Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2011 10:35 - Защо Тракийците си забравили Славното Название от време Оно,за да го подменят със съществителното Българи
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 5899 Коментари: 8 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Във всеки период от Историята има повече Тракийци от блога на Спараток при пълнолуние,когато всички знаят това, посещението им в блога се удвоява поради необяснимото въздействие на Месечината върху Тракийците.
То не може само да изброиме Тракийци Императори на Византийците,Правизантийците и Третите им Наследници ,за които са писали всички светила на признатата и непризната наука в бг и у нас. То не е Лъв Тракиец,Юстин Тракиец,чича на Юстиниан Тракиец,Максимин Тракиец и т.н. и т.н.и т.н. и т.н. и т.н.
Как ще си забравиш славното тракийско име ,като гадните гръци у секи исторически момент ти го напомнят,и те карат да го изучаваш ,то не е Омир ,който се изучавал от сите Тракийци ,като а и бет то на Кирил и Мето от Слабянските Въздухарчета,то не е Геродота ,дето измислил Историята и го има и на папироси и на папиросите на рушняците,то не са илядите неизвестни учители на римски на ромънещите от първи век.
Ма, ей го в на та си забравили та си не запомнили ,че били Тракийци !
Запаментали,че славната тракийска планина била Балкан,че най високият тракийски връх бил Машалах,Мусалах,че най-голямото тръжище на Балканите било Капалъ Чарши,че най-облия връх бил Бучю Меме,а най-длибокоте местенце Буюк дере,и там некъде май си загубили названието.
Тва секи втори имп. да е Тракиец и ти да си забравиш Прилагателното !
Не само да го забравиш,ми да го подмениш с нечто до скоро неизвестное на бг и световната наука.
Нещо за което и Дедо Ганчо ,като Дедо Боже не се сетил ! Добре ,че беше Читателят му да обясни на Тракийците,зачто те си сменили Името.
Защото не случайна е поговорката "Пазете се от Данайците ,дори когато носят дарове". Така и Тракийците ,които знаеха поговорката не павериха на данаеца Керамопулос.
Керамопулос,който предложил само веднъж,че "Булгари да са Бургарии, Римски наемници назначени на служба в гарнизоните по Бургосите на Лимеса " , нещо за което и Дядо Ганчо,като Дядо Боже не се бил сетил, защото не го бил чел гадния грък ,от онези дето им украли на тракийците митоветъе и писменината и не им споменавали тракийското име от времето на Атинския союз га траките изтепали пеласгите.
Но виж Читателя МУ, Плагиатора Б Георгиев -боцман се ОАКАЛ и повече от двадесет пъти Им Ги ДОКАЗАЛ на Тракийците ,че ""bulgarin" се използва в смисъл на "боец от Граничната Римска армия""
Е ,убаво, "боец от Граничната Римска армия" по-славно съществително ли е от имп.тракиец,дето команди "боец от Граничната Римска армия" и даже и технитъе н-к застави кагани,капхани,таркани и др. римски военни от римската военна структура или от още по-славните Тракийци описани от Омира и проливали кръвта си по арената на Рима,кат Гладиатори Тракийци ?
Нещо друго ще да е било,нещо етносно,здраво закоренено в ,като етносна тракийска черта и характеристика,че славните Тракийци да си сменят съществ ителните.
Кое е най-характреното,което знаеме,за етноса Тракийци. Ми да. Тракиеца Орфей бил научили гърците на педерастия ! За любовта на тракийците към себеподобните си тракийките на по три ракийки го разкусали баш педеругата и го фърлили у Еброса, а тракийското му фалосче заровили под Альошата.
Ето това дупедавссво е причината Тракийците да си сменят Етноса.
Ногу бързо,само в продължение на стотици години по лимеса забравиха,Траките,че Га ядоха българските кюфтета не риваха,
га БЪЛГАРСКИТЕ ПЛЕМЕНА им отнеха КОРОНАТА на РИМ ,уреваха орталъка !

Йоан Геометър в десети век пише

"3а Българите

Сега ТРАКИЙЦИ(Бизантийците б.а.) ще вземете Скити(рушняците б.а.) за съюзници,срещу Приятелите (БЪЛГАРИТЕ б.а),които по рано ви бяха съюзници срещу Скитите.

Ликувайте и тържествувайте БЪЛГАРСКИ ПЛЕМЕНА!Обладавайте и носете Скиптри,Корона,Багреница и Пурпур.

Той ще смени одеждите Ви,В дълъг ярем ще впримчим вратовете Ви и в окови нозете Ви.

С много удари ще набрадим Вашите гърбове и гърди,понеже сте изоставили ТРУДА и сте дръзнали да носите такива неща и да се гордеете с тях"

Хе,хе,хе БЪЛГАРСКИ ПЛЕМЕНА Обладали Скиптри,Корона,Багреница и Пурпур
и ТРАКИЙЦИТЕ щели да ги БИЧУВАТ,да ги тургнат в окови, и в Ярем да впримчат Вратовете им,
защото изоставили ТРУДА, на Граничари по Лимеса!

Както е "оакал" повече от двадесет пати Б.Георгиев- боцман,Българите с Ярем Служели по Лимеса в Продължение на стотици години под началството на н-к застава(каган,таркан,капхан,жупан ,хе хе хе май се ени и тожее са тез граничарски титли), и други немингиянски служебни титулни понятия ,значи Ромски и били наричани нация,генс,раса,етнос,но това не означавало нация,генс,раса,етнос според съвременните разбирания,ами така се обозначавали служебните римски военни структори,защото нация,генс,раса,етнос не означавали нация,генс,раса,етнос според съвременните разбирания,т.е. били служебни военни понятия,
но га Българските Племена ,откраднали Короната на Рим и дупедавците Тракийци веднага се писали Българи.
Нема лужа нема измама
" Ликувайте и тържествувайте БЪЛГАРСКИ ПЛЕМЕНА!Обладавайте и носете Скиптри,Корона,Багреница и Пурпур. "

Хе хе хе забравиха тракийските си импове.

Дупедавците са с този който е на власт. Така е с "гръците",средновековните блъгаре са го описале ,така е и с тракийците,едно от двадесетте племена членове на Атинския съюз,който света знае и като Гръци.
Га на власт са римлянето гръци и тракийци са римляне. Га на власт са византийците гръци и тракийци са византийци.
Га на власт са блъгарите гръци и тракийци са блъгари.
Га на власт са братския славянски народ ,гръци и тракийци са почитатели на Славняците Рушняци и Първоучителите им даже повече и от Моравците и Поляците.
Кво друго им остава ? Етносна характеристика е това !
Га Слвянските Братя Црхо и Стархота им написаха Азбуката на Славяните и хоп Тракийците станаха по Славяни и от Славяните.
То не са редакции на Черковно славянския язик то не е чудо.
Болгарска редкция с О на славянския,Сръбска редакция пак с Ъ на славянския.Рушняшка Ридакция на славянския,Молдовская,Валашка,Бесарабска,Търновска,Румелийска,Скопска,Трансилванска,Чирпанска,Чипровска и т.н. и т.н.
Тогава Тракийците ,като дупедавци станаха Славяни.
Днес отново се завръщат при таркийските си корени,защото хомосексуалните бракове са разрешени у Европата и те спокойно могат да си практикуват траколожеството.




Гласувай:
1



1. borjanmljakov - Странен правопис.
23.06.2011 10:52
.
цитирай
2. aman - Това винаги съм се питал - защо вс...
23.06.2011 11:22
Това винаги съм се питал - защо всякакви хора ни изкарват траки, славяни, тюрки, татари, чуваши, пеласги, мизи, скити, готи, какво ли не съм срещал, пък нашите все се викат българи?
цитирай
3. d3bep - ТОва казал Йоан Геометър, който не ...
23.06.2011 12:54
ТОва казал Йоан Геометър, който не бил геометър, а бил поет, при тва калпав, и при тва милият писал тая история по времето след Самуила, щото и Самуил за него била история.
Пита се: отде е знаел той за претопените траки? Нали по неговоз време вече ги е нямало.
Отговорът идва прост кат последователен постинг в образувателен блог.
Той е знаел, защото е бил геометър. Обаче по негово време с геомтрия не се печелело добре и той затва станал поет. Откъдето скочил в историята, оттам в етнографията, и разбира се в международните отношения през 13 век зимал, та упрайл отношенията на скити, траки и българи.
Тъкмо поради тва неговата геометрична поезия, без да е свещена, е надежден историческ ифакт във всяка бръщолевеница.

А към изконните тракийски имена по нашите земи следва да добавиме:
- Беглик таш, светилище на турците от 2000 год. пр.хр.
- Белинташ, оракул на турците от 1000 год. пр.хр. до който се е домогвал самият Александър Македонски.
- Дикилиташ, коеот представлява каменни колони, набити преди 70 милиона години от турците.
- Еркюприя, коеот представлява каменен мост, дялан преди 150 милиона години от турците, когато отдолу още е минавала река, за да могат да преминават отгоре с магаретата - модел велосираптор.

Некакъв спор има само за връх Машаллах.
Начи там турчалята имат претенции, обаче съдът безупречно доказа, щото тоя връх е бил една малка пъпка, кояот в последствие е посадена и отрасла пред очите на Сакскобургготски. Заради което съдът запази името на върха заради пъпката, но го възстанови в цялата му всиочина на този ,заради когото е израсъл!!!

Хай, поздрави на истерията!

ПП. Моля, кажи пак за Керамопулос и Йоан Геометър?
цитирай
4. marknatan - дзверче, ако беше само, както ми...
24.06.2011 03:48
дзверче,
ако беше само,както мислех досега не много умно парче с едно пръстче челце,щях да ти отговоря,че за целта има Библиотеки и никой не ти е длъжен да ти показва сведения.
Но ти наистина си бил психопат и това е безмислено. Още Алеко е писал за такива смахнати,дето познават Швейцарията,а не познават Красотата(Историята) на Българията.
Аз наистина го отдавах на тва че си си тъпичък( а че си такъв ме убеди с "бронза" ,аргумента за "товарния" сандък терачина,как му били оставили ената страна нерезбована,щото бил товарен сандък и за да не убива магаретата,хе хе хе ,отделил некой тъп "българи" иляда часа резба да не ги убиват магарета,произхода на Бургас и др. под и за тва и не чета кво пишеш).
За това ,като написа за Доказ при ил да дебил в спор с мен,че камика ,стелата на Пресиан с "мингянските" титли била само една и тва не било Доказ,защото гетските лизачи са доказали,че ено изнасилване ,не се брои за изнасилване ,не спорих с теб ,а ти представих надписите на Омуртаг .
И тогава наистина отговорът ти ме усъмни и в психиката ти. "Аргументирано" ги отФърли по боцмански,че тва са само факсимилета и никой не ти бил представил Оригиналите с "мингянските" титли.
На психопата боцко никой не му бил представил сведения за българи в ед.ч. и женски род. за тва той бил доказал,че Българите били не гейове ,а войници по лимеса.Вече шест години никой не му бил показал други сведения на Плагиатора боцман и той се ОАКАЛ и повече от ДВАДЕСЕТ (20 , XX ) пъти ДОКАЗАЛ,че ""bulgarin" се използва в смисъл на "боец от Граничната Римска армия"" и !?

Сега на малкото психопатче дзверчо некой требва да му доказва Факсимилетата на Омуртаг хе хе хе

Психопати които не познават собствената си История одат да носят вода от ГипеД
Що не се разодиш да ги разгледаш Оригиналите на Муртагона ?
И да ги разгледаш тва на психопати не помага.
Е виж го тоя отгоре гетския лизач,дето бил Разбрал Идеята Му ,ма тя не била както я представя "Тарторат".
Били назначавали бици войници с големи топки у ромската армия.


Бегай да лижеш маймуняшки задник на смени за Доказ с другите психопати
цитирай
5. d3bep - Принципно, както е казано, човек ак ...
24.06.2011 11:28
Принципно, както е казано, човек ако се цитира сам,

ИЛИ Е ЛУД, ИЛИ Е КЛАСИК.

ТИ се цитираш сам постоянно, даже зе да се копираш. От тази тема, от една през нея.
Дали си класик?
По - скоро не, щото повтаряш всъщност твърденията и заключенията на друг човек. За Керамопулос,за скити и траки....

Значи си ... ?
цитирай
6. letopisec - напиши и за новата география
24.06.2011 16:52
Според многомъдрий Боцман кимерийския босфор е на Дарданелите и е готов да се сбори за това вопиющу откритие, ерго.
цитирай
7. d3bep - Според многомъдрий Боцман киме...
25.06.2011 21:04
letopisec написа:
Според многомъдрий Боцман кимерийския босфор е на Дарданелите и е готов да се сбори за това вопиющу откритие, ерго.

Макар че, колега , твоите източници съм готов десет пъти да ги рпавя на пух и прах, твоето съждение за съжаление е вярно...

И аз имах спор с него, по отношение на форум ,в който ме беше поканил.. Действително бърка тракийския и кимерийския босфор, опитва се да ги смесва, че заедно с тях и босфорското царство,и народът му - босфориани, коеот както висчки знаем в един период е заемало голяма част от черноморието, без обаче всяка земя да му е била дарданели или босфор...

На поста ми отговори, че не бил на древногръцки.... Тъй като и неговият не беше на древногръцки ,реших да не се занимавам ,макар че обстойно, с цитати и точното им фиксиране м удоказах ,че бърка, и ако искаше, информацията която м удадох беше повече от достатъчна да си търси изворите на гръцки и латински... И да преведе правилно ,ако смята ,че някой го мами.
Просто в моите извори "съединените" от него протоци бяха ясно сепарирани, от един и същи автор, и от няколко автора едновременно....
Той ги прескочи като източници, макар че са достатъчно авторитетн игеографи, акто Страбон, или историци, като Херодот, и пак отиде и го пусна в АБВ. Той си решава.

ВЪзгордял се е, и нещо почва да губи мощно почва под краката си...
Докато римската теза считам за не особено полезна, последните му тези, които четох, за митраизма и босфора, считам направо за грешни. И изобщо не можещи да бъдат публикувани на "древногръцки" ,само като спекулации вървят...

Но, за разлика от колегата ти отгоре, не съм болем мозък, да се самозатворя просто в един форум и да злобея. И то с чужди реплики.
като нещо не ми хареса, не се знаимавам и готово.

Лошото, което виждам, мога да анрека по - скоро жалко, защото за мен хората, дето ровят старите извори идори езика са на прав път... Но за него това тезата му да се докаже почва да става по - важно от това да е вярна....
При това не говори мза мнения. Няколко автори ясно сепарират двата протока и дори описват какво има на единия, какво на другия... А босфорското царство и босфорианите хич не са форми на релефа.... Факти, които не можеш просто на мнение да игнорираш...

Поздрави!
цитирай
8. marknatan - дзерчето считало ромската теза ...
25.06.2011 21:23

дзерчето считало ромската теза за не особено полезна ха ха ха

дзверче отворената ромска теза е критерий за психопатия и профанщина
всеки,независми ти или друг,който изрази как считрал ромската за ТЕЗА е човек без никаква обща култура ,която е задължителна за боравене с Историята ,в добавка,че се самоопределя като ПСИХОПАТ
Не те ангажирам с нищо,и никой не ангажирам,както виждаш изразявам ЛИЧНОТО си мнение .
Всеки който счита Плагиата на Б георгие боцко за ТЕЗА или СМИСЛЕНО свързано ЧОВЕШКО ПРОИЗВЕДЕНИЕ Е ПСИХОПАТ

Това нещо е дори без ЧОВЕШКА МИСЪЛ И НОРМАЛНОСТ

Мисля,че и ти го демонстрира по един блестящ ала боцнат начин

Видях,че се Дореди сред Съафтурите ,дето улезнали с това у Читанките на Маймуняшките Форуми.

Психопата боцко "открил" как да замести "старжарите" на Керамопулос с друга "военна" дума ,чисто "българска "за Доказ. Пръв се сетил и доказал и решил да им намери за носител Съществително ,Военно,на Римска Военна структура.

Защото боцко доказал ,преписвайки Керамопулос залепен за Ганчо Ценов,като източник и сведение ,че думата Бъл Гари,означавала Охранители на Долини,от Бул Долина и Гари, вардя ,!? Стражари.

Вместо керамопулосовато българи от бур,пирг охрана на бург .
Боилите от времето ехти бехти и те били военни понятия,защото държали ножове .
се военни понятия

Ако питаш гетския лизач Бул, било скопен Бик,но той пък като съафтур ,доказа Идеята на психото,че Микенците и Спартанците били българите защото били Военни и имали Военна структура.

А боцко вече Доказал,че Българи било Граничари и принадлежали към Римската Военна Структура по лимеса и то не веднъж,като Керамопулос,а повече от двадесет пъти.

Важното е психопата боцко да го е доказал.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3862813
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930