Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2011 07:58 - Горе,(Гора),нанагоре,нанагорно,ли му е на спараток с българския
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 3541 Коментари: 6 Гласове:
1

Последна промяна: 08.09.2011 08:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Бая му е нанагорно на Спараток, щом на гетския влизач,ладо глъзурчото,грухтящото дзверче и др.безподобни,дето плагиаторът боцман им доказал,че българи=комити,стражари,не мож да докаже и то адин раз,кво било траки.

Да ти води психопата боцко двадесет на ноль и админ доказа. Ха,ха,ха.

Нанагорно е в спъртйъкиадyта,като,горе,гор,горно,нагоре,нанагорное,горно,ГОРА,ха ха ха ,което било на тракийски балкана БАЛКАН,останало в спартакиадата ТЕПЕ гьонщина от време ОНО,патамучто тураките си помнели тъпонимите на кило.

Спараток "По принцип гора ( дървета) означава много, събрано, на куп...точно това е и гората –много дървета. Старобългарската дума гора – планина има същото значение много, събрано, на куп, но в този случай се касае за скална маса защото планината е изградена от голямо количество скали и пръст. "

Многах събрани на куп дръва,скали и пръст. Абе тоя цел пирг,бург описа.

Най-после спараток избяга от доказите на Ромската "ТЕЗА" .С новата лесовъдна терминология Храбрия лесовъд разнасящ с фиданковоза клонирани клонки направи красиво попадение.

Спартакиадата надмина Ромската Фиеста !

Или някой зложелател,че каже,че е скочил в жопчето на Ромската "теза",защото това попадало в баш в хипотенузата и.

Май,а? Май и Ганчо Ценов не се е сетил да въведе скали,шисти,и дръвя за доказ ,а?

Само Ви плаша,неуважаеми дзрители,въпреки нежеланието Ви.
 
Чворовете на Ромската са Дръвята на Трапезата.

С великолепните докази от Ромската "ТЕЗА" ,нова ТЕЗА,от,С чворовете на Ромската "ТЕЗА" ,нова новеничка Тракийска "ТРАПЕЗА" и на нея пишат Съафтурите .

P.P. 

Малце на български за Бавно Тракащи и за тези от Ран Босилек,опитващи с думи,които не разбират да обясняват нечта ,които не панимаят,но за сметка на това разбиращи си МИСЛАТА и кво били искали да кажат, плагиатора боцман по по преразказа по картина на керамопулос,че българите са бургариите,стражари гарнизонирани в бургове,или старите чворове около новата туракска трапеза известната "Тракийска Теза" на Цани Гинчев,по пътя на Утворената Ромска "ТЕЗА",както казал боцнатия маймуняк и му панимали МИСЛАТА,който все още водин с двадцать на ноль доказа,че българи=комити,направени всред гетско лизачерската ил да дебилна сгупщина.

Горе Гора

Високо Височина

Пад Падина,

Пада,ЗаПад

Доло,Дол Долина

За дол,долина имам ена интересная случка от форума на двамцата съмнително мургави братоци и за тва ще спра до тук и ще я разкажа. Блъгарите нямат нужда от семантичен анализ как е образуван язика им. За бавно тракащите турацит и маймуняците няма смисъл повече да сбясняваме . Кто схватил схватил. За всичко останало има РОМСКИ "ТЕЗИ".

Црковното хорисче глишавия глист глишев,профсъюзем лидер на кръгла мисъл,бе дал негов превод на Скотската декларация ,и като всеки Уткривател,бе наименовал Уткритите ут него неща. Беше уредил келтите,като датчани. Скотите беха Род ,а не нация,както обясни по глишефски на некъф кагеблеец,защото всички знаели,как нация нямало до като не я измислили франстата в 14 век или там кой век беше написал,че било станало хе хе хе.

Той ги изгори нещата там ,като предизвика Големия пожар. Но всеки може да утиде и да види превода му например за скотите,които били род,а не нация,защото нация нямало докато франсетата не я били излмислили и което стана причина за поста на историческия анархизъм срещу глишефци,който давм изцяло. Мекъф кагеблеец изтри поста с резолюцията колко многу знаел глишев. За въпросната дума Дол,кагеблееца се обоснова,чи твъ била само ина дума,ногу важно.Как да му сбяшсниш на кагеблееца защитник на глишефщината,че Дума по дума вир става.
Опитах,оня го изтри.

 Само с фръц пръц,тва го е казал глишеф глист глишев обаче се прави стори,сори. Ей го вна и тук има един кандидат глишевец,за който ще ходатайствувам,да го приемат с две ръце за мадуратур в кръга глишеф. За колорадския бръмбар мие думата. вече ги е схватил всички докази. Не се пишело майбох,а майбах,значи немските танкове пантера  нямали такива двигатели. хе хе хе . и тоя ако не готов за мадуратор у форума на двамата съмнителсно мургави братоци под ръкоблудтсвото на глишавия глист на. разбирал ут Втората.Преслушах го за танковете.
 
разбира като глист от круши.

коментара към превода на глишавия в оригинале,преди да сгари :

"Новия Божидар Димитров,от кръга "Мисъл",оправи скотите сега захвана и келтите.

Има една стара дума в "английския". Дошла била от "датчаните".Глишев като откривател на Скотите има право да наименова нещата.Виждам ,че е уредил и келтите,като "датчани".

За тази дума ,която не я знае ,да кажа какво означавала на стар"датски". Означавала най-ниско място около реки,в планини и т.н.

Изписването и е

Ако приемеме,че откривателят Глишев бърка ,че това са "датчани",а са даки,или кимери може би ще намерим и подобна депресираща дума и българския.Нещо като дол,доло,у,по долу,долина?

 

DAAL -или дол. В Англия от там било и възникнало названието,геоложко , a valley или dale ,хлътнала депресия продължаваща главно в една посока.

is a depression with predominant extent in one direction

 

Глишевизъм "

щото измежду други славни народи, нашият род на скотите

Не е " и ние барабар Петко с мъжете" ,а е "... сред другите прочути народи и нашият (народ) на скотите" .

Защо тогава превеждаш "

" naciones " народи ?
... inter Ceteras naciones egregias nostra scilicet Scottorum nacio ...

Тук е казано ... сред другите прочути народи и нашият (народ) на скотите .

След като превеждаш на "

И след като казват,че имат кралство и крал(дори само един е достатъчен) то това не е род.

Само с филология не става."

измежду други славни народи, нашият род на скотите " или ще преведеш и нашия народ или трябва да е казано сред другите славни родове .



Гласувай:
3



1. анонимен - Каракачанин -спароток написа: ...ЛОМЯ, ЛУМЯ ( диал.), ЛУПАМ...
07.09.2011 16:20

05.09 22:30 спароток написа: "Олимпия идва от оронима Олимп, това е име, което е обяснимо на български, а не на гръцки. Според езиковедите Олимп означава място с отломки, скалисто място, като етимологията се дава със санскритския глагол ЛУМПАТИ - лупам, ломя, разбивам. Нали е излишно да добавям, че Олимп се тълкува и с ЛОМЯ, ЛУМЯ ( диал.), ЛУПАМ...
.......................................................................................................................

Каракачанин: ЛУМПЕНИ! Шъ въ ЛУПАМ у пишман тракийскио дирник!


цитирай
2. анонимен - мизиец
07.09.2011 20:59
с теб съм каракачанино!
цитирай
3. анонимен - Каракачанин -2. анонимен - мизиец -с теб съм каракачанино!
07.09.2011 22:23
...с теб съм каракачанино!...
Съжалявам,но тези само от яко ЛУПАНЕ и... ПАРТУЗА разбират!
цитирай
4. boristodorov56 - Това е за дръма.
07.09.2011 23:27
"Името на селището е известно като Вълчедръм. То получило това име поради това,че било обградено с нискостебленни храсти (дръмка), в които се въдели вълци."

От тук:http://www.kroraina.com/knigi/apobosh/jp/jp_5.html
цитирай
5. marknatan - "Името на селището е известно ...
08.09.2011 10:05
"Името на селището е известно като Вълчедръм. То получило това име поради това,че било обградено с нискостебленни храсти (дръмка), в които се въдели вълци. Особено през зимата, когато Дунава замръзвал, вълците преминавали по леда, за да търсят храна. Вълчедръм е просъществувал на това си място до края на XVII век."
Историчският анархизъм не посяга на мнението на научените работници,техните научени сутрудници и най-паче на безмозъчните спаратовски послушници,използващи доказите на маймунпка психопат плагиатора боцко .
Ето ти го отгоре цитата на научения работник. Вълците се въдели в нискостеблените храсти !? На тоя и на тебя,че ви късам дипломата за биолози. През зимата преминавали замръзналия дунав да търсят храна.
Деба и прелетните вълци.
ти не виждаш ли,че тоя има мозък,колкото едно витаминише це
А и ти нормален ли си да ми говориш за "доказа',тва къде се въдели вълците у кви нискостеблени расти,като претичвали отвъд Дунава.
немали блогове на спартакиадата и на ромските маймуняци
деба и маймуняците Ви разбиращи МИСЛИТЕ СИ ените на маймуната боцко ,и съяите на "доказите: ут спартакиадата .
Има ено софиско село дръмша.
та и за него мож сказат,същия доказ.
да ,ама ,не там са вълчите друмища, за тва е дръмша.друмища.патища.вървищата на влъците.
а друмища се нарича пътната система на ромите и тураките.
много от местностите носят името на вълка
пак там у софиското влашко поле и планина един връх е па вълчи. там па се качвал вълка да гледа на кой турак да му сгепца клонираната фца
въдели се вълците у нискостеблените расти.педерасти могат да го вземат тва за доказ

отидоше и ти направише ена бърза проверка
ми ти си маймуняк,от тея непознаващи надписите на муртагон,или други падобние на другие българи за българи написани,категория ладо гъзурчото,лизача гет,ил да дебилния и падобние разбрали МИСЛАТА на психопата боцман,че българите били бургариите,старжари на керамопулос,които психото доказал с българи=комити,които си имали име ,ромски стражари

Селището е ВълчиДръм ,а не Вълче ДРЪМКА.

има доста местности наречни с дръмка, Свинарска Дръмка ,Чулова Дръмка и др.под.

на гр. е δρυμά, на индиски друмас - дрома

на български дръмки,трънки храсти ,бурени

от наличието на местности с дръмка се доказва кво си е дръмка и кво вълчи дръм

да беше свъразно с магаре да се приеме,че е дръмка ,драка,трънка ,магарешки трън,но с вълци тревопасни и българите да асоциират вълци с тръни,и да го дават за доказ само болни мозъци без капка логика могат да го направят и то такива без елементарни познания по български

та вие българите верно ги изкарахте Бавно Тракащи

да има некой друг народ с по-тъпо нещо измислил за Вълците от спаратоците правилен отговор има
маймуняците от ромската "теза" на плагиатора психопат боцман
цитирай
6. анонимен - Каракачанин-Наръчник на тракийския лесничей
08.09.2011 19:28
Наръчник на тракийския лесничей
....................................................
Дрън,дрън че пляс
Трънки и глогинки
От трън та на глог
Гар Гара- Гаргара
Суле- Сульо Пульо
Драв- Здрав Прав Корав
Старобългарската дума гора – планина има същото значение много, събрано, на куп,анджак чок калабалък матерял бре, но в този случай се касае за скална маса защото планината е изградена от голямо количество скали и пръст. Анадън му чобани?
Трак,трак,дурак! Мамицата сме си Трак-али!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3843504
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031