Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2012 08:54 - Раят е бил в България-мястото наречено на езика на туземното население "Сабуленте Каналион"-до моста на Муртагон.
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 3563 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 28.02.2012 09:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"След това той се разположил на стан при теснините на Хемус, като се изкачил по хълмовете и по високите котловини. Това място е наречено на езика на туземното население Сабуленте Каналион. (Забуления канал, според специалисти по ВИК към НБУ, СУ и ВТУ б.а)
Но нека да го опишем с думи и да се опитаме да го изобразим със средствата на езика. То е много красиво и високо стръмно поле, което се простира дори до билото на планината, цяло обкичено с цветни градини. Неговите зелени поляни са празник и пиршество за очите. Там има сенчести кътчета, гдето пътникът се скрива в гъсти дървета. Те са същинско убежище за тия, които се озоват там по пладне, когато дори вътрешността на земята изгаря от слънчевите лъчи. За гледане е приятно, но за описване е мъчно. Изобилни води текат около мястото, които нито са толкова студени, та да вредят на този който пие, нито измъчват тоя, който се разхлажда понеже са пивки. Птичките накацали по младите клонки на дърветата посрещат посетителите с приятни песни; те им пеят безгрижно и весело, правят ги да забравят всичко лошо и с песните си им премахват всяка скръб. Бръшлянът миртът и тисът създават заедно с всички други цветя в пълна хармония най-изобилно с дъха си безплътен разкош и овогатяват с благоуханията си този, който е там, като че ли поднасят на посетителите приготовление за веселба съгласно с някакъв отличен закон за гостроприемството. Стратегът заповядал там именно войската да прекара и следния ден. Той поръчал на Мартин, който от ранна сутрин бил в засада, да следи аварите около дървения мост на съседната река* и да наблюдава при каменния брод движенията на неприятеля, какви намерения имат и дали ще се разположат на стан от отвъдната страна.
* Тази река е навярно Pannyssos, сиреч КАМЧИЯ и то в долното и течение. "
Theophylacti Simocattae. Historiae , GIBI, t. II(1958) p.300-301

В една страничка от Симоката локализираме дълго търсената мечта за психоааналитиците( тва аналитик, не идва анален, както вече се дървят маймуняците б.а.) врата на Рая, наричан Забуленото поле от туземците и намираме мястото на моста на Непобедимото Куче МУРТАГОН на река ТИЧА от едноименния разказ върху колона, от времената, когато българите пишели, както ни уведомява Паисий с гръцки и латински букви.
Още от кога историческия анархизъм предрече думите на Муртагон,
" Намерих дървен мост, оставям ви мост от камнен."
Ето, че поредното пророчество на историческия анархизъм се сбъдна.
Кагана Муртагон е използвал камъните от намиращия се наблизо каменен брод да си направи моста. Военна хитрост. Вместо тежките ромеи да се плашат да преминават по паянтавия дървен мост и като прецапвали Тича през съседния брод да нападат изневиделица, с което поставяли в угроза държавата на Аспарух, вече подмамени от хубавия каменен мост на Муртагон минавали по него и там попадали в капана... защото на края в засада ги очаквали славните бургарийски граничари !







Гласувай:
5



1. rizar - Забуленото
29.02.2012 10:43
Забуленото тракърско полянище дето тракърските самовили отвличали синеоките славянски хубавелчовци и загорелите жълтодръпнатиочковци ханотюркски болгари, хахах
И обратните гърци се включили
Голям купон.
Цялата ни история ханотюрките я превърнаха в едно садо-мазало.
цитирай
2. marknatan - я ти разкажи как се боцкаш с боцко ...
29.02.2012 19:47
я ти разкажи как се боцкаш с боцко щото ти дкаказал, че българите са служебни названия по лимеса и не може да има църкви на българите щото са граничарише начи църквата била ТРАКИЙСКА

да го немаш за Кавказ тва место по Ганчо Ценов, който не се сетил че ВУЛГАРИТЕ неш БИЛИ българите щото не бил чел КЕРАМОПУЛОС А?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3862776
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930