Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2010 23:21 - Католици (тракийци,комунисти,евреи,славяни и таk дальше) ли са Поляците
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 4946 Коментари: 5 Гласове:
4

Последна промяна: 31.10.2010 23:23


В Сарматските гори в местността със звучното "Тракийско" име Ясна Гора се пази и почита символа и обединителя на една нация.Не ,не е католицизма,а нещо което го демистифицира и ни кара да си зададем въпроса католици ли са поляците .Както и "траки" ли са поляците. Без да имат и парче от известната по целия свят " тракийска керамика" ,кой име е сложил това "тракийско " име в местността, където се съхранява сърцето на една нация? Не са ли те и европейските прото- комунисти с петолъчките които са изобразили по националния си символ.Кой е сложил тези петолъчки,този всички знаят това ,комунистически,тексаски  и еврейски символ .В държавата където има поговорка ,че жидовете казвали на поляните с бели сукмани -"Улици ваши,Домки наши" на език който всеки знатен тракиец,който знае да чете ,разбира,не ги ли прави това жидска република.Кой е този символ на поляните ?. Не. Не е скитската " скитика" с която тръгват срещу "братушките" освободители ,облечени само с бели сукмани и въоръжени единствено с прочутото "тракийско" оръжие -скитика само защото като македонско воевода Косцюшко им казал-Братушките имат Пушки.Требват ми.Вземете ги. И сголи гърди срещу топовете (топ-тракийско име на Пушка б.а.) тръгват срещу Братушките Освободители на вся славяни поляните . Което ги прави тракийци. Кой скача срещу Освободителя си. Само луди които за национален сумвол и централен фокус около който се изгражда Полската държава са избрали Черната Мадона от Честохов.Черна ли казах ,ами че те тогава идвали от Африка !Тези поляци. Всички знаят това. Една икона има специално място в сърцето на всеки поляк .Една икона е обединител на нация . Защо е черна-ами защото всички тракийски мъже си говорят за блондинки пък се женят за брюнетки. Или защото в Стария Завет,Песен на Песните е казано " Аз съм черна но красива,о Дочки (дочери,керки,щерки б.а.) на Йерусалим..." На кой Бог се кланят поляците ,на Лошия от Стария или на Добрия от Новия ?

И тогава кой е създал тази икона и кой я е пренесъл в местността с тракийското име Ясна Гора .Как едно изображение в традиционния стил на т.нар. източно Православие е станал символ на католическа Полша.Изработена била от пчелен восък. Което изключва възможността да е тракийска. Херодот ни пише ,че траките ги било страх да ходят на север от Дунав,защото там имало много пчели ,в добавка с неизвестни за тях племена,които имали малки пъргави кончета,които не могли да носят ездаи и затова непознатите хора ги впрягали в каруци.

Една загадка която предстои да бъде разрешена. Защото е ключ към разгадаване на полската душевност и ще ни покаже, защо след като нямат от прочутата тракийска керамика поляците ,които всички знаят не са българи,тези от блоговете знаят че не са и тракийци ,които били българите,се кланят на един Православен символ (дали е Православен б.а.) сащински сащисани езичници.
image



Тагове:   Славяни,   дальше,


Гласувай:
4



1. get - По-скоро потърси връзката ... !
01.11.2010 00:43
По-скоро потърси връзката към Wielki кшияндже Литовскего. Династията започва с един дето го пишат Kiernus, ама му викали Чиернуш.
Още малко да помогна - Откъде извеждат династията си Ягелоните. Каква връзка има с това един българин Всерусийски митрополит ?
Действие последно - Защо Владислав ІІІ Ягело умира в битка през 1444 г. и къде ?

Дано съм бил полезен и успех !
цитирай
2. iuliuscaesar - гет спри да дваш акъл на хората и в...
01.11.2010 21:56
гет спри да дваш акъл на хората и вземи та напиши нещо че не се издържа
цитирай
3. shtaparov - Поляците са бивши Трако-Българи
20.11.2010 21:14
Истинската икона всъщност е това отдолу,а обковът отгоре е вероятно значително по-късен. Начетените историци знаят,че поляците първо са били православни,преди да станат католици.По време на православието все още не е имало полска държава,а земите на днешна Полша са били васали на Българската империя,която им налага първоначално форма на гностическо християнство,а след него и православие(за кратко). По това време там са пишели на Кирилица и Глаголица (двете "нови" писмености,произлезли от праисторическите Български руни),но след отслабването на Българската империя през X-ти век католиците от
днешна Чехия се възползват от това,за да наложат католицизма и латиницата.
Този процес навярно е бил подпомогнат и от вътрешни религиозни сили,чието верую е било по-близко до Католицизма,отколкото до Православието.Така тези земи отпадат завинаги от Българското управление,под което попадат още по времето на(или преди) Княз Кубрат,несъмнено.Самите поляци поне до X век са били Българи-доказва го народностното им име и техните лични имена:
1.Полска(име на полската държава)=Болжка.
2.Поляци=Поляни(Беляни,Белгяни,Бългани,Беличи=Бълъги,Белгичи=Бългичи)!
3.Мешко(един от основателите на отделната полска държава)=Метко(Метоко-
име на Тракийски цар), Митко(популярно и днес древно-Българско име),Мешо
(виж идентичността на именните форми Мите-Митко,Гоше-Гошко,Тоше-Тошко и т.н.)=Мито(Мите,Мате,Мише,Маше,Машо,Нешо,Нешко и т.н.-можем да посочим още много древно-Български имена,идентични с името Мешко).
4.Болеслав(полски крал,наследник на Мешко)=Бореслав(Борислав): древно-Българско име!
5.Пан(стара полска титла)=Бан(Бат), Ван(Вад,Вод,Вожд,Канз,Канас,Къняз и т.н.)-
древно-Български титли в различни диалектни разновидности.
цитирай
4. marknatan - хареса ми попадат под властта на ...
21.11.2010 23:18
хареса ми
попадат под властта на българите още със създаването на т.нар. българи

за статистиката-пренесена е от украйна
цитирай
5. shtaparov - Пояснение:
24.11.2010 00:20
Поляците никога не са завладявани насила от Българите,понеже те самите са си били чисти Българи до Х-ти век и дотогава са споделяли доброволно нашата съдба. Бидейки едно от многото отделни Тракийски племена,биват обединени
в общотракийска империя първо от Атила,после от Кубрат.По-късно от тях ни разделя католицизма,който не е избраната от тях форма на християнско вероизповедание.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3866682
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930