Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2011 10:38 - Българската Азбука е Варварска,а не Божествена и не отг. на условието за вс. буква да има звук,цифра и смисъл,к/оДЕЛО разбило ТРИЕДИНСТВОТО би притежавало
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 7192 Коментари: 5 Гласове:
1

Последна промяна: 03.11.2011 10:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В т.нар. Божествени азбуки ,всеки символ има звуково,цифрово и смислово значение.В добавка на езотеричен смисъл .

За тях се счита,че съдържат в себе си тайната на Мирозданието. Според митичните им обяснения с предадени от Бог на притежателите им.

За илюстрация

от гръцката азбука Първата Буква е А алфа,звук А,смислово значение Говеда,Добитък,цифрова стойност 1 (едно),човешки орган Глава

от еврейската азбука Първата Буква е Алеф,звук А,смислово значение Говеда,Добитък ,цифрова стойност 1 (едно),езотерично значение Баща

от гръцката азбука Втората буква е бета Звук В смисъл Дух,Демон Цифра 2(две) човешки орган Врат,Шия

от еврейската азбука Втората буква Бет смисъл Къща,Дом цифрова стойност 2 (две ),езотерично значение Майка

и так дальее

От Българските Азбуки т.нар. Глаголица отговаря на тези Условия,където за всяка буква има цифрово и смислово зна чение.

Но не така е ситуацията за БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА ,тази която е указана и в доработавното менте  "О ПИСМЕНЕХ" на Черноризец Храбър, в което Константи Кирил Философ създал 38-те букви с осем повече от Указаните в "Солунска легенда" приписани на Кирил от Кападокия,пак ФИЛОСОФ,но учил в Сирия,а не в Магнаураската школа и на която пишеме и днес , цифрови стойности имат само тези букви,които са заимствани от Гръцката азбука.

Останалите,или както ги нарича цар Александър,Българските или Персийските букви нямат цифрово значение.

От което автоматично разбираме,че тази АЗБУКА, няма как да е ДЕЛОТО с което са разбили едни БРАТЯ ТРИЕДИНСТВОТО и то в девети век!

Което остава вратата отворена за Глаголицата,която пък била два вида кръгла и ъгловта или била преустроена

Глаголицата пък е наричана Гетица от хърватите.Та и до днес. За тази на шекеите от шести век,за нея неам спомени кой Кирил я е създал.То един Кирил лие е.

А пък на ГЕТИТЕ един епсикоп Урфила им бил създал АЗБУКА.

Преди да им създаде Урфила азбуката на Гетите,пък научаваме ,че варварите скитите имали тяхна азбука и четели Евангелието на техния язиком.

За Глаголицата пък се доказа,че точно тя е монашески тайнопис.Точно затова и всичките и букви имат цифрово значение за разликата от кирилицата.
М. И. Привалова и Г. М. Прохоров доказаха,че глаголицата е мисионерска писменост.Структурата и функцията на Глаголицата са индентични с хуцури - църковното грузинско писмо и други източни азбуки.Буквите от глаголицата и хуцури са поразително еднакви., Броят на буквите в двете азбуки е еднакъв (38-40). Общата система на построяване на азбуките е еднаква, тъй като "корелативните звуци на речта се представят чрез видоизменяне на един и същ знак".
В Глаголицата буквите имат цифрово значение - не като при кирилицата, в която такова значение имат само буквите, заимствани от гръцката азбука.

Тези които са правили глаголицата са били вещи в християнските дела и напълно са спазили условията зададени за изобретяване на Азбука. Тя трябва да отговаря на тези условия за да бъде достойна за достойните раби божии и да не осквернява с нечистотата си Божията воля. И друго,съставител ,ревостен християнин,не би сглобил АЗБУКА ,която да не отговаря на тези условия, в тези времена.Тя е продукт на своето Християнско време .
Та как ще се пишат БОЖИИТЕ слова с "нечиста" азбука.
И може ли една Азбука,неотговаряща на условията на БОЖИИТЕ АЗБУКИ да мине през иглените уши на ревостните християнски апологети от девети век. Та и днес в някои съседни на България страни режеха ръка,която се прекръстила отляво на дясно,а не отдясно на ляво,както си му било редо,камо ли ХРИСТИЯНИН в 9 век да състави АЗБУКА ,която да не отговаря на Постановление 3 ,към Указ 5 , в съответсвие с Решение 25 двадцать пятць на по изпълнение на ДЕЛОТО на СЛАВЯНИТЕ .

Така,че със сигурност може да твърдим и че създадената от Урфила Азбукйа за малоготите и тези създавани за хуните от пьтримата сирийски епископа ,съуопщену у Хунската Скупщина ут Захарий Ритор,и неизвестните създатели на глаголицата са спазили тези условия.

НО НЕ И ЗА ВАРВАРСКАТА БЪЛГАРСКА АЗБУКА„КЪДЕТО РЕДОМ С ГРЪЦКИТЕ БУКВИ СТОЯТ БЪЛГАРСКИ ИЛИ ПЕРСИЙСКИ БУКВИ„КОИТО НЯМАТ ПРИЛЕЖАЩИ ЦИФРОВИ СТОЙНОСТИ ИЛИ ТОВА НЕ Е КАНОНИЧНО ДЕЛО НА АПОСТОЛИ ИЛИ СВЕТЦИ ИЛИ КАКВИТО И ДА СЕ РЕВНОСТНИ ХРИСТИЯНИ

ТОВА НЕ Е АЗБУКАТА СЪЗДАДЕНА В ДЕВЕТИ ВЕКА ОТ ВРЕМЕ ОНО .

Да разказваме ли за време Оно или всички знаят това Тракийско ВРЕМЯ на ЕТНОСА НА АСПАРУХ "СТАРИТЕ БЪЛГАРИ",като ромски стражари в продължение на изречението



Гласувай:
3



1. marknatan - Или ако на БЪЛГАРСКИ трпбва да из...
05.11.2011 06:01
Или ако на БЪЛГАРСКИ трпбва да изпозлваме МЕТФОРИ за да предадеме полснаитеот си то ТУК ИМАМЕ НЕОГРАНИЧЕНИ ВЪЗМОЖНОСТИ.
И наистинна ХОРА с ДАРБА,да речеме като хорсо,или поети могат да направят ЧУДЕСАТА с ПОДОБНА БОЖЕСТРВЕНА азбука,което може би означава,което е и ИДФЕПТА МИ С ТЗОИ ПОСТИНГ,да разбереме,че може би. в.тези ,.така нар. божетсвени азбуки и скоито са напидсанои релизгиозним текствове на практика има съвсем сериаони послания,но поради корумпирано препрочитане и преписване впоследтвсие тези послания този закодоран смисъл се е изгубил,и ние днес ги тълкуваме превратно.
Какво зло дело са направили БЪЛГАРИТТЕ. РАЗБИРА ЛИ СЕГА СВЕТА,защо българин е синоним на варварин.



И може би иличе да е направила тва послание и зад стихаа и се крие друго .ма аз не се бъркам в дедо божиевите работи
и ако каже каже

Иначе по вътпроса за Киро Кака му и другите тъпни требва некой да е праволсавноискотски изтъпя да си мисли че при наличие на азбуки БОЖЕСТВЕНИ БУЛГАРСКАТА ЗБУКА БИЛ РАЗБИЛА ТРИЕДИНСТВОТОИ ТЯ БИЛА СЪЗДАДЕНА ОТ АПОСТОЛИТЕ НА СЛАВЯНИТЕ С КОЯТО ВЪВ ВАТИКАНА ДИСКУТИРАЛИ

за мен като селки чиляк е необспнимо как еазни воини да део боже или православни скотове и дриги боцмански гетски лизачи и дзверчоцо дето развиралаи БОЖИЕТО СЛОВО не могат да пани,маят человеческите миусли напусани на хартия,а се фалят как от олизване си разбитали им едни други и милсите в добвака на дедо Божиевите

май не са сички търпанари ут тая СЛАВЯНИЯ А
ако не вербате мене питайте ама искрено питайте дедо боже или му прочетет мислта по тощ въпрос за коро и мето

цитирай
2. анонимен - пълна каша
05.11.2011 13:03
първо се научете да пишете правилно на български език, после философствайте, а най-добре - не говорете за неща, които не познавате
цитирай
3. marknatan - първо се научете да пишете правилно ...
05.11.2011 23:01
анонимен написа:
първо се научете да пишете правилно на български език, после философствайте, а най-добре - не говорете за неща, които не познавате


муууууууууууу на телето,каша му приготвили то се изсира в нея ,що е то?

Славянско добиче,боцкан тип

муууууууууууу

тая словесна дришня от боцнатите наръчници ли я взе или само плагиатизираш "доказа МУ" ууууууууууууууууу
като панимал МИСЛАТА через слушане на висоцки и облизване на маймуняшки задници
цитирай
4. marknatan - Климент Охридски в текста наречен ...
12.11.2011 09:15
Климент Охридски в текста наречен "Похвала за Кирил Философ", възхвалява Рим,блажения град ,в който господ бог благоволил да почине пречистото му тяло.Текст влизащ в ужасно противоречие с времето си което има едно единствено обяснени-късен фалшификат.
Из текста наречен "Похвала за Кирил Философ",за апостола Кирил, намерен и съвсем случайно в 1846 г и известен в две редакции,предтставени по един препис,като "несъмнено" св.Климентовия бил от 13 век
"А на славянския народ, който тънеше в невежество и греховен мрак, поради милостта и человеколюбието на господа нашего Исуса Христа стана пастир и учител. И затвори устата на вълците триезични еретици, развърза езика на гъгнивите и чрез словото направляваше по пътя на спасението. В Рим господ бог благоволи да почине пречистото му тяло. Като се пресметнат неговите подвизи, трудове и странствувания, няма кому другиму да се отдадат подобни похвали......
Блажен е градът, който е приел третия изпълнител на божието усмотрение. Той прочее, блаженият, се яви, за да довърши недовърщеното от двете върховни светила. И затова господ бог му заповяда да отиде на пречестен покой с тях. И почина с мир в господа в годината 6377 [=869] от сътворението на света, месец февруари, 14-и ден. И след като привърши всички служби и трудове, причисли се с живота си и вярата си към всички свети отци."
В същото това време в други източници изобщо няма и поменот тази братска любов към Рим,нито пък той към славянските братая. Обратното от най-официално ниво,това от Ватикана,с изказването на папа и от това на Стефан Душан става ясно,че въпросният текст за т.нар. слово е късен 19 веков папски фалшификат.
СТЕФАН ДУШАН
ЗАКОННИК БЛАГОВЕРНОГО ЦАРЯ СТЕФАНА

"6. О латинской ереси.
И о латинской ереси, что обратились христиане в латинство, да возвратятся опять в христианство; если же кто окажется непослушным и не возвратившимся в христианство, да накажется. как написано в Законнике св. отцев.
7. О латинской ереси.
И да поставит великая церковь (т. е. патриархи) протопопов по всем торгам, да обратят христиан из ереси латинской, которые обратились в латинскую веру, и пусть дадут им духовное наставление, и да возвратится всякий в христанство.
8. О латинском попе.
И латинский священник, если окажется обратившим христианина в латинскую веру, да накажется по закону св. отцев."
Не само "българите" ,ами и у поданиците на Душан няма и поменот тази братска любов към Рим струяща от словото Климентово.
папа Грегори VII в 1073 г малко век преди КилимA да пише Словото за Кирил и да проповядва вечна любов с Рим пише
" Далеч по добре е една страна да остане под ислямска власт,отколкото да бъде държава на християни които отхвърлят да признаят Католическата Църква."

На което Свети Марк Евгеникус,отвръща
" Бягайте от папистите ,както бихте бягали от змия или от пожар"

За Душан и той е показателе -Рим е латинской ереси.

Къде,кога и как се е вместил Климент да пише за това Славянско обединение под ролята на Рим(Ватикана).
Горните три източника че подобен текст е невъзможен преди падането на Византия под османска власт,сбъднатата цел на Ватикана и разкрива булото на измамата ,която с право може да я наречеме "Константинов Дар Две".
(Написаното не обижда чувствата на вярващите в култа на митологемите Кирил и Методий,като създатели на чешката писменост,и като пастири и учители на славянския народ, който тънел в невежество и греховен мрак,нито разглежда необоснованото подменяне на славянски,късен термин с български,нито пък това,че някои се изживяват като щипани госпожици може да промени фактологията на случая "Константинов Дар Две".)

Да не пропуснеме как започва написаното в 13 век слово,по образец от 9-ти.
"Христолюбци,
Ето възсия пред нас светозарната памет на преблажен наш отец Кирил, новия апостол и учител на всички земи. "
Новия апостол ,или като такъв следва да има изображение във всяка "славянска" църква ,от Солун до Новгород ,да не говорим че всички римски църкви трябва да имат цикли с него. А то дори там дето бил погребан Апостол Петър ни го представят за Кирил.


поради милостта и человеколюбието на господа нашего Исуса Христа стана пастир и учител
Не случайно не могат да се намерят следи за митологемите братя дори в народната памет.Казах си къде ,къде ако не в Македония ще има десетина поне за апостолите на Славянството.
Прегледах БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ ПЕСНИ ,СЪБРАНИ ОТ БРАТЯ МИЛАДИНОВИ ,фонотипно издание от1862 г.
http://www.promacedo...pesni/index.htm
Няма нищо за такива световно известни личности в народната памет.НИ ДУМИЧКА .
А това издание бие дори Ватиканските от 1892 г.
Поне там около Охридско щеше да се помни

цитирай
5. balkan1 - ЗА азбуката ни и от кога е НАША.
21.07.2013 12:46
http://balkan1.blog.bg/politika/2012/08/17/za-azbukata-ni-i-ot-koga-e-nasha.989376
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3849890
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031