Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2011 18:32 - Нова тракийска дума , Д Р О Y E I S ,Дрво Гега (б.а.) на неизвестна досега монета на гетския цар Котис
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 23910 Коментари: 22 Гласове:
2

Последна промяна: 12.12.2011 10:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В нумизматичен каталог за предстоящ аукцион среянах инфо за открити втори тип неизвестни досега сребърни драхми на припсвани на гетския цар Котис(Косон),които обаче са  дубликати на македонската тетадрахма на Първи район,отсичани през втори в.пр.н.е.,Македония под римски протектора тип лице :
image



Въпросната монета е атрибутирана,катъо издание Тракия,Косон,като се обръща внимание на надписа  ΔPOYEIΣ и се дават евентулани обяснения свързани с келтския и по-конкретно с друид произход.


           image

Бюст на артемида на дясно на македонски щит ,опако дъбов венец околовръст, кривак с надпис К О S O N / Д Р О Y E I S

            image
Особен интерес спред аукционера представлява неизвестния досега термин Д Р О Y E I S .

По тяхно описание тъй като думата не може да бъде преведена през гръцки корени,то тя очевидно има друг лингвистичен произход. Думи,които идват на помощ са келтската титла dru-vis, друид и надписа се свързва с друидите в Галия,дн. Франция
и чрез орнамента на дъбовия венец  се отнася към  Зевс Додонски ,по аналогия от светилището в Додона,Епир,където жреците-наричани гълъбици (жени) предсказват по трептенията на дъбовите листа и звуците на гълъбици.

Така надписът може да бъде разбиран,като насочващ към друид,тъй като келсткия термин дру- вис означава "този който познава дъба".
Но това е само едно изсмукано обяснение изразяващо нечия съвременна перспектива за отдалечни събития и то за различна територия и време,слабост чиято е вкопчила в прегръдките си развитието на историята от РЕНЕСАНСА НА САМ.

Добре,че за блога се закачиха кагами и летописец и провокираха някои разсъждения ,които ще изложа.




 Известно е ,че в античността земите ни  са обект главно на мощно кетско присъствие ,като само по крайбрежието на мама азия е имало некви тураки и разбира се отскочили от шутовете на перси некои в съседното Тураксо Херсонезе.Мощните беси,келтите в Македония,тези по Дунава, царството в Тиле, и келтоскитскотто население от днешни земи на  западна България,които както е известно   са дали подкрепата си на Александър от Македония и съствляват основната част от неговата от 35-45 хил. армия с която завладява света,довело и до основавването от тях по-късно и на град Скитополис,забележете на Тракополис,или Македонопилис,Келтикополис,а ясно и точно СКИТОПОЛИС,в днешен Израел,в подножието на планината Табор,от  другата страна на Витлеем,предполагаемото рожденно мпсто на Исус . Напълно основателно може да се счита,въз основа на сведенията,че аристокрацията на т.нар. тураки и народа се кланяли на различни богове, че покорените от келтоскитите тракисйки племена са имали келтска аристокрация и тракиските държавни образувания по крайбрежието и в мама азия  представляват модел спартанска тип държава,където 3 600 спартанци властват над 360 000 илота. Във вътрешността са си келтоскити та дрънка. Само примера с Александровите бойци е достатъчен.Езикът на това скитско население е пък същия,като на тезиотвъд Дунава с малките кончета. единствено малки части тураки по крайбрежието са имали друга реч.

  Предвид якия келтски стил на тази монета и то по македонски образец от време оно ,се задава въпроса дали терминът  Д Р О Y E I S не е просто властническа титла. От друга страна имитацията на македонските монети предоставя място за естетически размишления и разход в митологията ,като пропаганда за издателя :
 
Но пък от друга страна известно е и племето на другерите по тези земи.

Или напълно в реда на нещата това да е издание на народа на другерите. 

Може да предположиме ,че надписа Д Р О Y E I S в означава ДРЪ во, ГЕГА дро геис Дръвена ГЕГА,Дрво Гега   и така е наречена  гьостерицата ,дряновицата ,сопата кривака,който е изобразен на  Херакла де е гегата,което пък е и името на племето на Другерите.

Дъбовите листа представляват характерната декорация,а не са основен елемет,че да извеждаме посланието на монетата. Лицевата стойност,това което се внушава е символа на властта ГЕГАТА НА ХЕРАКЛ. И тя е посочена в надписа,като Дръ Гега.

Александър и македонците се считат за потомци на Херакл и затова и преди това Филип изобразява Херакл с лъвска кожа на лицето на монетите си,кето по късно прави и Александър. Използват и Гегата на Херакл,както е в случая с тези на Македония под Римски протекторат.
Но ето,че и едно келтско племе използва за модел македонските монети.

И нищо чудно това да е името на племето Другери,като надписа ΔPOYEIΣ да стои за тях,като отгоре е името на владетеля Косох,или Котисон ,известна историческа личност,гетски цар загинал в 29 г.пр.н.е.

С името Котис ,Котисон, са известни доста келтоскитски царе,което гарантира скитския му произход-Котис в Боспорското царство, Котис в Алпите,където един техе дял и до днес носи неговото име,Котисови алпи,станал съюзникл на Рим и приятел на Август,обединил местните алпийски племена.

За келтския произход на монетите в добавка на района  Македония,указва и характерния техен келтоскитски стил,подобен на други келстки издания от региона. Което вече,надявам се на тези гледащи тези монети да се запознаят със хилядите подобни от тези земи и да обърнат внимание ,че изкуствено насаждащите "Тези" за келтската култура"ла тенет" дето била на север от Дунава,от която произхождали некви западняци вместе с рушняци,докато на балканите "келтите" се изнели,като "гетите" през шести век пред Аспарух от Онгъла ,да направят място пък на тураките да си делкат ТРАКИСКИ конници във трети век от н.е.,като доказ ,че били "тракици",като великодушно е  оставено по тези ширини научените работници и техните научени сътрудници ,а вече и сапартоците им да си шпрехат  и да се извеждат от  задъненото клонче на  еволюцията ,измислените тураци и техната турашка култура сглобена от съвременни идеолози ,прах в очите подхвърлян от "ШКОЛИ" с една и съща мисия,замъгляване и пренаписване на една история по удобен модел на техните политически амбиции .
От там всеки трябва да погледне към предметите ,които се намират по тези земи,на 98 % характерно персийско скитски образци и някъде 2 % елинско средиземноморски характер. Добри и превъзходни образци,като модели в тази насока служат находките от Рогозен,Борово и вся асталное,които са индентични с предметите намирани в Бактрия и Грузия
в Карпатите и Средна Европа,дето е известно от Херодот,че Тураците не били стъпвали щото ги било страх да одат отвъд Дунава. Да не говориме за гробниците с характтерните погребени с предмети,или пък тези със персийско македонските стенописи.

Към горната интересна монета,следва да добавиме и наскоро открития втори тип сребърни драхми на гетския цар Котис(Косон) съответсвуващи и пълни дубликати на прочутия златен статер на Косон,за който в литературата и до днес се водят спорове за произход. 

Но нека да отбележа,че във връзка с изложения коментар досега за първата монета дупликат на македоснките от около 160 г. пр. н.е. и предвид голямата времева разлика от около 150 г. не може да има връзка м/у следващата,която вече е разглеждана и е популярна по известен златен образец
           
              image

От прочутия типаж на Брутус със консула и двама ликтори ,приписваяи и до днес в каталозите погрешно на Брутус,като издадния най-вероятно във връзка на битката му със Марк Антони и Октавиан Август ,когато той търси услугите на местния нобилитет за помощ във войната .
               image

Котисон или Косон е известен от античните източници войствен цар на гетите,който е победен от генерал на Август в 29 г. н.е.
image
Досега, нито една от неговите монети не е намирана в находка смесена със римски монети,което говори за автономно монетосечене . Все още не е напълно ясно дали неговите монети са издавани по времето на Брутус или това на царуването на Август . И двата типажа са копирани от римски републикански денари,тези на
Помпиниус Руфус и М.Юниус Брутус,което изглежда показва по-ранна дата и затова ще предоставя и развитието на дискусията в нумизматичните среди и историците за тази монета-златния статер на Котисон/Косон.
                  image
                   денар  Брутус

                       image
                       На Руфус 



                     image

П.П. Малко резюме за цитираниа слатен статер на скитския цар Косон?котис
image

За прочутия златен денар,Скитксата монета на КОСОН,на снимката в резюме дискусията за произхода и.

 image

 

консул м/у двала ликтори тея с тоягите и орел стоящ . тук изртазявам мнеие че тове не е скиптър както го атрибутират,тй катъо не само няма вид на скиптър а на линия .и си е само ограничителна линия,за повърхност ,а и защото скиптъра винаги е вкопчен в кракатаб нна птицата ,а тук тя е върху и даже надпис KOΣΩΝ

Утвърденото мнение ,че това са монети на Брутус се дължи на авторитета на Теодор Момзен/нобелов лауерат б.а./,който въпреки,че разчита погрешно монограма ,благодарения на огромния си академичен авторитет налага едно грешно становище битуващо и до днес,за добра илюстрация,че веднъж нещо написано от "авторитет"" може да се използва да си го зваират където и както си иската за доказ . та нима златния медалион на Муртагон не беше "осран" от бг учени и днешните боцкани сапартоци.щот всички знаели,че било доказано още преди да го открият,че българите не били ристиени 

Днес на големите прозрения стъпват и боцкани олигофрени и сапартоци

Фон Bahrfeldt в 1911 г успешно оспорва и доказва тази несъстоятелност,като аргументира връзката с Косон,Котисон скитски цар,женен за дъщерята на Октавиан.(Suetonius, Aug. 63.2; cf. Horace, Carm. II.18.8; Flor. II.28.18).
Монограма,L BR, BR,или OΛB? би могъл да се разчете и като Брутус и като Олбиа (!?)и като ВА монограма за ВАСИЛЕВС ИЛИ БАЗИЛЕВС ЩТОМ ПСИХОПАТА БОЦКО ДОАКЗАЛ ЧЕ ГЪРЦИТЕБ НЯМАЛИ В И ВУЛГАРИТЕ ДОШЛИ УТ БОЛГА.И идва ред разбира се на РОМУНЕЩЕТО„ И нашия напальон защитаващи ТЕЗАТА им,които в лицето на Octavian Iliescu  ,ут ВРЕМЕТО ГА БЕХА ДАКИ "дуказват" как тва не могло да бъде от бугарско щото било сечено у ТРАНСИЛВАНИЯ ИЗКОННО РОМЪНЕШКА ЗЕМЯ ОТ 1859 г. (както не занят гетските лизачи и престъпници в този блог и вся асталщьная сволоч)

Вече е време да се върнете и Който е прескочил ПРОЗРЕНИЯТАБ на психопата лингвист БОЦМАН към председателя на движението за историк нархизъм да се върне да гим прочетеб ояе веднаж,че вече бе скопен
 
Психиопа боцко ТВЪРДО ТВЪРДИ :

" Стражари и пазванти са термини от речника на идиотчето натан, те не са лингво обяснения на РТ, нито ще бъдат във второто издание."

Май не  е ПСИХОПАТА А.

" Стражари и пазванти са термини от речника на идиотчето натан"
ха ха ха

Е тва му е в първия ПАРАГРАФ дето заявява кво конкретно ша ДУКАЗВАЛ  НА МАЙМУНИЕ 

"Конкретно Римската теза ще доказва, че COMITAE = BULGARI.
Случайно или не, но прочита на comitae ( граничен СТРАЖ ) звучи буквално като "комита е ".

И доказателства СА :

» Ако има някакво обединение, в което съставляващите го хора да се наричат българи, то това са comitae, СТРАЖИТЕ на Римската империя, но това обединеие си има име – гранична армия"

ХЕ ХЕ ХЕ МАЙ НЕ Е ПСИХОПАТ, А?



ПСИХОПАТА Б ГЕОРГИЕВ БОЦМАН НЕ ГО го разбил тоз фанариотин Керамисопулос за стражите ОЩЕ В ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ ЗА СРАЖИТЕ ПОВЕЧЕ ОТ ДВАДЦАТЬ ,ВТОРЕ ША ИМАЛ СЪС СЪАФТУРИ,грухтящи дзверчета ,геткси лизачи ,не зма бремени дебил как ша циркулира ма за лизане става ша го пишат у "ТЕЗАТА"

Bahrfeldt"Из би трябвало накрая да спомена следващата необикновена златна монета,която по правило се приписва на Брутус в монетните каталози и литература,все пак тп не е отсечена нито от него и в действителност няма нищо общо с него... Аз обсъждах тази монета обстойно в статия публикувана в Берлин 1911 г,където я атрибутирах на дакийския цар Котисон(Косан),който умира в битка срещу Рим в 25 г.пр.н.е. Моите аргументи бяха широко приети,и в най-ското време и от Ружичка(известен нумизмат,има каталог за провинциалните монети на Сердика б.а.),който обсъжда детайлно монетата . Монограмът на опако се обяснява ,като ВА(силевс) Котисон "

 

За монограма по който,както се вижда от Момсен до ромунещето,вся  се опитват в стил сапартоци боцкани  да докажат произхода съяествуващ единствено в болните им глави,има разлини четения в зависимост дак ли си или ромънеще а вече и ТУРАК


 

 

Вярно е,че монетите от Олбия имат,орли,но те не са изобразени по същия начин,докато,на практика опакото на денара на Руфус и статера(вече и драхмата) на Котисон са индентични ,с единствена разлика надписите.

 

 

Тук историк анархИзъмЪ без да се задълбочава в дълбокомислени разходки в митологията и символиката,защо орел,връзки със Зевс и римския царе,консули,ликтори,реклама на римско политическо усторйствос и т.н., какво означавали ,каква им била символиката,от индентичността на изображенията,ще предложи нека да оставиме нумизмати и арт историци да разсъждават над предполагаемата символика и естетика на монетите,и можеме смело да кажеме,че гравьорът просто е взел за модел римските денари и е изработил валутата на цар Котисон. Та българските стотинки и левое от 1962,1974 г по нищо освен надписа НРБ не се различаваха от Суветските модели!

И тук това е важното в случая,че наличието на и сребърно и златно монетосечене,ненамираносмесено в римските находки,представлява самостоятелно автономно циркулираща собствена парична валутна система и във злато и в сребро,на независимо скитско царство.

 

 

 

 


Деба и келтите,развалиха им на тураките и ромите рахатлъка. Как убаво се плацикаха с ромските трътльовци и си бъркаха по дупките за по-научно врещене,ма на секо чудо за три дня. Вчера шутовете на психопата боцко, bozman тамън написа при летописец за т.нар. българи :


психото "--- Като такива СА упоменати. Не съм прочел и една дума, която да доказва обратното. Те СА воини и никога нещо различно от това. Стражари и пазванти са термини от речника на идиотчето натан, те не са лингво обяснения на РТ, нито ще бъдат във второто издание."

ПСИХОПАТА БОЦМАН КАТО ВСЕКИ ТЪП ПЛАГИАТОР ЗАБРАВЯ
досега КВО Е "ДОКАЗАЛ" НА МАЙМУНИТЕ :

"Конкретно Римската теза ще доказва, че COMITAE = BULGARI.
Случайно или не, но прочита на comitae ( граничен СТРАЖ ) звучи буквално като "
комита е ".

И доказателства СА :

» Ако има някакво обединение, в което съставляващите го хора да се наричат българи, то това са comitae, СТРАЖИТЕ на Римската империя, но това обединеие си има име – гранична армия"

ХЕ ХЕ ХЕ МАЙ НЕ Е ПСИХОПАТ, А?

"А Стражари и пазванти са термини от речника на идиотчето натан, те не са лингво обяснения на РТ, нито ще бъдат във второто издание."



А
льоооооу ПСИХОПАТА Б ГЕОРГИЕВ БОЦМАН НЕ ГО ЛИ РАЗБИ го разби тоз фанариотин Керамисопулос за стражите ОЩЕ В ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ ЗА СРАЖИТЕ ПОВЕЧЕ ОТ ДВАДЦАТЬ РАЗА,или ПЛАГИАТОРА ДА НЕ МУ ФАНАТ ТЪНКИЙО НАМЕК ДЕБИЛИТЕ ЧЕ БУРГАРИИТЕ СА БЪЛГАРИТЕ ДОКАЗАЛ за стражите от негово име ,ама като ромска Тръпка,

психото ТВЪРДИ" ставаш граничен страж (bulgar) и толкоз".


HE HE HE ПСИХОПАТА ПЛАГИАТОР ША ДОКАЗВА С ЛИНГВИСТИЧНИТЕ СИ СПОСОБНОСТИ,ЧЕ ВЕДНЪЖ МУ БЕШЕ МАЛКО ОСИРАНЕТО ВЪВ ВТОРО ИЗДАНИЕ

ПСИХО ФИЛОЛОГ""По отношение на "
бал” нещата изглеждат, като че ли по същия начин: ( На исп.ез. прочита на "B" и "V" е един и същ, като се произнася нещо средно м/у двете) :
Valldemoro – мароканска долина,
Valldemorillo – долината на мъртвите,
Vallderossa - долината на розите ,
Tribal – трите долини и т.н. В примерите по-горе се вижда , че "
бал” е долина (клисура), възвишение , име. За "гар”- име,страж. Ето защо смятам ,че "гар” е по-важния корен в името "българин”, тъй като е преди всичко човешка характеристика , докато "бал” е и топоним. Къде намираме "гар”(гър): - гърло, гърди, гръб "

деба и психопата май преписвал от испамски тезата на керамопулос за БУРГАРИИТЕ МА ТЕ БИЛИ ЗАЕТИ ХА АХ КАК МУ ГО ОТПРАХ ХА ХА ХА

ТА КВО ПИСАЛИ ИСПАНСКИТЕ ПРАФЕСОРИ ЗА БУРГАРИИТЕ У ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА ПСИХОПАТАИТЕ
Днес на другия невменяем спараток му бихме шута у гъзо,да оди да се оплаче на воина на дедо БОЖЕЕЕЕЕЕЕ катана,мама ти ми бе бана ха ха ха ха ха ако има още ненаритани ,застанали ут пугрешната стърна на шпицарките на джойси мое да одат да им бие по-един боц ,боооооц за догъзт.


 

психопата

и му беха набити шутовете ,както си му е редо ,ПАТАМУЧТА 

 

 

/тук само мога да добавя ,че предвид че намираните екземпляра са никнели и са намирани в РОМУНИЯ и са намирани ОТ РОМУНЕЩЕ НЕ Е ЧУДНО ЧЕ СЕ Е ПОЯВИЛО И ОЛБИЯ . ВСИЧКИ ЗНАЯТ ТОВА ЧЕ ДЕТО КОПАТ РОМУНСКИ СТУДЕНТИ СЕ РИМСКО ИЗЛИЗА ДНЕ ТОГАЗ СЕ ДАКИЙСКО б.а./

Този монограм за василевс ,ВА, е известен за БАСИЛЕВСА РЕМЕТАЛК I известен от сведения,като КОТИСОН . това е този цар КОТИСО за който Октавиан жени щерка си.Това според някои е и причина за разрива му с Марк Антони,на когото му е обещал Юлията.

 

Е къде да се намират тези монети ?
 
Ми на север от Дунава. Историята се повтаря. След попадането по османска зависимост на средновековната българска държавност на юг от дунав, тя продължава да си съществува незасегната на севре от тдунава, в Карпатите ,където укрепена продължава живота на българското до към 1794 г ,когата рушняшко праволсбваните скотове не окупират тези земи.

Аналогична е ситуацията и в античостта. сле дпопбадането на частите на юг от дунава,скитксите държави продължават съяествуването си на свер. ЕМи къд еда си издават монетите. Ми на север през целия този период. И затова те се намират и в ТРАНСИЛВАНИЯ,а не зачтото патамучта РОМЪНЕЩЕТО БИЛИ ДАКИТЕ.

РомунеЩето били даките и тав било ДЪРЖАВАТА РОМЪНИЯ само спореД ПРЕТСЪПНИКА БОЦМАНСКИ ЛИЗАЧ КРИМИНАЛНОТО НИЧТОЖЕСТВО ГЕТ ДЕТО ПАНИМАЛ МИСЛАТА НА ПСИХОПАТА ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА БУРГАРИИТЕ И СА СЕ ОСИРА ИЗН НЕТА С ДРУГИТЕ ГРУХТЯЩИ ДЗВЕРЧЕТА КВИ НЕВИННО БИЛИ МАМАВИДЕБА“ И ДРУГИ ТАКИВА СВИНЧОВЦИ ПАТАМУЧТИ

Разбира се досега квото беше написано от историк анархизъма главно скачаше в жопчето на психопата плагиатир боцко,но след като се ДОКЮМЕНТИРА ЧЕ Е ПСИХИОПАТ КРАДЕЦ И ПРОФАН ПЛАГИАТОР„ВЕЧЕ Е РЕД ДА С ЗАПОЧНЕ ДА СЕ СКАЧА У ЖОПЧЕТО НА "ТАРКИСКАТА ТЕЗА" НА НЕВМЕНЯЕМИЯ СПАРАТО“

Та май току що напсиното СКАЧА У ЖОПЧЕТО НА САПАРТОЦИТЕ ДЕБИЛИ ,А?!?

БЪЛГАРИТЕ СЕ ПРЕМЕСТИЛИ АН СЕВЕР ОТ ДУНАВА СЛЕД РОМСКАТА ОКУПАЦИОНЕ И ПОТЕМ ДОШЛИ ДА СИ ПАПАСВАБАЖДАВАТ ПОРОБЕНИЕТ ТУРАЦИ ЩОТО СИЧКИ БИЛИ ТУРАЦИ“

ИСТОРИЧЕСКИЯ АНАРХИЗЪМ СНОВА БЕЗ ДА ИСКА ДУКАЗА СНОВА И "ТЕЗАТА " НА ПСИХОПАТА БОЦКО ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ „А ВЕЧЕ И ТУРАШКАТА ТЕЗА“ НА СГУРТА С ДУБРА ДУША ,КРИВО ГЛЕДА ПРАВО ДУМА ,ПОРОБЕНИТЕ ТУРАКИ ДОШЛИ ДА СИ ОСВОБОДЯТ НЕЧТАСНИТЕ ТУРАКИ ИМПЕРАТОРИ ХЕ ХЕ ХЕ ОТ РОМСКО РОБСТВО ХЕ ХЕ ХЕ ЧЕ БИЛИ ГИ ПРЕИМЕНУВАЛИ БИЗАНТИЙЦИ ХЕ ХЕ ХЕ

КАКТО ДОКАЗВА ТОВА МОНЕТОСЕЧЕНЕ БЪЛГАРИТЕ СЕ ПРЕМЕСТИЛИ НА СЕВЕР ОТ ДУНАВА СЛЕД РОМСКАТА ОКУПАЦИОНЕ,КАКТО СЕ ПРЕМЕСТИХА СЛЕД ТУРСКО И ПОТЕМ ДОШЛИ ДА СИ ПАПАСВАБАЖДАВАТ ПОРОБЕНИТЕ ТУРАЦИ ЩОТО СИЧКИ БИЛИ ТУРАЦИ,НО ПРОДЪЛЖИЛИ ДА СИ БАЧКАТ БЪЛГАРСКИТЕ ИЛИ ТУРАКСКИ МОНЕТИ У ЗЕМИТЕ РОМУНЕЩЕ за ДОКАЗ ЧЕ СА ТУРАЦИ ЧАКАЩИ ДА ОСВОБОДЯТ ПОРОБЕНИТЕ СИ БРАТЯ И ПРАВЕЩИ ПАЧКИ ПОД ДУШЕЦИТЕ .

 image image

image
image


image



Гласувай:
4



1. kagami5 - Не съм спец по четене на стари мон...
09.12.2011 09:44
Не съм спец по четене на стари монети, та да попитам: къде има 2 х ''О '' в думата ''КОСПN''? и как е станала на ''котис'', също не проумявам? Поздрави!
цитирай
2. letopisec - Нищо не разбирам от писанията на Боцманчето,
09.12.2011 11:09
Нищо не разбирам от писанията на Боцманчето, какво лошо има в това пазвантите да се наричат бургунди, щото Исидор Севилски баш преди Боцманчето се е чудил дали бургиите не са бургунди. Ама Боцман си присвоил учудването на Исидор Севилски и рекъл на Севилския, не, не са бургунди, а са българи, щото в бъл-гари по важното е "гар", а то, както знаем от ностротиците като Гет, идва от "Пер"...ами значи и Бур, идва от Пер, и въпиющо означава, че бургундите са стражари на РТ...
цитирай
3. marknatan - Не съм спец по четене на стари мон...
09.12.2011 11:42
kagami5 написа:
Не съм спец по четене на стари монети, та да попитам: къде има 2 х ''О '' в думата ''КОСПN''? и как е станала на ''котис'', също не проумявам? Поздрави!


това О е омега ма го нщма на клавито

на другата монета личи по-добре

е и не издребнявай аз съм написал че са Тракиски думи ма тва са си келстки монети

тука тураки е немало само келтоскити тураки е измислаица за психопати

тея келтски монети в продълженеи на стотици години от тасос и македония до британия и крим май са измислица на фоменко че невменяеми тураки се изкарват а не могат да покажат що дарий не бил видял на-големия индуски народ след индусите у свтео или къде са тураките освенн в описанията на гадните гръци или в туристическите справочници на юнеско

С нарицателното прочутия златен статер на Косон,са описал една Прочута не толкова зарази ценния метал монета ,колото и до днес с неустановения си произход. Отсеена от косон предполагаемо някъде в района на днешния Балкански район от неизветсна група с предполагаем скиткси произход.
Доста нумизмати я атрибутират за монета на Брутус(това е убиеца на цезар) тъй като на опакаот има подобна сцена от негови денари. Отдолу е и надписа Косон на "гръцки",с гръцки букви.

дискусията за тези монети е отворена

За възможно място на издание един от блоговите напалщни напалщна от филбето турак та дрънка беш епреписал "тезата" на Андрю МакКеби за това ,че били от Олбия. там коментирах и дадох мнение и за евентуалише разбиране за косон като за количество ,ма напалона дори хисторито не познава ,какмо ли монетосеченеъо което фиксира хисторито и съответно не може да защити чуждите преписани неща ,които е сгобил без да познава матряла тип сапартожки тези оборот да праи туракси
започна се нормалното плюване където изрониятра да бе да имало подвижни монетарници и си ги секли у казна докато си варели тиква е с доакзателстевна стойност

напольон "следователно чистите ти предположения не могат да бъдат верни, тъй като няма как Брутус да си сече монетите извън империята и за капак в Трансилвания - моля те като се напъваш за някаква теза да имаш здрав разум - освен ако Брутус не е предпочитал специално да ходи по курорти в Трансилвания"

та виж там има при напальона за тези монети златния статер и снимкла .а може би и аз ще трябва да доразширя и сложа и тази монета ккато и др келстки за референция щото за тураците сичко би по дифолт турашко и се возле турашко нема перси нема макеоднци нема келти тука било ТУРАКИЯ

ТО ТУРАКИЯЯ НЕМА и никога не е имало МА НАПАЛьоНОВЦИ Я СЪЧИНИХА

СКИТО ПЕРСИЙКОТО НА БАЛАКНИТЕ БИЛИТУРАШКО ЩЕТО НИКОЙ НЕ ИМ БИЛ ПОКАЗАЛ СЛАВЯНСКА КЕРАМИКА НАЧИ СИ ОСТАВАЛ ТУРАШКА

оттогава не съм и стъпвал много преддпоставени неща и кухота и трие като олигофрен неща за които си няма понятие ма били таркисйки да речем се на скитскоо налита турките ма сега зарад тебя отоди ето тук е матряла
не ми се води за нова бройка по закона (минус) щот съм влизал там
"Историята на гетоскитодакийския цар Косон"

http://apollon.blog.bg/izkustvo/2011/03/16/istoriiata-na-getoskitodakiiskiia-car-koson.709228
цитирай
4. marknatan - летописец боцнатия тоя пре...
09.12.2011 12:06
летописец

боцнатия тоя престъпник гетския лизач цялата им пасмина са психопати ПРОФАНИ палгиатори в които писания няма една свържзна човешка мисъл ,когато пишат за материя от която си нямат и представа това са болни умствено увредени маниаци,НО ПРЕСТЪПНИЦИ И ДЕЙТВАТ ПРЕСТЪПНО

ПСИХОПАТАИ които не са запознати с нито едно произведение,нито имаг дори бегли познания по историпта на етзи земи ,не познават изобщо ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ПО НЕЙНИ СВЕДЕНИЯ И ПО ЧУЖДИ ,и не случайно всичкото което се използва е предпоставени безмсилици на база прочетеното от ганчо ценов гюрултийско предтсвавяне на нещата минаващо в очите на индентични менатлни изндивиди маймуни ниско за история

НО КАКВИТО И ДА СА, И КОЛКОТО И ДА СА ТЪПИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОСТАВЯТ ДА ИЗВЪРШАТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА С КОИТО СЕ ДОАКЗАВАТ ПОДОБНО ПРЕСТЪПНО СЕКТАНСТВО НА ОСНОВА НА КРАЖБИ ОБРУГАЦАНИП ГИСНИ И ПРЕДПОСТАВЕНИ КЛЕВЕТИ И КЪМ УЧШАСТНИЦИ И КЪМ ИСТОРИЯТА СА КОЩУНСТВО НА ПРЕСТЪПНИЦИ НЕ ТРЯБВа ДА ИМ СЕ МЪЛЧИ

ТА ТЕ ЗВЪРШВАТ КРАЖБИ КЛЕВЕТИ И ОБРУГАВАНИЯ С КОИТО СИ СЛУЖАТ И СА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НАВСЯКЪДЕ ТИ ПРИЕМАШ „ЧЕ ЕДИН ПРЕСТЪПНИК КАТО ГЕТСКИЯ ЛИЗАЧ„ МОЖЕ ДА ЗАЯВИ НАЙ–НАГЛО И ДА УЗАКОНЯВА С ТОВА ЕДНА КРАЖБА И НЕ РЕАГИРАШ

ИЛИ ПСИХОАПТА ИЗРЕЖДА КВОТО МУ ИМА В БОЛНАТА ФАНАТЗИЯ И ГО ПРЕСТВАЯ ЗЕ ВЕЛИКИЯ ФАКТ ЗАЕДНО СЪС ОНЯ НЕРЕДОВНИК СПАРАТОКА И ВЕДНУЖ УСТАНОВИЛИ КОЙ БИЛ ГАДЕН ГРЪК КОЙ ЕВРЕИН КОЙ НЕГЪР КОЙ НЕ ОТ ТЕХНОТО РИСТИЕНТСВО„Я КАТОЛИК„Я БУДИСТ И СЕ ЗАПОЧВА ПЛЮВАНЕТ

МИ ТЕ АБСИЛЮТНО СЪЯОТО ТЕЗИ ПРЕСТЪНИ МАЙМУНИ ПРАВЯТ И В ХИСТОРИТО

ТИ НЕ ГИ ЛИ ВИЖДАШ ЧЕ СА БОЛНИ ,НО ЧЕ НЯМА ОПРАВДАНЕИ ЗА КРАЖБИ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ„КАКВИТИ ГЕТСКИЯ ЛЗИАЧ ПСИХОПАТА БОЦМАН ИЛ ДА ДЕБИЛА ЕЖДНОВЕНО ИЗВЪРШВАТ КАТО ИЗВРАЯАВАТ ЧУЖДИ НЕЯА НАЙ–НАГЛО ГИ КРАДАТ И СИ ГИ ПРИПИСВАТ ЕДБА ЛИ НЕ ОТ ПАТРИОТИЧНОСТ

След като тези психопатим са убедени,че БУРГАРИИТЕ СА БЪЛГАРИТЕ„КАКТО САМИ СА ОЛЯЛИ КАТО ПСИХОАПТ ГЕТ „КОЙТО КАКТО ВИЖДАШ ВЗИМА ТЕЗАТА НА КЕРАМОПУЛОСМ МА ТВЪРДИ ЧЕ Е НА ПСИХОПАТА БОЦКО ЩОТО ЗА МАЙМУНИ ТАВЕ ДОКАЗА ФОНЕТИЧНА ПРИЛИКА ЕБЗ ДОРИ ДА ИАМТ МЗОЪКА НА ЧЕЛОВЕК ДА ЗНАЯТ„ЧЕ ДОРИ ЕДНИ И СЪЯИ ДУМИ ЗВУЧАЯИ ЕДНАКВИ И ПИШЕЩИ СЕ ЕДНАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ РАЗЛИЧНИ НЕЩА И ПОДОБНО МЕТОДЧЕ Е ИДИОТИЗЪМ И НА ВСЕКИ МУЕ ЯСНО

НО ГО ТВЪРДЯТ БЕЗ ДА ОЗЪЗНАВАТМ„ЧЕ СА ТЪПИ КРИМИНАЛ „ЩОТО ПСИХОАПТА ГА ГО Е ЧЕЛ ПРЕЗ ИСПАНСКИ И РЕШИЛ ДА ГО УКРАДЕ КАТО ГО ПРЕДСТАВИ ЗА СВОЕ ТОЛКО МУ Е РАЗБИРАЛ А МАЙМУНАТА КОЛКОТО И СЕГА И БЪКЕЛ НЕ РАЗБИРА И НЕ СЕ И РАЗБИРА ОТ НОРМАЛНИ ХОРА ЩОТО Е НОНСЕНС

ЕТО ЦИТИРАХ ТИ В БЛОГА СРЕЩУ НЕГОВИТ ПОМИИ КАК АЗ СЪМ СИ БИЛ ИЗМИСЛЯЛ ЗА СТРАЖАРИТЕ НЕГОВИТЕ "НАУЧНИ" РАЗРАБОТКИ Е И ?

КЪФ Е ЕФЕКТА

КАТО ПРИ ПСИХОПАТА ПРЕСТЪПНИК ГЕТ

ТОЙ СИ КРАДЕ И СИ УЗАКОНЯВА ЕДНА КРАЖБА ЩОТО ТАКА МУ СЕ ВРЪЗВА НА "ТЕЗАТА" ЗА ЕПОХИТЕ ЗА БИЦИ И ТЪПНИ ЕЛЕМЕНТАРНИ ПОСРЕДТВНЕИ ХОТА НО ПРЕСТЪПНИЦИ И НА ТВА НЕ С ЕМЪЛЧИ ШЕ ГО ЧАКАШ ТИ ПРЕСТЪПНИКА ДА СЕ САМОПРИЗНАЕЛ

НА ТОВА ЛИ РАЗЧТА ОБЩЕТСВОТО АКО ЩЕ ВЪРВИ НАЯРЕД ПРЕСТЪЯПНИЦИТЕ ДА СЕ САМОПРИЗНАЕЛИ ВИНОВАТА НАШ КОГИ ДАЖЕ РЕЛИЗГИЗНИТЕ ФАНАТИЦИ НЕ ГО РПАВПТ ДЕТО СИ ИМАТ ДЕДО БОЖ Е ВИДЯ ГО НАБОЖНИЯ ПСИХОПАТА НЕ РЕАГИРА КАТО ЧОВЕК НА ЕДИН ПСИХОПАТА БОЦМАН КОГАТРО СЕ ОБЪРНА КЪМ НЕГО С ДУМИТЕ ОТЧЕ ЯЕ СИ ХРАНАП КУЧЕТАТА С МАРОКАНЧЕТА И ЯЕ КАЖА ЧЕ СА ОТ ТЕБ МИ ФЕАГИРА КАТО СКОТ

ТТРУПАЛ ТОЙ ТОЧКИ ЗА ПРЕД ДЕДО БОЖЕ

ЕТО ПОПИАТЙ В БЛОГА СИ ДАЖДЕ ЗАДЪЛЖЕН И ДА ПОПИТАШ СЛЕД КАТОАЗ ЦИТИАР КВИ СА ДЕБИЛЩИНИУЕТ НА ПСИХОАПТА БОЦКО КАВО СИ БЪРКА ПОМИЯРА ГАГТА ДА ПЛЮЕ МИ СЛОЖИ ГО НА ТЪРСАЧКАТА И ЩЕ СЕ ВИДИ КОЙ И КЪДЕ ГО Е ПСИАЛ

КРАДЦИ И ПРЕСТЪПНИЦИ

ПИТЪАЙ ГО ПРЕСТЪПНИЯ ПСИХОПАТ ГЕТ СЛЕД КАТО ТАЯ ГОДИНА ДА ТАЗИ ГОДИБА ДЕТОС Е ЗАНИМАВАЛ СЪС КРИМИНАЛСИТИКА И С ХИСТОРИ И ДОАКЗАТЕЛСТАВ„“ СЛЕД КАТО АТЗИ ГОДИНА ВРЕЯИ И КРАДЕ НАВСЯКЪДЕ ЕДНА ЧУЖДА ЕТЗА И Я ПРЕДПОСТАВЯ НА ЕДИН ПСИХОПАТ ПОПИТРАЙ ГО ТОВА НОРМАЛНО ЛИЕ И ИМА ЛИ ТИ НУЖДА ДА ГО ПИТАШ АМИ НЕ СМЕЕШ ДА СИ ДАДЕШ МЕНИНИЕТО

ДАЙ СИ МНЕНИЕТЪО ПО ТЕП ДАВ ВЪПРОСА ЗАЯОТ ЗАСТАВАШ С ИМЕТО СИ КОГАТО ПРЕМЪЛЧАВАШ И ЛЕГИТИМИРАШ ЕДНИ КРАДЦИ



ХОРАТА НЕ СА МАЙМУНИ И ГРУХТЯЩИ ДЗВЕРЧЕТА ДЕБИЛИ и набожни психопати които ще направят съюз с всичко и яе заплющт майка си и баща си само да се доказват

Ето питам те ,ти гетския лизач не го ли считаш престъпник от това което пише ,делата му поведението му във всеки момент ,остави че си е ментално чалнат,това не е на дневен ред ,той е ментално чалнат но осъзнава и е отговорен за постъпките си

или мислиш да се кланяш на подобним уроди едва ли не ТЕ СА ЗДРАВОТО ОБЩЕСТВО



цитирай
5. letopisec - 4. marknatan
09.12.2011 14:26
Аз не знам, от кога се появи тая "мода" да се манипулира по такъв начин българската ранна история? Откога се появиха тия спаротоци и боцмани? От коя година започна това, ти знаеш ли? За мен е видно, че спаротовци и боцманисти действат в комбина, макар че те го крият зад пред хората. Видно е, че двете хрумвания се основават на автохтонност и че взаимно се допълнят...Това е ужасянащо. Не мога да нарека обаче никой престъпник, нито да квалифицирам с обидни тервини, щото за това си има НК, а аз присъствам тук със самоличността си, така че не искай това от мен. То не е и редно, имайки предвид как бях обиждан и продължават да ме обиждат разни тракедонисти. Що се отнася до Керамопулос - ако правилно произнасям името му - не съм го чел. В едно си прав,"НО КАКВИТО И ДА СА, И КОЛКОТО И ДА СА ТЪПИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОСТАВЯТ ДА ИЗВЪРШАТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА С КОИТО СЕ ДОАКЗАВАТ ПОДОБНО ПРЕСТЪПНО СЕКТАНСТВО НА ОСНОВА НА КРАЖБИ ОБРУГАЦАНИП ГИСНИ И ПРЕДПОСТАВЕНИ КЛЕВЕТИ И КЪМ УЧШАСТНИЦИ И КЪМ ИСТОРИЯТА СА КОЩУНСТВО НА ПРЕСТЪПНИЦИ НЕ ТРЯБВа ДА ИМ СЕ МЪЛЧИ "...........
цитирай
6. kagami5 - Благодаря, на втората монета по- ...
09.12.2011 17:22
Благодаря, на втората монета по- мяза на ''омега'', но в първата, особено с рогчето вдясно си е с повишена трудност. При тия стъкмистики как да не съм дребнава, на маймуни ни направиха! Тенкю отново и за линка.
цитирай
7. marknatan - Благодаря, на втората монета по- ...
09.12.2011 18:38
kagami5 написа:
Благодаря, на втората монета по- мяза на ''омега'', но в първата, особено с рогчето вдясно си е с повишена трудност. При тия стъкмистики как да не съм дребнава, на маймуни ни направиха! Тенкю отново и за линка.


ето в резюме дискусията за тази монета златната и защо се счита че е КОРТИС и т.н. всички основни положения та до тъпните на наполяон и РОМУНЕЩЕТО за олбия горе я слагам със снимка

За прочутия златен денар,Скитксата монета на КОСОН,на снимката в резюме дискусията за произхода и.
консул м/у двала ликтори тея с тоягите и орел стоящ . тук изртазявам мнеие че тове не е скиптър както го атрибутират,тй катъо не само няма вид на скиптър а на линия .и си е само ограничителна линия,за повърхност ,а и защото скиптъра винаги е вкопчен в кракатаб нна птицата ,а тук тя е върху и даже надпис KOΣΩΝ

Утвърденото мнение ,че това са монети на Брутус се дължи на авторитета на Теодор Момзен/нобелов лауерат б.а./,който въпреки,че разчита погрешно монограма ,благодарения на огромния си академичен авторитет налага едно грешно становище
Max Bahrfeldt в 1912 г усопешно оспорва и доказва тази несъстоятелност,като аргументира връзката с Косон,Котисон скитски цар,женен за дъщерята на Октавиан. (Suetonius, Aug. 63.2; cf. Horace, Carm. II.18.8; Flor. II.28.18).


И идва ред разбира се на РОМУНЕЩЕТО„ И нашия напальон защитаващи ТЕЗАТА им,които в лицето на Octavian Iliescu ,ут ВРЕМЕТО ГА БЕХА ДАКИ "дуказват" как тва не могло да бъде от бугарско щото било сечено у ТРАНСИЛВАНИЯ ИЗКОННО РОМЪНЕШКА ЗЕМЯ ОТ 1859 г. (както не занят гетските лизачи и престъпници в този блог и вся асталщьная сволоч)
За монограма по който,както с евижда от Момсен до ромунеяето се опитвата да докажат произхода има разлини четения в зависимост дак ли си или ромънеще а вече и ТУРАК
Монограма,L BR, BR,или OΛB? би могъл да се разчете и като Брутус и като Олбиа (!?)и като ВА монограма за ВАСИЛЕВС ИЛИ БАЗИЛЕВС ЩТОМ ПСИХОПАТА БОЦКО ДОАКЗАЛ ЧЕ ГЪРЦИТЕБ НЯМАЛИ В И ВУЛГАРИТЕ ДОШЛИ УТ БОЛГА.
/тук само мога да добавя ,че предвид че намираните екземпляра са никнели и са намирани в РОМУНИЯ и са намирани ОТ РОМУНЕЩЕ НЕ Е ЧУДНО ЧЕ СЕ Е ПОЯВИЛО И ОЛБИЯ . ВСИЧКИ ЗНАЯТ ТОВА ЧЕ ДЕТО КОПАТ РОМУНСКИ СТУДЕНТИ СЕ РИМСКО ИЗЛИЗА ДНЕ ТОГАЗ СЕ ДАКИЙСКО б.а./
Този монограм за василевс ,ВА, е изветен за БАСИЛЕВСА РЕМЕТАЛК ПЕРВШИХ ИЗВЕСТЕН ОТ ИЗТОЧНИЦИ И КАТО КОТИСОН . това е този цар КОТИСО за който Октавиан жени щерка си.Това според някои е и причина за разрива му с Марк Антони,на когото му е обещал Юлията.
цитирай
8. rizar - В степните райони от Дон и Волга до ...
10.12.2011 16:35
В степните райони от Дон и Волга до езерото Балатон , вкл. Малка Скития и Мизия са живеели животновъди.Така, че видяните от елините "траки" се явяват най-южното звено на скитите. Гетите по времето на Александър са му пазели задника от север, сиреч пазели северният тил на Македонската държава, без който тя едва ли би помислила за пряко на настъпление през Мала Азия./

Натане, що се правиш на глупак ?
Аз глупави коментари не коментирам, нам кво си казал Боцмана, ти и той използвате една и съща усвоена западна скотяшка терминологията за православието. Какво да му отговоря, на такива хора им прилягат думите на писанието - "Прости им Господи, те не знаят що вършат."
И накрая бих искал да съм същия фанатик като ап. Петър и Павел, но за съжаление не съм, така , че това категорийно поянтие не ми приляга, по-добре си ме остави на "набожен търгаш"/
цитирай
9. marknatan - рицар, напълно съм съгласен в ге...
10.12.2011 17:00
рицар,напълно съм съгласен в генералната ти посока на мислене,че този целия масив тук,по тези земи и от малоазиатската част са СКИТИ.

НО, тураките са налични и те не са част от ТОЗИ масив. Мизите в мама Азия са роднини на ЕВРОПСКИТЕ МИЗИ“ МЕЖДУ ТЯ ИМА ТУРАКИ НАЛИ?
НЯМА КАК ДА ТВЪРДИ АНТИЧНИЯ АВТОР ОЧЕВИДЕЦ ТОВА ИГНОРИРАЙКИ ТУРАКИТЕ.

В добавка ХЕРОДТ си е е написал и ги е ситуиорал ТУРАКИТЕ САМО ПО СРЕДИЗЕМНОМОРИЕТО. ТА те не знаели какво има отвъд ДУНАВ.

ТУРАКИТЕ СЕ ПОЩВЯВАТ В ОПИСАНИЯТА НА ГЪРЦИ„И ТО СТОТИЦИ ГОДИНИ СЛЕД НАШЕСТВИЕТО НА ДАРИЙ“

ТАКА, Дарий се бие с ГЕТИ. Едав гетите са му враговете! Никой друг ,взиирам описаните ОДРИСИ ОТ ХЕРОДОТ новопоявили се чак ПРИ ХЕРОДОТ не вдигат и ръка срещу ПЕРСИТЕ към 500 г, пр. н.е.

Археологията по тези земи на сто % проценат потвърждава това.
Абсолютно всички предмети намерени тук са персийско скитски и има едва по малко от 2 3 процента средиземноморско влияние !

Могилите дето ги водят за ТРАКИЙСКИ се появяват в долината на Марица едва след Персийското нашествие или по някакъв начи ПЕРСИТЕ са тези,които са домъкнали от МАМА АЗИЯ тези които днес се определят като ТРАКИ ,и които се намират само в най-чжните части. Това ,че така е наречен един географскио трайон,се използва съвсем целенасочено в изработване на предпоставени ТЕЗИ за ТУРАКИ И ТУРАШКА КУЛТУРА.единственпо на СВЕДЕНИ И НАРИЧАНИЯ НА НЕКОИ ТУРАЦИ ОТ ЕЛИНИТЕ.

НО забележи,самите ТУРАКИ са припознати от ЕЛИНИТЕ ,като НЕРАЗДЛЕНА ЧАСТ ОТ ЕЛИНСКАТА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ. НЕ ОТ ДНЕШНИТЕ ТЪЛКЪВАТЕЛИ,а от автентичните ЕЛИНИ.
ТА ТРАКИТЕ СА ЕДИН ОТ 21 те члена на т.нар. АТИНСКИ СЪЮЗ !
КОЙТО СЪЮЗ се взима за НАРИЦАТЕЛНОТО ГЪРЦИ.

Та те избивват последните ПЕЛАСГИ заточени в изгнание на осторва си от Атиняните .
Когато ТУРАКИОТЕ ОТ ХЕРСОНЕЗЕТО СИ„ПОЛУОСТРОВЧЕТО СИ„ПЪПЧЕТО ИМ ДЕТО Е НА 1500 м от МАМА АЗИЯ ,което е ЦИВИЛИЗАЦИЯАТ ЗА ПЕРИОДА,трябвав да си изберат ЦАР ,къде отиват и кой си избират,отиват при елините и си избират един ГРЪК за цар.
цитирай
10. marknatan - И ще допълня това, което вече на н...
10.12.2011 17:22
И ще допълня това,което вече на няколко пъти пиша и за това и сложиш и тези,както се оказва две монети,носещи името на КОТИС.

Имаме Котис в АЛПИТЕ„Кви тураки са тва. Имаме КОТИС в т.нар. Боспосрко царство. КВИ ТУРАКИ СА ТОВА“

Всичко,което е казано за православието в ХИСТОРИТО„ нема дикиш,така както ВСИКО каквото е казано в ЦЪРКОВНАТА ИСТОРИЯ,не хваща дикиш за ХИСТОРИТО.

Така,че ти когато се опитваш от твойта ВЯРА да правиш ИДСТОРИЧЕСКИ ДОКАЗИ СИ СЪЩИЯ МАЙМУН БОЦМАНСКИ ГЪЗОЛИЗАЧ„ПАНИМАЛ МИСЛАТА МУ .

взето е на въружение и от други МАЙМУНИ САПАРТОЦИ И ГЕТСКИМПРЕСТЪПНИЦИ ХА ХА ХА

ЗАЯВИЛ СЪМ ТИ ГО МНОГО ПЪРИ ОСТАВИ ВЯРАТА ОСТАВИ ХРИСТОС

БОЖИИТЕ РАБОТИ БОГУ ЦЕЗАРОВИТЕ ЦЕЗАРЮ
ИСТОРИЧЕСКИТЕ НА ИСТОРИК АНАРХИЗМА


С АРГУМЕНТИТЕ НА ВЯРА САМО ПСИХОАПАТИ САПАРТОЦИ И НЕВМЕНЯЕМИ МАЙМУНИ БОЦКАНИ ПРАВЯТ ТЕЗИ ОТ "ОНЕЗИ ",койе не скача е ......

Искаш да бистриш теология !? Ми то има сто пъти,не десет хиляди пъти п

Водачът на БЕСИТЕ е ВОЛОГАСЕС.

СЛЕДВА ДА ЗНАЕШ КОЛКО ВОЛОГАСЕС „ЦАРЕ ИМА И НА КОИ СА!
ТУРАКСИ ЦАРЕ Ли СА ТЕЗИ ВОЛОГАСЕСЦИ

Ето тук сложих СЪКРОВИЯАТА ОТ БАКТРИЯ МИ ТЕ СА ЕНО КЪМ ЕДНО КАТО ОТ РОГОЗЕН„ОТ БОРОВО

КВО ТВА МАЙ Е ТУРАКСО

ИЛИ ТЕЗИ ОТ ГРУЗИЯ
ЗАЩОТО ЮНЕСКО НАМЕРИЛИ "ТРАКИСКИ ГРОБНИЦИ" ДО МАГИСТАРЛА ТРАКИЯ,май а дето са командировали воина на ДЕДО БОЖЕ КАТАНА ХА ХА АХ ДА ДОКАЗВА ЧЕ АКО НИКОЙ НЕ МУ ПОКАЖЕЛ СЛАВЯНСКА КЕРАМИКА „ТЕ СИ ОСТАВАТ ТРАКИСЙКИ ХЕ ХЕ ХЕ

Е на тебе като на другар мога да кажа на какво се сдобих наскоро.Трона на богинята от казанлушката гробница завършва със това което атил курт дяо волфски,/тва да не се бърка със вол с гоелми мадури на престъпния психопат гетския лиозач/ би определил като ШАМАНСКИ ТРИЗЪБЕЦ ,а си е на практика трилистан лилия. Сщата като символ ,властови символ я има на де що се срещат в хисторито ристиенски царе и го има и на жезъла на ЦАР МИЦО от изветсната му монета.
та тази лилия е намерена в бактрия. там виреят таквиз неща .не у туракията,и нен по турашките тронове

Оставят се божиевите работи богу,цезаровите цезаря,историческите на историк анархизъмЪ.
В кво си вервал и къв боцмански задник лижеш за ДОКАЗ от ВЕРА е доказ на себеподобните ти психопачета религиозни или не.

ЗА ПСИХОПАТИТЕ е важно да го е доакзал ПСИХОПАТА БОЦКО.
ЗА ТЕБЕ Е ВАЖНО ДА Е ПРАВОЛСЛАВНО СКОТСКО.

Е КВО ОБЩО ИМА ТВА С ХИСТОРИТО“
МАЙМУНИ ПАНИМАЛИ РОМСКАТА "ТЕЗА" И "ДОКАЗВАЩИЩ Я ИЗ НЕТА СА СИ ПСИХОПАТИЧНИ МАЙМУНИ И ОРА НЯМА ДА СТАНАТ

ВИЖ ТИ КАТО НАБОЖЕН ПСИХОПАТ И БОЦМАНСКИ ЛИЗАЧ СИ ЗАГУБИЛ ЧЕЛОВЕЧЕСКИЯ СИ ОБРАЗ

цитирай
11. kagami5 - Хе, хе, виж каква книжка открих: ...
10.12.2011 19:00
Хе, хе, виж каква книжка открих: ''In 335 BC, the Celts sent representatives to pay homage to Alexander the Great, whilst Macedon was engaged in wars against the neighboring Greek tribe of Thracians on its northern border. '' Това ме плени, сядам да чета.
Тоя стол от Казанлъшката гробница бил много популярен, самата Савска царица седи на него ( сравка'' Кебра Нагаст'', или сура 27 на Корана) Поздрави!
цитирай
12. анонимен - Проф.Сиктиридис-
10.12.2011 21:14
Проф.Сиктиридис
Отче,не вярвам в православната духовна семинария да ви насаждат омраза към един от титаните на българската история Христо Ботев,както вие го оплювате. Срам и позор. Това дори и мюфтиите в България,не си го позволяват,за разлика от вас.
Давъба в псевдо патриотите.
Прост народ,слаба държава.
Народ,които се срамува от миналото си,
няма бъдеще.

цитирай
13. анонимен - Проф.Сиктиридис-rizar
10.12.2011 21:25
Проф.Сиктиридис-rizar
...............................................................................
Той дори и боцнатия ти гуру,
те насра за тази простотия във форум.абв.история.
цитирай
14. rizar - Ботев е един жалък помияр, който през живота си няма и едно свястно дело освен писането на поеми, които днес се четат единствено от турците
10.12.2011 21:43
От православноскотяшка гледна точка, този масон, безбожник и чиста проба самоубиец е разгледан коректно от Г. Тодоров в една от книгите му за Българската православна култура.
Боцмана , какво е ...о... е лично негов проблем. В АБВ се толерира пиратската хунта и който не е съгласен с нея го банват, ако не знаеш да ти кажа. Както в блога на съмнителните братя, който се преименува на Глишев ЕТ не се толерира никой, които изказва и нотка на съмнение за тюркския произход на българите. Или в най-фрапантния болшевишки български блог -Бойна слава, където командорят внуците на един известен болшевишки разведчик./
цитирай
15. rizar - Натане, ако махнеш лигавщините грешка нямаш.
10.12.2011 21:52
Хистърито е риълити, не е бал с маски.
Само да си помислим , че изкараха човека маймуноподобно животно. Човекът не е животно ,а както казва ап. Павел "род Божий".
ЕРГО, центърът и съсредоточието на историята не е анархизма , а Божия Син.
До скоро.
цитирай
16. анонимен - Проф.Сиктиридис -14. rizar - Ботев е един жалък помияр,
10.12.2011 21:53
Проф.Сиктиридис-14. rizar - Ботев е един жалък помияр,
......................................................................................
No Comment!
цитирай
17. анонимен - Проф.Сиктиридис-15. rizar...Само да си помислим , че изкараха човека маймуноподобно животно...
10.12.2011 22:01
Проф.Сиктиридис-15. rizar...Само да си помислим , че изкараха човека маймуноподобно животно...
..................................................................................................................
За съжаление в процеса на еволюцията,една не малка част от вас, останаха на нивото на питикотракозаври.

цитирай
18. анонимен - Натаниел,
11.12.2011 11:19
какво очакваш от хора, които с плам в ноздрите са в състояние да докажат тракийския произход на козата Амалтея, космическия произход на "българската"(коя точно, няма значение) азбука, или да доказват родство между два скотовъдни народа на базата на това, че и двата народа пият мляко, правят масло и ядат месо. Филологическата акробатика било на твоята Падруга Боцко, или пък на някоя сарагоска или гръцка госпойца изглежда имат същия задълбочен и сериозно научно обоснован характер.
цитирай
19. rizar - Проф. Сиктиридис-15. rizar. . . ...
11.12.2011 11:43
анонимен написа:
Проф.Сиктиридис-15. rizar...Само да си помислим , че изкараха човека маймуноподобно животно...
..................................................................................................................
За съжаление в процеса на еволюцията,една не малка част от вас, останаха на нивото на питикотракозаври.


Нямаше място за тебе боклук такъв на кораба на Ной , за това се изживяваш като форумен птеродактил.
цитирай
20. argilos - здрасти натанга, ако Д Р О Y E I S оз...
12.12.2011 06:14
здрасти натанга,

ако Д Р О Y E I S означава друид, то това ще да е първия й писмен паметник в континентална Европа. в континенталния келтски думата "друвис" досега не е срещана. от кога съществува тя при островните келти, не се знае много точно.

wiki.de отхвърля значението на друвис като "този, който познава дъба" като неиздържано в лингвистично отношение. дру- се чете като голям (бълг. едро, едър) и вис- като виждам, т.е. ясновиждащ, далновиден.
това четене се потвърждава и от надписа на монетата, която цитираш - дро-(о)кеиc (око, очи). македонската гега, прто от монетата е също с много "очи" и е характерна и за прутените (старопрусите), които са ги носили закачени на коланите си (келти ?).
така че за културно влияние би могло да се говори по-скоро в обратна посока, т.е. траки върху келти. Същото се отнася и до копирането на монети, чийто келтски стил е ясно обособен в по-горното течение на Дунав, но не и на тази, показана от теб монета, нито пък на монетата на гета Косон.
но за какво масивно келтско влияние по отношение на култура може изобщо да става дума при краткото келтско присъствие в Тракия, свързано преди всичко с палежи и грабежи (в богатата Тракия винаги е имало какво да се граби) и кога е а3iaтския поход на Александар Македонски та келти да са взели участие в него и какви са доказателствата.
цитирай
21. marknatan - стила на копирана македония е точно ...
12.12.2011 10:17
стила на копирана македония е точно и като на другите копирани македонии ,а това
са най-многобройни са келтските монети от македония-имитации на филип и александър ,тасоските
определението дунавси на някои нумизмати насочващо за източни келти а като се презизира се вижда че тези са македонски келти ,района на сердите ,целия този западен район наречен илирик който захранва армията на александър ,а после и е основен производител на воиници за рим,до там че един имп да се обърне към илирийците и да им каже и адвокатите са толкова важни като войниците .Та всички т.нар, войнишки императори и и после от тетрархията насам са от Илирик,келти та дрънкат
отделно обаче си има независимо монетосечене
като започнеме още от протопаите=келтските колела и пръстени и разбира се стрелите пари
определението за друвис като "този, който познава дъба" е на аукциона
втората монета е по римски типаж първата по македонски
келтския стил на дрогеиса е ясен
но не бих п нарекъл имитация има си ясен надпис.т.е. легитимира се, и какво от това че използва за модел македонските ,българските бяха като съветските сега да не би да не са като някои други
другата си е перфектно самостоятелно монетосечене от след близо двеста години в злато и сребро
цитирай
22. argilos - в кой ауктион е обявена монетата ...
18.12.2011 06:08
в кой ауктион е обявена монетата Дрогейс? На ауктион може да се пишат много неща. “друвис” няма в речника на континенталните келти, а извеждането му, което се прави на келтска основа, е с реконтруирани, незасвидетелствани корени.
Превод от рода на „този, който познава дъба“ се дължи на додонската легенда, птичiя оракaл и на свещенния дъб, т.е. дъба с брyч (имел, viscum album) в него (което е много рядко явление за дъб), семена от който е донесъл всеяднiя дрозд (кос, черната птичка, turdus viscivorus).
От такъв брyч са правени и смесените дъб-брyч венци на оброчените, посветените в обредите, "общество под клетва"; такива се намират и в тракийските съкровища и при погребенията. Oчевидно името Brutus (Marcus Iunius Brutus e подкрепян от тракийски князе) е също с този произход и значение, а не както е даден в латинския с "тъпия". в кой келтски език има тези думи ?
Тракийските тетрархии са си трако-македонски, с пъстър етнически състав. Келти няма по това време в тези земи и не са споменати от никого, въпреки че се знае кой е келт.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3850309
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031