Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2011 08:38 - От Пазарът в Солун до Сан Клементе .Преоценка на ДЕЛОТО НА КИРИЛ И МЕТОДИЙ.Ролята на митовете и автохонизма в древността и аналогичната им съвременната употр
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 2213 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 11.07.2011 08:54


Солта е най-ценната суровина на древността и от Солния пазар извършван от местните тракийските племена на това място на крайбрежието до границата между Македония и Тракия идва и наименованието на града Солун, чиито предполагаеми бъдещи жители ,Братя,са Героите на Нашето Време и чието Дело ще бъде преоценено по стандартите на историк анархизма .
Намиращо се удобно на границата между Македония и Тракия място,солното тържище прераства в един от прочутите градове на античността,средновековието и съвремието. Градът никога не губи името си сред местното население и той завинаги си остава и е наричан Солун. Столицата на Дакийската империя на софиянеца Галериус, попада под българската власт и остава български град до началото на двадесети век,когато тук българите от Македония под ръководството на ВМРО го освобождават и изтласкват османската власт,само за да установят със съжаление ,че най-българският град на полуострова Солун, се предава в ръцете на изкуствената гръцка държава ,която за една нощ удвоява територията си и го преименова на Тесалоники,което довежда до няколко милионна българска имиграция към Америките,Австралия и спасените от великите сили български градове . Но колкото ида са милионите изселени от тези земи при 90 % процентния български характер от времето на Галериус по тези земи ,много повече остават по родните си места само да разберат,че вече втори път ще бъдат предаденеи,вече от рушняшко праволсваната скоткса нобва порода балканци не могли да си изберат за стоилица турско татарското търново,но все пак окупирали властта в старата нова столица на царството.

Темата е Посветена на Делото на Двамата братя отказали кариера (в Магнаура) посветили целий свой живот на кuр(кириос)родина(тракия)и народ (от мъжки род),и аз не я разводнявам,но в нея ще бъдат щриховани и изобщо ролята и целта на митовете и използването им останало непроменено от древността до наши дни.

Всичко е възможно само с помощтта на мифове представяни за история. На такива мифове им се дава историческо право и създателите им стъпили на тези митове имат правото и държат монопол върху историята и до днес . Античните митове по -късно превърнати в агиографска свинщина от православноватиканските скотове имат същата цел,да се подмени историчесйката справедливост със тази на създалите и имащи интерес от ватиканоправославно скоткската европейска свинщина налагана за история и полужила за изграждане на модерните държави и тяхната история.

Не случайно със Солун ,селищото до преди сто години със най-постоянното население на земята ,са свързани най-гнусните лъжи втълпени на новата балканска порода от папищяшкоправолсавната скотщина.
За изобретението на православната скотщина убийство на цар Калоян от св. Димитър Солунски говорихме. Нека да разглкедаме вкратце и Делото на Втаиканската скотщина наречено Кирило Методиево Дело.
Но да се върнмеме към солта и града и без която делото на Братята не би било възможно. А защо ще разберете ,двамата мои читатели Зелярю и Дарси,ако останете пред цветните си монитори и разлистите написаното до края. На Зеляра,като доказано доста тъп,препоръчвам да си купи и принтер,може и црно бел,и да си разпечати написаното,а не да се врати и вдига оборота на блога.

След изтласкването на персийците,първоначално от равнината на Тесалия,която води името си от персийското тас,със същото значение и до днес и последващото им изгонване от европейската им столица Атина ,градът известен сред местните тракийски племена,като Солун, за т.нар. "гърци" става ,е, столицата на Тесалия и те създават мита и се опитват да подменят и изличат първоначалното му тракийско име с гръцко персийско звучащато им Тесалоники и създават мита,че е наименован на името на дъщерята на Филип Покорителя на Данайците.
Митовете са един перфиден метод за установяване на желаната от различни господствуващи кръгове история обслужващи властимеющите, открит от гръка създател на автохонизма, с цел налагане в атинския съюз, на Атиняните ,като господствуваща и водеща сила в античността и обосновка за подчиненито на съюзните им двадесет и едно гръцки племена,почетен член и основател сред,които са тракийците.
Отделям малце фнимание на мифовете и изясняването на механизма им,защото поредния зловреден миф ,този за Делото на Братята е най-ужасното нещо ,което се е случвало на българският народ .
(след разбира се Отворената Ромска, профански плагиат по тезата на Керамопулос на боцко и съафтурите гетския лизач,ил да дебил,щур мен,набожния търгаш рицар,срадива,векилставщи естети и бакалаври загрейци и др. новоизгрели на варненския плаж,впечатляващи със загара си германките,татуирали Ромския си произход на маймуняшките задни за доказ ,чи де отидът ша ги видът и уценйът )
Без ясното разбиране за същността на мифовете и приемането им за научен доказ безвъзвратно се отказваме от реална история и завинаги оставаме в тяхно,макар и модерно,тип спартакиада по тракология обслужване ,водещо до същия плачевен резултат възхваляван от малоумните разбрали Идеята Му осиращи се участници в безкрайната Ромска Фиеста .
Порочния кръг на водовъртежа от митове,(съвременни и антични) обезличили не един народ или цивилизация в съвременната им лесно смилаема модификация са лесен личен избор и не укорявам никой във възприемантео им за реалност .
Но както е казал поета,не закачайте малолетните и не отричайте правото на трети лица да острелват маймуняци 24/7 в ньета. Лизането на маймуняшкия боцнат или боцкането с боцнат за доказ си е личен избор и не ви бърка дали други не си правяпт кефа вместо с лизане със острелване.

Автохонизма и обслужващите го миФове,и вместе и по отделно и винаги облужват единствено интереса на налагащи ги и не са свързани с никаква научна достоверност,по дифолт.Мита е създаден да прикрие, изличи ,подмени реалната Иистория и наложи сурогата,създаден на мястото на историята и представяя се за историята, с цел обслужване ионтересите на създфалата и наложила го власт.
За кратка илюстрация и без да се разгръяам и полемизирам,сампо ще спомена ,че подобно на гърците от Атина и Рим измисля своите митове за произхода си за величието си,да прикрие нелицеприятни реални истории и др.под. Превземането на Рим от скитите се предтсвая за спасение от Гъски,които ги били предупредили и Римлянето и те се барикадирали в храма на Юпитер.
Разкопките наскоро доказаха безапелационно,че и този храм е бил опожарен и целият Рим е попаднал и опустошен от скитите българи ,намерило потвърждеие в историята и останало с поговорката " вае виктис" ,което са думите "вайкайте се" изречени от българския завоевател на града Рома към ромите,превеждани ,като "горко победените"(дръж се земьо шоп те гази) ,който хвърлил меча си на везната с която имервали откупа в злато ,по повод оплакването на ромите ,че везната била "пипана".
Относто създаването на Града в средата на осми век пр.н.е. отново миналогодишните разкопки потвърдиха,че там ,на това място най-ранните поселища са е от три века века по късно.
Дори да не бяха тези разкрития от самат история знаеме,че Август е причината за написаната по нргова заръка от Вергилий величава римска история водеща началото си от Троя и Еней.
Най-общо това е характера на митовете. Афродита ще стане Венерта,Зевс Юпитер, и др.под и ще бъдат адаприрани към обслужването и утвърждаването на новата власт.
Безполезно и налудничаво е съвременното използване на митовете в същия дух,като се стъпи на "данните" с който те са обслужвали в древността нечии политически амбиции.Митовете в тяхната съвременна претенция за наука налагани от редица интелектуалци е нищо повече от художествената политическа белетристика на древните използвана за съвременни си политически цели и доказване на свои доктринерски учения.
Като такива не случайно от съвременната история се считат и цялата християнска митоплогична литература ,създадена главно от монаси гладували в продължение на стотина дни ,а за десерт и вечеря самобичуващисе с въжета с втъкани кабарчета ,след което име са явавява поредни светец от солун и те наи-достоверно записват историята му,която след като попадне в риски ръце и става история за балканците.
За съжаление и погнуса на целия български народ делото на Братпта е известно точно от шест такива агиографски късни преписа ,до един намерени,съхранпвани и обнародбванеиу от руски учени в благодатната за славянски клтъркирития среда на 19 век.
Те имат своята художествено белетристична и интелектуална стойност,но същевременно ,по дифолт не хосят фактуална история и използването им за научно доказване може да е било интересно и да се е считало за научно достижение на човешката мисъл в епохата на романтизма ,но днес в 21 век след поредицта от научни открития напълно доказващи порочния и вреден произход на митовете създавани с цел прикриването на историяпта такава каквато е ,да се стъпва на тях и да се градят научни тези е престъплениене независимо от благородните подбуди на различните автори ,монаси или не ,патриточно или родолюиво градещи држави и историята им по западен тертип.
Отделям малце фнимание на мифовете и изясняването на механизма им защото поредния зловреден миф ,този за Делото на Братята е най-ужасното нещо ,което се е случвало на българският народ и без ясното разбиране за същността на мифовете и приемането им за научен доказ безвъзвратно се отказваме от реална история.

Тракийските братя от тракийския град на тракийското крайбрежие изучили тракийския език на тракийската си майка и тракийския баща аристократ при тракийските царе на тракийския пазар от тракийчета и зафатили разпространяването му сред тракийските држави -Новгородско княжество,Валашко княжество,Сръбско княжество,Молдованско княжество,Киевското княжество,Трансилванско княжество,Бесарабско княжество,Кримското княжество.

Като стигнале до кримското княжество те далдисали и хватили трупа на Климент папа Римски,ръкоположен лично от Св.Петър,под зоркото оче на работодателя на катана, за пръв папа на ристиените и тутакси отръчали немедлено до Ватикана да го връчат на папа Адриан ,но стигнали чак за папството на папа Николай Втори.
Родната къща на Климент била в Рим и затова мощите били пренесени там от Братята,въпреки,че били изпратени от Византийците от Византион, сменилите етносното си име тракийци с това на византийци на името на най-прочутия си тракийски град Византион,станал столица на Империята наричана вече с гордост от самите тракийци византийска, а те станали византийци,но подчертаващи имената на византийските си императори с прякора Тракийци,като директен почит на техния и този на империята произход,напълно подменен на тракийски или ,както те предпочитат вече да се самонаричат византийски към времената на разглежданите събития .

В съвременната историография тоже е прието Тракийската Империя да се нарича Византийска на името ,което самите тракийци са си избрали за етнос и са нарекли империята си,повлияни от славата на града си столица Византион,който въпреки,че е преименован на Константинопл и надминал и този на града на римляните ,древния Рим ,за таркийците си остава Византион и те самонаричат и етноса си и империята си Византийци и това няма нищо общпо с каквото и да е изобретяване на технически термим византия или византийци тъй ,като не едно и две са съобщенията за късноантичното самонаричане и налагане и възприемане от тракийците на новото си прозвище византийци.
Опитът да се представи за съвременен мит мита за византийците е само един съвременен мит целящ точно това,което правят всички митове ,изличаването на тракийския характер на имерията им, самонаречена от самите тях Византийска.

За забавянето на Делото по пренасянето на Климент папа Римски истъорическия анархизъм издири обективните научно технологични причини. Скоростта във времето и пространството зависи от теглото на премествания материален обект.

Трупа на папа Климент,престоял повече от служебно римско понятие по лимеса под водата , бил напоен с нея и тежал ,като олово. Братята били принудени да извадят секирчетата и да го разфасовта на двух неравни половини, оставили по тежката част в тракийския град Киев,за доказ където се намира и до дне с за съжаление на римокатолическата и праволсавная скотщина неотбелязваща подобаващо ,защо аджеба целио Климет не е у Рима .

Веднаж изваден трупа от водътъ и се случило първото Чудо . От гъза на Климент изпълзял един глишав Глист. Видял татарско синьото кримско небе,повели ли го бризите. Привлечено от миризмата на трупа,кучето на боцмана на коритото плаващо по лимеса за Рим душкало наоколо. Тъкмо било победило боцмана на шах и вдигнало гордо опашка. Глишавият глист се прицелил да се метне в гъза на боцмана или на кучето му,мифовете тук молчат и не разсъждат, и от тама да скокне на кораба плаващ за Рома и да открие Ромската теза ,като инвентор и ,О Чудо ,тея неговите глисти колеги от кръга отдоле го дръпнале убратну ,там където си принадлежал и честта на Отворената ромска теза била уставена за инвентар за поздние постние времена . Благодарение на това Впервшое Чудо на Римски папа Отворената Ромска била спасена за плагиатсване от боцко след стотици години,за радост на варненския гет лизач др. дебилстващи и рицари на перото боцкани от боцко за доказ.
Ама навън ,видях има една друга История,казал глишавия глист ,за която тук ние в глистите в глишавия гъз не знаеме -заключил глишавия глист.
Ти да мълчиш-отвърнали му колегите-тва тука ,този глишав гъз е Нашата история. Ние глишавите глисти на историята казваме кое е Нашата История и кое не е .За какво са учените глисти. То ако почне секи да определя кво е Историята,кво шъ стане.Каква Наука е това,ако не се казва от Учени и от научени сътрудници.
Домъчняло на глиста,бил все още доста пресен,до лайнто "бг-наука" се сгушил и се провикнал да скрие своите сълзи по отминалаъа го " Бойна слава".Мъъъъъъъкааа,Мъъъъъъъъъъка.ооооооох боооооожееее,бооооожеееее .
За утешение ,поне лайното на "бг-наука" му било в нозете и друзята му били тъдява и започнал той да си оформя кръг. После се собрали други глисти,сичките бели и учтиви,еднакво чисти,спретнати били тези глисти ,но точно толкова и прости ,като в моравата на роден край ,та и кръга си оформили,като кравай.

тук вече става късно,а зеляра и дар си четат бавно и вече се стъмва и затова ще продължа утре.



Гласувай:
2



1. анонимен - Interesting, thanks
10.09.2011 17:22
Great information. Lucky me I reach on your web site by accident, I bookmarked it.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3868207
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930