Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.12.2011 22:36 - Т.нар Варна и Онгъла са едно и също нещо-продължение за Одесос на р.Аксиацес до р.Бористенес(р.Днепър б.а.) при Птоломей и Плиний
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 3777 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 28.12.2011 00:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image


Че този народ се е установил,достигнал е до района на р.Днепър-Днестър ,дадени с хунското Вар,и Варни,реките,в близост до намиращия се там град Ордесус,но не днешна Варна в днешна България, а Ордесус , до Бористенес...
( ... тук темата остана недовършено и тепер се прадалжает после несколко дня в продължение тук )
... се панимае и само от фнимателнихъ причитание на патриарха Никифора. За да стигне до Патриарх тоз Никифор ,а той е патрирх повече от една петилетка,цели двух от 806 г до 815 г,като умира в заточение през 829 г.,чиляка е бил що годе най образования . Ръкописа на произведениетпо му се съдържа във Cod. Vatic 977 (XI,XII s ),Paris I 320 IX s,Cod Londin,British museum I9390 XI s.

За да се избегнат задружните маймуняшки провиквания лично на психопата боцко и бременната му матрошка ил да дебила,които осраха произведението на Лъв Дякон във форума на гюведжарите ,с доказа на самият психопат главен за съафтур на съафтурите на Отворените психопата плагиатор боцман ,че Лъв Дяконовото писание бил късна фанариотска измислица от 16 век щото противоречал на ОТВOРЕНАТА "ТЕЗА" на Керамопулос за БУРГАРИИТЕ,при цитиран тугъз за манускрипта XII век,ма се в гъз,важното е психопата да го е дуказал, което доведе до запитвания насирания през пост от ил да дебила от кой век било произведението му и как психопата боцко доказал,че било КЪСНУ ФАНАРИОТСКУ,при все че в самото начало бе изрично указано,от кой ръкопис и от кой век е цитирания и разглеждания там Лъв Дякон,като се стигна от страна на деилния и до поругаване и осиране на паметта на Дякона -Васил Левски,след което се явиха и гюведжарите мадуратори администартотори,изглежда забравили гладните години и от кой бибиес тръгнаха и изтриха темата.
 
Тук снова се спазва тук спазва изискването на историчския анархизъм за единна чиста и свята история пуради знъчението на статийътъ за историту квото си беше и се посочва от кога,къде е живял патриарха ,що е вършил патриарха и че титлата му е патриарх .

Хрониката на Теофан съвпада с Хрониката на Патриарх Никифор дословно или те са използвали едни и същи източници или източник за тези събития,без най-важнейшее,името на первших Брат спуред Патриархъ ,убразуван чиляк,то си личи и пу туй,е Боян ,а пък Брата спуред Теофан е БатБаят,хъ хъ хъ Штапаровец,дъ вземи титлата Бато,за лично имьонах ха ха ха защото така е сказал психопата боцко за граничарите по лимеса,чи който има титла  е ромски стражар в сев.причерноморие



Теофан тоже измира в изгнание в 818 г преварил с цели одинадцатъйх години Патриарха,но пък Патриарха е Патриарх по дифолт най- убразувания на ойкуменету после вазилевса на ромеите Симеон и затова ист.анарх. го слага на первшее место.

Че Хроника на Патриарха е по ранна се доказва от факта,че тя свършва със събитията до 769 г и Теофан с произведението си я продължава от там ,като дава изключително ценни сведения за българската история,като това за двамата тервеловци,за Великденската вечеря на Никифор и Крум,за договора на Кормисош ,действувал повече от сто години,за наличието на силно развитото парично обращение у българите личащо от цитирания договор ,в който се казва,че двете тръгуващи страни са снабдени с грамоти и печати за стоката си,нещо налично едва в ренесанса на т.нар. Второ БЦ,за звръщането на бегълците от двете страни  ,нема Ромски Стражари, нема Апаши по лимеса на муймуноподобни удобни с бозманско редко щастие миро да делат и да се помазват ена друга маймуните психопатаи и свободните штапаровци.

Знаете ли защо психопати и партийци престъпници,като гетския лизач и демограф ,са били толкова време на власт и продължават да бъдат "на большое уважение" у Балканците на Балканите ?

Щото са имали опозиция от Антикомунисти,като Антикомуниста Штапаров,набожния психопат рицар и пдобна сволочь,която и сегодня, както и прежде поетому олизваше психопатите за Догъза им ,че си панимаят Мислата и Величието.

След  пуетичнуту утклунену в резултата на пуйката изедена за Коледа да сдаваме по делата на Патриарха. Да поувидиме,кво ще рече набожният психопат рицар за един Патриарх,снова  па нема ли да се изоди ,като боцкан,веднаж, но завинаги,и да осере за докЪз на ОТВОРЕНАТА РОМСКА,както направи с  Християнските Църкви на Българи, указани от Козмас Индикоплевтос от 5-6 век,щото противоречат на психопатите на МИСЛАТА ЗА БЪЛГАРИТЕ,как си панимали задружну,ЧЕ БИЛИ ТАРКИЙЦИ И РОМСКИ СТАРЖАРИ,а с ино идничку съупщену ,ората панимаят, че си имат работа с маймуняци.

За Ората и Маймуняците,да добавя и тва, че некои мислещи се за Ора, имащи вид на Ора,владеещи дори речта на ората и даже и другие ора да ги возприемат за Ора,не мое да са сигурни,че са ора,докато не се сблъскат с Ромскат "теза " на психопата Боцко и писанията на психопатите Съафтури.

От тва по-добър критерий за психопатия и ментална увреденост  няма и няма и да има създадено на местна почва.

Откупуването на "тезата" от някой медицински институт за психиатричен доказ и установяване на ментални отклонения е въпрос на време.

Разбира се след прочитането на теста маймуните няма да панимаят кво са непанимали и пак ще си лижат задниците една друга ,защото обичат да си ховорят за Хистори.

Ората,ми те знаят да псуват. Да сте чули Маймуна да псува. Ми не сте. Или ако псува пак ще имититра,като тапирски папугай.Случайно ли е ,че маймуняците за символ са си тургнали тапирските,тава  е анаграма на пиратските папугайх, ха ха ха ха и слушат радка пиратка (тапирка ,като анаграма или тапир,дурак,турак,трак,доказ за сапартоци и штапаровци от ония антикомунистите на Партиците психопати,като гетксия престъпник и дебилния демограф,воини с по-два чифвтета мадури и разширение на още по големите червени задници получено в резулта от двойното им омадуряване )

И така да сдваме по делатЪ на Патриархъ.
Он так сказал га описует за Онгъла:

"Третият брат Аспарух,преминал реките Днепър и Днестър и се заселил при Истър.Той завзел удобно за заселване място,наречено на техен език Оглос,което било недостъпно и непревзимаемо за неприятелите.Отпред е защитено от Непроходима местност и то поради това,че е БЛАТИСТА.Отзад пък е оградено,като със стена от недостъпни стръмнини."
патриарх Никифор

Това е индентично,както казахме с Теофан,поради използването на един и същи източник(Те не са очевидци,пишат ТРИСТА години след събитията,и само при маймуняците  с ТВЪРДИ ТВЪРДЕНИЯ, които са смешни и за ГЕОЛОГИЯТАкато КУЛТОВОТО МАЙМУНЯШКО, ДЕТО НИКОЙ НЕ МОЖЕЛ ДА ГО РАЗБИЕ  -" в продължение на стотици години" -било, като част на речта или част на Штапаровската куха антикоминочистатческа  кратуна са смислени.)

У Теофан е :
"Аспарух ,като преминал Днепър и Днестър,по Северни от Дунава реки,и като завзел Оглос,заселил се между него и ОНЕЗИ РЕКИ(виж кои са онези. реки- Днестър и Днепър б.а),понеже забелязал,че мястото е защитено и мъчно превзимаемо от всяка страна;бидейки отпред БЛАТИСТО,а от другите страни оградено,като венец от РекиТЕ(виж кои са реки-ТЕ : Днестър и Днепър б.а.)"


Онгъла или оглоса са категорично ситуирани на север от Дунав,возле другие хидроними Днепър и Днестър, "оградени ,като венец от реките".

А реките в същото изречение са Днепър и Днестър,по гореупоменатите,даже потретени защото Теофан пише "между него и онези реки" упоменатите в изречението Днепър и Днестър за Оглоса.

И двамата автори изрично указват,къде е Онгъла, в генералната зона в севереното причерноморие,на север от Дунав, возле Днепър и Днестър.

Сичкуту тува станало не в "продълженейж на стотици години пу лимеса" ,а в една топла майска вечер га според добрия стар Теофан гушнал чимшира и "умрял Мавий,владетелят на Сарацините. Той бил СТРАТЕГ..."

ха ха ха ,начи сарцинците били тоже ГРАНИЧАРИ от СТРАЖАЕСКИ служебен ПРАИЗХОД,щото психопата боцко е доказал,чи кйту има СТАРЖАРСКА ТИТЛА хеле па РОМСКА е СТРАЖАР и ГРАНИЧАР .



Видяхме как описва нещата патриарх Никифор,но ще ги повториме за по-лесно сравнение с по следващото му описание на т.нар. Варна.

За Оглоса казва:

"Третият брат Аспарух,преминал реките Днепър и Днестър и се заселил при Истър.Той завзел удобно за заселване място,наречено на техен език Оглос,което било Недостъпно и Непревзимаемо за неприятелите.Отпред е защитено от непроходима местност и то поради това,ч е е БЛАТИСТА .Отзад пък е оградено,като със стена от недостъпни стръмнини."

В последващото описание,само след няколко реда,обаче вече за т.нар. Варна е написал :

"т.нар. Варна,близо до Одесос,и до разположената по-нататък вътрешна земя и когато видели,че мястото е укрепено и осигурено отвсякъде,и от реката и от НепреходимаТА местност,установили се тук."

Установяваме,че Никифор пише "непреходимаТА" местност,която обаче не е в описанието за Варна ,а се съдържа в описаното за Онгъла,където е описна защо е непрехоидима,защото е блатиста и тук само с членуваното НЕПРЕХИОДИМАТА се пояснява ,че став върптос за вече описната по горе местност,но която е Онгъла,т.е. ,когато тук в описанието за Варна той говори за не каква да друга местност ,а пише отново за указаната преди това ,в описанието за Онгъла местност,описана "непроходима местност и то поради това,че е блатиста".

Той вече я е описал и е казал защо е непреходима ,защото е блатиста и сега я указва отново и реферира към нея,като споменава и пише вече за "непроходимата" указвайки местността,тази описаната вече от него по горемговорейки за Онгъла. Тук вече само ни я казва,като я използва ,като нарицателно " Непроходимата" . За да се превърне и да я използва той  вече,като нарицателното "непроходимата" ,то е ясно,че самият автор я отнася за вече описаната от него местост наречена  Онгъла и впоследтвие само я референцира, с нарицателното "непроходимата",тъй като тя е ведъж описана.
image

Районъ на Певтингеровата карта,от каквато е гледано за да се състави съупщенуту
Де да гу шмугнеш Онгъла у тполкъз Водъ


В самият текст на записа е налице указанието,че става дума за една и съща местност ,тази описната при Онгъла .
Патрирах Никифро описва едно и също нещо . Онгъла и т.нар. Варна съвпадат.

Те са дадени с различно название,което пък може да ни помогне да разрешиме със сигурност и тяхната етимология.

Бе установено по безспорен начин,че Вар е река,най-общо,вода,воднисто. Местността е наречена и Варните у Симеон Логотет. С вар ,варни един народ прекръщава и други хиодроними.

Уместния пример с река Вардар на летописец,който ако се е дасетил докато близва задника на психопата престъпник ,гетския лизач или в резлутат на общуването му с плагиатора профан психопата боцман,който не бил писал за стражари и граничари и не бил доказал повече от двадесет пъти,че българи=старжари,но в новата ромска "теза" по Керамопулос щел да долаже еще двадцать раз,че българите са Бургариите,ма не тея на Керамопулос,които били заети,но пък  на него му били изтекли съафтурските права и маймуните само от психопата боцко черпели пузнаия и панимаели МИСЛИ,щот маймуните вече си ховорят с летописци за хистори,халал им вера на летописциоте и в частност на летописеца за опита му за легитимация на психопати.

Та р.Вардар,която в продължение на стотици години е западната точка,мястото от където започва планината Родопи,в която пък се търсят Светилища в Родопите,на принципа на психопата боцкан и ко,доказал,че етнос не било етнос,според съвременното му разбиране,значи,т.е всички знаят това, Теофан и сиета аФтури били убузначали с етнос ромски Вуенни структори,защото так си панимаели антикомунистите штапаровци и набожните търгаши  рицари Мислата ,се наричала в древността до пети век включително с друго имьонах.

ха ха ха.

Доказ,че Македонците не били афтухонци,защото не си помнели топонимите ,като Тираките,които си запазили топонима Балкан ут време ОНО.
.
Начи Тураките щом си запаментали  топонима Балкан ут Време Оно ,а македонците си забуварили хидронима и го наричат совсем случайно сос служебното  панятие ВАРДАР,возникнало от пети век насам и позднее,или в продължение на стотици години,неналично отпреди това в продължение на стотици години,когато ряката ут куяту започвали родопите,е записвана в продължение на стотици години с другое служебно название(оставям на нелюбопитните след ублизване по рицарски неутрално на боцмански задник да го докажат,че га започнали да слагат тамо стражари да вардат и воала,станало Вардар,доказ по ромската "теза" (ОТВОРЕНА) ,значи затва е Вардар,от варда,гарда, Въ Гъ с е в Гъзъ,както е доказал психопата боцко всичко на светаот имало служебен ПроздИзход, като част на изречението,или вуенен с големи мадури на бици воини в хисторито.Кеф ти боили били вуенни по сев. причерноморие от 2 в.пр.н.е., значи Българи от ромски структури,щото психопата е доказал,че българите са военни,кеф ти га му беше разпран ЗАДНИКА от съвета на атинятите простнат на Банките на Събранието им ,наричано ВОИЛИ,които му разпориха дрисливия задник,ма  пак се оказаха ВОИЛИТЕ ОТ СЪБРАНИЕТО НА АТИНА ,вуенни, щото  ПСИХОПАТАИ СЪАФТИРИ ГЕТСКИ ЛИЗАЧИ И ШТАПАРОВЦИ,панимали че БИЛИ сите БИВШИ ВОЕННИ. НАЧИ НЕМА ЗНАЧЕНИЕ ВОИЛИ ВОИЛИ ЛИ СА ДЕМЕК „ВОЕННИ ПО ДИФОЛТ НА ДОКАЗ ОТ ПСИХОПАТА БОЦКО„ЧЕ ВОИЛИ СА ВОЕННИ„ИЛИ ВОИЛИ СА ВОИЛИ В АТИНСКИЯ СЪВЕТ„ АМ БИЛИ БИВШИ ВОЕННИ„БИЦИ ВОИНИ С ГОЛЕМИ МАДУРИ„ДЕТО САМО ГЕТСКИТЕ ЛИЗАЧИ И ШТАПАРОВЦИТЕ СА ГИ( НАБАРАЛИ ЗА ДОКАЗ„ЩОТО АРИСТОТЕЛ ДЕТО Е ИЗДАЛ ПОВЕЧЕ КНГИ ОТКЛОКОТО ПСИХПАТАИТЕ ВМЕСТЕ БУКВИ СА ВИДЕЛИ ПИШЕ БЕЗ ДА ЗНАЕ„ЧЕ БИЛИ ВОЕННИ С АМДУРИ ДРУГИ ГЛУПСОТИ.
И ТОЙ КАТО ГАНЧИ ЦЕНОВ НЕ СЕ УСЕТИЛ КВО БИЛИ ВОИЛИТЕ

Та Вардара е хидроним, а балкан е топоним и може би и поради тва да не си помняпт македонците и тураките ,които па били едно и тожее служебните названия от време оно.

Но, че Вардар идва от вардар,на тураките вардариоти настаненби тамо през 10 век да го пазаят,значи пак без да искаме Дгъз и хоп у ЖОПЧЕТО НА РОМСКАТА "ОТВОРЕНА".ЧЕ ВСИЧКИ СА СТРАЖАРИ“КАТО Е ДОКАЗАЛ ПСИХОПАТА БОЦКО.

За КВО е ОТВОРЕНА РОМСКАТА А?

И все пак Вар е река,най-общо,вода,воднисто. С вар ,варни един народ прекръщава и други хиодроними.

И ето мястото варните е наречено и оглоса,онгъла. Място намиращо се в междуречитето,около реките,обградено с вода.
Е кво е такаова място на български.
ми гьолища.гьол.
Народа ни казва от време оно за подоби места у Гьола,на морето,черното,,даже се казва гьола.

И тук,патамучто е изрично посочено,че този народ там ,го наричал на техния си езил,онгъла ,оглоса,разбираме,че този народ го е наричал гьола,докато пък на хунски,един дръг народ,други хор и населени,а са го наричали варна,варни.

P.P. Някога считах,че това място,Онгъла, идва от Оголено-то,тъй,тъй,се у возле р.вар, Днепра де, дето тамо е прочутата скитска пустиня известна от дедо геро и други,и факта,че при всички хронисти мястото е дадено в северното причерноморие,но след представщянето на тези допълнителни аргументи в това изложение разбирам,че мпстое е свързанио с вода,че това онгъла и варна,дадено и в мн,ч. въсщост са едно и също място и в описанието им освен за вода вода блата реки нищо друго не се говори. От туда возле крима плавание до Месембрия на имп в 7 век е вкратце с три часа и двух минътс чем от устие дуная. А те заболи подаграта след повечеко свинско на коледа и хоп у Банята в Месембрия. С попътен вятър е по бързо от кубинци в сал по време на Катрина до Флорида по древнейшех мапам мунди.

За домашно :

Намерете Бургионите , не планината Аски Бургион и едноименния град Аски Бургион или Тевто Бургион с едноименен град и планина,коита са на запад от тук,щото били гермнци у времената га германците не беха панимали,че са Гети,и не беха зарязали карлито за Вожд,а Бургионите ,дето строили най-известните бурги у дакия 

Намерете на тазин Птулумеевъ картъ Мизия Долната,щото живеели там долни ора-картата не е "осквернена". 
и може да се объркат некои от коя страна на Дуная е Мизия-та .

Мож ли да намерите на тъз картъ Одесос ду Бористенес .

Представте си где се пада Централнътъ баня нъ Месембрия

Посочете поне две съупщени,в които Траакия е до устието на Дуная и импа пише ,че заповедал на темите да нахлуят в Траакия ,а  повикал за Пръв път граничарите си,които дотугъз млатели карти по лимеса и ръждясвали,защото всички знаят на Воили ,вуенно пунятие от м .род. с вилица и нож,значи принадлежало кум ромската вуенна структура,се заповедва ,а Граничарите се викат ,по дифолт,че от бург ду бург чуваемустъ е затрудненъ ут тропане на скитски каруци натуварени с плячка  по калдъръма.

Посочете любим съафтур на Ромска "теза"


                      image




Гласувай:
2



1. анонимен - Централната баня на Месемврия е малце
26.12.2011 23:54
извън картата:)Намерифме ти Одесоса ду Буристенеса, воистина пу Птулумей са тези градусите, щото и да значат. А инак съавтура на плагиатура обговаря името Варна като производно на Варуна. Ма щото си спомня, как като малка маймуна е висял по клоните на индийските дървета.
цитирай
2. marknatan - да, реката акиос става вардар, от ...
27.12.2011 00:35
да,реката аксиос става вардар ,от варуна
ма кога
да месенврия е извън тази карта но от крим където са акостирали ромите до месемврия е по кратко от устието на дунава до месемврия по техната антична пртедстава

хроникьорите са гледали подобна птоломеева карта и от са взели всичко квото са описвали и съвсем точно са го описали то изглежда два кв. см. на рисунката и описано съдържа две три иумена но ние днес като гледаме тези карти разбираме че те са източника и те са описнаи и ако трябва да опишеме тези събития точно това ще напишеме за варна и онгъла
по тези антични карти

хек да са и рекие реки блата води блатисто от тук река от там ряка ,дунвар дунвар днепар и т,н. и досега не е ясно дунвар дунав ли е или днепар днестар

вар,вара,бара е и НИЛ
цитирай
3. анонимен - според теб излиза, че Аспарух въ...
27.12.2011 17:44
според теб излиза,че Аспарух въобще не влиза в сегашните български земи,а някъде доста на север?кога тогава стъпва първият български ботуш на юг от Дунава?
цитирай
4. marknatan - разбира се, че не влиза и това мисля е ...
25.02.2012 21:49
разбира се ,че не влиза и това мисля е ясно от посочениет по горе източници и б . но нека повторя в кратце
Как започва Теофан
У Теофан е :
"Аспарух ,като преминал Днепър и Днестър,по СЕВЕРНИ от Дунава реки,и като завзел Оглос,заселил се между него и ОНЕЗИ РЕКИ(виж кои са онези. реки- Днестър и Днепър б.а)"
Следва

"А императорът Константин, като се научил, че мръсен и нечист народ се е настанил Отвъд Дунава в Оглоса и че напада и опустошава Близките( не е отсамните,
на Дунав б.а.) до Дунава земи, т.е. сега владяната от тях страна," и продължва в следващото изречение , като указва къде е дебракирала ромейската военна машина
"отправил в боен ред пехотната войска към т,нар. Оглос ",
койото да потретя е ситуиран на север от Дунав и от Теофан и Никифор. и изрично го упеменават .

нечистия народ се е настанил Отвъд Дунава в Оглоса напада и опустошава Близките( не е отсамните, на Дунав , на чг от Дунава б.а.) до Дунава земи


не е записал на юг от дунав или отсам а до, покрай, близките на Дунава земи. От епицентъра намиращ се север от Дунава упоменатия т.нар. ОНГЪЛ се е опустошавала територията до Дунав, без той да се пресича.

Нстанилия се отвъд Дунава си опустошава чак до близките до Дунава земи. "т.е. сега владяната от тях страна" изрично е ситуирана на север от Дунава.

Забележи, у Константин Седми има пасаж в който нсе казва,,че в това време когато се появил този нечист народ и БЪЛГАРИТЕВ започнали да извършват нападения на ЮГ от ДУНАВ, като обаче Константия ясно е ршзграничил БЪЛГАРИТЕ от новопоявилите се хора на АСПАРУХ.

Европскат истоериграфия си компилира източниците и си добавая от тук юг от там дунав от трето апсару от ч

А че става дума за северни на Дунава земи, които са упоменати по горе, като "т.е. сега владяната от тях страна,"се потвърждава още повече и от последващия пасаж на Теофан, в който е записано,че българитеб преминали Дунава и преследвали ромеите до т.нар. Варна.

""И като ги преследвали чак до Дунава, ПРЕМИНАЛИ ГО го и дошли при. т.нар. Варна, близо до Одесос и до тамошната земя."

Е като са преминали Дунава, ако са били на юг от Дунава,което се твърди от овизиозите,че било сега владяната от тях земя как ще стане . Ами безмилсица и явен нелогизъм и тъпня е.
Акон са били на юг от Дунава, т.е. това била владяната от тях земя днешна добруджа кат са подгонили ромите до варна кво став като преминат дуинава ,н къде се озовават.

тъпни Или тва са май баш тураките дошли от чг от Мама Туракия в Мама азия и настанили се в Добруджа.

да ма тва го има само в спартакиадите и боцканите вкупом с овициалите, защото Теофан изчрично е записал, че е на север от Дунав мястото Онгъла
и че после кат са гонели ромите са пресекли една река дунав и са стигнали до варна

Или записаното преминалите Дунава, е достатъчно, дори ако приемеме официалната версия,че Варна е Одесос, с която аз изразих несъгласие и показах ,мче Варна е в района на тези северни на Дунава реки описани като Онгъла и изрично поставени на север от Дунав.

така,че както и да го сучат официозите е безмислено след като се прочете текста да се твърд нещо друго от записаното в текста ,че хората на аспарух и владяната от тях земя са територия на север от Дунав.

А ако добавиме и тва дето мирандите и архиваторите учат , " текст критика 'и ако си направи някой трдуда да отвори на Преподобния Беда писал в края на този седми век, ще установи с ужас,че там българите фигурират , като един от библейските анроди владетели на ЕВропа.

е га е разбрал беда за великата тику що държава на асапру, га е сделал конспирацията , забележи пробългарска конспирация от беззъб и ги е курдисал за библейски народ.

в том 2 на ист анарх в писанията за франките ги кима връзките за Беда и по момзен и оригинала

original tekst
http://www.kmatthews.org.uk/history/hb/historia_brittonum5.html#m17

".. hi sunt francus, romanus, alamannus, britto. armenon autem habuit filios quinque: gothus, ualagothus, gebidus, burgundus, longobardus. neguio autem habuit tres filios: uuandalus, saxo, BOGARUS. ab hisitione autem ortae sunt quattuor

gentes franci, latini, alamanni et britti. ab armenone autem quinque: gothi, uualagothi, gebidi, BURGundi et longobardi. a neguio uero quattuor BOGARII, uuandali, saxones et turingi..."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3850301
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031