Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2011 14:51 - хуни идва от хинду-си,индийци.хуните са масагетите. които са царските скити
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 10284 Коментари: 8 Гласове:
3

Последна промяна: 05.08.2011 13:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

индийци са наричани хуните в сирийските хроники в гръцкия и латинския се хинду се копрумпирало, като хуни
image

 хинду хун от хинду куш чеканил монета качевника с хунски знаци и гречешские колела

В помощ за хунологията се обръщаме към геродота. той описва не отделни скитски племена ,а скитската държава с нейните слоеве,които предава, като скити скотовъдци,скити земеделци и царските ските. или властващите,военната прослойка на скитската дъержава. териториално ги подрежда от изток на запад ,над понта,черно море,като т.нар. царски скити са в най източната част на описаната от него територия.

това ,описание на света той дава ,като си го представяме намиращ се в мала азия от където произхожда и е центъра на неговата вселена. колкото по близо са нещата до него толкова по акуратно са представени. това е универсалния принцип валиден и днес

image

                           масагет чеканил монет

Когато описва пък т.нар масагети,тези воювали с медите(персите), той ги поставя,около каспийско море и на изток от него докъдето имало свят,до океана.

Интерсното тук е ,че геродот описва в каспийско море един остров с големината на о-в лесбос ,който е един от големите средизомноморски о-ви.което се струва невъзможно и причудата измислица на геродот . но като всичко друго,наред ссъ смятаните за фантасмагория погребения у скитите,оказали се на практика точно така ,както потвърдиха намерениет замръзнали мумии от рушняците и тук геродот е поразително достоверен. известно е,че в средновековието земите на хазарите потъват в каспийско море. това се е слиучило и с този огроемн о-в. геродот описва правилно каспийско море ,като несвързано с друго водно тяло. геродот пише,"Докато Кавказ обгръща Каспийско море на запад,то на изток към изгряващото слънце безгранична равнина се простира до къдсето стигат очите. Масагетите притежават по големият дял от тази равнина.

image
 

Ето тук в това описние пък геродот описва и ситуира масагетите там където преди това ни бе описал царските скити ! да не говориме за обичаите и др. под секири които са одни и тожее !

image

воин хун маскиран като бик че оди гетския лизач да го намеа за бичи воини и ил да дебила да го кастрира щото вол било кастриран бик на греческий с по големети топки психопата боцко е доказал,че ги зимат с предимство за стражари ,като е доказал хелфен фосатизи стражари,което е ИДЕЯТА на боцко и колективното психопатско подсъзнание са я разбрали,защото боцко е доказал че бургариите които са стражаро били по бургове били българите за които той повече от 20 пъти е доказал,че са комити стражари ,които си имат име гранична армия
 

последва доказа от самият геродот ,защо масагетите са царските скити . Ми те милите собственоръчно обезглавили царя на царете на света великият кир първият цар!

image

ето защо те са наречни и царските скити. когато по късно дарий напада скитите,то херодот пише,че точно царските скити отишли да търсят помощ от другите скитски племена ,но някои отказали с думите,че те са воювали с персите и те да си се пазят от тях.

В предупреждението което царица томирис отправя към ксеркс се съдържа недвусмислено другото доказателтсво. на съвета му е казано,че рискува да загуби цялата си империя,защото ако загуби,е очевидно,че масагетите няма да отстъпят обратно,а ще завладеят всичките му провинции.

image

       царица томирис по цици от ка Бул  Бул ка
(цици си е цици на сички скитски езици,на римски  гърди)


Което разбира се и сатва,защото геродот ни уведомява,че скиФите са владеели света за двадесет и осме години,завладели са и египет.

В резулта на което е и последващото по-късно отмъщение на дарий,където самият той едва не намери гибелта си във великата пустиня на скитите.

Ето как масагетите са наречени и се възприемат за царските скити-те са извоювали това право с победата си над кира. геродот веднъж ги е описал,като масагети и веднъж ги е дал като царски скити.
ако са си владели само гьолчето ще ги харече ли някой царски с най-великата титла съществуваща на земята василеос и ще им признаят ли другите племена правата които им признават ,на царе ?
ами не,те са разбили кира,който пък е Царя. Самият баща на Дарий,казва на Кир,че яе му предаде собственоръчно сина си дарий за да бъде убит след ,като Кир му казва ,че е сънувал сън в който вижда,че дарий крои заговор среяу него. Дарий старши казва ти ни създаде ти си царя,без теб нямаше да съяествуваме и това което сме .
Ето този Кир му кръцват кратункста масагетите на томирис и затва са изветсни во веки веков ,като царски скити и другите им се подчиняват. 
Така е и при персите. така е и при готите. така е и при българите. Прокопиус е подкрепен от гетите/готите/ и когато валентиниан ги пита яои така ,те му викат,че той бил от царският род,а те му служат.(прокопиус е от рода на константин/
ето виждаме и как изведнъж от нищото се създава империя и скифите се подчиняват на некви ужким неизвестни преди това гуни,които баче намерили и сгепцали меча на марс. е не са китайци или джагитайци щом меча на марс в който се кулнат скитските племена като в бог е обединителя им
 

По-късно ,вече в ранната античност,Прокопий изрично упоменава хуните,като масагетите.

Йорданес потвърждава думите на Херодот(косвено)като пише за произхода им,че те били сделани от скити и вещици в района ситуиран от бащата на хисторито, возле Бактрия.

Отделно Атила и неговите хора пък са наричани изрично Царски скити.И то не като пратеници на цар или като царе или царски синове ,а в смисъла на царски скити ,каквито те и са.масагети.

Не случайно почитат ,като всички скити меча на Марс и Атила е притежателят му.

Откъде идва названието им пък хуни?
Ами те са наречени в сирийските хроники ,като хинду,хиндусите.

От там европските писатели и хронисти ги предват по европски,гречески и латинский,като хинду става хуни.

Това са  монети ,наричани монети на белите хуни ,владетели на огромната територия от Индипя и Китай през Пакистан Афганистан до Сирия.
Те отмъкват един  от големите сасанидски главорези,Пероз и го разменят за милиарди сасанидски грошове, което финансира империята им векове напред.

 

това е в общи линии алгоритъма.при необходимост ще бъде допълнено за целите на хуньологията,която не трябва да изхвърляме с мръсната вода.

надяваме се с тези кратки бележки да сме помогнали за развитието и и тези кратки бележки да и служат за ориентир,защото няма нищо по-важно за историк анархизма от чистата и свята история

 

 

Възможно ли Херодот ,при своите задълбочени географски познания да обърка масагетите с царските скити и да ги постави на едно и също място,но да ги нарече с различни имена?

Той описва масагетите на север от кавказ ,заобикалщщи каспийскпо море владеещи вся и всьо на изток. и там е е локализирал и царксите скити в предишното ис описание за скития ?

Това е възможно защото херодот не е очевидец на някои от разказите,той повтаря разказаното от други. И специално за Скития,и за При Черноморска Скития.

Детайлите на географските му познания се отдалечавта с отдалечаването му от Олбия . Той съще не описва редица други известни гръцки колонии по крайбрежието. За племената до олбия той е конкретен и ги нарича с техните имена. Например Алазони,калапидаи. С отдалечаването от града започва да използва обобщителни названия и да генерализира, по общ племене признак-човекоядци.носещи чешрни наметала и др.под. генерализации.Той разчита на друг източник и преразказва дочутото. Това ,което ни предва за Скития са разказите на гръцки капитан ,чиито разкази той ни препредава от втора ръка без самият да е посетил региона. Неточностти и разминавания има и при неговите две описания на Скития.

Той разказва неща които е научил от търговците и в разказа му те са представени по отделно при все ,че той опоисва едно и също племе масагетите веднъж,което в другия разказ ги нарича царските скити,като обаче ги локализира на едно и също място . самият херодот ни казва,че тази информация я е получил от свой сънародник,кариеца Тимнес който е търговец при скитския цар Арипейтес.

kи на некъф негов градски,споменатият морски капитан. От чутото той е представил нещата като за отделни племена. Скитите наред с персите са врагове за неговото отечество.Описанието и на двата народа е пречупено през емоциите му. Но това не пречи да ни предаде изключително ценни факти,които доскоро се считаха за фантастика,като,например за погребалните обичаи при скитите всиччки твърдяха ,че това е измислица.Докато братушките не намериха Пазирик.Или историята му за Серапиума,която също бе фантастика ,докато обичетата заровени в Гипеда не изкокнаха от кра пред изумените очи на некъф разбира се от беззъбите Сър

Това което описва Херодот и което в историографията се има за различни скитски племена няма нищо общо с действителността. Това което Херодот описва е Скитската държава в Северното причерноморие,на тези които доскора са владетели на света. Той казва ,че едните скити били земевладелци,други били номади,трети били само царе и другите ги признавали за царе и так дальше. Това което ни е описал бащата на историята е едно държавно устройство на скитската държава. В нея има градинари, пастири ,елитна класа и т.н.

Самият Херодот никога не е стъпвал там. Това което ни е предал са чутите от него разсказ

 

При все че научния дебат за това дали белите хуну са Хуните и какъв е технип етнически и културен произход на тези европски "номади" от североизтока ,остава отворен за Научените работници у техните научени сътрудници,то самите те се наричат Хоно ,което е записано и на монетите им.

Евентуалната им етническа и културна връзка е причината на тези орица чеканили монетки от Сирия до Индип да са наричани индуси в Сирийските хроники и хуни в европските.

Има ли връзка между цар Улдин,който е обявен за цар между Тиса и Дуная,докюментирано во време га не требало да имат цар, и който всички знаят е измилсил руните и гернаците са го запомнили ,като Один е още по голема загадка и то не по вина на историк анархиозма,а зачтото т.нар. германци крият яките си турски корени.

След разпадането на хунската империя ,връзкарите в неп по стар изоитан шуробаджанашки принцип получават визи и са настанени отвъд желязната завеса,като икономически имигранти.

За увлечените от средна азия с хуните турски племена остават само териториите на това ,което сега географски се намират ферегейците и техните пртньори ,славяните прутенци,получили името прусаци и потем гедерейци.

Воийствените турки стават шефове и формират висшата военна аристъокрация на местните славянски аборигени и това е в основата на т.нар. след Лутер Германия.

не сличайно средноазиатската руна на один е и знака на знаците за германците.

Да не говориме за физиономиите на сите ръководители на Третия Райх!

До ена са Хунски физиономии,с изключения на славянина Фюрер от Австрия,който бе направен герман ец в 1932 г с цел да им стане канцлер на немюушите и който проведе войната безупречно по тактиката на великите си предци моголците,които когато завладяха европа и реазбиха тевтонските рицари,унгарците,поляците и папищяците бяха разделили армията си на три групи Север,Център и Юг.

 Само,че вместо прочутите скитски воини Фюрера водеше швестерчета и те го предадоха за да си запазят меките швестерски задници.

Така другия скит победи ,но вместо и той да направи ена държава до Атлантика по волята на Ченгиз хан отиде да им играе играта на янките и да мъсти на джапанците(тва па са германците на далечния изток,образувани са по съяип начин Турци присадени на местни аборигени. Еднакво кучешки са им  езиците образувани в изолация и от чужденци асимилирали метсни)




Гласувай:
5



1. syrmaepon - Възможно е
31.07.2011 09:18
масагетите да са едно от скитските племена,която въпросният търговец е знаел,при това търговците имат впечатление от език и култура на народите ,които посещават.Масагетите в края на 1хил.пр.н.е. се придвижват към Прикаспийската част на Предкавказието и може би имат държава.С масагетите ,археолозите свързват Паласасыртската могила в Южен Дагестан.Други пък свързват масагетите с аланите,което май пак води до скитите.....
цитирай
2. marknatan - масагетите са точно т. нар. царски ...
31.07.2011 09:46
масагетите са точно т.нар. царски скити . не само по индентичност на мястото но и по описаните им обичаи и начин на живот,хеле па и любимото им оръжие секира което води началото си от тракийското служебно понятие сека. та дари според законите на тракилогията масагетите са траки защото те са описани като скити а всики знаят каквом,че скитите са роднини на траките значи масагетите са траки

това е изветсно и на Прокопий който си казва ,че масагетите са хуните.
атила и харофда му са наричани царски скити.

нека пак да отбележа,ч етези които са наричани царски скити по късно са наречени и царски сармати

хуните са наричани в сирийските хриники,от сите хроники,които некои педерунгели наричат арменски, индуси,хиндуси, което е едно и тожее с наричането им от европците на масагетите хуни,хинду.

пазирик с мумиите е толкова на изток че даже и джапанци са щели да гио нарекат . е тая целата терирория си е указана от геродота тва е владението на скитите масагети тези скити владеят и хиндусите

най старите каруци са намерени в техните земи возле москва и кавказ 3800 г , най-старата каруца от микена ,самио че на изображение е от 1800 г пр, не.н.

В гробницата на фарото е намерен скитски мече от чистаго уралскаго джелезо в гипеда никоигдаж не е имало железни находища и не се е обработвало джелезо

"хунските" глави на владетелските им династии продължават да се пишат за артистичен похват,като метдоите на ромските трътльовци и в спартакиадите

имаше некъф руснак с ена книга за прабългарски погребения . ми те ено към ено са като тези от прагипеда . некъде в тинейджърския форум на двамата съмнително мургави братоци,май аспандиат я бече качил тази книга .
аланите са скитски обществено политически съюз в сев. причерноморие

не .елемаг я е качил,книгата за пипоновидните глави и прагипедските погребения на пра болгарцуй

"Pit graves, artificial skull deformation, Sarmatians, Northern Bactria" http://groznijat.tripod.com/p_bulgar/p_bulg2a.htm

на черковмо славянски руская братушка редакция

http://protobulgarians.com/Russian%20translations/Dimiter%20Dimitrov/Dimiter%20Dimitrov.htm

сащински пра гиптяни тез сармати праболгари
цитирай
3. letopisec - нищо
05.08.2011 14:56
не знаеш за хуните, Huns ??? Защо така ???
цитирай
4. marknatan - Ееех, фратер, знам, че в сирийсите ...
06.08.2011 06:06
Ееех, фратер,
знам ,че в сирийсите хроники,ги наричат Индийци .
Малко,но от класа.

Нали и ти пишеш ,че се били разодили до Сирията.

Е па те си им думат Хиндуси

Знам и Хунската поговорка "Метла да е ,Руса да е"
тва га си на плажа де
Иначе се женят за чернокоси По дифолт Руси мачки в къщата си не щат

Чети горе Руководтвото по хуньология и си сверявай часовника

Тва им е хисторито: масагетите(или царските скити) са хуните,па скити де ,но да знайш,кои конкретно са
цитирай
5. marknatan - плужека ил да дебил изгорил сички ...
08.08.2011 06:54

плужека ил да дебил изгорил сички докази на психопата боцко и лизача гет по отворената ромска "ТЕЗА" сос се доказаите на испанските прафесори доказали отворената ромска на боцко че българите били бургарии и сос се последния преразказ по картина на ненормалния боцко "СТУДИЯТА" бургариите не са бурагариите стражари по бургове ,а бургарии БУЛ гарци охрана по лимеса

лизача гет се преместил при клонираната Доли ,да подсказва на колорадското бръмбарче( буболечка на раета,тигъра на буболечките) дето е полазила дори и свободните хунски картофени полета на летописец) и други неразбрали ИДЕЯТА МУ на психопата боцко,че българите били бурагариите,стражари и воеени ромски понятия по лимеса ,която той доразвил с биците воини,с големи топки от возле Сев Причерноморие и Урала, наемани като бургарии в РОМСКАТА армия за доказа ,които пак доказвали Отворената на Боцко,кеф стражари кеф ти боили ,важното било да го е доакзал боцко.

лизача гет подсказва ИДЕЯТА МУ на колорадския бръмбар при клонираната долсито
"... пък "германците"-вандали, говорят чехски - Хехехе !!
- Пък за етноназванието на Boii-те от северна Италия за които казват, че "the bouii were originally a class, "the cattle owners." - Хехе !! - значи били кравари ??"
вандалите ,които на греческих се изписват като боудалите,за разлика от боулгарите не били будали ами вандали защото психиопата боцко доказал,че вулгари не било българи.
за етноназванието на Boii-те от северна Италия за които казват, че "the bouii were originally a class, "the cattle owners." - Хехе !! - значи били кравари ??"
психопата лизач си превел по боцмански от написаното '"the bouii were originally a class, "the cattle owners." ,"боулите първоначално са класа на говедопритежатели"

,че били кравари .
Нали беше биви воинска класа с големи топки като последен доказа на изгорената от плужека отворена ромкса

Важното било да го е доказал психопата боцко
кеф ти биците воини на боцко с гоелеите топки,кеф ти микенци и спартанци
цитирай
6. анонимен - low price Abilify best price
07.11.2011 01:22
<a href=http://buyabilifyfrom.com/order-abilify-online-en.html>Click Here To Enter</a>

<a href=http://buyabilifyfrom.com/order-abilify-online-en.html><IMG>http://bidfprecedor.files.wordpress.com/2011/09/abilifyprofile.jpg</IMG></a>
<a href=http://buyabilifyfrom.com/order-abilify-online-en.html><IMG>http://bidfprecedor.files.wordpress.com/2011/09/enter.jpg</IMG></a>






order MultiVitaMen in internet cod accepted at Michigan purchase Abilify online mastercard fast delivery in Oundle purchase low price Abilify online pharmacy cheap abilify greece price search Abilify in Maine East Poland Order cheap overnight Abilify buy Abilify in internet cod accepted at Breedon-on-the-Hill Abilify definition of this prescription Abilify shipped overnight no prescription abilify generic 2 mg abilify klonopin abilify 5 mg tablet en las farmacias simi puedo comprar Abilify with no prescription British Columbia discount canadian pharmacy Abilify Hialeah cheap abilify for sale in uk get Abilify in internet paypal saturday delivery in IL Vienna children in use abilify
abilify effectiveness for bipolar
northwest pharmacy canada Abilify
abilify 30 mg
abilify weight gain abilify medication
abilify for autism side effects
Abilify discount india in IL Sherman
low price Abilify overnight
Buy Abilify online cod
cheap Abilify rx
online purchase of abilify
buy abilify in Colorado
aripiprazole drug
<a href=http://www.mvsumoodle.com/jvarnclasses/wp-content/plugins/zingiri-forum/mybb/showthread.php?tid=42103>where to buy Abilify in canada Vallejo</a>
buy abilify from mexico
discount Abilify cheap 50 mg
cheap Abilify no rx
generic Abilify in internet moneygram in OH Pandora
where can i buy Abilify best price u.s
forum Abilify
whole sale Abilify in Oakham buy cheap Abilify online no rx abilify classification ones abilify best place to buy Abilify online cheap Stuttgart abilify drug card Can I Buy Tadalafil order cheap Abilify online no prescription cheap best pharmacy price for Abilify Kelowna Generic Retin A Gel Abilify bms no at Blisland zyprexa better than abilify online Abilify buy cheap online pharmacy Abilify cheap generc Aripiprazole shipping Washington generic Triphala non prescription at NY Springfield Center best pharmacy price for Abilify online usa
цитирай
7. анонимен - Cialis deutschland 52
30.01.2012 17:07
Your website is not showing up correctly in my browser.
цитирай
8. анонимен - Юбилейные монеты России, цены на монеты России и СССР, старинные карты Сибири, продажа монет.
31.01.2012 04:46
[img]http://4x10.ru/wp-content/uploads/2011/12/100R_04_rv.jpg[/img]


Олимпийский комитет России Центробанк решили выпустить к Олимпиаде в Сочи, которая пройдет в 2014 году, специальную сторублевую купюру. Об этом со ссылкой на анонимные источники пишет газета «Известия».

Оценка монет, Юбилейные монеты, Заработок на монетах: реально ли это? Какие бывают серебряные монеты? Монеты СССР

[url=http://4x10.ru/2-rublya-stalingrad-2000-g/]монета сталинград[/url]

[url=http://4x10.ru/10-rublej-buryatiya-2011g/]10 рублей республика бурятия цена[/url]

[url=http://4x10.ru/2-rublya-novorossijsk-2000-g/]монета 2 рубля новороссийск[/url]

[url=http://4x10.ru/]монеты юбилейные 10 руб[/url]
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3851531
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031