Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2011 01:29 - Защо днес Неделята е винаги в Неделя.Неделята е доказ,че Българите са по-стари от Тураките по тези ширини.
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 5397 Коментари: 6 Гласове:
5

Последна промяна: 12.12.2011 07:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                   image

Направило ли Ви е впечатление,че наричаме Седмицата(ударение на първа),която се състои от седем календарни дни, Неделя и има Ден НЕДЕЛЯ ,а няма ден Септунгия ,Седмилия или Седмицата,(като трамвай Петицата,Седмицата с ударена втора),както си му е редо. Защо има ден Неделя,и периода от седем дни ,СЕДМИЦА,се нарича НЕДЕЛЯ.

Преди въвеждането на т.нар. Юлио-Клавдиев календар, седмицата има ОСЕМ дни.По време на Републиката ,възприето от Етруските,по старите заселеници по италийските земи,седмицата е фиксирана в римското законодателство от ОСЕМ дни,което се променя едва със въвеждането от седмица от седем дни едва през имперския период.

Ритъмът на живота се ръководи по и има цикъл от осем дни,наричан пазарна седмица,чиито дни са осем и са отбелязвани с букви от А до H,като един ден от седмицата е определен за Пазарен ден. В този ден населението се снабдява за провизиите необходими му за останалите осем дни. Пазарният ден се нарича Нундина ,а този цикъл от осем дни,пазарна неделя - Нундинал. Ето това е Неделя-та.Нундина. Пазарният ден се е падал на различни дни,от А до H през отделните години,а не както е днес Неделята е Винаги в Неделя.

Ето,че и до днес обаче Българите наричат СЕДМИЦАРА НЕДЕЛЯ“ЕДИН АТАВИЗЪМ„КОЙТО ДОКАЗВА,ЧЕ НЕ СА ДОШЛИ СЛЕД ПОЯВИЛИ СЕ СЛЕД СКИТО ПРЕСИЙСКИТЕ ВОЙНИ ГРЪЦКО ПЛЕМЕ ТРАКИ С ТЕЗИ ЕТРУСКИ НЕДЕЛИ, МИ СА ЕВОЛЮИРАЛИ ПО ДВОЙКИ, КАКТО СИ МУ Е РЕДО МУЖ С ЖЕНА.
НЕ СА ВИСЕЛИ ТУКА ПО КЛОНИТЕ НА МАЙМУНЯРНИКА В ОЧАКВАНЕ ДА ИМ ЗАКЪРНЕЯТ ОПАШКИТЕ и ДА ИЗПОПАДАТ НА ЗЕМЯТА ЗА ДА МОГАТ ДА ОНАНАИРАТ В М“РОД“ ЕД“ Ч“ „КАТО БИЦИ ВОИНИ С ГОЛЕМИ МАДУРИ „В ЧАСТИТЕ НА ИЗРЕЧЕНИЕТО, ЗА ДОКЗ„ЧЕ ВАЖНОТО Е ПСИХОПАТА БОЦКО ДА ГО Е ДОАКЗАЛ„НА ЕЗИКА НА МАЙМУНЧОВЦИТЕ


 

Нуни пък се наричат определени фиксирани дни на месеца,които служат на римляните да се ориентират по календара,като тяхното ориентиране по него ,се е извъшвало не както днес, а назад ,като се брои колко дни остават до три фиксирани дни,наречени,календи,нуни,и идес.Свързани са със лунния календар.
 
Спомняте си за Прочутотот Идес на Март,деня на убийството на Цезар,на който му е казано помни Идес на Март. Е Идесите са твърдо фиксиран ден,а нуни е деня точно осем дни преди Идес,пада се винаги на осмия ден като се брои наза от идес включително и затова се нарича и Нуни-Осем.

Календа е първия ден на месеца. Означава и нов,ново,начало.Идва от калесвам-викам,повиквам,наричам. Но забележете гърците нямат календи ! В древния рим поговорката за нещо,което никога няма да се случи,е да се каже .че ще стане на Гръцка Календа! Защо? Защото гръците ,за разлика от римляните има друго летоброене,друг календар. Е ,ето ,че в тези земи нашите имаме календа,коледа. Налицее и думата калесва.Предполагаемо Гръцка. Некф умп,казват,ПОВИКАЛ БЪЛГАРИТЕ ЗА ПРЪВ ПЪТ,калесал за пръв път българите да млатят за тураките,което било доказ,че българи,било ГРАНИЧАРИ и,щото Граничарите се ВИКАЛИ,а на Армия се заповядвало.

 Тези неща римляните усвояват и адаптират от едно местно,предшествуващо ги население. Така например ,те използват и етруската азбука,за направата на т.нар. черковнолатиница, но забележете от нея остават ИЗЛИШНИ ИЗЛИШНИ БУКВИ,осем знака,които не се използват от тях!

Пазарният ден се е падал на различни дни,от А до H през отделните години,а не както е днес Неделята е Винаги в Неделя.

Лингвистично и novem е било осем,е идвало от нундина.За  Пра Пра Пра Българите осем е novem ,осем идва от новем Днес разбираме това  разчитайки novem по метода натан,където "v" в "греческия" се чете  "с" и  "н" то novem  е носем, осем.Което се доказва и от Неделята.
novem, носем е осем и самото тo идва от пък нос ,носем и баба кибела знае от малечка. nundina . Ну -осем Дина-дена. осем дена. nundina .Така е наречена Това те наричат Неделята,което пък днес на същия принцип българите казват седмица. Нуни пък са осмите дни преди идесите.

А че

Вижда се,че е така и в етруския. Където седмицата е осем дена. Неделята де.На етруски

Нека не се забравя,че това е етруски,или даже нещо от преди тях,възприемано днес за етруски и достигнало опосредвано,чрез Рим.Това което те са адаптирали и запазили. Както и целия им език адаптиран на латински,но логично изчезнал и латинския,защото е бил линга франка за рим.

 

Така Неделята хвърля и сянката на съмнение върху писанията на т.нар. юдео християнство,идеология твърдяща,че дедо Боже създал СВЕТО за СЕДЕМ ДНИ.

Е как тогава имаме учение ,кото било всесилно защото е вярно,и всчики знаят,че свето бил създаден за седем дни!?

Имаме го защото,когато се е утвърждавала и писала тази "идеология","Вяра" "Учение" света е бил УСТРОРЕН ЗА СЕДЕМ ДНИ и ,както казва Апостолът,"Ние сме във времето и ВРЕМЕТО Е В НАС".

Та нима това съмнение не се подклажда и от ФАкта,ЧЕ няма писмени сведения от пр.н.е. за т.нар. УЧЕНИЯ.

Учения,които най-вероятно са възникнали,далеч след утвърждаването на седемдневната седмица по време на империята след въвеждането на юлиево клавдиевия календар,но дори и всепобедилото християнство,не е могло да изкорени НЕДЕЛЯТА и не само стария календар,ами усещането,че хората са си останали езичници и въпреки силовото налагане на едно ново учение инстинктивно,превърнало се впоследтвие и във втора природа, подсъзнателно запазения спомен за НЕДЕЛЯТА ,издава ,помга на хората,като на изпаднали в амнезия,кой е истинският ТВОРЕЦ,да си възстановят паметта,оставили са сами на себе си улики,като в онази картина на античен художник,който под пластера написал истинското си име и след стотици години,когато гипса се олющил всики разбрали,кой бил истинският автор фреската.



 

 



 

 


 





Гласувай:
5



1. анонимен - Ако онзи идиотин, когото заснеха с прочутата фраза:
12.12.2011 01:59
"Повикайте да дойдат танковете!", беше наел Боцко за обществен защитник, щеше да се окаже, че танковете не са армейска структура, а негови приятели, защото ги вика, а не им заповядва. Бедний Младенов, как не се досети, че танкистите са ти друзя, или пък граничари, че си ги викал, за да ти дадат цигарки, или по-дебело палтенце.
цитирай
2. анонимен - Натане, нервиш ме малко.
12.12.2011 02:16
Главните дни на месеца са Календи, Нони и Иди.Ноните са деветият ден преди идите.Че дните, заключени между ноните и идите са осем, осем са, ама нундинал има по-голяма връзка с "нони", отколкото с "окти", мислим да се набива на очо.
цитирай
3. marknatan - Правилото е, че нуните са винаги на ...
12.12.2011 04:51
Правилото е,че нуните са винаги на осмия от идес включително.И това е и доказателство,че осем идва идва от нундия (осемдневанат неделя)и те за това са и наричани нуни.

Това е система ,която те са възприели и адаптирали от население преди тях ,взето е на готово и по-късно така е и станало част от техния обществен живот,реформирана и адаприрана е .Числата са получили и друго звучене.Но първоначалното оригинала е на база нундията което е осем и затова и нуни е на осмия ден преди идес Дори вече да броят с други думи или да ги наричат неяата по друг начин и даже и без да горазбират и както и да си кълчат езика си личат старите корени
Да окто е станало осем и новем е девет, но пък точно тези неща доакзват,че са имали прървоначално значение.нувем,нини,нундия са били осем и са означавали осем. как после се е променило осем да е окта е друго разглеждане.
ето например има описани лица които се наричали християни и казвали че са християни ,наричли това което изповядват християнство. само че се оказва че те почитата бог серапис. а едни други ,които казвали че почита бог серапис се оказва че са християни.описаное е в история августа.

или в историята боцнмаистиката не действа.
ако неяо е описано като патица квака като патица ходи като патица то то е патица
ма психопата боцко казал че това било пуйка
ама маймуните от психопата разбрали за пуйката

ето и туак имаме осем дни в различни неща еми осем е това което характеризира тези неща и съответно това с което са посочени е осем

а как после осем е станало окта е друг въпрос

тези дето се наричали сераписти и наричали христос серапис сераписти ли са или християни

Както е и с календата. Било гръцка дума. Е как ,че е гръцка. Какво е гръцкия Лингва франка или английския на античността.
Да ама няма календи у гурците.

Откъде е това.
О т нещо много по старо и от гърци и от римляни.
От етруската азбука която са наптравили на латиница остават знаци неизползвани.
Затова и писмеността на етрсуките и до днес е неразчетена, А ако те и беха приемници,и бяха въпзриели мотамо нещата това нямаше да е така и чрез латински щеше да се разчита
цитирай
4. анонимен - Не знам етруски
12.12.2011 09:48
Дните наистина са осем, но заедно с деня, от който се отброяват стават девет. Затова предположих, че точно девятката дава наименованието. Но ти си се занимавал по-задълбочено с този материал, вероятно е така, както казваш.
Инак октомври, ноември и декември в наши дни са 10, 11 и12 месец, но преди да вмъкнат юлий и август са си били точно осми, девети и десети месец.
цитирай
5. rizar - Натан
12.12.2011 19:36
Девкалиона и него ли го измислиха през времето на Августа???

Натане , неделята доказва, че ние сме били на тези земи, когато са дошли римляните , а от това , че те са дошли , а ние сме били там се оказва, че сме били автохтони от които рим си е набирал принцесите , а перси са ни искали помощ.

Между другото сетих се, че папа Николай е обвинявал Фотий в трихотомизъм, който бил изобличен от "Кирил", Под Кирил наистина не следва да се разбира Константин- Кирил Философ , а Кирил Александрийски.
Кирил Александрийски е бил на катедрата през 20-те -30те години на Vв. 200 г. по-рано , друг изявен църковен учител е заемал Александрийската катедра - Климент Александрийски. Той е бил краен алегорист, подобно на Ориген и е проповядвал трихотомизъм . Кирил Александрийски е писал нещо по този върпос.
цитирай
6. marknatan - набожен боцкан психопат панимал ...
30.12.2011 08:27
набожен слабоумен боцкан психопат панимал МИСЛАТА МУ маймунпка ,ведно с гетските лизачи и летопицсите,че Българи=Комити,щото Бургариите на Керамопулос били заняти.
Бегай да лижеш боцманската дришня с дрисливците лизачи за доказ


чела психопатичнаъа маймуна за девкалион май а

и у кой го чете бе боцкан псиохопата или важното да го е доказал психопата боцко щото ти се боцка от маймунщина и ти се ховори с маймнуи за хистори


мама ти деба боцкания психопат

Потопа на Девкалиона дори не е засеглал цяла Гърция,квото и да било Гадната Гърция бе психопа

Потопа на девкалиона е засеглал само малка част от това което е гърция

Тва че набожните психопати га са ПАБЕДИЛИ са го направцили СВЕТОВНО ЯВЛЕНИЕ ЩОТО ДЕДО БОЖЕ МАЙ ИМ КАЗАЛ ТАКА ВОДИ ДО ЛИЗАНЕ НА БОЦМАНСКИ ЗАДНИЦИ ЗА ДОКАЗ

историческия анархизъм не пише щото му се ховори като боцкан набожник или бивш летописец за Хистори с психопати партийци ,така че мнеията на психопатите боцкани нарицателни за в будеяе от секакъв служебен и ражденене праизход мож да си ги споделят на упределените за целата в блока собрания на невменяеми които гъз дават да си говорят за ХИСТОРИ като за ХИСТОРИ квото било ХОСТОРИТО със СЪАФТУРИТЕ МУ

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3850260
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031