Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2010 06:27 - Манихеи ли са аварите и славиниите на Крум(803-814), назовавани и "така наречените българи",че манихея Никифор I (802-811) празнува Великден заедно с
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 5704 Коментари: 4 Гласове:
2"Никифор беше пламтящ почитател на манихеите(сега наричани павликяни) и неговите близи съседи Антигонаите(еретическа Пиргиева секта) в Пиргия и Ликаония.Той с удоволствие учавствуваше в техните обряди и церемонии."

Нека да разгледаме

подробно описаните от Теофан действия,които се развиват в 809 г.Теофан е починал в 817 г. и описва събитията за манихея КРУМ(803-814) и манихея НИКИФОР (802-811) които като манихеи заедно празнували Великден в Аула(двора б.а.) на Крум ,КАТО ОЧЕВИДЕЦ. Манихея Никифор малко по-раничко напуснал манихейството от Крум,поради личния си избор да не се съобрази с войската на Крум съставена "от аварите и околните славинии".

"

Скриптор инцертус":
"
Прочее след това на императора било известно по слух, че Крум се е отправил на поход, като събрал голяма войска от аварите и околните славинии"

О

писаните от Теофан действия:

Из Хроника на Теофан септ1,808-авг 31 809 г. ГИБИ 3


"През същата година ,преди великденските празници,Крум,вождът на българите като се отправил срещу Сердика ,превзел я с измама и обещания,избивайки 6 хиляди души ромейска войска извън множеството ромейски граждани.А Никифор ,като излязъл привидно срещу него на третия ден от страстната седмица ,не извършил нищо достойно за споменаване.Той отказал да даде обещание за ненакърнимост на спасилите се от клането началници,които го молили за това,и ги принудил да избягат при враговете.Между тях бил и спатарият Евматий,опитен механик.А,Никифор за голямо безчестие,се постарал да убеди с клетвени послания столицата,че е отпразнувал Великден в в аула(двора б.а.) на Крума."

Известния ни Бари,в мнение дадено под чертата,от "История на източната римска империя"изразено още от 1912 г.,че при този поход като отплата за превземането на Сердика Никофор нападнал и ограбил Плиска.

Българския учен

Златарски ,за пореден път защитава честа на България и подсказва друга насока на действията и пише ,че от съобщенията на Теофан не могат да се правят такива заключения.(Друг път За това как Златарски спаси България с неговата карта, от гръцките попълзновения претендиращи за земите на столицата на Македония Сердика и основаващи се на картата издадена от Петербург в която "българи" има само на север от Куманица(така населението по тези земи преди 500 г наричали планината,която днешните нови източна порода граждани на България наричат Балкан,а те самите си се назовават "balkanec",като един блогов шизоид ,който естествено не различава българското,щото сега решил да се немчасва . )


Няма да правя семантичен анализ на използваната дума празнувам, а не плячкосвал,вилнял и т.н.,дори няма да коментирам стила на Теофан по отношение на пропуска му да отбележи сарказъм в клетвените думи на Никифор и да не намери точен израз и т.н. и т.н.

Да започнем с това,че ако Никифор е плячкосал Плиска няма нужда от клетвени обещания,плячката говори сама по себе си вместо клетвени послания .И Теофан щеше да намери точната дума,а не за пореден път някой в 1912 г да му я дописва и да ни превежда какво би бил казвал с това и какво означавало.
По същество: От написаното разбираме,че Крум избил най-малко шест хиляди,а спасилите се от клането после се върнали при него да ги дозаколя ?
Написано си е .След което Никифор с клетвени обещания се опитва да убеди столицата,че е празнувал Великден в аула на Крум.

договорът от 716 г
"Освен това бегълците от едната и другата страна да бъдат връщани взаимно ,дори ако се случи да заговорничат срещу властите".

КЛЕТВА ДАЛ !Пред Столицата.Клетва се дава за някакво действие,казах ако е плячкосал аула,щеше да има материални доказателства.И клетва не се дава току тъй.Описано е едно реално празнуване на Великден от двама манихеи. Манихеина Никифор не е празнувал Курбан байран. Ако е искал да празнува Курбан Байран е щял да отиде в Спеин.
Знаеме ,че в този период е действувал договорът от 716 г подписан с Кормесий
СПОРЕД КОЙТО (така е записано ,че договорът е с Кормесий ,не е с Тервел,няма да коментираме тук,ясно е и от други сведения,че има един нубиец Тервел в Солун и др.под.поне еще двух Тербелииевци) :

Не е шизоидната стражарска власт,към която се числели римските стражари,която всички знаят не била бизантийска ,а ромейска,а са уппоменати две отделни власти .

(Византийците били нещо като ромеите,но били силно ристиенизирани,даже и бизантийските граничари били ристиени,за разлика от ромеите,които всики били ристиени с изключение на ромейските граничари ,които не били не били ристиени,но иначе всичко друго им било еднакво с Византийците)Или от действията на Никифор разбираме,че той наистина е отишъл при Крум за да преговаря за завръщането на бегълците,затова и клетвени послания.И Теофан още веднъж много коректно е предал случилото се.
Ако тук Теофан не е коректен при предаване на събития от неговото време,от началото на 9 век в който той живее и пише като очевидец ,какво да кажем за събитията от преди двеста години на които се основава съвременната официална история на България ?ТЕОФАН Е ПОЧИНАЛ 817 Г И ОПИСВА СЪБИТИЯТА ЗА КРУМ(803-814) И НИКИФОР (802-811) ,КАТО ОЧЕВИДЕЦ

Т

А Крума изоставил неговата войска съставена от околните авари и славини и се отдал на "мутраистки" запой с чалга певици и бачо си Никифор.

Че манихея Крум не разчита на римските стражари е ясно само от два откъса

ова,че Никифор Първи е празнувал Великден при Крум означава и Крум го празнува този празник и манихея Никифор търси компанията на едноверник и съмишленик.Защото Теофан казва празнува,не плячкосва или преговаря,което е станало по време на празнуването.Под Клетва.
"Брюкселска хроника " "По същото време аварите избягали от собствените си земи и дошли в пределите на Мизия и Скития"
"
Скриптор инцертус":
"
Прочее след това на императора било известно по слух, че Крум се е отправил на поход, като събрал голяма войска от аварите и околните славинии"


Каква е войска

"

та на Крум -от аварите и околните славинии. Защо ? Защото всички Eто ти победи.Вземи,каквото ти е угодно и си иди с мир."die hard фенове на Ромска Тръпка треба да се поодкреепат.как повремето на Петър било пламнало богомилството(павликянството,манихействиото),и предвид,че има 150-200 г латентен период за всяка религия,секта и т.н.,посоченото празнуване на Великден при Крум,чиято
династия е известна със скитските си заблуждения,
описаното потвърждава ,че в българския владетелски двор са ристиени от политическо некоректното християнство на ромеите,наричано някъде и българи. Българите(ристиените) били правили много добрини на християните(ромеите) ,но те забравили. Но Бог вижда.Между манихейството,еретическата Пиргиева секта и това което ще се превърне впоследтвие в богомилство има незначителни различия,които по скоро ги правят съмишленици,и което ,от описанието на Теофан разбираме е налично в българския владетелски двор и по времето на манихея Крум ,заради което и манихея Никифор празнува с него в двореца му.
Теофан с поредното потвърждение за алтернативността на официалната ни история)

Гарантирам,че Незнаещ не му е казал на Сол Инвиктус за това си научно откритие.А останалите двама

"Всички знаят"

(

всички знаят това-че Граничарската войска ,на бъдещата г-жа Граничарша,Ирина Петровная Романова,съ-началник Застава,съкратено василевс на българите, е на Стража по зъберите на Непревзимаемия Град ,като римски граничари да ги пази от мутраиста Крум. На който обаче не му пречи да си празнува със сродната манихейска душа бачо Никифор. "Незнаещ" в абв-то си е сложил за подпис думите на манихея Крум изречени към бачо му Никифор

Из Хроника на ТеофанГласувай:
2
01. solinvictus - Да точно си предал думите на Крум и ...
29.11.2010 16:50
Да точно си предал думите на Крум и той като един истински войн,е спазил думата си ,че ще резне зелката на всеки който не спазва Клетвата!
И така е постъпил : резнал я,оставил я забита пред Окопният си АУЛ(по златарски -киргизстанско -манголско понятияе за окопи,хахаха) итя е стояла там докато лешоядите не са я почистили перфектно за обковаване със сребро!

както са постъпили и с Publius Helvius Pertinax

...His head was separated from his body, and, being placed upon a lance, was carried in triumph to the Praetorian camp

Практиката е същата...римска работа!
цитирай
2. marknatan - този "'римски" обичай ...
30.11.2010 09:06
този "'римски" обичай дали не е поредното научно откритие излязло извън отвора на Отворената Ромска Трътка Боцманова .
Не се счита за "римски" от останалия свят.
цитирай
3. solinvictus - на кой му пука за останалия свят!
30.11.2010 19:56
на кой му пука за останалия свят!
цитирай
4. marknatan - от Варна само катерача ли е нормален ...
02.12.2010 05:13
от Варна само катерача ли е нормален ?
Квото било в боцманската Ромската Трътка тва било ? Света не бил съществувал извън трътката на боцман. Или на психопатите не им пукало за останалия свят. Щото света за тях бил единствено в боцманската ромска трътка.хе,хе,хе веднъж сайко завинаги сайко
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 2726934
Постинги: 1031
Коментари: 3897
Гласове: 1685
Календар
«  Март, 2019  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031