Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2011 10:56 - Етимология и произход на т.нар. Буквар .Буките в Гората-Келтоскитската Горска Азбука и Етимология и Произход на Букваря на Кагана Михаил
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 2086 Коментари: 0 Гласове:
3



Какво е общото между БуКваря и Горската АзБука на Окам(или Бет Лу АлфаБета,както също е наричана на името на първата Буква Бет и Втората Лу)? Ами Общото са Бук(в)ите или Дърветата, от които те се съставляват,откъдето идва и наименованията им БуКвар и Горска Азбука.

Защо т.нар. Българи,наричат Абецедариума си Буквар вместо абецедариум, алфавита и так дальше? Първолачетата имат Буквар и Читанка. Запаметает Бук(в)ите от Букваря и Читает от Читанката.Сиреч,Значи,Тоест,Т.Е. Демек(хе ,хе,хе, туракското Демек) за да читает,Они Впервом Бук(в)ите научает.

Ето Отговорът на един въпрос,който ме измъчи малко: Зачто е Буквар ,а не Абецедарин ,като у Свето. Зачтото кимаме не като у свето или Що?

Както буките у гората на келстоскитската писменост,наречена горска ,така са и буките у букваря на т.нар. поданици на кагана Михаил ,българите.

Когда болгарских поетов писали за буките у нихние поемах, кто они имеели передвидах-деревях-тае или ромские трътльовцих на Вахта по лазурие синайяя Дуйнахайя?

Когда поет сказал,"

 

"

Кога зашумят"КОСТАДИН КАПЕТАНО

Слушай ка

шумят шумите буките

Слушай ка

Кога зашумят шумите,

плачат за войводата, капетано.

Кога през село минете пойдете

Кога през село минете пойдете,

Кога през село минете

со коне да не тропате, ама тропате

(со пушки да не фърлате, ама фърлате)

Че ке вe чуе майка ми, старата

Че ке вe чуе майка ми, старата

Да не вe чу

ке ви праша за мене, ама за мене

К

К

Къде е син ми Кос

Кос

Син ти се

Син ти се

Син ти се

за една македонка, поробена

(за земята църната, поробена, македонска).

горното е примерен текст,

шумят шумите букитеье майка ми, аде е син ми Костадин аде е син ми Косдадиндадиндадин, войводата, капетанобабо ожени, ожени.бабо ожени, ожени.бабо ожени, ожени,"http://www.youtube.com/watch?v=FVw9Zp23W3A

 

(на тубата има и други,само не отваряйте на слави триф он оф .На втората дума и извиването и изквичих . Има не нема половин сек да слушах и со смях, ма от сърце бегах,та се на повратих .Та тоя не мое да Пее!А клипа е слушан от над 113 иляди !? "патриоти" или боцнати зелярски идиота!? Зачто му били лижели маймуняците гетите и дебилчовци на боцнатия маймуняшкия за знания -зачтото и от отворената ромска трътка излизат такива звуци, като от гърлото на Слави,само че без миризмата и бурканите на сара колко е грозен не мога да го гледам по-бързо да го лапна дива,пълни с боцманските ,загрейските ,а напоследък и с надруги лигите във форум Ти си това. Кой издържи повече от секунда да чете или да слуша гореизброените е маймуняк от кратунка-служебно нарицателно,без шансове за очовечаване или развитие дори до по всишата от маймуняците форма на живот из ньета анонимен бациликус от тракийскко млеко потекло)

Тръгнах да разказвам за Българския Буквар,но що става дума за Българи без маймуняци се виядя,че не може да се мине. само при Салви са в продължение на стотици години.

Сега вече започваме за Букваря на Българците,които както е доказал Б.Георгиев-боцко били стражари по лимеса на ромите повече от двадесет пъти и никой не могъл да го обори и най-паче Керамопулос с неговият един сиротен напън и най-паче гръка бил разбит ,защото гръка съществувцал преди варненското чудо да се роди ,което е още един доказ как боцко не бил палгиат от него,защото даже и Г.Ценов не се бил сетил,че българите били римски служебни военни понятия циркулиращяи по лимеса в продължение на стотици години на територията на Европата на запад от кадис.

Но понежеромските стражари,които Б,Георгиев-боцнат, доказа на учено любивите маймунци,че били бъл гарци или охранени в долини, а не били истинские тракийцах, и не запаментали като тракийски слон,потомучто всички знаят,че тракийцах помнят, като тракийски слонове,че апостологастролиращите у моравските "славяни" Црхо и Страхота им построили тракийската азбука на Огрей(Слънчо,станал Орфей у союзниците) на чехите,която тайна се прадавала като тракийската тайна "Как се сади пиперо-тракийскийо" и сега вкупом с новата източна порода ще празнуват 24 май иначе и те щели да запомнят скитски кон тракийски боб яде ли и като си фърлят да боб на пазара ще докажат че били служебни нарицателни в продължение на стотици години .

От време Оно Тайната на Орфей "Как се сади пиперо", се предвала от Свекърва на Снаха ,(тракийски разбира се),от свекърва на снаха ,от свекърва на снаха ,та до сара колко е грозен не мога да го гледам по бързо да го лапна дива,която отказала да биде веке селянка от тракииски проздизход и станала лаборнтна Дама да собира лигите на боцко и съафтури у шишета и бидони и да ги складира у ньета и у форум Ти си това и да я защитавует гетски лизачи на психично болни маймуняци ,ха,ха,ха.

Тракийското растъение(не ристиени,а растение) пипер,като другое едно служебное от един патритарски тракийски форум,чист и прозд,кату Кратунка,било Растенионим , украднат от союзниците на Тракийците в Атинския союз на независимите республики ,наричаешя се Греческий ,двадцать и една на брой,равноправен пълноправен член,не катопенис, пиниз кяриз били вся Тракийские и служебнъйе и неслужебнъйе понятиях.

От пазена на Орфическата тайна как се сади пиперо на тракийците не им останало мозъчно вещество(немало я сара обортната да им собиран лигите в буркан от бург),да запаментат кто им бил создал Кирилометодиевицата,та се наложило вся славянская православная сволоч да им напомни в деветнадцатое столетие.

Но ведна като им Улезнала истината у главите на Балканците връщане назад нема.Тва дето имало нещо от букви сглобено,само да замязало на Съществителни или недай си катана ,на Понятия,Нарицателно,Дума(титулна) и др. части на изреченото написано(изречение) и Хоп,скачало в джобчето на Ооотворената Теза на Б.Георгиев-боцко. Зачтото боцко е доказал ,че след като напишеш,Сиреч,Значи,Тоест,Т.Е. Демек,Съществува ,и след това се поставци велика маймуняшка мисъл,например съществителното съществувало защото е съществително в продължение на стотици години, като съществителна титулна дума ,която понеже е съществително съществува в Рим на Европата в продължение на стотици сгодни години от тука до пладне без никой да може да и каже гък,защото е Съществително,а на съществителните това им е занятието (глагола) да съществуват.

Некой да е видел или намерил съществително да не съществува ? Може ли съществителното да не съществува? Ами тогава нямаше да се нарича съществително . Щеха да са глаголи.Само съществителните имат род -служебен,титулен,нарицателен,число.множествено,единствено,двойно,бройно,редно,нарицателни,собствени и так далье ,се що му душа хоче на един маймуняк да доказва,колко е напред с матриала и квата си хте тема да осере . Глаголите не съществуват. Просто, като маймуняк с кратунка. Колко време съществува едно съществително - ами в продължение на стотици години. Като какво съществува едно съществително-като река ,долина ,планина,кон,коза и т.н. И даже ,като ТИТУЛНА ДУМА на Територията на Рим в европата. Съществителното съществувало,като дума(титулна),понятие-Поняте ли Идеята? Некой друг да се е сетил ,че съществителното съществува ,като съществително нарицателно ,служебнма дума,титулна дума,название ,а не като Планина,море,река ,а? Никой не се сетил ,даже и ганчо Ценов не се сетил,че българите били съществителни от мн. число и служебен род. Толкова по-зле за последния. сара оборотната нема да му събира лигите в буркат у форум ти си това.Тя събира лигите само на Сенилите се. Маце лизане по гетски на маймуняшия червен на боцко ,мамко боцкане по рицарски и хоп влизаш в Читанката на маймуняците . А у Маймуняшката Читанка ли си Стъаваш за Доказ. Само да се напише ,както е казал съафтура маймуняк на Отворената и написаното става Доказ за маймуняците,зелярите и вся осталщная гетсколизаческа патриотична паплач. И така умолявам маймуняците и вся осталние учьонах да забележат,че съм поставил Т.Е. и съществителни и другите докази след както си му е редо , след което съм написал,че впервом се научает Бук(в)ите и после се Читает от Читанката на Улезналите маймуняци съафтури у нея-Гетския Лизач,Щур Мени,ЗагрейциВекилствуващие Естети,Бакалаври исторические,Ил чо да Дебилчовци ,Напоследък Штапароци,Зеляри и другие Дзверчета и Тигърчета (ударена предпоследна,като за последно)и ако пропусна некои талант,Прашчай Григорий за пропуска.Елате Утре.

/Думаме за Българските Първолачета ,не за Тракийските,Славянските,Татарските,Туракските и вся остальная паплач всяка от които съответно сос Сръбска Редакция,Рушка редакция,Ромънешка и т.н. редакция на Кирометовския език на Черковно славяните от Тракийски Ромско трътлявски служебен род/

Но сега не за Читанката на Маймуняците съафтури на плагиатора Б.Георгиев -боцман,и неговия опит за фейлетон по историческа теза открадната от Керамопулос с докази оаквания и осирания от първи и втори вид ,а за Букваря

И так,болгарцой, создали песенка ,показахме я по горе в примерна лирика ,в некоторое столетие от тракийската ера на человечествот за тва как шумели Буките( у Гората).

Бознатите Психопати са доказали,доказват и ще продължават да доказват,че с това песената скача в джобчето на римската защото по първи признак е от съществителни ,а по втори признак песньовката е создадена от служебни понятия по Лимеса ,чиято Застава била сред Буков Лес ,което за двадесет и первшъйх раз доказало тезата на гръка Керамопулос,че булгарцъй,как огурцъй били разположени по лимеса ,а след облизване на маймуняшкия задник редица съафтури ,като гетския лизач,патриота штапаров и др. доказаха и че боилите били военно понятие, с което универсалността на психопатските от Микена и Спарта се пренешесе возле Урала на Волге и Бутан на Буда.

Дали болгарцуй не са си впомняли от давнъйм давно тяхната горска азбука от буки,(дървета) където всеки знак е с името не дерево и всях деревета(буки) образуватъ Горътъ?

Абецедариема известноейшех кът келтоскитската горска азбука или Горската азбука.

Изобретена е от скитския бог Окам. Запазен в скитския народ на Фир Болг ,като Бога на езика и поезията,на говора.

На келтскошопски Окам означава -Говоря,Викам,Казвам.

Азбуката се състои от 25 знака(букви) представляващи,асоциирани със Дървета(Буки) и Храсти(Шума)

Буките(дърветата) са разпределени в секции от по пет знака,наричащи се "Бразди" . Петте Бразди представляват Гората или Буквара.

Всяка Бук(в)а е Дърво. Дърветата представени от Окам варират в различните източници. Някъде символите на Окам са показани редом с Латински. разбира се източниците са от Британскките острови в периода от четвърти шести век,когато скитите от Онгъла се нанели там.За един с голяма скитска кратуна на име Аспарух уведомих маймуняшката общественост в прървият си пост тук. Тва сега му е за Букваря на Пурко от Онгъла.

Първата Бука е наречена Бет. И дървото не случайно е Бреза,Бърч на ирландски.

(При евреите Бет е вората,и при гърците тоже,но тука скитите на кагана кимат не като у свето.)

Брей,знаи можело как им думаше кагана Михаил да му тургнат както си му е редо Българската буква Б у Букваря,ма те не ,та не ,че сме като у свето с абецедариум,алфавита,азбука,че улезнеме като боцко и съафтури у Читанка маймунясваха.

Не случайно и Новгородските деревние грамоти от 980 ,хе,хе,хе, са написани на Берьозка ,на брезови кори, така е заповядал Окам и затова първата буква е Б,като Бреза.Тея па ,га ги покръстиха бизантийците,га у новгород на скитица прописаха. Тея грци кръщане ли са правиули или родата на Црхо и Страхота са изпратили на заточение

(некои ще кажат,че новгордците делкали кори от брза и тва е защото брезовата кора е известна със период на полуразпадане близък до стъклото,а не защото Окам е казал така,ма тва са бабини деветини. )

Втората Бука е на самодивското Дърво -(

Затова и някъде ще срещенет тази Азбука наречена от учьонъйх Бет Луиз азбуката или Дървовидната азбука на Окам.

Sorbus aucuparia- L. Именуется Луиз.

 

Само Ромите пеят до края.Засега до тук. Утре повече . Кой разбрл разбрал. Кой не да отиде да чете за кагана Кихаил и как им таковал таковата на оксфордксите възпитаници ,че не му спагадили Българския Буквар .

)

Кога зашумят

шумите буките
,кто он имеел передвид буки или деревах в лесах?
шумите буките





Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3865621
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930