Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2011 10:51 - Империята отвръща на удара. Ромея докарва Хуните за да се справи с Гетите. Ход осигурил и още 1000 г живот.
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 7468 Коментари: 13 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Това е най-гениалният ход на Ромите. За да се справят с Гетската опасност те извикват за съюзници непознатите до тогава по тези ширини Хуни. По точно превзоват ги с флотата си през Керченския проток,за да ударят в гръб гетите и успешно ги използват във войната си срещу тях.Превъзходно и умело завоалирано е предадено от Йорданес. Та кой не е чел метафорично предаденото появяване на Хуните следвайки една коза през Меотида,след което унищожили гетите/Страшните Хуни се паявили ,като преминали пу следите на иднъ козъ. Не е шарената. Тя лежи на пастърма в буркани б.а./ ?
Аланът Йорданес гениално с цел запазване на някои телесни части ни е предал изключително достоверно случилото се през периода,като е спестил единствено ролята на настощия си работодател Византия .
Като всеки гениален автор и той е успял да прекара произведението си през иглените уши на цензурата и да ни разкаже историческата истина . Нека не се заблуждаваме,всеки автор пише в условията на някакъв висш Авторитет,репсектиращ и страхуващ се от него. Обикновено,е Владетелят ,Жена му и по -редки случаи Бог. Та досега няма случай бог да е кастрирал някого. И от тази гл.т. всяко човешко произведение може да се разглежда,като панегирика(хвалебствие,дали съз знак + или - се е тая,знака не променя стойността) и от там определянето на редица произведения ,като панегерики(или в рима с малки букви,на латински,на гръзки,на български,на сирийски,на коптски и др.под.) с цел дискредитирането им е дискредитиране единствено на глупостта на дискредитиращия и приемащите подобни доводи. Защото веднаж написано едно прозиведение независимо от формата и нашите съвременни класификации носи белезите и историческите доказателства на времето си.

Ето как гениалният Йорданес е успял да ни разкаже истинската история за появявяването на хуните,за неговия народ гетите ,за ситуационето,без да рискува да му бъд екръвцната некой телесна част от работодателя Империята и използвайкли една метафора,която дори по негово време са знаели,ч е метафорично отразяване на една истина-превозването на хуните за съюзници на ромеите за да видят сметка ат на гетската опасност.
Йорданес :

Йорданес пише в 551 г. Toй е очевидец и нарича нещата им с истинските им имена.Той много добре познава т.нар. българи ,тъй като пише,че били станали известни поради последици от техни,готски грехове.
" българите,които са станали твърде известни поради последици от нашите грехове".
(като се абстрахира ме от различните преводи с положителен или отрицателен смисъл били станали известни ени други,явното е,че блъгарите са известни на Йордан)
В този пасаж той поставя тези българи на места север от Черно море и то далече преди да се пощвят хуните,чието появябане и описва ,а и описва и техните племена,като се изразява за Българите на тази там територия:
"над Понтийско море се простират местата обитавани от Българите".
ЛИБИ 1 стр. 337
"Отвъд тях над Понтийско море се простират местата обитавани от българите,които са станали твърде известни поради последици от нашите грехове."
Знаеме ли ,да н е известен някакъв сблъсък в този район между т.нар. българи и готи .Няма данни.Но има данни за други места на които готите са имали премеждия.
(ето само някои готски сблъсъка :от писмото на Клавидй до Сената,научаваме,че той е избил 320 000 готи край Ниш,за което е удостоен със служебното название Готски;след което същи отива и разбива Германците за което пък е удостоен с титула германски победител;имп. Траян Деций е убит предполагаемо край Абритус заедно със сина,тоже имп. от гети,край Адрианопол друг имп намира края си . в Тракия вилнее един гет,в Македони друг и т.н. Гетската опаснот застражава устоите на Империята б.а.)

Описаните по-горе са гетски премеждия. Но не и на тези места.Т.е. откъдето и да са му известни на Йорданес и на готите,т.нар. българи не е от тези разположени тук над Понта.

Веднага след пасажа с българите Йорданес продължава пак там ЛИБИ 1 стр. 337.

" ОТТУК вече следват Хуните които като някакво най-храбро коренище от най-храбри Племена са създали двойна напаст на народите : едни от тях са наречени Алциагири,а другите Савири.Те обаче живеят отделно.Близо до Херсон където алчният търговец внася азиатски стоки са алциагирите."

Йорданес различава Българи от Хуните и не ги посочва, като хуни.Още повече,дори не ги посочва като отделни ПЛЕМЕНА, както прави и изброява с хуните:

Савирите,Алциагири и др. са Хунско племе ,но не и Българи към този момент,които пък дори не се указват,като племе от Йорданес.

Същото се отнася и за другите изброени племена, които Моравчик и други учени днес директо незаслужено наричат български етнос и почват да лепят племена към имизлена прабългарска племенна група.

Българите не са споменати и като Народ, или " сбирщина" от Племена ,като видиварите или отделни племена, като хуните ,а са упоменати ,като разположени в тези места на север от Понта.

Всички до един,без изключение от изброените от Йорданес в параграфа
"2.Склавини и анти и техните поселища"
за живеещите в този район този район,
С ИЗКЛЮЧЕНИЕ на БЪЛГАРИТЕ са указани, като ПЛЕМЕНА или като НАРОДИ :
-"първото Племе от запад са гепидите",
"многолюдния Народ на венетите",като ги изброява-"те се наричат главно склавини и анти",
"видиварите сбирщина от различни Народности",
"естите съвсем миролюбив Народ",
"храбрият Народ на акацирите",
коментираните хуни са "най-храбри Племена" и
Хуните са изброени ,
Алциагири,Савири,Хуногури,както това е направено и за всички други упоменати в този пасаж Народи и Племена!

Без т.нар. от Йордан Българи,за които е указано,че имат поселища там. Указва единствено ,че над Понта се намират поселища на Българи,като изрично ги отделя от намиращите се там племена,не ги указва,като племе или народ ,като ги изрично отделя и от тези племена на Хуните.
Виж Йорданес ЛИБИ 1.стр. 336-337"Славини и анти и техните поселища".
За тези българи само упоменава,че са в този район и не ги определя, нито като племе или народ,още по-малко като хуни ,от които пък категорично са отделени и отличени !

Същият Йорданес ЛИБИ 1 стр. 334 също пише

"Това са бедите,които Римската държава понесла освен всеккиденевните нападения на БЪЛГАРИ анти и славини."!!!

За да има всекиденевни нападения тези пък Българи са вътре в границата на империята или в непосредствена близост до нея !

Те не са тези упоменати в поселищата си на север от Понта ,те дори не са и от северния бряг на Дунав и да си преплуват всеки ден, когато си искат Дунав за да нападат!Технически е невъзможно това.
Та лимеса бил осеян шахматно с бургоси,пиргоси, в които били настанени бургарии ,римски стражари,които не давали в продължение на стотици години ,та ча до Катуница и пиле да прехвръкне,камо ли некви българи веднос с анти и славини да нападт ромските работодатели на ромските стражари по лимеса.

Потвърждение е и любопитната история,която ни разказва Йорданес за това как Хуните се промъкнали в Скития.Техните ловци видяли инъ козъ от насрещния бряг която преминала Меотидското блато.Калпави лувци ,един заяц не магли да хватят,тръгнали кози да доят за да не умррът ут глад. Многу гладни били тези хуни!
И те я последвали за да издоят
Ма козътъ прецапала Меотида и те по нея.Козатъ била Акмея,която била кърмела единия от ногуто Зевсовци.
Набарали я хуните издоили я ,а останалото си напраили на кумис ,напили се като манголи след попска задушница у ромската киеза на набожния търгаш и заспали.
Главния хун сънувал сън. Явил му се Зевс и му рекъл. Вимето на тъз козъ щеше да се пръсне. Добре,че я издоихте.
Кво добро да ви сторя сега.
Мислили мислил главния хун кво да си избере па рекъл.
Прати родения у Вената Хелфен след ,като специализира у института Енглес три години у рашата у Америката да докаже,че уните не са уни.а са другие.
Ето как Йорданес ни е предал появяването на хуните,като индийска нишка преджопващи Меотида след ина Козъ .

На греческия Зевс кърмилницата. А сега кой ги бил довел хуните,нетафорично казано за да мине през цензурата.На гръците на бога им макята. Всяко мъничко гетско дяте га че те и разбиаруе е кой и какм ги е довел хуните и за кво дело. Тва вече Йордане с без страх го е описал.Че точно хуните им разгонили фамилията.

Този пасаж от Йораденс е достатъчен за да се спре със наукообразното спекулирането на слафетскаъа наука хуньология,хелфенологията в зловещия и виенски вид и по-малката им сестрьонка швестерка прабългаристиката.

Некоректно и погрешно е това,което прави известният византолог Моравчик и други учени хуйолози,които взимат едни племена наричат ги хунски ,а потем хуните кръщават българи,хуно-българи и ги нарочват за етноса българи.

Още по-голямо шарлатанство е пък,когато местни лайномети с титли за по гулем догъз ,взимат едни племена обявяват ги за праболгарский,а потем де що мърда и не е включено към "германците" се обявява за праболгарций,които станали на болгарций по дифолт,че било доказано от прафесори праболгарские племе, защото ховорели патурский и носели патурки, а праболгарций ,всички знаят това били турки.

След появяването си хуните са широко наемани от византийската армия до окончателното разрешаване на готския проблем,след което изчезват от хисторито,така както са се появили. Няма ромейски военначалник ,като започнеме с най-великите,като Велизарий до съвсем незначителни комеси ,които да не наемат и да не използват хуните в своите военни действия.
За да бъдат поканени и наети от Византия,те хуните са обстойни проучени и прочутия византийски шпионаж,който на практика е най-силната и мощна част от византийската държава . Начинът на живот на хуните ,определян като полуномадски ,от когото те не отстъпват ,без желание да живеят в градовете ,които превземат или да се настаняват в Империята ,била на Персите или на Ромите е добре известен .Че хуните продължат по своя собствен начин е добре известно на Ромеисйките съгледвачи и за това те се явяват и са избрани от тях за спасителите на Империята им(така както по този път дотогава са минали,а след това яе минат много други).Империята има нужда от тях,не те от нея.Те добре си живуркат цицайки персите.

Обаче,както казват дежурните хисторици от блока на хисторито хисторито пак ги било изненадало.Затрупани били хисторическите улици изневиделица с хисторически докази и те не могли да ги измета за да изчистят хисторито. Може ли да те изненада хисторито. Та то е,като четирите годишни времьонах,или пагоди за по правилнейшее,као живееш возле Дуная,гдето тураките ги било страх да одат.Патамучта имало ногу пчели.Аку живеете у туракия,там са две гудишните времета,лято и година,и директну скачате за докъз.Колкото повече скачате толкоз по е дуказъну.

Били се паявили хуните не знайно от где и не знайно зачто.

Тази тема я списвам изнзвънредно и само в помочь на зараждащата се блългарска хуньология и без никакава жал за рушняшки хуьоложки,па били те шарапова,терешкова и сестра им курникова или таварища путина . Още по малко ме е еня за виенчанина хелфен,възпитаник на института Енгелс в Москва поставил си за цел да легитимира некъф измислен германски произход на довлечените отъ хуните туркомански пълчища,които стават потем т.нар. "германци".

Та пак да потретиме за втори път. Били се паявили хуните не знайно от где и не знайно зачто, е така изневиделица на сцената на хисторито. Та големите спорове у хуньологията,били си виреели ут време уно у Карпатите ,били си у Предкавказието,бла бла бла.Хиндусите дето нападали Сирията и описани ут сите сирисйки хриники кат хиндуси ут хиндукуш ,не били Хуните,а Ефталити ,кото не били Европско утгледаните Хуни.

Хуните не променят установените си навици от живота си в средноазиатските степи и хиндукуш и и веднъж дошли, като съюзници на Ромея на територията на Европа си остават съяите.С което Византия удря джак пота.Шестица от ТОТОТО на историканархизъма. Хуните нямат никакво намерение да изоставят предишния си начин на живот и да си мешат капите с ромите.И не го и изоставят. Византия знае това. На това точно разчита и Империята ,когато ги довежда за съюзници.

Двойната им игра с Персия е извършена успешно. По правило политическата игра с хуните е и играта на Ромеите през цщлото им съяествуване.Н е се променя. С Кумани,Печенези,и т.нат., като се стигне до фаталното използване на т.нар. Османци. Но това вече е при проеменени денографски и социално плитически условия и Византия е тогава назад в Играта,не разбирайки,че правилата на Европата, не важат за османците. Но това е тема ,кото не подлежи на разглеждане в днешното ни .

Ромеите първоначално успешно използват хуните за съюзници в борбата им с Персия,като ги дислоцират в предкавказито,на север от Каваказа,гдето лесна жертва пада полиотическия союз на т.нар. алани. От са като висящ дамоклев меч над Персия и за первший раз не случйно са описани да нападат Сирия.Нема гети,нема визи на Дуная. еще е ранше. Използвайки своя двоен стандарт Византия плаща и на хуни и на перси ,които водят изтощителни войни. Персия също използва хуните ,като свой военен ресурс. Убедени в техните качества,доакзани срещу сасанидите,от своя страна най-големите главорези на свето , те ги прехвърлят и на европейската сцена за борбата им с гетите.Та хуните съумяват да видят сметка дори на сасанидите,нещо за което Византия не може ддори и да си мечтае. Един персийски Астабид му вижда сметката на прочутия Велизарий !

В същото време пък няма съобщение от периода ут който и да е източник,летописец или язиком, в което да не е показна армията на Велизарий или Бизантийската ,в която основен компонент да не са са привлечени довлечените за съюзници хуни. Което превъзходно доказва и очертава изложената тук история на свето така както си беше ут безпристрастния историкоанархизъм.
Хуните успяват да извадят гарячите кестени от огъня,гетския проблем,след което заслужено изчезват от историческата сцена .

Как се постига това и ролята на Атила в селия този процес. Това с аАтила е малко непредвидено за Византия,но и то не излиза от пренадчертаните рамки .Случая Атила е възможен и се случва единствено благодарением на огромния политически талант,който притежава хунския цар. Но все пак неговата привързаност ,носталгията му към традиционния начин на живот в крайна сметка му изиграват лоша шега и той губи играта в на коварство с нейните създатели-Рималяните/Византийците/.

Стъпил на европската сцена сос своите верни другаре хуни Атила безпогрешно надушева  ситуацията и със своя инстинкт на убиец успява да обедини останали ,сродни скитски пемена.

За целта си служи с един политическим трик.Даже дедо Лъв не се бил сетил за това ! Символа на Властта за тези скитски племена.Меча на Марс е намерен от него! Една крава си била ровела и се убола и овчарчето кагебейче занесло меча на Атила. И воала. Той обявява,че Меча е бил принадлежал преди това на деруги хунски величия.владетели и сега отново му се пуказал нему,с което Марс пуказал избранника си !

За разлика ут другите скити той не се кичи със злато и украшения.подчертана слабост у тях,води живот еднствено пгълнат от добруването на поберените му полемена .И те с охота го приемат и го признават за техния лидер. Още повече ,че той им осигурява неспирния паричен поток от Византия,осигурявайки им така начина на живот на който те държат.
Хунският Конгломера съответно рухва ,когато харизматичния лидер изчезва от сцената.Как става това и други подробности от личния му живот са семейна тайна. Но със лизането на Атила от сцената изчезва и союза му.Той се крепи единствео на каризмата на лидера и на политическите му умения доказани не веднъж и от различните хронисти,които макат и силно изпопчаени не могат да скрият историята му.
Като всеки велик актьор Атила не напуска историческата сцена преди да си е изиграл, блестящо ролята на Благодетел и Спасител на Византия,справил се със гетската опасност,за което името и делото му са старателно изопачени.Почти нищо от описаното достигнало до на с не отразява верно ситуацияпта с изключение,че са предадени основните моменти само за да бъдат изкривени.Но дори да ги знаехме в истинкста им светлина и с подродбности ,това не би променило генералната цел,котп бе постигната с появяването му на сцената на историята.Какво тук значи някаква си личност и още повече дали животът е бил така ,както ни го описват.


Тагове:   Атила,   Византия,   хуни,   Гети,   Персия,


Гласувай:
8



1. letopisec - И Приск Панийски, и Прокопий, и най-накрая Йордан преписват "легендата за сърната" от Евнапий от Сарди, автор от ІV в.
21.10.2011 12:02
През VІ в. Прокопий, който е черпил сведения от стари автори, но е ползвал и устни данни на утигури, съюзници на византийският император Юстиниан І, пише:
„Зад сагините живеят много хунски народи. Простиращата се оттук страна се нарича Евлисия (очевидно Прокопий ползва сведения от „Анонимният Перипъл на Евксинския Понт”, където тази страна от сагините до Дон и Азовско море, е изписана всъщност „Евдоусия”-бел.ред.); крайбрежната й част, както и вътрешността е заселена от варвари чак до така нареченото „Меотийско блато” (Азовско море – бел.ред.) и до река Танаис (Дон – бел.ред.), която се влива в „блатото”. От своя страна то се влива в Евксинския Понт (Черно море – бел.ред.). Народите, които живеят там в древността са се именували кимерийци, а сега се наричат утигури (кн.ІV.4, Войната с готите)”.
„В древността огромен брой хуни, които тогава наричали кимерийци, живеели по тези местности, за които стана дума, и един цар стоял начело на тях. После над тях властвал цар, който имал двама сина, от които единият се казвал Утигур, а другият – Кутригур. Когато баща им починал, двамата си поделили властта и нарекли поданиците си по свое име. И по мое време едните се наричаха още утигури, а другите – кутригури...(пак там, кн.ІV.5)”. След това Прокопий уточнява още, че по негово време кутригурите живеели на запад от Дон. „ Ако вървиш от град Боспор към град Херсон, който е разположен в приморската област и отдавна е подчинен на римляните, то цялата земя между двата града е заселена с варвари от народа на хуните” (пак там, ІV.5).
И така, според Прокопий, пост-кимерийци са били ония хуни, които през втората половина на ІV в. нападат готите (пак там, ІV.5).
Явно той е убеден, че хунското нашествие през втората половина на ІV в. (около 363-375) на запад от Азовско море, е извършено от тези кимерийци - кутригури и утигури, а когато след краха на Атиловата държава към 460 г. те се върнали от запад на изток, според Прокопий, кутригурите заселили земите от градовете Херсон до Боспор, а утигурите били на изток от Дон до сагините.
цитирай
2. letopisec - гласувам "за"
21.10.2011 12:06
защото напоследък много ти се отдава историческото фентъзи, не бях се сетил, че римляните повикали хуните срещу готите; за съжаление тази фикция не се връзва със сведението на летописеца от 5 в. Приск, че "двете римски държави плащали данък на хуните"...
цитирай
3. marknatan - летописец, на това място което не ...
21.10.2011 12:25
летописец,
на това място което не случайно е наречено боспор се наблюдва по-късно пси манголците как ена монголакса девойка седнала на вола пресича брода.'
мяпстото се нарича боспор защото плащат данъка си с волове
тук е преминала и европа на вола от азия което дава храна на легендаъа за европа и отвличането и

Йорданес пък пише за коза а не за традициоаните по това място волове за да укаже ,че гътците са ги довели хуните
а че са ги довели го нахвърлях и ти знаеш,че е така сведения съм сигурен че има достатъчно
та защо пишеш,че не се връза със сведението на летописеца от 5 в. Приск, че "двете римски държави плащали данък на хуните"...като точно това казва и Приск корто описвам тук,че византия си плаща на хуните . те друг поминък нямат .
направили са една буферна зона,която е на два дни път от дунав,до линията ниш сердика ,в която дори на живеещите там римляни е забранено да обработват земпта ,те са на север от дунава и си събират парсата и си изискват да им връяат хуните/техните / но са свършили работата см гетите
въпрос на време е да ликвидират атила както и става така са ликвидирани и крум симеон и т.н.
това е хисторито както си беше
п/п питах те в поста за тариха не си го чел
назад е

има ли нещо там в тея писания отразено за скачането на кадъната от казанския кремъл при идването на москалите
цитирай
4. letopisec - Боспор е босфор
21.10.2011 14:06
има Кимерийски боспор при Азовско море и Тракийски боспор при Инстанбула, само боцман ги бърка, ама той да не те е заразил с ромската теза, пущиняка. Не му се давай, натанчо, кажи и на другите люге от Вардарска България да не му се дават...Успех, братко. Аз ти вярвам, че си преродения Атила, както ти ми хортува веднъж, но то при преражданията не се помни всичко от предишния живот...
цитирай
5. marknatan - фратерче, та не съм дал повод да м...
21.10.2011 19:07
фратерче,

та не съм дал повод да мислиш ,че ги бъркам.в историческия анархизъм по дифолт няма грешка и не мож да има грешка веднаж написано. иам неправилно въпзриемане на написнаото от четящия породено от собствена погрешна интерпретация базирана на не дотам задълбочени исторически познания .пака да ти повторя за това място оригиналишето бопор ,та тук плащата на византийците с волове . е след като те плащат дори да не знаеш това ,как това място ще е тракийскищя боспор. освен точно тук е преминала европа ут азия и от там е и легендата.точно това е и етимологията на името европа. Не случайно и съседната колния тирас е финикийска колония.по-късната версия разправя оригиналише сторитто,как финикийците си търсели царската дочер по свето ма тя бил онъз преминала тракийскищ боспор тцъ

ти чак след този пост ли ми павери за атила

виж аз в прераждания не вярвам,но в това че с генна информация се предават паметта на предци съм убеден и ти казах зачто(което пък е послужило на религиозни тъпунгери да си мислят,че се прераждат. )

и вече имаш основите на хунологията .чети и се придържай към тях
постулат първи- хуните са масагетите ,които са царските скити(нали не си мислиш серизоно.че описвайки т.нар. скити геродота гим е поставил най-на изток и после е заявил,че те са най многобройните и считат другите за техни роби тва са фратеер после описаните масагети)
постулат втори.клин клин избива но втория остава-това се отнася за клина хуни доведени от ромея избили клина гети и все пак хуните се разполагат и населяват главно територия на север от дуная гетското у бг значително повече от хунското виж у швабите там са яко хуни и то ут баш туркоманите тва вече е постулата три за германския истински праизход -хуни туркомани та дръкта и до днес ако и ашладиосани на благородната славянска клонка

съвсем серизно те питах за кадъната скочила от казанския кремъл има ли нещо в тариха или трябва да питам курт виолкогонович де уулф
цитирай
6. merlin68 - Марко,
21.10.2011 19:20
мислех, че можеш повече...но, явно съм грешил, все пак и една магарешка сила е сила, и в този смисъл не е чак толкова ужасно това което си написал. Прави впечатление, че първата част от текста е написана почти напълно нормално, което ме навежда на мисълта, че или си я откраднал от някого, или си се напил от средата на сетне. Имам някои въпроси и забележки, първо Йордан не е съвременник на събитията, но пък съм съгласен за тънкия лед върху който са се крепили отношенията му с работодателя - Империята. В този смисъл не е чак толкова тъпо предположението, че е използвал метафора, кодирал е истината за поколенията и тя е отлежала докато подобно на Атила, я е откопало едно магаре. Но магарето някак пропуска да отчете, че и в империята са чували за метафора, и че Йордан не прави впечатление на автор който би рискувал главата си. В този смисъл, не мисля, че е кодирал това което ти "разкриваш".
Хуните не искали да живеят в градове и това било дюшеш за ромеите - гаранция, че след като превземат Европа, после ще си идат от където са дошли:)) А от къде всъщност идват? Ако се съди по написаното от теб, те идват от къде ли не, но най-вече от там където преди това са ги пратили византийците, та да им решават проблемите. И понеже византийците развявали хуните накъдето си искат, затова те им плащали, та да могат да си живеят номадския живот. И с какво им плащали? Злато? Може би са им построили из задморските степи и Билла, Кауфланд, Технополис, та да си харчат златото:)
Ами те и готите не обичали много градовете, ама като превзели империята градския живот им се усладил, какво гарантира, че и нахуните не би им се усладил? Освен това готите вече са се били цивилизовали по ромски образец до голяма степен, даже христени станали някои. Което мен лично ме навежда на мисълта, че мечът на Марс е послужил за обединението на останалите езичници сред скитските народи. Съгласен съм, че това е политически ход на Атила, но не е ли той насочен срещу християнизацията?
цитирай
7. merlin68 - Йордан не пише от позицията на го...
21.10.2011 19:36
Йордан не пише от позицията на готите, въпреки че самият той е гот, разказа му тече от позицията на империята. В този смисъл " българите,които са станали твърде известни поради последици от нашите грехове" не би трябвало да се тълкува като някакво отношение между готи и българи, а по-скоро като отношение на империята с българите.
Твърде буквално приемаш "всекидневните" нападения на българи, славяни и анти, а това изкривява изводите ти. Йордан описва няколко хунски племена, но това едва ли са всички "уни" - в смисъл на хунски съюз. Според мен хуните не са били многоброен народ. Птоломей през ІІ век ги описва сред по-малките народи "Между бастерните и роксоланите живеят хуните". Атила е от това племе хуни, от там и съюзът носи името на това племе, нищо повече, затова и хуните са наречени "Царски скити", просто от това скитско племе е царят.
цитирай
8. marknatan - гледай я нечеловекоподопната м...
22.10.2011 04:28
гледай я нечеловекоподопната маймуна пак се домъкнала !?
самкедеб шимпанзок,маймнуняшките постове не ги четат ората и директнон ги прескачат. поне кът си душла,ша ти я кажа мантрата за дет си се омазала пак с боцманската дриеня,та смърдиш през три сървира и съм сложил ръткавици противогъз и ша тъ избацам с шут с некъф ут блока на джосйа архитект гробищар решил по маймуняшкия тъпия партиец от твощ маймуняшки тип да сглобява с Млад Конструктор Хисторито по салфетски почин .
оди му постни последния ми пост,че чвора е с модерация и трие да не му личи че е умствено тъп и после си пренасяй червеногъзия доказвателен матрял там,че овоня етажа
оня новия самоеден шимпанзок се назваетдся Геп Пърд,ха ха ха ха ха ха ше са осмърдите там от догъзи ха ха ха дано не обявят карантина мадураторите, то ако на смяна е мадуратор ,страшно нема одили е чилкяка у казрма ,ма ако е некоя без мадурки карантинясването ви е задължителну

е тва му гу тургни на мадуркото с мадурация,от твое маймуняшко има и за моя човешка сметка ,а кат ся повратиш сам ти написла мантрата за награда " Траките бичували Българските племена едно две три траките бичували българските племена задето им утнели римскъта курона,пет шест седем траките бичували българските племена задето им утнели пурпура осем девят десятц траките бичували българските племена задето им утнели и пурпура и куроната и червените обувки на дед мароз и ся одат боси немили не драги из спартакиадите . 11,12,13, тува е писано кусно на свечи у нужника и не го броиме 14,15,16, автурът му е бил геометър ,а не хисторик ут спартакиада 17,18,19 ние сме си тураки а я сам си Тракиец не панимал ,че е Турак,20 и повече не мога да броя ..... "

Кат ся върнеш устаналуто

"гепард,
какви неща обясняваш и доказваш,като след като си написал за Кубрат от съобщеното от Никиеца ,че е хун или там квото искаш,ма ти пишеш ,че българин ,а там самият автор ти пише съвсем друго и ти изписва и България,която по никакъв начин не я свързва с тоз Кубрат.
В другия ти доказ пък използваш Пасажът на патриарх Никифор отнасящ се за Бат Органа гласи само:
"По същото време Кубрат, господарят на уногондурите, племенникът на Органа, въстанал срещу хагана на аварите и отново се правят съвсем нелогични и произвилни заклюения. Ми нщма нищо подобно в текста.

Е какви са тея уногундури тука указани като уногундури при аварите. Ами,че всеки девет от десет съобщения в коиото се съдържата авари се пише ,че с тях тях живеят т.нар. славяни.
И точно тези тука уногундури са 90 % славяни,а не българи.
8 % разни и 2 други .Българи са 0 %.

Още повече,че ти показах,че в следващото си съобщение,отново самият автор Никифор,пише за друг Кубрат,господар на хуни,българи и котраги.
Е как па не е бил господар и на славяните като баш тогаз славянското море е било в най-високия си прили.
Или прежде споменавшите уногундури те хуни ли са българи ли са или двете май .а Никифор се объркал та ги напиосал разделено.
Ти пак започваш да си правиш редакция на мислите на автора и да предлагаш своите разсъждения за доказателства.
Същите са и другите съобщения за кутригури уногундури и т.н. в коринт или не . Ами те са на 100 % славяни,ако не са указани изрично,като българи.
Какво повече да си доказваме по поста ти или по генералната ти представа за историята .
Това което пишеш е чалга историята.Защото дори и липсва логика.

След като ти самият написа "Аз също смятам, че хуните се появяват при налични и ситуирани българи на балканите." за какво впрягаш каруцата пред коня.
Как всичкин тези изброени хункси племена ще индикират българи,като хуните се появяват при налични и ситуирани българи .
Как фигуративни нарицанищ ще ги взимаш веднаж за доказ друг път не ,като случая със скитите.Които били фигуративно название. А хуните не били. Те били българи.

Вмир много добре и лаконично ти обясни.

"Ако не беше така, щяхте да приемете въпросната кореспонденция буквално, и нямаше да откривате в нея подтекст с убедеността, че не написаното, а което мислите за него, е светата истина. "

"не написаното, а което мислите за него, е светата истина. "

С тази изразявана от теб гепард позиция се приемат свободни съчинение , написаното от бакалов и димитров,което видях в друг пост ,продължава се и тук.
Каква държва на аспарух,като дори тук ти показх ,че този новопоявил се народ воден от аспарух разни уногундури,не са българите,които са упоменати и разграничени ясно от всчики автори писали по проблема и Никифор и Теофан и най паче багренородния.
какви уногундури,кутригури и др.тщмподобни могат да ти формират прабългарски термин прабългари,като те са сто годни след указани българи по полушарията.
Имаш указани 30 000 скита тръгнали от некъде си и една трета от тях ромеите ги нарекли българи,въпреки,че те били скити и това по времето на маврикий.
за какво унигундури се бълнува .илим скити тука фигуративно казнао,а всички знаели,че тва били уногундури.


За големите археологически докази,писах ти една и съща брошка в зависимост в кой музей я гледаш или в коя монография е написана е аварска,славянкса,франкска,лонгобрадска,гетска,праболгарска,кутригурска,уногундурска,унгарска,германска , просто няма да ни стигне мястото."

Дабро Пажаловат !
цитирай
9. merlin68 - Ало психото, що не гледаш какво с...
22.10.2011 10:11
Ало психото, що не гледаш какво става в твоята стая, а си тръгнал по чуждите. "Шимпанзока" не живее в разбирателство с "гепарда", това тлябва да го знае всяко нормално магаре, но ти пък верно, че не си от нормалните, затова ти го обяснявам. Така, че молбата ти да му копирам твоите докази остава неудовлетворена.
Върни се в собственото си риалити и дай смислен отговор на поставените въпроси, разбира се "смислен" не го приемай буквално:)
цитирай
10. marknatan - Ало психото, що не гледаш какво с...
23.10.2011 00:19
merlin68 написа:
Ало психото, що не гледаш какво става в твоята стая, а си тръгнал по чуждите. "Шимпанзока" не живее в разбирателство с "гепарда", това тлябва да го знае всяко нормално магаре, но ти пък верно, че не си от нормалните, затова ти го обяснявам. Така, че молбата ти да му копирам твоите докази остава неудовлетворена.
Върни се в собственото си риалити и дай смислен отговор на поставените въпроси, разбира се "смислен" не го приемай буквално:)



Драги съселене пазете козите си маймуната козлофил е превъзбудена.

Нечовекоподобната маймуна козлофил ,самоедния маймуняк мери козлоложец ,което е сигурен доказ за туракски праизход ,ведуж надушила ,че тук се пише за Кози и превъзбудена нема удържане на нечистоптлутните си страсти устанали пу роднинству ут туракийците ,дето си таковали козите у лъките.

цитирай
11. merlin68 - Хей катър, ти май бързо забравяш ...
23.10.2011 20:47
Хей катър, ти май бързо забравяш пУетичните си дилирични недоразумения които си посветил на шарената си коза. Нали така беше, жена ти дори от ревност и ударила ножа. Явно мъката по закланото блеещо либе съвсем те е изкарала от равновесие:) Ще ти припомня твоя пУетичен шИдьовър, каква лирика, каква лИбов, между кУзЪ и кЪтър:
"Мъзях я аз кротичко на сутринта козата
разбира се ,че беше шарената
притисках ведрото и между краката си
и ръцете ми работеха ритмично
лева десна лева десна лева десна
църцореше млекото у ведрото
Унесох се във мисли грешни
На шарената от щъкането из овошките
и бяха станали като на главната ми
актриса бозките. Па и бе модерна
на руси кичури ,а не чисто черна ..."
цитирай
12. marknatan - ведуж надушила, че тук се пише за ...
23.10.2011 22:12
ведуж надушила ,че тук се пише за Кози и превъзбудена нема удържане на нагона маймуняшки устанал пу роднинству ут туракийците

" Траките бичували Българските племена едно две три траките бичували българските племена задето им утнели римскъта курона,пет шест седем траките бичували българските племена задето им утнели пурпура осем девят десятц траките бичували българските племена задето им утнели и пурпура и куроната и червените обувки на дед мароз и ся одат боси немили не драги из спартакиадите . 11,12,13, тува е писано кусно на свечи у нужника и не го броиме 14,15,16, автурът му е бил геометър ,а не хисторик ут спартакиада 17,18,19 ние сме си тураки а я сам си Тракиец не панимал ,че е Турак,20 и повече не мога да броя ..... сдавай сначале


козите на мизите са тракисйки
1,2,3'
кизите на даките са тракийски
3.14.3.15,3.16
каизте на гетите са тракийски
4.5.6.
'казитеб на друие мизи ут Мама Азия са тракийзки
те са баш тракийски
7,8,9,
те са баш тракийски
10,11,12,
защото тракийците са роднини
на малоазийзите
13,14,15,
това не е писано късно на свещи
а е ранше ут зора на туракците
16,17,18,
ние сме тураци козите вместо жените
щото имаме по седемнадесе
19.20.2.0.
до повече не може да броиме
но на козите си се гъзиме
00 00 00 00 00
на куя пръвум на нуждите да оговарая се
кво да прави маймуната предава се по рдонинство

нечеловеческа маймуна самоеден шимпанзок днеска те таковаха утре пакмаймино преди три недели разпорен ли ти беше задника с което се включи в по голямата им група на боцканите и сега достойно си си включила да кричаеш из ньета с цел да скрие разпрания си червеняшки стра изпитан маймуняшки три
ма една бознат завинаги боцнат
бегай лижи боцнати задници
зан утеха ха ха ха ха ха ха ах
чи не си сама в страданията си
ха ха ах ах а
нон ти участвува в человеческия експеримент

нищо не забравено и ти се отчита
баш като плагиатора маймуняк открадана нещьо и без да горазбирате се усрахтеб из ньета да го рекламирате
цитирай
13. marknatan - защото напоследък много ти се от...
03.12.2013 10:07
letopisec написа:
защото напоследък много ти се отдава историческото фентъзи, не бях се сетил, че римляните повикали хуните срещу готите; за съжаление тази фикция не се връзва със сведението на летописеца от 5 в. Приск, че "двете римски държави плащали данък на хуните"...



след ена година време си напраил пост юе се връзва ха ха ха ха
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3851558
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031