Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2010 23:20 - Българската Буква Б, кой я измисли, I част-Криптограмата от Плиска
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 4776 Коментари: 0 Гласове:
6




imageimageimage
Надписът който се съхранява в Археологически музей Варна под № III 182 е фрагмент от мраморна плоча намерена къде,къде ако не в центъра на просветата на варварите. Голямата базилика в центъра на гр Плиска.За варварските размери на Голямата базилика,некултурно голяма за едни варвари няма да става дума,а само за тази писмена култура ,която откривателят Успенский в 1905 г определя като неизвестна писменост,в която буквите са смесица от гръцка азбука и знаци " с неизвестен произход и значение" . Бешевлиев го определя,като негръцки език,някакъв малоазийски !виж Бешевлиев и приложеното тук изображение
http://www.promacedonia.org/vb/vb_galerija.html#39въпреки

Първата буква различима буква е Б. Тук обаче Б като България е наречена руница,непозната писменост и т.н. Та това Б което, като го намериха в непознатата писменост от Плиска,го обявиха за рунен знак .(П.Георгие в "Криптограмата от Плиска").

Преди няколко години "непозната писменост" Бешевлиев бе разчетена и "откривателят" на разчитането Павел Георгиев обяви,че въпросният надпис представлявал криптограма или на български тайнопис с която било изписано за кръста тургнат в най-голямата басилика от 6 век "Знак на грешника Михаил презвитер" . Надписал си бил презвитера грешник Михаил знака, и си го тургнал в басиликата надписан с криптограма да се застрахова от "варварите" да не би му го познаят "знака"!? И после изглежда си е направил криптограма на криптограмата (шифър на шифъра който е използвал)защото много от използаните знаци нямат аналог в никоя писменост. А криптограма се прави със знаци които са известни на всички и не се въвеждат нови знаци, които евентуално ще се забравят. Всички гръцки тайнописи използват и т.нар.глаголически букви ,наред с гръцки общоприети букви,които имат числена стойност,за разлика от много кирилски. Това се използва и така и се прави тайнописа. Тъй като гръцките букви имат и числени стойности скритото послание се закодира със букви така ,че всички числени стойности на скритата ,закодирана буква и явната,изпиосаната дават кръгли стойности -10,100,1000. Всеки който знае "ключа" може да разчете текста.
Чрез гръцки тайнопис са разчетени редица приписки в средновековни ръкописи от известни руски и български учени.Да,но от Ръкописи и то от Средновековни,а не от античен текст ,като този и не на камък издялкани, а предимно по полетата на различна Книжнина 13-15 век.
Ето го "разчетен" с приложения "шифър",от Павел Георгиев ,където се получавал нормален гръцки текст "Знак на грешника Михаил презвитер" в нормален гръцки текст,с "гръцки шифър" :

ΩΧΞΗ ΛΟ--- = Σύμβ-ολ[ον Μι]-
ΥΘΒΟΚ ϠΕΩ--- = χαὴλ π-ρεσ[βυ]-
ΨΕϠΛΧ ΘΞΘϠ = τέρου ἁμαρ-
ΨC ΟΛΧ = τω-λοῦ.

Направен бил опит от руска специалистка, Вишнякова ,която обаче не могла да разчете правилно криппрограмата "защото не могла да индентифицира някои от знаците". Павел Георгиев обаче следвайки нейния метод успял да "индентифицира "точно знаците за да му излезе шифъра и да разчете "тайнописа" .
Да разгледаме Криптограмата и разчитането на знаците, които затруднили девочката и ошашавили Бешевлиев.
Букви които нямат аналогии в гръцкото писмо и нямат аналогии с нито едно известно досега кодиране на база гръцки шифър се манипулират и им се придава изкуствено наложено гръцко значение ! В добавка на това ,че са допълнително са изпилвани и дописвани.За да се получи "Криптограмата" и да съответсвуват точно знаците на кратните стойности ,те са индентифицирани за разлика от Вишнякова "Знак на грешника Михаил презвитер" в нормален гръцки текст,с "гръцки шифър".После ще пишеме и за шифъра защото такъв без глаголически,коптски или кирилски букви няма известен.
Да видиме как едни знаци става друг на хартия но на камъка си е все още видим. На хартията колкото искат да си казват това било сампи,омега,кси и т.н.. Да погледнеме пиленето и манипулациите.
Да започнем с едно умопомрачителното буквосъчетание ΘΞΘ ,което като умопомрачително можело да бъде само шифър?.
Трябва да е на третия ред . Само че да разгледаме хубаво какво има на камъка.Втория знак на втория ред е добре изрязан овал,нуличка ,с добре изрязана и дълбока напречна черта съединяваща открай докрай овала. Това трябва да е гръцката Θ и изписването и от първата1/2 на 9 век. Следват Две хубаво закръглени овала,нулички, 4 знак от ред 2 и 6 знак от ред 4. И идваме до Θ от умопомрачителното буквосъчетание ΘΞΘ?.
което се намира на трети ред знак 6 и 8. Да,ама на камъка не е същото като на Втория знак на втория ред ,добре изрязан овал,нуличка ,с добре изрязана и дълбока напречна черта съединяваща открай докрай овала.На знак 6 напречната черта започва отдясно и стига до средата.На знак 8 пък тръгва отляво и стига до средата !Изобщо няма напречна черта от край до край . Налице са три различно изписани знака . В един овал имаме напречна черта открай докрай,черта която започва от ляво и завършва до средата и черта която започва от дясно и свършва в средата. Това са три различни буквени знака.
Да продължиме с другите манипулации и да покажеме не само,че е имало пипни ме тук пипни ме там,ами са си играли и на чичо доктор.
Ето го "разчетен" с приложения "шифър",където се получавал нормален гръцки текст:

ΩΧΞΗ ΛΟ--- = Σύμβ-ολ[ον Μι]-
ΥΘΒΟΚ ϠΕΩ--- = χαὴλ π-ρεσ[βυ]-
ΨΕϠΛΧ ΘΞΘϠ = τέρου ἁμαρ-
ΨC ΟΛΧ = τω-λοῦ.
Първия знак бил омега и се озвучава като сигма.
Да погледнем последния знак от втория ред .Той няма нищо общо с първия ! И това било омега и се присвоява сигма!Последния знак от втория ред не индентичен с първия знак от първия ред! Но и двата се озвучават със сигма.Манипулаципта не спира до тук.
Последния знак от третия ред това било сампи !Тук вече ясно си личи Л с камшиче отгоре,изпилено ,но все още си личи жлеба!Какво ти сампи .Друга предКирилска буква,Руна де,от рана,изранявам,чертая Руна.
И точно там където е това Л с камшиче ,в края на четвъртия ред си личи как горни щовърхостен слой е отнет и точно като с нож по права линия отдясно на Л е озчегъртано и отдолу личи сива зрънчеста повърхност. Такава права линия от самотек или в природата не се срещат.Точно там отдолу има и вдълбана точка,част от знак който е бил там,някой пред кирилски ,руна де.
Ами какво да кажеме за ясно личимия "прабългарски" знак ОМИКРОН .На втория ред ,първия знак отдясно след релефния кръст,третия от дясно на ляво.Запълнен леко и изпилен но личи! С камшиче оттгоре на ляво,ясно се вижда и различава. Май не си личи ,А ?
Третата буква на първия ред ,знак минус ,по малко .-


Тагове:   плиска,   буква,


Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3850753
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031