Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2011 04:48 - Финикийската плоча от Богорида -надписа без гласни,позволява да се чете на къфто си език искате у лево,на десно бил бгрскуй
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 2044 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 24.01.2011 16:32


Финикийската писменост е на т.нар. консонантен принцип, т.е. използва само съгласни,като елиминира и не изписва гласните ,които са оставени на въобръжението на читателя.
Нещо като славянската редакция на славянския език където са изписани само съгласни.
(
Друга характерност е ,че тя се явява и от т.нар. алфавитни писмености,при които един знак предава един звук.)

При положение,че некой умник на основа статистичното появяване на всеки звук реши че най-използвания знак от една писменост е българския А ще получи българска азбука,написана на финикииско-ЧАРОВНО-Славянски.

Само,че в писменост в която няма изписвани гласни да решиш ,че най-използвания запис за буквен знак е на гласната А,българско А, и то получените звукосъчетания да определиш че тва е български е шарлатанство и липса на каквато и да е логическа мисъл.Ако сложиш ДЖ излиза на полски,ако сложиш ПРЦ на чешки,при ПШТ е на пущунски защото ПШТ не случйно звучи така на Пущунски.

При въвеждане на сричкова писменост възможните ви да блеснете на научния небосклон се увеличават.

Ако пък решите ,е смесена ,алфавита със сричкова вече ще ви трябват и двух кумпютурной  програмки-ина за у лево и ина за у десно читание.

За изследователите произхода на т.нар. келто-иберийска писменост са на различни мнения; за едните произходът им е свързано само с финикийска писменост, докато за други участва гръцка азбука.
От гледна точка писмена система е категорично твърдението,че това е отчасти сричкова,отчасти алфавитна писменост.
Преобладаващата посока на писане е отляво надясно. Фактът, че почти всички келтиберска надписите са намерени извън  археологически контекст не позволява точната им хронология да бъде установена.

Ако се предразположите ,че е на  финикийската земя надписът е бил на финикиски може и ена програмка да минете.

Ако ли не узначава ,че тея дето са оставили надписите у Родопите са се изнесли от Родопите,а онези у Финико иберийския полуостров които били бг-граничарите се преместили на тяхно място возле Вардаро. Затова сегиз у Финикиските колонии четеме на български ,а надпИсиите по родопските пещери са непреводими .
Това пък било доказвало автохонността на населението тук (непреведимостта на надписите от Родопската пещера)

И все пак сичкото тва бе възможно благодарение на Варнеския Институт по пшеницата.

След тридесет годишен научен опит във Варненския Институт по пшеницата установиха ,че каквото посееш това ще пожънеш.

Турките се възползваха от предоставения им безплатен братски опит и на база на съвременния турски език разчетоха етруския език.

За да не останат по назад и братишките обявиха,че етруские ето руские и тъак дальше до последените салфетски вазпитаници ,които разширяват съфетския опит и скоро няма да остане българска неразчетена писменост от Великденските острови до Огнена земя.
Предстои преразглеждане на възлописа който както всички знаят е използван не само в Ю.Америка ,но и при "славяните".




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3870810
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930