Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2010 07:45 - Кагана Михаил и всенародния събор за Българский Буквар
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 1118 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 29.01.2011 12:02


Кагана Михаил си беше Ристиенин. (кагана михаил е упоменат в анонимна бг хроника ,б.а. )Каган ,каган ,ама Михаил .Ристиенин. Със ристиенско име .Ристиенин,ристиенин ама каган. Каган,каган ама ристиенин.Добре де,хем каган,хем ристиенин,кажи му българин.Така им се викаха на тези Ристиени ,които не бяха от политически коректното Ристиенство.Българи.Другите бяха християни ,или ромеи. Много добрини правиха Ристиените Българи на Християните Ромеи ,ама ония не признаваха. Щото Ристиенството на Българите не било политически коректно и кимали на Убратну,а не като у Свето.Така си било карало ут време Оно.Такъв бе и Кагана Михаил. И той кимаше на убратну. И като му кимаха на него християните той пак убратну ги разбираше. Що христиени затри заради това пусто кимане ,що христиенски чаши направи за каганския сервиз от това пусто българско кимане,не е за разправяне. Затова в един слънчев ден реши да не кимат вече поверените му български народи на убратну,а да кимат като Свето.
Речено сторено. Препокръстиха се и Кагана и поверените му български народи. Извика той най-важните боили на царството,тези на които изпращаше синовете в Оксфорд да учат науки,и им рече: Вече кимаме като у Свето. Сега искам вие с вашите синове българските букви да ги опишете да не стоят сиротници ,и в Български буквар да ги сберете на народа да ги представиме.Да ми обадите като сте готови всенароден събор да вдигнеме. Българите да зарадваме че сме им събрали Буквите в Българския Буквар сиротници да не се скитат гръците да ги не затрият.
Мина се не мина и хабер пратиха Боилите и техните синове ,че са изпълнили заръката. зарадва се Кагана ,всенароден събор свика .Народ от цялото му царство дойде.Събраха се българските народи : Уралци самородно злато донесоха за дарове ,от Прага пиво докараха за гостите,от гизалпинците лед от глетчери за охлаждане и,от Балтика кехлибар за девойките,от Солун маслинки и солена риба за мезе .
Три дни яли, пили и се веселили в очакване на главния момент за който бил свикан Съборът. Да си видят Българите събрани Буквите в Българския Буквар.
Качи се Кагана на сцената с 40 те боила и оксфордките възпитаници да представи Буквара с Българските Букви . Отвори го той и ченето му увисна. Първата Буква вместо Б като България,Б като Бог,Б като Буква,Б като Буквара и не на последно Б като Борис ,която им бе дал да гледат от златните монети от съкровището на българските Кагани за да я изпишат, както на старите български монетите Великите Кагани са я изписвали,а тея синковци на первое място бпха изтипосали греческата алфа,гаче това бе за греческата алфавита , а не за Буквара на Българите-Българския Буквар с Букви Божии Български от Борис Българина добрия ристиенин направен !?
-Гиди мискини,бадява си ладите пивото с чорбаджийския лед.Аз Букви в Български Буквар или греческая алфавита заръчах ,та не сте сложили впервая буквата Б като Бог,Б като България,Б като Буква,Б като Буквар ,Б като Борис Българина Българския Буквар с Божи Български Букви мпоръчал .
Това бяха последните думи,които чуха 40 те боила и Оксфордките възпитаници.
Извади Кагана ятагана и каганския сервиз се увеличи с четиридесет чаши със сребро и самородно уралско злато подковани ,само за знатни наздравици за знатни случаи изваждани .
Еще 40 дни се пило и се веселило да се помни и се знае каганска дума престъпва ли се .
И днес некое българско букварче да попиташ коя е и кой я създаде буква Б и Букваря ви всеко знае.
Само бугарчетата от новата източна порода ,турцизирали се и грецезирали се преди да се русифицират напълно и да забуварят какви царе и кагани са имале Българите, думат че гръцки братя от Солуна им били създали буквите и след тех вървят и ги славославят гаче са им тез гърци царе биле.Ама макя им била славянка.Те за туй така новата източна порода след тех вървели.
Е,то като на цара неверник Баязид майка му е Българка, турци ли да се пишем.а?

image


Тагове:   буквар,   Михаил,   кагана,


Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3866733
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930