Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2010 10:39 - Благодарение на научните доказателства на Борислав Георгиев -боцман,който доказа в т.н.. РТ ,че българин=комита, Комит Никола е доказано македонец ,а не българи
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 1764 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.12.2010 11:05


Както научно е доказано от Борислав Георгиев -боцман, в т.нар. РТ българин=комита. Но ето,че в средата на 11 век имаме един комита който не е станал българин. Това е Македонския комита Никола . Този факт сам по себе си доказва,че комит Никола не е българин, а македонец.

Както е доказал Борислав Георгиев -боцман, българин=комита,но разглеждания тук Никола не е станал българин,а си е останал комита .Борислав Георгиев -боцман като доказа,че комити са станале българе,защото българин=комита, правилно посочва и пише аргументирано за државата на българите на Крум.Това е времето в което след като имаме држава на българите на Крум,всички комити са вече българи.Българите, аргуметирано и обосновано доказва Борислав Георгиев -боцман,са граничарите или стражарите на ромеите разположени по лимеса.

Македония не се е намирала и никога не е била разпростряна по лимеса на Ромейската држава.

Както доказа Борислав Георгиев -боцман ,като цитира Равенския хронограф и прилага детайлна карта,българите са идвали, като стражари и охрана и са били разположени по лимеса на Дунав,който е далече от Македония.

Правилната етимология на служебното название българи е както доказа той е бул- гари.Което означава охранители на долини.

Територията на Македония е главно по крайбрежието на Егея и езерна в чиито езера са се помещавали македоногласните славяни .Никакви долинни стражари не е имало и не са били и разполагани  там.

Затова и напълно удачна е доказателствената логика на Борислав Георгиев -боцман,който показа,че името на българите е същото като това на турките(маджарите),които в 12 век се самонаричат хун гари. И двата близки турски народа и българите и турките виждаме са разположени по лимеса като стражари или граничари.

И други известни учени доказаха доста преди Борислав Георгиев -боцман,че българите са стражари. Гръцкия учен Керамисопулос защити мнението си, че българите са стражарите на ромеите,защото това идва от бургос ,шахматно разположени кули по лимеса ,там където са се помещавали стражарите или българите .От бургос,бургари станало после чрез гръцкия бургарии и българи. И все пак гръцкия учен пропусна да доразвие тезата си и да докаже ,че българите са и граничари,охранители на долини,разположени по лимеса ,което изключително откритие е основна заслуга на Борислав Георгиев -боцман. Защото как се пише стражар . Ами не се пише като граничар,макар и двата рода войски да са към народната милиция-ромската народна милиция. Още повече и че още Никифор Фока и Цихимски са бутнали всички бургоси по лимеса ,в които както пише Керамисопулос се въдят бургари и след тяхно време няма бургари защото няма бургоси,а има мизийци. В което е и голямата заслуга на Борислав Георгиев -боцман,който доразви идеята на гръка керамисопулос ,че българите са стражари,но не ги разположи само по бургосите,защото виждаме,че буташ бургоса и няма бъргари,а правилно ги постави по лимеса на дунав като бул гари,охранители заедно с хун гарите други охранители. Така обаче на всички става ясно,че Македония,която няма нищо общо с лимеса не може да е българска както се опитват некои бугари татари да я изкарват . Това се доказа и от комит Никола ,татко на првиот цар на Средновековната македонска држава,който не е погребан по лимеса като некой стражар и никой да не му знае гроба. Знаят ли се гробовете на стражарите както Борислав Георгиев -боцман доказа българите. Не се знаят. Стражарски гробове ,не царски като на Самуил царот на Македония.Те ако беха царски секи щеше да ги знае и да ги сочи. Но както се доказа от Борислав Георгиев -боцман българите са стражари. Те и затова не почитат некой цар ,а вървят и славославят двама гръцки служители от Солун ,които ги научили тех,неуките стражари да четат и пишат.Кога македонец ще върви след грък -никогаж.Македонскипт цар Александър ги е покорил като е довършил делото на баща си Филип и никога македонец не е бил стражар на гурците или да се кланп на гърците както правят бугарите стражари.

С доказването че българите=комити стана ясно и напълно македонския произход на таткото на Самуил ,комит Никола.

Времето на комит Никола,е след точно 300 години след времето на българската држава на Крум. Каквито и комити да не са били станали българи в тази българска крумова држава са станали в последващите две-три десетилетия.Тъй като продължителността на едно поколение е точно толкова 25 г.

Следователно след като българин=комита,а Никола в 11 век не е написан като българин,а като комита ясно е че той не е българин а македонец. И след като таткото на првиот цар на възстановената македонска држава е македонец,какъв е сина му , првиот македонски цар Самуил ? Единствения правилен извод който можем да направим в този случай е ,че Самуил е даже и по голем македонец от татко си Никола,заяото е донел основаването на Македонската средновековна држава на македонскиот народ.


 

С цел да урони престижа на Борислав Георгиев -боцман , А.Чилингиров е публикувал своето мнение във форум "Ти си това" ,като е демонстрирал,че не счита Борислав Георгиев -боцман ,като авторът на Римската Теза ,а посочва световно неизвестния

български учен историка-медиевист Крънджалов,когото нарочва за първият български учен , превърнал се в трън на официалната доктрина,и авторът на истинската Римска Теза,който заради това е оплют и от Б.Димитров в "12 мита в българската история (4)"
" Един негодник (проф. Крънжалов) обяви старите ни столици за римски градове, в които българите се настанили наготово…"
В първата написана от българин Истинската Римска Теза Крънджалов също аргументирано доказва и обръща внимание за укрепителните валове , че са част от римската укрепителна система, много добре позната на археологията от останалите укрепителни ровове в Западна и Централна Европа.
Тези неща нямат нищо общо с гръцката теза на Керамисопиулос,че българите са стражари и граничари.
Тук важан принос е направено с научното откритие на Б. Георгиев-боцман,който е доразвил Римската Теза на проф. Крънжалов,който обявил старите ни столици за римски градове,като убедително доказа,че римляните са нямали градпове и с това обори несъстоятелните критики на червените папагали. Така Римската Теза започната от гръка Керамисопулос може да се с
чита за наше родно изобретение благодарение на един от най-добре подготвените историци,историка-медиевист Крънджалов.

Служебното название стражар = българин е променено и доразвито от боцман,като напълно в съответсвие с научното му звучене комита той доказа че българин=комита,защото така звучи комита и на български,комита.

Докъде ще доведе това е ясно,като бял ден.Разкол и преброяване на профаните,което изглежда е била целта на Чилингиров. Защо вместо повече да цитира Борислав Георгиев -боцман А.Чилингиров си мисли ,че само акто посочи някой друг и напише,че той е авторът на Римската Тезач според него родолюбците следващи истинската българска история ще започнат да се кланят на световно неизвестния Крънжалови само защото той го е посочил.

Профаните,безмозъчните папагали веднага ще подвият опашка и ще се наредят след Чилингиров и ще започнат да превъзнасят ужким авторът на Римската Теза, Крънджалов,който пръв е посочил за Рим, и е употребил римски думи,военни понятия ,ровове, и т.н.,защото те уж са за истината и за българщината без значение кой ще я написал,Крънджалов,Керамисопулос или Чилингировг,но истинските учени и български патриоти ще останат със единствено верното произведение на Борислав Георгиев -боцман ,който пръв доказа,че българи=комита и бул-гари означава охранители на долини.



Тагове:   Makedonia,   македонец,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3849958
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031