани около скалите на Новия град е изобразено Ахенатен и Нефертити които го почитат с двете си малки деца.Бог Атен им подава знака анкх,символ на живота и прераждането(египетския кръст) посредством слънчев лъч.Навсякъде в Новия град има светилища в които е статуята на фараона Ахенатен като обект на почитане.Неговите статуи се намират и в градските градини и в частни богове. Населението почита Фараона и жена му,а само той и тя Бог Атен.

 

След като побеждава в една поредна гражданска война "родата" Лициний на чиято страна са "скитите" от Понтуското Скитско царство или както го наричат Боспорското,волския проток,защото от там била преминала "скитката" със кръгло като месечина лице Еуропа,пренесена от биволите , Константин се захваща за реформите защото животът му е мил .На тези от Волския проход дето си стоели около биволите дето пренесли Еуропа и които денонощно си се плацикали в Меотида ,и мост им направил и градове построил. Все пак и на Константин ,който не случайно е считан за най-големия администратор в историята на света,на него му е безпределнон ясно че ако остави "митраизма" ,старите митраистки легиони ще надминат рекорда си от по един убит от тях император на месец.С многобройното му семейство само за полусезона са щели да го подобрят на имп.и половина за седмица седмица и половина. колко импа за три седмици ?И като ги нямале тримата треньри Кирил ,Константин и Методи и нубийската им сестра не се свъртявала тъдява,студено и било ,нямало и кой да им измисли числата ,немаше и да могат да си сметнат рекорда.Ако беше оставил и разчитал на старите митраиски легиони да укрепи и реформира властта си,Константин щеше да е поредния заклан от тях и империята продадена на търг на най-високия наддаващ.
За целта Константин провежда своята административна реформа в която императоръ
т е император и е невъзможно да се добереш до него, нужно да преминеш през различни новосъздадени служби и ново административно и военно разделение ,разделяне на цивилна и военна власт и т.н.
Реформата се гарантира и облсужва чрез от въвеждането на един нов имперски култ създаден точно за тази цел,превръщането на императора в император ,който е стъпил на всички римски култове и който по късно ще се развие в християнството. Той прави нещо абсолютно индентично с това което е направил един египетски фараон.
Та Константин следвайки примера или по скоро и на него му се случило същото като на един Фаро го следва буквално.Нова държава,Нов град,Нова религия ,Новите(непознатитите) Българи
Поставя една своя статуя като на Атен,Слънцето и всички да му се молят на него Константин, а само той да се моли на Господ. Същото преди това прави и фарото.Богът който е видял е във формата на блестящо слънце ,Атен. Фараонът и семейството му само могат да се молят на него,а всички се молят на тях.Само на тях се дава от Атен знак анкх живота ,анкх,египетския кръст. Това прави и Константин. Той издига такава колона на върха със статуята си като Слънце в Константинопол и му се молят до 1453 г. въпреки,че религията е трансформирана ,кръста бе станал символ и т.н. Папищяците при все че властта им идвала от Апостол Петър използват т.нар. Завещание на Константин(Константинов дар),или втората по големина измама в историята след т,нар Кирило-Методиево дело с което на славяните им измислили писмеността, с което си утвърждават властта като дадено им право от Константин да се разпореждат на Запад и всичките им декрето до 12 век са в името на Константинополския император.
Християнството и юдейството почти са успели да заличат своите египетски и от там скитски корени и да ги представят за свои. Стига се дотам,че това което е до 8-
10 век християнство днес да го предтставят за юдейство.

Доказателството че това което е видял един фараон е християнството,под формата на почитане на Атен, се съдържа в самата схоластика на християнството, че има един единствен бог .Може ли този Бог на Ахенатен - Атен,да е друг, да са двама Богове ? Не ,този който вижда фарото е Бог, е и същия който се счита за Бог от християните и от всщ осталньое человечество. Променен ли е Бог-а от Стария Завет и друг ли е Бога от Новия завет или е проеменено човешкото възприятие за Бог ?Не .Има Един Бог .Първото свидетелство за него е от фарото и името му е Атен.Теолозите твърдят днес ,че дори съвременните учени-физиците доказали "християнската" концепция за един единствен Бог.Е ако днес са доказали че е един единствен то и при Ахенатен е бил един единствен -Атен.

Християнското учение с времето поглъща всички по малки регионални течения(религиозни учения),инкорпорира ги в своята ценностна идеология и каквато и ценна идеология те да съдържат се превръща в християнска .В него може да намерим следи от всички без изключение философски или религиозни учения .

Атен тогава е избрал Египет за делото си .Не успява. Следващия опит с великата сила на момента Рим,успява.

За съжаление властта корумпира,абсолютната абсолютно.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3851505
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031