Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2011 12:28 - Православието ли уби Калояна-подмяната на иконография и животоописанието на светеца закрилник на рода на Асен Овците
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 16564 Коментари: 5 Гласове:
5

Последна промяна: 18.05.2011 06:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                           

За подмяната на прочутата иконография,представляваща Тържеството на Християнството над Варварството ,изразено в иконографски чрез убийството на варварина император Максимиан от Св Димитър Солунски.

В тази земя българска и Христос да слезе да дискутира,ще му докажат,че не е християнин и той убеден ще се кръсти и ще върви след Апостолите на Славяните,като убоцкано служебно понятие след Карол и страхота Мето ,ромски граничари от Солун,създали кирилометодиевския език на моравците украднат от болгарцъй.

На този народ български изглежда тва му е днес орисията. Превърнат в народ без минало, орисан да слуша чужди глупости и да ги защитава като свои, защото свои той няма . Защото своите му са изтрити и подмени .

За една такава гнусна лъжа и подмяна искам да пиша.Първата от много довели и до днешното състояние ромски трътлявци да пишат историята и да си обясняват един друг патриотично кви славни препинятелни знаци,като част на изреченията с които се писала историята били ,в продължение на стотици години.

Ще се възползвам от гостуването в Блока на изложбата на Тарбо "Неизвестната Летопис Българска от Изгорелите Стенописите "на оцелелите неразрушени български църкви,чиято живопис разкрива една друга История на народа Български.

Наричани от бг официалната наука и БПЦ "чужди молитвени домове" и оставяни на разруха без да им се отделят средтсва за реставрация и консервиране. Може би вече се досещате основната причина за това е "нетипичното" ристиенство и история на българите,която са запечатили. От тук до наричането на всичко дето е Оцветено в Цръвено и е на стена ""сръбско" изкуство има само една крачка .Веднъж направена от "балканците" и "западняците " историографи им го нахлузват/ за радост на болгарские демократи,за които социалистическото изкуство във Западно Робските  Витошки църкви ги дразни и глей ся се чуди и чети кое какво изкуство било на Ба;лнааканите-все било или руско или сръбско.И тук таме гадни социалистически напъни да се изкарат по по по най ренесансови .

Разбирай "русняка" Грабар назначен от болгарцях да им документира средновековната живопис,след което все на балканиъе е српско и бугарските царе са изчегъртани./

 



http://tarbo.blog.bg/history/2011/04/30/srednovekovna-cyrkva-sveti-dimityr-krai-boboshevo-vtora-chas.738423

Калоян, бил убит в палатката си през нощта на 8 октомври 1207 г преди шурма на Солун,разбирай атака нямало,щурма не се състоял, не го бил превзел Калоян Солуна града,защото светиня му на града Солун,св. Димитър слязъл от небето и убил Калоян в съня му.
Има едно изображение,което битува из землята ристиенска и се превъзнася от вся остальнае историци и глишевци , което изобразява царя Сомнанбул на кон(разбирай Калоян през "ночта" на убийството си от Светиня му на собствения му Род) и в пълно бойно снаряжение само,че посред бял ден.
Но за тва изображение искам да пиша,представяно като убийството на Калоян и да изразя отвращението си и към ристиени и към учьонъй от всех страних московско словенскаго,сребскаго и греческаго подържащи една историческа неправда и продължаващи да тиражират тази мерзост и да представят тази иконография ,като предполагаемото убийство на цар Калоян ут светиня му ,който не си гледал плажа ,като при арабското,унгарското или др. симеонови нашествия, ами си развалил рахатлъка и убил най-важния предтавител на Род, чийто закрилник бил самият той светиня му Св. Димитър !



Иконографията показва,че небесния конник убил царя някъде по пладне . Доста след сутрешния щурм довел до превземането на Солун. (б.а.-вратите и са били широко разтворени/на гара Солун/ и никаква битка не е имало. Налице са подобни описани няколко подобни отваряния на вратите на Непревзимаемия Константинопол,при които някои импове не издържат на гледката и получавали сърдечни удари,ама някои триумфално си влизали и сядали на трона,като поредния император(тук имам предвид не само Симеон I Мизиец 913-927.На него пък така са му отворили и Адрианопол и го посрещат с хляб и сол,съдейки от миниатюрата в Манасиевата хроника ).
Като знаеме,че в една иконогарфия най-точно се следват описаните и известните за едно събитие подробности ,от това как и от какво е починал ,къде е станало и т.н. и т.н. ,с какво е исвестен и др.под. непосочването в случая,че това е станало през нощтта.липста на град Солун ,войска,обсада би тряба да събуди някакво подозрение . Но не и в този случай .

            image

Нека да представя оригинална иконография и да видием коя сцена е представяна по най-нелеп начин за убийтвсото на Калоян и да разбереме,че само се променя името на една иконогарфия,по метода на маймуняците,акто се доказва,че дълго време преди да се наложи като ристианско доказателство за убиството на Калоян(ристиенин)тва било неристинаско убийство на неристиянски цар(Галериус).

                            image


image


Сцената от въпросната иконография е широко известна,поне би трябвало да е така и най-вече сред ромските трътльовци ,защото е военна сцена разбира ,а всичко военно е свързано с какво,с ромската те са . 

            image



Представлява убийството на царя Неверник от свети Димитър Солунски. Най-общо се отнася за убийството на Максентий или Галерий,като преследвач на християните.Тук се сблъскваме с първия проблем. Годините в които срава това са на Галерий! А точно Галерий пък им е дал правата на Ристиените ! И как пък този който им гласува равноправие в империята,се представя като царя Неверник,който св. Димитър убива.
Ами как нема ристиените да го изтипоста така благодетеля си,като той е сменил името на Империята от Римска на Дакийска и на практика е основната движеяа сила в т.нар. Тетрархия,а не прокламираният дне с за това Диоклециан. Имаме свидетелство от първа ръка не на кой да е ,а на личния ристиенски секретар на Константин I.
Но целта ми е не да пиша днес за тази подмяна,а за втората и по гнусната ,когато вече една наложена иконография,тази олицетворяваща победата на християнството над варварството и представено,като убиството на варварския цар Галериус от Свети Димитър Солунски.

                    image

 Св. Димитър пробожда с копие император Максимиан.
Икона от XVII в. , в Националния църковно-исторически музей в София.


                  image

Икона от 16 век от Оранто,Южна Италия дело на художника Донато Бизаманос родом от Хераклион,Крит .(или Донато Бизантиеца ,латинец,влах от крит)
/Не може да не отбележим приликата с иконата от Църковния Музей/

Иконата е от колекцията на Ермитажа,но когато е заета за изложба, в каталозите е записано,че това е Убийството на цар Калоян от Св. Димитър (закрилника на рода хе,хе,хе му ),така както фигурира в каталога на изложбата от Културен Център Онасис в Ню Йорк .
image


image

image

Изи ромско граничарската земя на баканците е посочен за пръв път като велик командир (дук) през 1476 г. във фреските от църквата св. Богородица в драгалевския манастир в абсолютно същата иконография и дори същото цветово решение .(от тази характерна живопис на исихазма избегалите у свободна италия ще се роди рененсансот ,но тук май те са тези,наред с другите сволочи,които Убиват Калояна и го налагат на балканците / рушняшко ватиканските им освободители са пляскали с ръце га са ги видели и само коренцето и метенцето са добавили на преметеното/)Когато един

Болярин,хе,хе,хе, на бутилка с водка и имьонах , Радослав Мавър, възобновил църквата ,разбира се натряскан до козирката и напълно забравил,че на тях робите не им било позволено туй онуй,ама той не знаел,тва дето знаели съвременните историографомани и си е изобразил и Димитрия Дук ,като един от тримата най-големи ристиенски светци,редом с некое си военно служебно название Георги и другое такое Меркурий. /Тея па Бояри и те па откъде се зеха у Шопско,не знаят,ли че са били под турско робство,ни тоя трътльо .ни Ради Воевода от Кремиковци./ Радослав е обновил църквата през 1476 г ,но въпросният стенопис е по късен 16-17 век. Тоя Меркурия и той убил един варварски цар и кеф ти от надписа и ристиените е или   Юлиан или Калоян хе,хе,хе.

Западняка роден у Украйна московски возпитаник Грабар дето направил визуалната история на славяните от балкански произход е записал надписа за Драгалевската Църква в изданието си от 1928 г. и тук Православните скотове са записали кой бил ибил Светиня му на Славяните .Нарекли Калоян Скилойоан,кучето Калоян,но всички знаят,че те са спасили България. Немало ли православие от 1843 г немало да има България. (или по точно въпреки православците има България,но да не се отклоняваме)






 Ето една икона на прочут художник,тоже бил "критянин" ,градски на Ел Греко и Бизамантос ,Михаил и неговата версия,която се разнася из света като св. Георги и св. Димитър.

                     image

                     Калоян ли е Варварският цар ?

             image

А защо представяния за св. димитър е св. Меркурий,хе,хе,хе

                image
  Зачтото "западняците" не мож читает с рушки букви и за тва по каталози и изложби тва било и то димитрия зарязал си плажа и убил Калояна,хе ,хе,хе, закрилника на Асен Овци ,чието име носят до  последния бг-цар,и като Фце,почитали Убиствота на Калояна от Светеца му .

Само на 94 км от Драгалевци се намира друга църква със стенопис на св. Димитрия убиващ неверника цар Калоян-Темския манастир св. Георги., издигнат в 11 век на мястото на по стара църква. Но и тук фрекската е от 17 век.

     image

                           Темския манастир



Каквато е и от манастрира в Морача,Черна гора .

image


                         манастира  Морача

Каквото е и навсякъде. Една иконография който се появява в късния цикък за живота на св. Димитър около 16-17 век. Дори в "научното гръцко откритие" на църква в Крокея,Лакония,Греция издигната в 1286 г. но с фреска от втората половина на 17 век .


Как е станало така,че прочутия светец от красив и боготдаден младеж се превръща първо във военен светец и последващо го качват и на кон ,като Гюргя и почва да тепа невинни "варварски" неристиянстки царе,и как ристиянския цар Калоян пък му се паднала честа да го затрие в 16-17 век защитника на рода му. Във всички ранни цикли Светиня му е отдаден на молитвите красив млад мъж,за който най-много Нестор да навлече военната униформа и да се млати от негово име след светата му благословия.

 

Та дори прочутите "критяни"image си го изписват както си му е редо.Точно този образ с подчертана физическа  красота без сянка военщина ,човек който постиога своето чрез молитва а не оружие,и което би следвало да е силата на ристиенството,това което е завладяло душите на ората. там не се влиза със служебни военни названия или лизане по гетски. Ето този образ ще срещнем срещнем навсякъде,от античността до прочутите критяни.

         image

           от друг  един "критянин" Теофан Гръка
Е убил е един скорпион със кръстния знак,ма тва дори не е маймуняк,че да го класифицираме като военное понятие от рода на боилите,които всучки знаем са също доказ по Отворената ромска теза защото на съветите си използвали ножове и вилици.

Нй-общо да кажа откъде идва военнизареното на светеца и защо той в по-ранните сцени не е като служебно понятие боил,граничар на вардарската долина.
промяната се дължи на т.нар. обидни днес за мислиманите,кръстоносците,на чиито той е покровителя.
Така му тургат щит,меч,стрели и други служебни военни понятия. но забележете в цялото латинско монетосечене няма сцена на която те латинците ,на чиито гадния Калоян е пленил и безмислотно обезглавил императора Балдуин Фландърски,да изобразяват с кеф,прочутата православна свинщина,как светиня му на кръстоносците убива гадта слилоянос,самонарекъл се убиец на ромеите.

Та ако тази иконография и история бе налична там в13,14 век когато те са си на мястото то после след оттеглянето им на запад с плячката,то немаше да остане ренесансова църква неизпиосана с тази сцена,да не говорим за френците. Там сигурно щеше да бъде невъзможно да се провежда Тур дьо франс .Ма,не само при сволочите е налично и при "славяните" на които Киро и Мето им били разпростарнили култа към димитрия от солун,нали им е градски,според обяснението на светилото рушняпшко Оболенски. га са имале тея време да измъкнат половината Климент папа римски,да го замъкнат у рим една та половина ,да прескочат до киев,да оставцят другата,да напишат азбуката нма моиравците ,па и да отскочат до поляците да им кажат,ч е те били Апостолите на новата порода балканци,които не помнят скиткси кон тракийски боб яде ли,и можело да забравят след некой и друг век,кой им бил апостол, та да ги подсетят.

За да не остане по-назад от франките и деспотът на Солун за периода от 1322 до 1340 г. си поръчал ено книжле и в него тоже нарисовали мученическия земен пут на Солунския светец(не Киро Метофски.а за Димитър Солунски думаме )

Деспотът се казвал Димитър и за тва и му направили в комиксите да има и за Димитър Солунски. Фамилията на деспота била Палаеолог,като Палаеоложкия Ренесанс ,който се бил разпрострел сред балканците в 17 век сос сцените на които праволсавните скотове изобразяват,че светиня му защитника на славяните бил убил Калояна.

Има точно шест сцени както винаги до 17 ое столетие,в които обаче нито една не е прочутата с калояна,както ни уведомяват вече всички надписи по фреските и иконите от 17 век , когато поради палаеоложкия ренесанс се появила и сцената за която пишеме тук

            image

          image

Ето ги шестях сцени от живота на светеца от палеоложкия образец създаден в 14 век прошнуровани,прономерирани
архивирани . Нема лъжа нема измама,сцена с Убийство на Калоян,още повече пък ,както са го нарекли праволсавните скотове в драгалевската църква Скилойоан,кучето Калоян нема.

На мен ми е ясно,че тоя надпис е дело на некощ гадна юдейска ръка или некой мръсен комунис,което е същото и тощ ското го е надраскал да злепостави ристиените и то баш спасителите български,пправолсавните скотове дето не знаели че имат светец инок,бивш зар български Петър,називаемся,дето писал книги и у Венецията ги били знаели .Но не думата ми е за надписа,а за цялата сцена,кото при баш палеолога у баш времето липсва,хе,хе,хе.


Кога,как и защо разглежданата тук конкретна сцена ще се появи и наложи ,е започнала да се представя за убийството на Калоян и защо продължава да се представя и днес за имаща връзка с историята и от кого ?

Това е което се цели да се научи от тази статия ,а не дали св. Димитър е светец или е от служебен род или колко бил важен за ристиените и най-паче за славяните и кога им бил разкатал играта на славяните за последен път.

Тук веднага мога да отговоря и то на най-научнои ниво,само цитирайки редица наукообразни публикации . У сите се пише,че било у 1913 г.у Втората Балканска,
га, свтеца им таковал такованката на славяните,зачтото они си мислели,че у Първата Балканска война они били освободили Солун.

Ма не било така и това се потвърждавало от решението на Великите Сили ,с което Гърция излиза от тази война с  удвоена територия !(вместе със Солун,преименуван поздне Тесалоники) ,Сърбия тоже удвоява територияпта ! си от преди Първата балканска,а само на бугарите,пардон славяните от балканите,бал(к)ъците им дали нещо ,ма у Тракия,не там за къде тогаз они се биели и хтели да ги вознаградят Учените от Европата. Тогава Българите не се имали за Тракийци ,като днес ,или за ромски трътлявци от служебен род,а се мислели за Българи милеели за Македония.
Ма Европата решила научно совсем по друг начин,с решението озаглавено Хроника на една предизвестена смърт
Тъпите Българи не знаели че са Тракийци останали измамени и допринесли за славата на светиня му още веднаж да им го тургне на славяните за последно.така просто по ристиенски и правоссавно  у девет и 13 тата .

След тези исторически отклонения да се върнем в историята.
 
В блога на Тарбо има една ценна статия в която той показва същата сцена изобразена в една пещера до църквата "Свети Йоан Пусти" между Враца и Монтана .

http://lh5.ggpht.com/_2JxrnSl1VLQ/TDR_4T4v76I/AAAAAAAAETk/QNei2ztcd1M/s720/sveti%20%20dimitar.JPG тема "Свети Йоан Пусти - стенописите в пещерата"

Тарбо е направил е с недоумение коментар изненадан ,че българите били почитали нещо толкова мерзко ,като убийствтото на собственият им цар.
Не,българите християни не са почитали убийството на цар Калоян. Тук е изобразена прочутата сцена за която стана дума и която представлява убийството на царя неверник Максентий от св. Димитър.Няма никакъв Калоян ,а нещо широко известно в иконографията и почитано и от средновековните ни предци като възтържествуване на християнството. Самото изображение тук ,в тази почитана от средновековните ни сънародници църква,показва цялата измама и мерзост в която са се включили и православните църкви и вся осталние научни сволочи ,с цел подменяне паметта на един народ изтриване на славната му история и втълпщването му на една гнусна лъжа.,която вече 200 г разпространяват и си мислят че са я затвърдили .
И ето в последният му блок всеки може да види в последната му тема в блока ,http://tarbo.blog.bg/history/2011/04/30/srednovekovna-cyrkva-sveti-dimityr-krai-boboshevo-vtora-chas.738423 за църквата на името на Св. Димитър в Бобошево голямото почитане ,което имат българите към св. Димитър,изразено със сцени от живота му.
В сцените от пещерната църква е представено "Убийството на варварина имп. Максимиан от Св Димитър "
От православната болгарская църква кво може да се очаква. Та те към 1901 г не знаели,че имало светец,български светец, самият цар Петър, който народът почитал и който бил написал дестки книги. За каква памет,запазване и съхранение може да става и дума от институция която се бие в гърдите,че била съхранила България и българщината !?

Всичко това ,което пиша днес не е с цел да уронвам престижа на днешната църква,а да се изобличи една отвратителна роля която е изигрна от някои преди около 200-300 г. естествено,че днешното духовенство няма нищо общо с тези лъжи,нито е автор нито има вина. Но това което е станало са факти и никой не трпбва да си затваря очиоте и да ги оставя неизправени ,като се продължава да се кланя християнин ,друг вярващ или не , на тези отвратителни лъжи .
И ако незапазването на паметта на свети цар Петър и изтриването и от наследството на един народ вреди ,то гнусната лъжа разпространявана от тези църкви за убийство на Калоян ,показва кой стои зад това деяние. Реформирана от русклите маймуняпци правослабна църква ,която е в ущърб на българина е в дъното на тази гнусотия. Доказателствот за това са ,че иконите на тази сцена се намират и в техните московски и в сръбските им протежета църкии след падането на България под османско. Икони създадени и разпространени дълбоко след падането на империя България под османска власт. Когато са преправени и стенописите ,когата са извършени всички тези кощунстава на българите и паметта им.
На вече изличената памет бяха натресени измислените фигури на Киро и Мето ,и то не по рано от втората половина на 19 век,когато напълно бе изличен спомена у българския народ за славните им царе и история. С новите измислени светци,като създатели на нещо, което не е тяхно дело се опитаха и почти подмениха индентичността на един народ.Днес новата източна порода българи върви след двама измислени ,компилирани от десетина исторически личности характера и повтаря представената им за тях подправена история за собствена история , а в същото време продължава да обругава собствевата си история поради непознаването и.Един народ е възприел за свои национални герои изкуствено компилирани личности,които нямат пряка връзка с неговата история ,личности за които народа ни няма по раншен и спомен и липсата материални доказателства потвърждавата това.
Така българите са единствения народ в света, който няма цар отец създател и покровител и който не се прекланя пред цар основател и защитник ,ами е избрал унисекс християнски светци за свои родоначалници. То излезе,че българите са най-големите християни в света ! Защото на практика няма друга такава аномалия . И това му се струва обаче нормално на болгарие и болгарки дето в църква не стъпва българина от времето на чипровчанина описал тези характерни особености за народа ни направили му впечатленмие още в 17 век.
И тези същите болгарие и болгаркие завършват дори и университети и имат книжки за правоуправление и пак дето само като чуят за нещо "уникално" и веднага то става болгарское,а отскоро и тракийско,щото щом е уникално то е или българско или тракийско . Отново уникалното тук, като всички други гнусни лъжи се представя за болгарское .И болгарие и болгаркие ,като патета които нямат друг спомен възприемат първия движещ се предмет пред очите им за тяхната майка история и вървят възродени след нея.
И новие болгаръй прегърнали тази лъжа вървят Възродени ,като първият уникалерн народ в света който няма Цар и Отечество,а имал славна 1300 г История и царе и две три царства ,а отскоро и били и ромски граничари ! Уникален народ който се кланял в църквите си на убийството на собствения си цар ! От такива по големи христиени и в папката спалня нбе мож да намериш. От три царства дето имали народът не помни и един цар ,нито знае къде му е гроба , и тва не му се струва странно на никого,ама помнели солунски братя или кой светец бил убил Калоян !?

От тея последни 1300 г. до преди ВОСР ,а за британци и други под.империалисти всичко бе царчета и царства ,само болгарския друзя нямали и не почитат подобно нещо,а били имали "славянски" апостоли.Това ,което се учи е ,че имало сръбска държава получила и корона и патриарх от българските царе, и сърби почитат, пазят и разпространяват мит ,като японците,където сите са от пръвиот им цар некъде в от 13-14 век( така им е написано в историята на реално васалната татарска област с поставен от татарите управител легитимиран чрез женитба с българска принцеса, и на практика облат подчинена или на България или на Византия),москалите дето татарите им назначаваха великите дукове до 16 век,ако не ги извикаха междувременно да им резнат кратунките ,като на славния Алексндър Невски и на другите велики им воини дукчета ,заклани като пилета от монголите,и тея смотчовски и те царе имали ,само империята България на дядя им Ивана и Кирила Мефодива се кланяла ?

Па и закрилниците на родовете им си избивали закриляните.
Е как у таква држава да нема ромски трътлявци.
Тук и Христос да дойде да дискутира и на него ще му докажат,че не християнин,а служебно понятие от тракийски произход на който Апостол КИР Метоф му дал словото .
                image
        От Дечанския - с кирометофски късен надпис
  убийството на Калоян,да не се обърка с Галериус
ето по този модел ще се фабрикуват редица икони 

И Калоян е посочен ,като цар на Загора,дето тракийците от балканите си немат и представа коя е тая држава,а ромските трътльовци доказали,че такава дръжава нема

Сцената ще я видим и като стенопис в Дечансккия манастир ,където отново доста по късно е написнао ,преправено ,че това е убийството на Калоян. (за стенописа в Дечанския манастир, ще прочетем ,че го отнасят към 1348г,но ако се вгледаме в оригиналните надписи извършени с различен шрифт, установяваме измамата . Да не говориме за "извънземната" намеса в този манастир в която всички ктитирски надписи ,като по чуда са изтрити на пловина. Виж статията за зивънземните от историк анархист натан,където наред с отлитането на ромските трътльвци с ракети за ромъния да ощастливят една друга църква с извънземните достижения по заличаване на надписи ,са показани и изтритите ктиторски надписи.)

Тук игумен е

През втората половина на 16 век фреските на манастира са обновени от монах художник за което той прекарва двадесет години години в манастира. Оттогава е и тази сцена представяна за убийството на Калоян. Надписът пък най-вероватно е сделан,след даването на независимост на белградскищ пашалък и заселването му със страхливите сърби живеещи дотогава от другата страна на Дуная.

Григорий Цамблак .1365-1419 български средновековен писател, представител на Търновската книжовна школа. Той е и Киевски митрополит и автор на Житие на Стефан Дечански"от периода 1407–1408 г. в Дечанския манастир.Сръбско-руската пропаганда пишат и за цамблак и за киприан ,че били рушняци.

Сцената от стенописа от Дечанския пък ,ще я срещнем в безброй руски и сръбски икони от късното средновековие циркулиращи и налагащи измамата ,вече с надпис на Кирометофски,че вижте тва било Убиството на Цар Калоян . Гнусна лъжа.

           image
                  Руска 16 в. от Вологда !?


     image

                  Сръбска 1720 г  Нови Сад

           image

                                   Руска 17 век

             image
                Сръбска 18 век,Белград Градска колекция

           image

Чудото на св. Димитър Солунски с Деянията (руска 16 век)и разбира се фокусирано на Главното Деяние

             image


                Вмч. Димитрий с житием. Русь. XVI 
Долу в центъра Светиня му трепе Куманите и те беж да ги няма,Следва долу в ъгъла дясно убийството на куманския император неристиянин,хе,хе,хе, за рушняци и други православноподобни черковнословенски служебни понятия
от де ли са се сетили тез рушняци за туй, Да не би да е от рушнпшките им митрополити от търновската школа,малка проверка до Дечанския,

                  image

 Това е от Дечанския как светиня му утепал Куманите и защитил Солун,хе,хе,хе  атака немало.импа на куманите умрял в съня си ,като сънувал че е на конче вихрогонче  

          image


             image
image



                             image
         Национална Художествена Галериа,София -17 век
или по -скоро е в криптата на Ал. Невски ,тази Тирновска икона,в която Светеца е посочен,като DUX на западно греческий или латински с което скача в джобчето на Отворената Ромска,защото боцко е доказал,че който има DUX хе,хе,хе, и не му избегат фцете дето ги води е военно граничарско понятие булгарин,от бул гард,охранител на долина,Охранителя на Солунската долина возле Вардарскийот лимес св. Димитър.

Между краката на ферганския кон (как ще слиза от небето един от двамата най-прочути християнски воини. другият е свети Георги,с което и ристиянството скача в джобчето на отворената Ромска или Християнството се явява похипотеза на отворената Ромска)има надпис с годината и ми е интересно дали не е написано,че това е калоян,на греческий,заподногреческий или кирометофский
.

Но не и за новата балканска порода,които си помнели топонимите,като тракиски слонове,но не знаели кои са българските царе и що са писали,ромските трътльовци ,които днес са горди балканци и вървят възродени след гласелите ги за заколение и изличаване от лицето на Човечеството.

 

Християнството не се интересува от това кой град щел да падне кой не го превзел и кой хритиянски цар бил убит ,ама не превзел града.Това са политически мотиви и ако няма християнски мотов те не струват и пукната пара,както е и в случая с представаянето на тази иконография. За да влезе нещо в християнската иконография,независимо кога е създадено то трябва да импонира по християнски,т.е. целите му трябва да са над человешки и да засягат цяла християнска общност,а не политическата в случая Гръцка прослойка ,кояато била милеела за Солун. Па и болгарци го приели този мотив и си рисували

Така както в античността ,така и в късното средновековие е налице този общ,християнски мотив,който засяга устоите бна вярата ,а не на един град или цар и за това намира отражение и в християнската идеологип и в нейната живопис.

При случая Калоян това е факта,който се опитва да се прикрие безуспешно от праволсавните скотове,че тук е налице една друга вяра ,една друга църква,която не е нито гръцкото нито папищяшкото християнство.

Известно е ,че Калоян сключва Уния с Папата,и това стои зад реалната причина да бъде представян като Неверника Цар в подменената иконография,вместо остарелия образ на Галериус. само,че както личи от българските църкви те си тачат царя и си тачат св, Димитър ,и представят сцени от живота му,вкл. и тази най-прочутата,представлщваща тържеството на християнството над варварството посредством Убиството на царя неверник Галериус.

Ето това ще бъде подменено от папищяците и византийско руските праволсавни скотове,и днес имбецилите пишат научни стати в музеи и крипти за тази икона ,че представлявало Убиството на Калоян. Така фигураира и във всички световни колекции.

 

Калоян и Българите са Новите Врагове на тези които се наричат Християни,.а тях са определили за българи . От време Ехти Бехти Българите Бъхтят Християните,а после Бъхтят и Папищяците. И ето ,че в българския влашки народ това което е учението е по различно и това много добре личи от оцелелите църкви от онаова време със ред "католически" светци,със ред "православни",хе,хе,хе, досущ като болгарската азбука ,на която пишели боилгарций,с гръцки и с персийски букви,ма тва не било верно царот им се объркал,щото той не бил Тракиец.

Няма да се спирам от кога е тази различна българска църква,но след унията на калоян тя е и призната.

Затова и не случайно точно в България са разрушени почти всички църкви,за разлика от съседните балкански държави,сърбип,македони,влашко,заяото там като в покрайнините скотоветре са подменили вярата и са изрисували друго име на иконата,това на Калоян,докато точно тук в сърцето на Българите това е било невъзможно. Никой не е могъл да накара българи да изпишат тази гнусна лъжа и затова точно тук всучки църкви са унищоженеи,а и още по гадно оставяни на унищожение от Българската Праволсавна Църква. Но все пак и от малкото останали се вижда ,че във всички тях редом с една друга забележителна фигура Кирил Александрийски,който е низвергант и от папищяци и от православни и н икъде вече не се изписва,е навсякъде в средновековните български църкви редом с некой "западняк".

Кирил Александрийски ще бъде подменен с чуело и фиктивно създаден образ на създател на Писменост,та чак и Апостол на Славяни и закрилник на Българи. Калоян ще бъде представен като убит от св. Димитър,като Царя Неверник. Нито едно ,нито другото отговарят на историческата действителност. Плитко промиване на мозъците на един цял народ поведен на заколение.

Че измамата не е метастазирала ,като в маймуняшко съобщество се доказва им от Рушняшкото Народно Изкуство на Староверците ,където и в 18 и ч9 век се изобразаяват Св. Георги и Св. Димкитър в техните най-прочути сцени Убийството на Дракона и Убийството наЦаря Неверник Галлериус ,и двете иконографски сцени символизиращи Победата на Християнството над Езичничество,Варварство,Маймунящина ,Глишевщина,Търгашество так делее.

Ето две народни произведнеия,една Руска икона 18-19 век и една Българска от този период ,показващи най-прочутите ристиенски воини,с които ристиенството се явява доказа на Отворената ромска.
image

                                    Християнско        Скитско изкуство 

               image


Надявам се,че в Музея в Пещера където се намира не записано,че това е убийството на Калоян,така както е записано и на всички други места ,за голяма гадост,по света.

           image

          В коптската версия свети Меркурий убива Юлиан
хе,хе,хе, не е имало православно скотове там да тургнат Калоян
и балканците да се оакват как се били кланяли българите на великия подвиг на светеца убил царя им. Има ли други служебни понятия по свето да пропагандират подобна мерзост за себе си освен новите балкански маймуняци ,възродили Апостолите си Киро и Страхота
които били създали азбуката на моравците За ужас на накания архонт Симо   тея били признати от Византийците и Ватиканците за Истински Апостоли на Болгарций само дето те не знаели и требало в 19 век "руските" тръговци да ги светнат                 
                          image

Иконописец Васил Генков 1879 г, Тиранска Художествена Школа, Национален Музей Тирана е истински българин и не е записал,че това е Убиството на Калоян,като вся остальние руси,сърби и гърци

И така,да рекапитулираме до тук и сите православни огнища през 16-17 век се извършва една мерзост и прославения император на Българите и Власите  Калоян започва да се представя като Неверник ,Не Ристиенин, за което бил заслужено убит от зактрилника на рода му !

И днес за Доказ от бг-учьонъй и вся остальная сволоч ни се представят сите греческо правслсавни простотии от 16 и 17 век и това се учи ,че било Историята,зачтото тази История била призната от Византийците !


И тази мерзост и гадост трябва да бъде изправена моменталически.Рано или късно ближещите или захарното тракийско петле  или глазирания меден боцнат маймуняшки на клечка ще гризнат дръвчето на некой булгарски цар,за предпочитане е да им го нацепи колеца Влад Цепеш за да им се отворят зъркелите за последно.

И точно ние днешните български граждани трябва да намерим сили и сме длъжни да изкупим  греха на отците си,създаделите и,които под името на тяхното "православие" ,създадени и наложени в 19 за да обслужват една чужда дотогава на населението доктрина са наложили повсеместно иконографията,като иконграфия на Убиството на Цар Калоян от Св. Димитър.

В името,защитата и победата на тяхното "гръцко православие" гръцкото православно духовенство създава тази гнусна лъжа с която цели да постигне целите си по заличаване на българското. С това чудовищно престъпление се цели с един куршум да се убият два заека. Не само обезличване на държавата България,но и Вярата Българска и от там заличаване на българите.

Царят на българите императора Калоян е изтипосан ,като неверник, и разбирай за това е бил убит от православната му светиня защото всички знаят Гръцкото Православието е по по по най- баш . И от къде научаваме за това ? Как откъде ,от сите православни места където фръцкото Православие е победилото християнство Там ,оригиналната иконография и като стенописи и като икона не случайно се разпространява - във всички превзети от него ,греческото православие земи. Сърбия,Макледония Влашко,Русия,Молдова . И това навярно е започнало още при наличието на могъщата българска Средновековна България на Асеневци,когато в подвластните на гръцкото православие земи във всички тези врагове на българия и нейното християнство,което разбираме и се доказва,че е различно от гръцкото православие по всички тези запазени църкви от 15,16 ,17 век.

И все пак точно на днешната българска земя,където е Центърът на България и Българщината те не успяха,въпреки,че вербуваха и си отгледаха православни българско духовенство,които по старателно и от гръцките духовници се стараеха да заличат и подменят паметта на българите.

От малкото останало късно средновековно изкуство в запазените църкви се доказава,че тези средновековни българи ,които в своите църкви от 15 и 16 век,някои от които напълно запазени със стенописите си ,като тази в с. Добърско показват едно "необичайно" ристиенство,в които се редуват "латински" светец" с " православен " светец,"латински" светец" с " православен" ,"западняшки" с "източняшки",разбираме за мащабите на планираната измама. Тези люге ,които са рисували "западняшките" светци,на тях в годините на робството не им е пречел цара Влаха Неверник Калоян и Унията Му с папата,че да го изобразяват убит в прослава на Св. Димитър Солунчанина . Тези църкви са от времето на османското владичество и демонстрират точно обратното на това което упорито се втълпява от съвременната историография-тея,тука,на Балканите се делели на Неверници и Ристиени, им сите били гръцки ристиени" . (Не,много добрини са направили Българите на Християните,но Християните забравиха. Но Бог вижда.)

Тези църкви подчертават различното българско християнство през 15 и 16 век.Не са сите у кюпа ристиенски греческо словенски. И това не е възникнало тогава ,а си е мналице и от времето на Калояна,това "нетипично " християнство, в които се редуват "латински" светец" с " православен " светец,"латински" светец" с " православен" ,"западняшки" с "източняшки". Налице е това ,което с право мога да нарека Старозаветното елинско християнство на влашкия български народ,или Влашкото Българско Християнство ,което няма нищо общо западняшки" или "източняшки" или какъвто и да е друг калъп ,в който искат да го набутат.

 

Още по малко пък средновековните българи ,най -великата сила в тази част на Европа ,преди попадането и под Османска зависимост са представяли и почитали убийството на най-великя от рода на Асеневци,чието име е носено до последния български цар.

Заради кой го е превзел Калоян Солун,ако не за българското духовенство,като част от България. Заради гръцкото духовенство ли го е превзел да пропагандира християнството им,както напразно се опитват да внушат днес на един народ,за този император сключил уния с папата и получил и императорската титла на царете на власи и българи Симеон,Петър и Самуил,както се изразява и самият Калоян .

Така ли са го изписвали по църквите си и духовентсвото на България за да уаи Асеневци,до един български царе до попадането под османците,какъв гад бил Калоян щото искал да затрие Града Солун на Славянските Апостоли,дето им написали азбуката на Българите/,но как гръцкото православие му надвило и св. Димитър го убил .

Ами и дори и така да е ,убиство на българския цар Калоян да е факт,то такова нещо не може да бъде отразено и наложено в иконографията нито от българската държава,нито от духовенство и и още по малко от царете и ,които всички до един носят името Асеневци. Подобен акт би разрушил,която и да е средновековна държава,която се крепи около своето християнство. И ако християнството и е забранявало да се воюва срещу гръците,защото вижте тва е воляпта на Светиня му ,и то на рода на Асеневци , Това би било означавало да нямаме последващите нападения на гръците,да нямаме Иван Асен Втори и договора набучен на копието му,Константин Тих Асен не би пленил патриаршеския византийски кръст и т.н. и т..н.

 

Т.е. без дори да ги имаме всички тези запазени стенописите си , с едно "необичайно" ристиенство,в които се редуват "латински" светец" с " православен " светец,"латински" светец" с " православен" ,"западняшки" с "източняшки",разбираме в допълнение за мащабите на планираната измама и кога това е станало.

Започнало е може би с яростната гръцка православна пропаганда разпространяваща се в подчинените и територии и насочена срещу българите ,но най-вече се реализира и налага ,дълбоко във времената на османското владичество,и то не по рано от края на 18 век.

За съжаление това става и не без с помоща на българското духовенство,което е деен участник в това пъклено дело през 18-и 19 век,когато то се формира като издънка на гръцкото православие,създадено и наложени в 19 век за да обслужват една чужда дотогава на населението доктрина. Тогава точно са наложоли повсеместно иконографията,като иконграфия на Убиството на Цар Калоян от Св. Димитър.

Точно тогава се е случило все още се намират в оцелелите от онова време църковни стенописи в които виждаме един "латински" светец" с един " източен " свтец,един "латински" светец" с един " източен " светец. Това е налично във всички оцелели стенописи от тези ,като напълно запазените в с. Добърско до такива ,от кпоито са се запазили само части. Това не е нито поредставяното ни "Православие" ,което било Спасило Бълфария ,Нито Католическото учение. За тези хора латинският им Цар не е бил Неверник, и те никога не биха го изобразили,като такъв. Това е изображение на късната православна пропаганда на една църква реформирана и наложена от Русия и е наложено именно от българското православно духовенство,което в образът на Калоян вижда вероотстъпник и запалха за налагането на тяхното учение . Но датираните български църкви със странните и необичайни сцени ,за които света се правят,че не съществуват и което представлява ще я нарека Влашката Старозаветна Българска Църква.

Разбира се според българските учени тези стенописи в които виждаме един "латински" светец" с един " източен " свтец,един "латински" светец" с един " източен " светец,са "САМОНАПРАВЕНИ",тях Византия и Свето не им ги били признали на Българите,разбирай,те не са исторически факт,така както печатите на Симеон Василевс на Ромеите, не били факт защото на Симеон Византия не му били признали титлата с указ в Константинополска заря . Навсякъде във всеки учебник или форум се обяснява как калоян бил Убит от Светияня на рода му,което болгарций били запомнили от кой ,от Спасилата ги Праволсавна Църква .

Тези стенописи са самонаправени,защото "Всички знаят " това ,те такова животно нема и България била спасена от Православната Гръцка Църква . Нямало ли Православие Нямало България ?

А има ли я ? Хората чиито национално ястие ,всички знаят това са отъ Тракийско време и са прочутите тракийски фасул чорба,ромска боб яхния и славянски царевичен сироп за десерт и планината им закрилница носела Тракийското име Балкан и Вървят Възродени след Апостолите на Славяните и затова те днес са балканци щото помнят ,като слонове и Апостолите и топонимите си. Които ги били Възродили в 19 век.

Когато в 15 век в центъра на Рим случайни се пропуква и хората разкриват Златния Дом на Нерон,всички слизат да видят "Гротото" и да се възхищават на античното изкуство в него. По фреските са оставили "вандалските " си подписи всички велики ренесансови художници. Това дава началото и е вдъхновението на Рененсанса или Възраждането ,казват . Творците се връщат към заровено,скрито дотогава изкуство и го възраждат.

Какво са Възродили в БЪЛГАРИЯ, като това което се изравя днес,са един "латински" светец" с един " източен " свтец,един "латински" светец" с един " източен " светец,са "САМОНАПРАВЕНИ" от Българите,които Византия и Свето не им ги били признали на Българите и затова ги Възродили ,както си му било редно.

Защо там от където трябва да се черпи Възраждането да възроди забравеното, няма никакви материални следи за Апостоли Киро и Мето . Един стенопис,една миниатюра,една икона, да не говориме ,че за Апостоли те не само трябва да фигурират във всяка църква,то трябваше и всяка втора църква да е на тяхно име.Как така те ще са напълно неизвестни на българите до средата на 19 век,пък чехите и поляците знаели,че тва били Българските Апостоли.

Ами тогава,чехите и поляпците са българите,българите са чехите и поляците .

И ако незапазването на паметта на свети цар Петър и изтриването и от наследството на един народ вреди ,то гнусната лъжа разпространявана от тези църкви за убийство на Калоян ,насаждсанетро на измислени фигури представяни за национални спасители е гавра с паметта на един народ и този народ сам трябва да намери сили и да се измие кощунственото обругаване извършено над него.

Но тук този народ трябва да знае поговорката на едни от предците си,монголците на Темуджин, наречен Чингис хан,от народа на Бориджините,Бурджаните,което означава синеоките, че само сенките са ни приятели.



Един поздрав за тигърчето по случай Деня на Победата !
http://www.youtube.com/watch?v=ivASIwtHALM&feature=related









Гласувай:
5



1. marknatan - Разбира се тук трябва да поместя ...
08.05.2011 05:02
Разбира се тук трябва да поместя коментара си към поредния маймуняк под прикритие ,анонимус булгарикус,с цел незатриването на поста ми.По стар и рекламиран от психочно болните илчо дбеилчев и др. под. това любим метод за доказ на Отворената и ранше или поздне ще се случи, в маймуняшки блог към който квалифицирам и този на анонимко булгарикус.
Защото,когато един "непредубеден" анонимен,квалифицира писанията ми ,като Реклама на профанщината.при все че само болен мозък ще нарече показване на едни недъзи за реклама и ако това за него е реклама да покажеш ,че някой е профан и профанизира без следа от здрав разум,нека да е реклама.
Какво "научно" доказателство може да се приложи на съафтура боцман,за който главния му доказ по негови думи е :
"26/07/2010, 19:49
Цитат(bozman @ 26/07/2010, 20:41)
Ако намериш както твърдя досега поне ЕДИН ЕДИНСТВЕН адвокат, сарафин, кондуржия, овчар и т.н., който Е НАЗОВАН БЪЛГАРИН, мога и да се съглася с тебе. "
Сведението от 7-8б век ,а и порнно, за за статуята на Българин Ед.Ч. орящи с вол Ед. Ч. в Цариград е повече от достатъчно.

Такива учени в това виждат Реклама,а разглеждат своето"научно" присъствие и "научни" разговори с психично боолните маймуняци във форуми и блогове ,и така легитимирайки ги в техните си очи за "научни" маймуняци,свили сармите на учените търгашчета "боцкани от боцко"

Ето това е фразата мерната тук "към любознателен чужденец, който е решил да опознае миналото на българския народ и земите",което пробуди безпогрешният ми хищнически инстикт. И както виждаш се оказах прав.Така,че съм ти отделил толкова внимание колкото задължително трпбва. Поредният маймуняк лайномет ,който с пеленгаторите си се ослушва какво ще фръцнат на Атлантика или от Питерсбурга. Дори не те четох докрая,както ти признах. Все пак трябва да потвърдя,че не си психично болен,като ромските трътльовци за които иде реч и както си видял са цел на научните ми публикации . Като в добавка на профанщината още повече те олицетворяват и имат поведението на психично незрели хора,които обикновенно са незрели тинейджъри,които не случайно са и цел на разни секти и др. под.
Инстикта ми на Хищник са толкова големи,че са опасали цщлата земя на запад от Рая със пясъчни въжета и най-малкото помръдване от зародиша на маймуня се усеща от кристалите на пясъка и аз пристигам и го хербаризира.
Един ден може да представя колекцията си на човечеството. засега съм изложил само тази в криптата на ватикана от хербария ми от от препарирани папи . Ако имаш път на там ходи да я видиш. Тонове понтифекси и кардинали.
На теб даже под секрет ще ти кажа ,че си от пол женски ,или аз нищо не разбирам от история.Това и то само да потвърдя гл. си точка ,а не с цел дискредитация .
УЕЛЕУЕЛЕ ако некое кавалерско леке беше разбрало,че обиждам Дама ,каква научна тирада щеше да изнесе.
Това което обединява маймуняците и глишевци в това.ч. ,което е другото им лице,е характерното за психическите незрели ученически общества , поведението на "булита" ,бичета,а не "наука" и е недопустимо за зрели хора. За тях е важна съпричастността към групата ,която пък се крепи на инфантилизъм и психически дефект,анти-комунизъм,златаризъм,бешевлиев е мингянин,или на натан баба му е лудото ленче,натан е натанка,натан е юдеин,натан е комунист,не е патриот и др. нелепости които имат научно доказателство,точно толкова колкото доказите Козмас е късно съобщенуе,.попа е пиян, това е в рима,но пък тива е което обединява и скрепява подобни групи. същото се наблюдава и във форуми,където е пък като "глишевизъм" във форума създаден от пъпчиви тинейджъри братоци,където даже има ще по големи размери.
И с булитата,бичетата има само определени начини с които може да се справиш,и един от тях е като се покаже ,че те са булита,бичета . Тва пък идва от името на Вол Кефала ,на Александър,транскрибирано .като буцефа, бича глава или прочетено по метода "натан"- научен метод,а не по гтско зеляркия метод ,че вол били кастриран бик. За кастрираните идиоти,дето лижат боцмански червеногъзестъи източници със сигурност е .


"въпреки, че обидните квалификации май идват повечко"

Единственото лице ,което аз съм визирал лично,е плагиата на б.георгиев боцман.
Ако някой друг се самоопределя и самоизживява,като маймуняк,профан и т.н. от писаното при теб,то това си е негов проблем,не аз го визирам.
Но ,когато един дебил напише ето това. ил да дебил инбиктуса "но психясали юдейски фенове като болнавия "маркнатан"" и не му се посочи ,конкретнпо директно,поименно ,че обижда лично ,защото това вече е обидна квалификация,за мен е щсно,какъв и какво си ти като домакин и независимо какво си пишеш или си мислиш ,че казваш ,то делата са важни,там след като нямаш кураж си остраваш путьо,стараещ се да угоди на всички,по християнски.
Още повече след това влетява един олигофрен и без да има никакво намерение да се вклююва в дискусията,та дори и с обобщения,каквито правя аз ,маймуняци ,профани и т.н. директно се изоква срещу мен и започва да ме коментира.
Ти ,авторът и домакин и в двата случая, каза ли ,хей,зеляр и да го визираш, ти обиждаш,не,така както не яказа и на не посочи лично ил да дебил,а отново се обръщаш по ленински към въображаеми нарушетили и обиждачи или може би към любознателен чужденец, който е решил да опознае миналото на българския народ и земите.
Аз научих каквото ми трябваше и за теб и за познанията ти ,и това бе целта ми тук за което отделих и неодходимоти ти внимание. Може би малко повече,но то е защото влизаш в категорията ромски трътлщвци и съафтури под прикритие,хе,хе,хе,а те са ми приоритет и то точно ппо темата,тъй като бях ясен,че считам профанщинат за основен пробле, и в лицето на маймунящината тя намира най-яркото си проявление. Ако искаш да ти помиогна с квалификациите,наречи го не катонщина,а херостращина ,защото е видно,че не знаеш и какво и как точно го прави катон,който само когато му задават въпроси добавя неговоти си мнение.
Така,че ти си поредния прочетен от вечерната преса,демек жълтата. И там може да се срещне нещо рационално ,но не си заслужава усилията да се четат маймуняшки кенефни разсъждения . Отиди в клетката на илчо дебилчев или при гюведжарите,а забравих ти оттам идваш и си излагай разсъжденията и обобщавай колкото си щеш с полуидиотите които дори забравят точно като маймуни нещо за което са ги направили и смешни,и забравили точно като маймуни тъпите си аргументи ги повтарят точно след една година. Хе,хе,хе, виж съафтура боцко и аргумента му годиина,лето при гюведжарите или как му бе обяснявано на спеца на Ромите , кои са племената окло рим на републиката и какл стават римляни и как идиота забрави за една година и дойде и си повтаря старата тъпотия точно след една година,напълно забравил точно като маймуна.
Можеш да видиш дало на подобен глупак съм си правил труда да обяснявам последващите тъпотии за тва кво било римския брак или каквото и да е било друго , да противиреча на аналогиите от наръчника на гошо рибето ,каквито са доказите приемани от маймуняшката дружина. кво ще му докажен на дебила векил или лизача гет като за тях всичко имало служебен произход или титлата таркан била наяписана само на камъка на пресиан и понеже не била мингянска била принадлежала към римската военна структура и затова българите били граничари,за което и ценов не се сетил и затова не бил използвал съобщението на Козмас за църквите на българи в 5-6 век,тъй като има ли гарничрски църкви у време ехти бехти
Да бъда и докрай честен,всеки има право на едно обяснение.Ил да дебил индиктус и на него му обяснено какво е раса,ген,рад,народ,нация,племе,етнос така ,че и той не може да се оплаче.
така,че и ти попита и получи отговора си защо аз пиша за профанщината в лицето на най-ярките им идиоти ,което считам за причината за плачевното състояние на бг..

Ако аз водех дискусия тук,то беше с теб и аз научих това за което я водех.

цитирай
2. rizar - Калоян
13.05.2011 21:44
Още през 2005г. бях писал една статийка за Калоян и неговата уния.
Днешната държавна организация на югозапад от българските земи и до днес не може да преглътне следните исторически факти -
1./ Последния византийски патриарх емигрира в България на Калоян след падането на Константинопол през 1204г.
2.Докато минтиливите елини приемат унията (без никейските ромеи) единствените защитници на православието се оказват българите. Сърбите и рушняците въобще не са съществували като фактор.
3. Няма как Св. Димитър да слезе и да убие Калоян заради някакво криворазбрано православие, тъй като града се е намирал под власта на католическия херцог Бонифаций Монфератски, който при все, че не е бил между живите, войската му , съставена от католици и униати е охранявала крепостните стени от нападащите български ортодоксоси .
4.Както и самия Натан спомена Св. Димитър е покровителя на търновската Асеневска династия. Това е и факт, че тази династия е старобалканска и почита именно местни балкански светци. В Търново се появява дори една чудотворна икона, която е обявена за избягала от Солун, тъй като още през 1185г. градът пада в нормански ръце.

Поздрави !
цитирай
3. анонимен - уе
26.05.2011 17:54
ЕЛАТЕ И В МОЯТ БЛОГ,МОЛЯ ВИ!на 15г съм www.chovechestvoto.blogspot.com.Търся популяризация!
цитирай
4. анонимен - Коттеджи из дерева
17.12.2011 19:00
Брус - основной материал строительства компании "КО-брус".

Mы строим <b><a href=http://ko-brus.ru/galereya-foto/doma-iz-brevna-foto>Дома из бревна фото</a>
</b> бани и коттеджи в Москве и Московской области. В производстве только стройматериалы из высококачественного северного леса Костромской области.

На сайте присутствует каталог, в котором представлены типовые проекты деревянных домов и бань.

Если у Вас нет на участке готового фундамента <b><a href=http://ko-brus.ru/stati-po-stroitelstvu>Статьи по строительству</a>
</b> мы с радостью возведем его Вам за короткий срок любой формы и сложности.
цитирай
5. анонимен - мультибар для windows xp
11.02.2012 07:47
<a href=http://multibars.ru/multibar-skachat-besplatno.html>multibar ticno</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3850736
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031