Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2011 09:51 - Самото Скитско безумие,доказващо "'автохонния произход" -АМУЛЕТИТЕ "ЗМЕЕВИК"
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 6120 Коментари: 3 Гласове:
63

Последна промяна: 04.05.2011 10:47


                              image  image


На тези амулети наречени змеевици е изобразена Майката на Скитите ,Змиеподобното амфибийно същество ,от която те вярват,че произхождат ,което са го запазили и втъкали в новите си христипнски впрвания за да се роди графичен вид на това ,което с думи се изписва с БЕЗУМИЕ.

image

АМУЛЕТ-ЗМЕЕВИК Най-известния е Черниговския,бил (!?) е притежание на Владимир Мономах (1113 - 1129),намира се в Руски Държавен Музей Петербург,

Както пише Теодор Дафнопат в слово за мира българите били техни християнски братя ако и да били споделяли едно безумие.
За "безумните " медалиони които се намират по нашите земи не се пише. Освен че това било Горгоната Медуза.Братушките им викат ,че били византийски медалиони със славянски букви. "Славяните" си траят. Ако си отворят устата може да се оакат. Затова ги пишат Горгоната Медуза. Последния бе намерен в Търново
http://www.numizma.com/magazine/2010/01/30...-rr-rsrurrursr/

(Ето как братушките и те са напраили своя принос по отворената Ромска ,която не била на керамопулос,а на съавтори бургари от варненско- тва били бизантийски амулети на славянски !? Бизантийците си пишат на бизантийски,по дифолт.

нема тако ва нещо като дървено джелезо, тва тука са си бизантийските граничари,които всички знаят са българите и които са пишели на славянски ,всички знаят това. Рушняците били приели ристиенството от бизантийците ,всдчики знаят това, и таквизи маймунджулуци не могат да направят,да опорочават монотеизма,дуализма с некакви многоглави ламички. Тва са само откачените граничари на натан,които нямат нищо с ромската теза за названията божии и които са се побъркали от Ромската теза на гръка Керамопулос и тотално са изперкали и са се отдали на скитското си безумие,да бачкат ламички със словенски надписи и да ги разфърлят по бизантийско-руската територия от прага до урала и на места дето граничрски бизантийски крак не бил стъпвал .)


Няма снимка на амулета в нумизма ,но от описанието му въпреки,че го категоризират като Горгоната Медуза е ясно,че това е амулет Скитско безумие: нумизма цитат "Това е сребърен амулет с позлата и кръгла форма. От едната страна, са представени ликът на Горгоната-Медуза с девет змии и кръст. На другата страна е имало надписи, които днес са изличени напълно. Става дума за редки апотропеи, наречени “змеевици”, намирани до този момент главно на територията на Византия и Русия.
В тях персонажът от древногръцките легенди по невероятен начин се съчетава с християнските символи. Известен е митът за Персей, убил страшната Горгона-Медуза, от чийто поглед човек се вкаменявал. Героят прикрепил отрязаната й глава на своя щит, ставайки непобедим за враговете си. От другата страна на “змеевиците” е имало предпазни магически надписи от типа “Свят, свят, свят, Господ Саваот” или “Утроба, чернееща, чернееща, виеш се като змия, като змия съскаш и като лъв ревеш и като агне лежиш долу”. Явно изчезналите надписи на амулета от Трапезица са били подобни."

Херодот ни описва произхода на скитиtе. Баща им е Херакл ,а майка и змиевидно същество амфибия живеещо в една пещера .Така се зачеват първите скити. За момента когато от небето паднали в земпта на скитите златни хомот,плуг,чаша и рало .
В същата тази скитска земя, където небесата им изсипали хомот,плуг,чаша и рало ,археолозите са открили най-старите свидетелства за излязла от първобитното общество човешка цивилизация,характеризираща се с високо разделение на труда,поява на различните класи и градски начин на живот. Само в центъра на Украйна в.т.нар. култура Триполе са открито 1500 сгради в един кратък период от сто години. Открита е и сграда с размер три пъти по голям от размера на останалите . Което вече е доказателство за наличието на първия Град хиляда години по стар от градовете в Междуречието.Или може и затова земите на север от Понта се наричат също Междуречието. Най-старите сгради на Балканския п-ов се намират на български дунавски остров.Следите от другия ъгъл на тази първа модерна човешка цивилизация,на практика от човешко общество,различаващо се от животните, които дотогава само си събират храна за да оцеляват както правят и други животински съобщества, намираме при Варна .


image

На тези амулети наречени змеевици е изобразена не Горгона Медуза ,а Майката на Скитите ,Змиеподобното амфибийно същество ,от която те вярват,че произхождат ,което са го запазили и втъкали в новите си християнски вярвания за да се роди графичен вид на това ,което с думи се изписва с БЕЗУМИЕ.Като знаеме,че в древността скитите са считани за по стар народ от египтяните ,което се доказва и от археологическите находки ,и в Атинската държава са назначени за Полиция,(само Скитска Полиция е държала реда и закона) историята и устоите на “демокрацията” се осветляват различно .

image

Eто я Майката на Скитите от Малка могила -"Тракийска могила" от  долината на Тракийските могили - от "тракийско време" .В продължение на ститици години на територията на европа римските граничари изработвали граничарски амулети. А всички занаят,че граничарин е служебна дума означаваща служебно понятие българин

"Но че „българин” е служебна дума е гръбнака на РТ. " както казва боцко.
Служебните думи изработвали византийски амулети ,а по късно ,като византийски граничари и си ги надписвали със славянски букви.Всички знапт ,че българите са византийско граничари,защото боцко е доказал,че сите му там нарицания,че българите са нация,племе,етнос и др. под нямат съвременния смисъл на племе,нация,етнос.С което се разчиства доказа,че бъкгари след като не са нация,племе,етнос са граничари. Кво друго да са ,освен да са се наричали римските военни образувания по лимеса-племена,народи,етноси и т.н.
Защо иначе българите няма да се бият с ромеите? всички знаят,че гадните племена яко се млатят с ромеите. Но не и българите. което означава ,че българите са какво-римски граничари. Даже и Ганчо Ценов  не се е сетил защо българите не се биели с ромеите,а му било на устата да го напише ,ама на ! боцко улезна у читанките на гетите и инбиктусите,дзверовете и зелярите. Ако Ценов се беше сетил,че племена,нация,етнос,генос,раса и др.под. тогава не са означавали каквото означават днес ,а са означавали римски военни структори той щеше да улезне у читанките на дзверове и гети,каруцари и зеляри.

Присъствието на Майката на Скитите в в продължение на 5 хил пр.н.е 12 век,хе,хе,хе, в продължение на иляди години на едно и тожее место,запазването на един образ от 5 хил. пр.н.е. до 12 век говори за едни и тожее населени по тези земи .
Тези орица дори са си го тургнали в ристиенството за мъка на современите тапигьозо опитващи се да си доказват автохинни тези или неавтохинни тези за кирометовците.
Няма по голямо безумие от упоритото наричане на Великата Мйка на Горгона медуза,както и нежеланието на "славянските" "кибелските" "таписрките" или които и да е историци да се занимават с въпроса доказва това.


image

Ето я пък Майката на Скитите намерена в гробницата от могилата Куль-Оба,долината на "нетракийските могили" ,датирано   400 to 350 пр,н.е. Кул Оба е в   Източен Крим ,украйна до феодосия,пълно с могили.



(Майката на Скитите.Това амфибийно същество е като Енки при шумерите,има го и при египтяните.За него говорят и догоните от западна Африка,идва на 5 или 6 х’г.?!) .
Ето един адрес в който могат да се видят руските тези неправещи връзката,(византийски амулети със славянски букви и др. под.Мономах кой знае от къде го е докопал)
които като развален грамофон се повтарят и от българските археолози.
http://deja-vu4.narod.ru/Zmeevik.html
От илюстрациите се вижда,че наистина има и синкретични изображения на Медуза(тя се изобразява винаги с отрязаната и глава от която излизат змии), но другите са Майката на Скитите която се намира изключително в могили ,а отскоро и във Търново . Притежателят на Медалиона на кагана Муртагон е притежавал и медалион на Скитската Майка. Тва Търново май е по древно и обитаемо и от "тапирска" лодка еднодръвка.
Това същество е една от причините бг-археологията и бг-историците ,официални и чалгаджии да не се задълбават чак толкова надълбоко ,и всичко да се обяснява за "по-научно" с наличието или неналичието на мягких знак в думите .Че какво ще стане ако пустите му скити се окажат прави и ние сме мингяни пишещи с кирометовски букви ?

Подминаването на Самото "Скитско безумие" ,медалиона с цицорестата ламичка,от едната страна ,и с богородица и младенеца от другата(или архангел Михаил и др.под "християнски" изображения),неразпознаването му от кръг "Мисъл" и "Маймуняк" е явна индикация,че това не е включено в никой учебник и че Рамбо,Ръмпо и Бен Гун не са писали за него,значи не съществува.Но това Скитско безумие съществува не само,като абстрактно определение,наприемр т.нар. напречнославянска азбука създадена от двамца братя за моравците,където не намираме нито следи от братя нито от азбуката им във времето в което те трябваше да изоболстват.

Виж цицорестата ламичка изскача като византийски амулет със славянски букви ! .Безумие. Тва графично изображение най-пълно съответсвува на понятието Безумие. И то не е арианизъм или некъф друг изъм,а си е баш безумие . Нема как просто да бъде наречено по друг начин ето това изображение на Скитската майка в съчетание с "християнство".

Ако имаше Равноапостолни ристинески Братя подир, които скитите вървяли и ги благославяли нямаше да си правят "безумните" медалиони,прекрасно илюстриращи защо това е наречено от "християните" "Скитско безумие", ами щяха да си правят медалиони с Братята,щото нали си ги надписват с техните букви.

Един медалион нема с Братята Апостоли ама Братя имало. Стотици медалиони с безумието са налице,ама то пък според днес не съществувало тогаз,защото противоречи на историята .
 

Това че сме учили че Братята са написали Българската Писменост или кой в какво вярва не е доказателство .

Една

Антропоморфните Братя ,въпреки че трябва да има и утвърдена иконография с блестяи образци от десети век из цтрквите в Константинопол ,Рим и др, под Свети места пазещи вся и всйо и знаещи бся и всйо

За никой освен за мантросващите вече двеста години поклонници на един антибългарски култ,които нямат и най-малкото ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ИСТОРИЧЕСКОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ В МАТЕРИАЛНИЯ СВЯТ НА т.нар. СОЛУНСКИ БРАТЯ.

Никой досега не е представил и най-малкото доказателство за съществуването на тези БРАТЯ СЪЗДАТЕЛИ но всички "нормални " историци и филолози ги обичат и твърдят че още по силно ще ги обичат,защото създали писмеността на славните и били техни учители и другите си кръщавали азбуките на тяхно Кирилско име.

С мантросване ,та било и "научно" на

Е кой ще празнуваме на 24 май ?

версия охотно възприета от българските историци и филолози и наложена на българския народ не е доказтелство.
ги нема там дето трябва да се намират за да служат за образци на Възраждане. Е кво има от преди 15 век. Нищо матриално. Е кво тогава са Възродили. маймуни са възродили,да водят маймуняците на заколение и уничтожение по славянски с азбука создадена за моравци.Историята този култ има съвременно име ,"СТОКХОЛМСКИ СИНДРОМ".Поведението на тези които наричате " всеки нормален историк или филолог" го потвърждава. историци и филолози нищо не се доказва. С това което се учи в училище написано от мантросващите още по малко.Вече двеста години се мантросва как несъществуващи братя създали азбуката на и народа възродени върви след тях.Култове към митологеми какво доказват ? Че са възниканали преди двеста години към нещо несъществуващо там където трябва да има следи,материални следи в една култура заемала мплощ от Вълтава до Волга. Дей ги тези равнооапостоли в нея няма ги. Само вярата не подлежи на доказване,тя се съпреживява.Не и азбука . Сега "нейният автор трябва да е св. Климент Охридски"."трябва да е "защото учил филология го твърди !Който я нарекъл на несъществуващ Брат Кирил Философ Кирилица? Той пък с другия още по несъществуващ били създали глаголицата на кой ,на чехите!


 




Гласувай:
64



1. анонимен - хубав пост,браво!
20.03.2011 12:36
хубав пост,браво!
цитирай
2. marknatan - маймуняче, много неграмотно ра...
27.03.2011 01:55
маймуняче ,
много неграмотно разсъждавате
аз веча паса овце

а блога е за такива като теб за маймуняците ,на които нивото им е далече под тва на фцете

ти не знаеш как маймуняка векил като студент водил стаду фце и десетина от петнайсетте му избегали

но важното било,че така баш маймуняка боцко е дуказал за 18 пут тезата на керамопулос,че българите са римски граничари по лимеса

зачтото българите ги водел дук, а които ги водел дук били римски служебни понятия

така студента векилчо като водел фцете доказал,че фцете са студенти

а пук те доказали,че са по умни студенти и ут него маймуняка като му избяпгали

затва ти недей саму да си разнасяш червени маймуняшки задник изи мрежата боцко и съафтури стигат ,ам вземи да понаучиш овчите науки белким стигнеш овче ниво ,че на тва мймуняшкото многу маймунки станахте . и понеже сте и патриотично насрани маймуняци ристиенските църкви на българи ви пречат на ром ските тези защото сте не само патриоти ма и требва да е в ползу на тезата психопатите иначе бал съм я и вулгарията не я признавам щото му разбиваме на маймуняка копи пейста
та човека на двайсе пъри е доказал,че българите са служебни граничари по лимеса кви църкви кви етноси
да живее расада на крадливите маймуняци
цитирай
3. marknatan - я, маймуняка с коментара, че се пише ...
29.03.2011 03:04
я,маймуняка с коментара,че се пише неграмотно и е редно автора да се захване да пасе овце,вмесо да пише се е самоизтрил !?(каки е станало кату беше анонимен,и само тия от кръга мисъл на профсъюза глишев,владееха такваз мудрост !?
устава аз да съм го изтрил. аз не трия ,усвен да е станалу пу грешкъ за куето допълвам кументара дет се мудреше ут анонимку маймунко,че се пишело неграматну и да пасъ фце,без маймуняка да допуснме,че вечеи пасъ фце и ми е любимото занимание)

задачката е ,вместо пръвим да се разделят маймуняци от фце,сегиз ,както си му е редну ,уставъ да се разделят шугавите фце от читавите
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3851380
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031