Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2011 20:40 - Могили и Пирамиди са Grotto ; Грото;(бълг. скрита,скрито.гр. крипта,крипто,вулг. лат. grupta)
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 5196 Коментари: 6 Гласове:
3

Последна промяна: 22.03.2011 00:14



В нито една от класическите каменни пирамиди не е намерена мумия. Даже отделните фарота си правят по две три пирамиди. Което изключва тва да са гробници. Никой уважаващ себе си египтянин ,в страна където всичко се върти около мъртвите , няма да позволи тялото му да бъде нарязано на три.

Същото важи и за т.нар. могили. Повечето от тях изобщо не са гробници. А какво са тогава? .

Това представляват т.нар. от "западняците" Грото.Крипти. Скрити.Тайни.

В тема в която няма да се занимаваме с Безмислологията Ромска Те Са да обясниме вкратце .

Първоначално това са естествени пещерни образувания формирани от абразивната сила на водата. Намиращи се край морските брегове ,където са изградени в резултат на приливно отливните вълни или пък са разполежени сред хълмове, където в обикновено варовикова скала водата отново е образувала тези естествени домове за обитаващите ги създания, прародители на човеците.В постинга за Великата Скитска Богиня ,където се запознахме със късния произход на скиФите ,така както ни е описан от Геродот,споменахме ,че майка им била едно змиевидно същество.
Къде може да живее едно подобно същество освен в грото на морският бряг.

Тъй като приливо отливите се контролират от Луната,то и тва същество е почитано и като Богиня на Луната ,в добавка с функцията му на Велика Богиня или Богиня Майка. Така тва змиевидно существо е почитано и като кръвожадната скитска богиня Диана,в чиято чест скифите извъшват жертвоприношения,която света знае и като Кибела,Върховната Богиня Майка-Магна Матер. Баал е г-н Богчо,Господ а Ки Баал -ката е Госпожата му. Тва по хоризонталата; Скитската Амфибия;Скитската Диана;Кибаала(Магна Матер). Се Е Луната,Селена, и Сърпът на Луната , Женският знак им е и Символ.

Луната е свързана така, както и с морските приливи, така и с женската физиология. Некогаж даже, като са си измервали времето орицата са имали тринадесет созвездия, защото се водели по лунния календар, а там месеците са тринайсе.Матриархат( Женска работа).
 

Има някои характерни особености разказани ни от античните автори за живота на скитите . При тях било характерно,че една жена не затваряла вратата на дома(палатката си) ,а всеки мъж можел, когато поикса да се възползва от ласките и бил добре приет. Отново разбираме реалната причина криеща се в подобно социално поведение ,което не е промискуитете,а начин на продължение и развитие на едно общество в по трудни за вивот природни условия,където отново установяваме,от разказаното,всичко е свързано с женската физиология,при която знаем,че възможността да забременее една жена и да остави потомство е ограничена до три дни в месеца.

Ето тук откриваме и корените за мита и култа към Магна Матер,Богинята майка и т.н.

За подобен съвременен експеримент ,доказващ това поведение ни разказва Радичков в един от разказите си от престоя му в Швеция. До път който водел в едно шведско селище имало един голям пукнат камък. Всяка вечер като се връщали мъжете рудничари от работа удряли с търнокопа си по скалата и по звука на всеки търнокоп стопанката на дома разбирала,че мъжът и се прибира. Само,че веднъж един рудар се прибрал и зварил жена си с дру. От яд той се върнал ядосан на камъка ,че не предупредил жена му и така го ударил за отмъщение , че той се пукнал.

Това е за шведските скити. Българския скитски вариант от разказа на един международен шофьор. Всеки път ,като минавал границата той спирал и се обажадал в къщи по телефона. После паркирал камиона пред блока и надувал тромбата да го чуе жена му. Качвал се по стрълбите вместто по асансьора до 14 етаж. И досега само един му бил избегал.

В тези съвременни исторически експерименти откриваме отглас от времената на почитане на Богинята ,като Върховна .(жена,майка)

Такова е правилото и за гостоприемството,това че гостенинът е господар в къщата ,което е характерно и за българи и за все "славянски " народи. То възникнало в степите на север от черно каспийско аралско море ,както и всьо остальное от зората на човечеството ,а не в оградените и строго охранявани градове крепости покрай средиземноморието. За да може да се придвижиш на големите дистанции в степите ако не съществуваше това правило,то това придвижване би било невъзможно.


Та заради една жена тринадесет е фатално число и добре,че са се появили мъжете ,демек "войнуиците" от Идеята на трътльовците да обяснят човешката история и да оправят и календара на редните му дванадест месеца,дванадесет съзвездия,дванадесет апостоли и Истурията .

Малко забииме  у ристиенството ,ама то наистина ако тръгнеме по вертикала може да се умъкнеме и до Божията майка (Магна Матер,Кибела /Диана с Кръстовете-тва не е случйно,че Диана има Кръстове,и Кибела и тя така)и ристиенството ,както са го направили и скитите в техното скитско безумие(амулетите) .

А може да забиеме и до Безмслологията Ромска Те Са ,която им обяснила на дзверове и гети ,зеляри и каруцари,бознати и йонбиктуси , как мъжът ловец бил в началото на свето зачтото бил военно понятие и тва им било обяснено вккратце и изчерпателно от боцко със афтури!

За тея маймунчовци ,на които боцко им бил обяснил чрез наличието на думата българи от първи вид и българи от втори вид Идеята,( чрез която те си изяснили Историята на Свето) и поредния изключителен принос в тази насока от маймуняка кавалер @гет в края на списованието.Изключително важен исторически принос на @ гет , не като досегашните съавтурски оаквания основаващи се главозамайващо на развитието на препинятелните знаци и наличието на мякгих знак,с което гета се издига кат почетен Съафтур.

Сега да видиме,че тези правярвания на човеците совсем научно се доказват и от нещо ,което може да го наречем ,практичен исторически експеримент.

В един интересен научно-популярен филм, двама изследователи,единият джурналист,другият филолог(не е салфетския боцко),живеят в примитивно първобитно общество на един остров с цел изучаването им. Е там ония аборигените си живуркат като в неолита и вярванията им се заключаваха в едно техно си грото,верваха и те в една край морска пещера дето им беше на тех гротото и предците и целата им ромска теза за сътворението.

Същото се повтаря ,разказват и за догоните в Африка и те в некакво грото си пазеха ромската теза за служебния военнен произход.

И сега разбираме че тези експерименти в добавка с археологическите докази по тракийската земя потвъурждават теорията за гротото. Че всичките тези митове преразказани ни от гръците за разните му там влачещи се из пещери и слизащи подземи са утражение на най-първичната человешка космогония.

Гръците ,като хора без история са приели и пресъздали тези митове,всеки път в зависимост от државното им устройствои и необходимостта да изтъкват и обосновават причината си за превъжходтво на устаналите аборигени.Така от наличието на пластовете в един мит може да разбереме и етапите през които минават гръците .

Но не за митовете ни е днес думата.Нито за техните слоеве. А за гротото. Каквото се оказуват са и пирамидите. И могилите. Отражение на най-първичните човешки светилища.

Че орицата далече, далече след като ромските трътльовци изгонили от пещерите разните му там стоножки и други кракообразни ,за да може да складират лигите на боцко,кату във форум ти си това ,са започнали да си правят изкуствени гротота.

И за да изглеждат напълно реалистични са ги покривали или с пръст,(могили) или с камъни ,пирамиди. При все ,че функцията си е оставала тази най-първичната, на светилище ,като на тези тихоокеански или африкански аборигени.Но в крайна сметка сърцевината им е тва централно място светилището,пещерата в центъра им.

 Пещера изкуствена или не,морска или не ,обикновено с извори,най-примитивното и древно светилище в което живеели нимфи и странни змиевидни същества ,днес са места ,в която дзверове и гети, зеляри и каруцари могат да намерят Декрета за Убразуването на военнизираните подразделения българи създадени от централната ромска власт.

Ненамирането му досега се дължи на неразбирането,че той бил скрит от ромите в грото,което на архаично болгарский значи скриту,а на греческий крипту.

Не мога да не подскажа на
Поредният съафТур на боцко "кавалера" маймуняк @гет,къде да уткрие декретите за бургариите,тъй като съафтура любезно се обърна лично за да ме уведоми за научните си прозрения:

"Господине подписващ се, като marknatan !!
Бургарои ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт"

уаааууу !!!!!

Като "В Римската теза също е доказано поне на двадесет места, че "bulgarin" се използва в смисъл на "боец от граничната Римска армия" ,както е записал  баш автТура боцко.

Маймуняка кавалер Гет доразвил "Те Са та" и с право се нарежда сред съафтурите на Човечеството,защото обоснова ,че:
 
"римската теза се явява частна по отношение на това, което се опитвам да защитя и Ви подсказвам с Тауро - Бико - Боии - Кан и т.н. ... пояснявам това има отношение и към т.нар. Градски съвет в който влизат представители, определено на военната аристрокрация, и са военно-елитарното общество на Спартанците(по-рано Микенците), а илотите за мен не са роби, а по-скоро крепостни. "

Уаааауууууу !?

Спартанците скочиха в джобчето на ромската теза,предшествувани от Микенците .

Кой казва,че боцко бил плагиатор на Керамопулос!?

Та Керамопулос само е казал ,че "Българи да са бургарои,римски наемници ситуирани в бурги покрай лимеса", както го цитира Хелфен "Bulgarii to be burgaroi, Roman mercenaries garrisoned in the burgi along the limes. "

И боцко не само веднаж ,а доказа на повече от на " двадесет места, че "bulgarin" се използва в смисъл на "боец от граничната Римска армия" .
 
А вече и в Микенската,Спартанската и др. ,които чакат само научно обосновано да скочат в джобчето на ромската .

Каква имитация на Керамопулос ,когато съафтура гет по блестящ начин защити научната идея на ромската теза,която си витаела във въздуха от времената Грото,но никой не могъл да обясни идеята и ,та дори и Ганчо Ценов.

Блестящите съждения на Гет ,доказват защо змиевидните съществица живеещи по пещерите избегали от там и дим та се не видели ут тугаз .

Те отстъпили Пещерите за складиране на Идеята на Ромската "Те Са" , изгонени от Воините от Ромската теза ,зеляри и каруцари,дзверове и гети,бизнати и инбиктуси,които не се спиррат само с научното обяснение ,че думата българи била от първи и втори вид ,а разясниха и на просдтите орица кво било ромската теза за тях.

Ще завърша с блестящия завършек на последния съафтур ,@гет.

"- Да си воин е било престижно, както в древността така и в по-късни времена ... вземете само в предвид топонимите, които се срещат все още у нас - Войну/яговци, Боевци, Стрелчани и т.н.
- Та накрая, като обобщение - Съзирате ли в какво намирам аналогии? м/у моите боиЛи, БОУили, ТАУРОскити и Войнуците-бургари от Римската теза ?

Там пак ще видим Лидерът-воин ... който има свръхестествени способности - Защо ? - защото за разлика от простака-vulgar е човек"

Очакваме да проявят и свръхестествени способности на други лидери воини,като зеляра,дзера и др. от блока и да разшират научно познавателнищ хоризонт на ромската теза към Гипед и Космоса.

Защо да ограничаваме Ромскта теза само до воините от Земен произход. Ами тези воини от извънпланетарен произход ,та те ако не са баш Войнуците-бургари от Римската теза кой друг !

Когато ромите от Рома през Ренесансо на Ромите отворили едно грото в центъра на Рома ,което в продължение на стотици години си съществувало на територията на Рома в Европа ,като Г

рото,кво да видят вътре?

Вместо оригиналната теза на Керамопулос,че
""Българи да са бургарои,римски наемници ситуирани в бурги покрай лимеса",
по стените била изписана карикатурата на боцко и съафтури,Безмислологията Ромска Те Са.

Те дотолкова се възмутили,че нарекли тези описания и окарикатурени драсканици по стените на Гротуто,които те  не възприемали " ГРОТЕСКА". .

 




Гласувай:
3



1. rizar - Не ми отговори
21.03.2011 22:34
Натане ясно, че Боцман и сие владеят софистиката и диалектиката , но дай да не се обиждаме лично. И на мене не ми харесват някои изцепки или поведение, но хора сме , все ще се разберем.

П.С> Писах ти писмо получи ли го ?
цитирай
2. marknatan - защо ли Фердинанд в съвети към сина ...
21.03.2011 23:00
защо ли Фердинанд в съвети към сина си пише,че българите уважавали крадците ?
да не би да е прочел Керамопулос ,че "Българи да са бургарои,римски наемници ситуирани в бурги покрай лимеса", както го цитира Хелфен "Bulgarii to be burgaroi, Roman mercenaries garrisoned in the burgi along the limes. "

а пък българи като теб, уважават боцко,че им разкрил произхода ,че РомскаТъ "доказала" " двадесет места, че "bulgarin" се използва в смисъл на "боец от граничната Римска армия" .
или не не било важно конкретното доказване ,че "Конкретно Римската теза ще доказва, че COMITATUS = BULGARI" ,
а "Тезата" Е, че името "българин" преди да се превърне в народностна характеристика съществува ( в продължение на стотици години) като служебна, титулна дума в Римската империя на територията на Европа.
Конкретно Римската теза ще доказва, че COMITATUS = BULGARI "
като изрежеме "конкретното " ,че "Конкретно Римската теза ще доказва, че COMITATUS = BULGARI "
понеже "Боцман и сие владеят софистиката и диалектиката" наблягат на "в продължение на стотици години" или,че копаме оттука до пладне !?
и възникването на Отворената Ромска с последен представите @ гет включил микена и спарта ,зачтото били военни ?
Тоя надмина и векилчо,който се изока ,че всичко било със служебен произход
Ти изглежда предпочиташ тъпни при която физико-химичните процеси (или социално исторически и т.н. научни конкретики) се обясняват със произхода на названията които ги обясняват
при което химичните реакции протичат по различен начин щото названиевидността им била служебна
или защото названието било служебно и нация не означавало нация според съвременното разбиране българите били римска военна структура
даже ганчо Ценов не се бил сетил ,че етнос,генос,генс,племена,нация,раса не били тав за което ги зимат ,а били обозначения за ромска военна структура

Ако подобна "диалектика" ти служи за изследване на исторически процеси и докази изобщо няма смисъл да коментираме
Какво ще обсъждаш след като ако се съгласиш да четеш и кометираш и пледираш "диалектична" защита ,след прочетеното че копаме от тука до пладне( в продължение на стотици години) без дори да е необходимо дори да си се занимавал с история си аутсайдер ,тип дамб криминал представящ отхвърлени чужди идеи за свои на себеподобни аутсайдери

Какво защитаваш ти ,рицар,казаното от керамопулос че "Българи да са бургарои,римски наемници ситуирани в бурги покрай лимеса",
или "доказаното" от боцко на повече от двадесет места
"че "bulgarin" се използва в смисъл на "боец от граничната Римска армия".

ооо не ти си за Идеята ,не Целта а Пътя е важен и боцко ти разкрил на теб и себеподобни Пътя и Истината и Животът,
(че всичко имало служебен произход ,хе хе хъе, че Буда бил от военна каста като спартанците хе хе хе )

P.p. Kакво стана с правата на наместника на Aпостолския Римски Престол според , определението на светия папа Вигилий,
на Трона на архиепископа ли са ги дали (резбовали са ги по маймуняшки на Трона) по заглавие или на архиепископа на първа юстиниана за по диалектично ?

Досега касаейски се за история ме убеди ,че предпочиташ тъпни при която физико-химичните процеси (или социално исторически и т.н. научни конкретики) се обясняват със произхода на названията които ги обясняват

по въпроса за престола как стоиш и той ли боцната диалектика от първи вид
цитирай
3. rizar - Не ми отговори
22.03.2011 21:57
Благословен еси Натане научи мя оправданием твоим...
Не защитавам Керамуполис, нито Боцманидис .
Приемам сарматската теория подправена с голяма доза трако-скитика.
По въпроса за престола стоя именно на тези начала - има престол не на служебни звания , а на фрийменс - българите, тези комуто половин свят е подвластен .
цитирай
4. marknatan - рицар, не ми дръж морал и не ми казвай ...
25.03.2011 21:30
рицар,
не ми дръж морал и не ми казвай какво е човешко и какво не .не знам на теб пък къф ти е морала след като защитаваш един психопат плагиатор боцко и му се възхищаваш на "диалектиката" и "софистиката", обединила раболепничещи зеляри и кабалероси на сара колко е грозен не мога да го гледам по бързо да го лапна дива,възмущаващи се от нелицеприятния език да речем на цезаря и за отмора събиращи простащините и на боцко в буркани,преди да отидат да се поздравят по христиенски ,че не са мингяни, защото боцко и рицар са доказали ,че българите и техните църкви от пети век описани от козмас индикоплевтос са късна фанариотска измислица съществуваща единствено в окръжните на Фотий от девети век.
Та боцко е преписал Керамопулос и в добавка на едното му доказване,че българите са римски граничари на повече от двадесет пъти е доказал че българи са граничари на лимеса,кви ти църкви на българи.
изглежда и на теб това са ти възможностите
сега напиши ,че считаш Християнството за частен случай на Отворената Ромска теза и се гласиш да я доразвиеш за да влезеш и ти като съафтур , на "доказаното" от боцко на повече от двадесет места "че "bulgarin" се използва в смисъл на "боец от граничната Римска армия".
Споко,Ромската е Отворена, таван нема.Уснофния принцип е ,че копате от тука до пладне. Ти на тва му викаш "диалектика" и "софистика". Я виж кабалерос @гет какво доразвитие направи с Микена и Спарта. Що пък и ти да не включиш целото архангелско войнство,като военни понятия от божествен произход по лимеса.
цитирай
5. rizar - Фриймен
28.03.2011 18:23
Прощавай , но никъде не съм ти чел естетически обструкции. Едно е молба, приятелски диалог, съвсем друго е четене на конско. Твоя си работа- свободна воля.
Аз те помолих за съвет, а тя каква стана...
цитирай
6. marknatan - рицар, Ма съвета ми го имаш! Само как ...
30.03.2011 10:22
рицар,

Ма съвета ми го имаш! Само как ще я делиш земната слава с христиенството,след като с методите на ромската докажеш,че Мойсей не е водил племе,етнос,народ,раса, ами това са били бойци,защото как ще победи Мойсей професионаланта армия на фараона освен с бойци,дори не смея и да си помисля!

Дори и Ганчо Ценов не се е сетил за това! И твоя кумир боцко,дето те боцкал,въпреки,че е доказал на повече от двадесет места ,че българите са римски бойци по лимеса и пръв се досети,че не се биели народите ,ами бойците на народите ,които били българите не се сетил,че ристиенството било частен случай на ромската!

Как пък сега вместяваш християнството със защитата на плагиатори психари за които няма нищо ценно,ако те не са в центъра му и сега не ми е ясно.Да не си от Варна?


Хора които милеят за България,знаят доста за историята на българите.И не осират съобщения за християнски църкви на българи в пети век щото са се оакали на повече от двадесет места че българи било граничари по лимеса.
Без да се занимаваш с история, ако търсиш нещо римско изписано на правилен "римски" първо ще погледнеш там където римския е писан от най-образованите римляни. Римската канцелария на Римския наместник на Римската църква ,да речеме некой папа или Библиотекар .
Хора които милеят за България,знаят за папа Николай и Отговорите му до царя на Вулгарите. Е как го пише Римския папа служебното римско названите на царя на стражарите ?
Rege Vulgarorum ли е според самият пръв римлянин?
Ми българте как ги пише забравил,че требвало да мине през греческий-
Или си е Вулгари-Vulgarum gentis.
Ама gentis не означавало етносно понятие според съвременното разбиране на маймунпците ,значи е кво,ми легионерско название ,за граничарите им.
Или,ако грамотността на папата е недостатъчна за профаните може би цитираният от писанията на Ценов,Анастаси Библиотекаря на Рим е приемливо точен.,като пише "Vulgariae auxilio Trebelli Vulgar"
-войнишка войска на Требели Войника ли пише

Kak още се изписва българи :
Vulgaros,Vulgari,Uulgarum,Vulgarum,Vulgeros и т.н.
Така е във всички сведения от първото за некой си Зиези и Вулгарес които произхождали от него през това което ще цитирам, през прословутите писма Отговори на папа Николай ,16 век където пак Ватикана си пише Вулгари .
Из Фулденски летописи,за пример / Е как го пишат тук,и т.н.съставители и рецензенти на Л.И.Б.И , Дори в ЛИБИ текста започва с това Vulgaribus.
" Niciforus imperator Graecorum post multas victorias et res prospere gestas a Vulgaribus,occisus,Michaelem sucessorem accepit."

Никифор император на гърците след много успехи и победи бил убит от Българите,наследен от Михаил

"824.Rex Vulgarorum Omortag pacis gratia ad imperatorem legatos ...."

Царя на Българите Омортаг изпратил пратениц за мир до импа

"825. Iterum rex Vulgarorum alios legatos ad imperatorem misit,de terminis videlicet ac finibus inter Francos et Vulgeros constituendis "

Царя на Българите отново изпратил пратеници до импа за определянето на границата между Франки и Българи . ....

Керамисопулос е написал че българите са стражари и граничари.Ма само веднъж. А боцко повече от двадесет пъти.

На дневен ред е рицар.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3862747
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930