Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2010 13:43 - Софийска бара(рекичка) пази страшната тайна на Фараоните (премия- Етимология на името).
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 1061 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 20.12.2010 13:52


 



Змиорката бе родена в малка бара(река на архаичен български) в Софиско.Тя щеше да поеме пътя с милиони други свои братя и сестри изминаван милиони години към Искър,от там към Истър, до Понта ,през Римския канал,до морето извън Кадис,след което щеше да се завърне обратно,в родната софиска бара,както бе направила и майка и ,за да остави поколенията си преди да напусне този свят.

Но странно нещо е съдбата. Шестспици колесници обковани в злато запълниха брега. Хора в непознати одежди, с кучешки глави говорещи на чужд език слязоха от тях.Змиорката се изплаши и се зарови по дълбоко в тинята.

Чифтове черни крака нагазиха във водата. Десетки ръце започнаха да преравят тинята. Малките змиорчета с разтуптени сърца бяха изваждани едно по едно и поставяни в аквариуми.Предстоеше им дълъг път.Аквариумите бяха покрити,спуснаха покривалата и колите започнаха своя дълъг път.Една от тези вече свещени змиорки щеше да стане специална.Край свещената река Нил господаря на държавата Египет очакваше пратка от свещени змиорки за да си избере една която щеше да го отведе в живота след смъртта отново като бог.

Нил е магистралата между живота и смърта и живота след това. А той,Фарото контролираше Нил.

В Древния Египет,който пише Херодот е бил дар от река Нил, фараона е контролирал климата и другите природни явления и за всяка една несполука е бил обвиняван от народа. От къде фараонът е придобил тези способности-може би от тези за които в пирамидите пише,че са помогнали на хората да ги построят. Да,хората си ги били построили пирамидите ,но с помощта на небесните помощници.

Най-важната способност на фараонът е контролирането му на наводненията на Нил които пък стоят в основата на Египет.

Река Нил на коптски е phiaro ,piaro- Бара, и означава Реката.
На арабски е Bahr - Бара . В Судан Реката е Bahr al Jabal -реката от планината.После става Bahr al Abyad или Бял Нил.Срещу него е този на Адзурите ,сините. Син Нил. an-Nīl al-Azraq. Защо силно Арабизираната Италия са Адзури.
Река Дунав или Днепър,не е сигурно за коя от двете се отнася също е наречена Дунбар.

За това,че в българския още от архаичния български е останала и думата Бара означаваща река е излишно да напомням.

И Този който контролира Барата( коптски phiaro ,piaro. арабски Bahr) годишните наводнения на чиито при които реката обогатява почвата Египетската цивилизация е невъзможна се е олицетворявал и е наречен с нея Pharo. Фаро. Фараон. От Бара. Като Бара от Софиско ,от където тръгва змиорка за да стигне до Атлантика и отново се завърне в Барата в Софиско за да остави поколенията си и умре в Родината.

Без тези които отиваха в черепите на фароните за да гарантират преминаването им в отвъдното.Без змиорка от бара в софиско преминаването в отвъдното отново като фараон бе невъзможно.

Така бяха казали небесните помощници на хората помогнали им да построят пирамидите.

И бяха оставили донесените от тяхната планета извиващи се и пискащи създание в барите в софиско.Които след най-дългото пътуване отново щяха да се връщат тук,откъдето фараоните щяха да ги взимат за гарантират властта си и благополучието. Ако някой фараон пропуснеше да направи завещаното щеше да се свърши с не само с династията му ,но и със Египет.


Тагове:   древния египет,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3863926
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930