Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2012 11:54 - Именника на българските ханове -кратка експертиза и заключението на вездесъщия ист. анарх., което не подлежи на обжалване
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 4281 Коментари: 6 Гласове:
4

Последна промяна: 16.07.2012 01:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Въпросите на които трябва да отговори т. нар. Именника на българските кaнязе са същите пред които е изправен т. нар Войнич ръкопис, Е ли това надеждно произведение, книга написана на человечески език, носещо полезна информация на съществуващ език или не ?

И мнението на историк анархизъма е, че този докюмент поради редицата му многократни преписвания извършени от по-късни неуки преписвачи незапознати със старобългарският език са го превърнали в безполезен изкривен до неузнаваемост документ, в който първичната изнформация е загубила всякакъв първоначален смисъл, корумпирана до неузнаваемост поради грешните преписвания, станала е безполезна и той е престанал да бъде реален документ носител на човешка информация записана на реален език , а представлява погрешна,невъстановима шифровка от безмислените словосъчетания получени поради ефекта на т.нар. развален телефон за която е безмислено да се работи

Най-общо хипотезата е, че записването на числова първоначална информация с букви е довела в резултата на погрешни преписвания до впоследтвие наличното сега неразбираеми словосъчетания от които се извеждат я турцизиране животни я китайски дракони или баби яги

Записванията на числова информация с букви, която е имала смисъл за записалия я първоначално е била в резултата на преписи изкривена и така безвъзвратимо унищожена.

Нанизи от цифри, налични в първоначалният текст,се представят, като словосъчетани и се опитват да се разчита, като слова. Този днешен проблем е стоял и пред първите преписвачи, които в опита си да я изправят и доведат до разбираем за тях вид още повече са я изопачили. Изветсни са указани от 8-9 век от западна Европа в които на преписвачите се дава свобода да променят и да напишат според тях правиулното.

За това унищожаване на текста инфо способства и краткоста на този документ, при който много малко грешки са в голяма относителна тежест към цялото му тяло и са го променили до неузнаваемост и невъстановимост ,която не позволява задълбочено и аналичично съпоставяне и проучване, а всичките му "изследователи" го свеждат до пригаждане на предварително зададени тези параметри след което от разните му извадени прозиволно съчетания се нагаждат с паралели от де що "учения" в бяла престилка, определящ , като учен какво е наука, е срещал за да се докара до турски животни или китайски дракони след което се взимат други от други езици и накарая се отдсича тва е доказахме по бешевлиево бакалски метод на лайнометите изнасилвачи на текстове и хистори.

Като аргументция на тази хипотеза ще посоча безбройните свидетелства при които преписвача неразбира записаната първоначално старобългарска дума на старобългарски язиком и я предава погрешно на некъф черковнославянски неква нам ква си славянска редакция на солунски диалект щто педали от солун им били напраили азбуката на българите, след която следва друг славен учен славянин разчитач като прежденасралия се славянския на киро и мето и си записва неговия ромунешки от московска редакци и т н до краяп на света докато имаме и крайния резултат от безмислдени невъзстановими словосъчетания

Наблюдение потвърждаващо наличието на подобен процес на погрешно преписване Много от т нар "хански "имена или имена на турски животни и др. звучат подозрително ,като буквеното календарно изписване Известно ни от редица надоиси е че на гръзки и старобългарски годините се предават с букви Така преписвачи неразбиращи това записват словосъчетание, което представлява дата и поради неразчитане на знак се получава съвсем различна нова дума , която залепена с другите записнаи по подобен начин води до изкривяване и обезмисляне на първоначално записания текст.

Прозд пример, като за боцкани психопатаи разбиращи от факсимилета на Муртагон

-Записаното първоначално год # ДYЛО или това е дата , се разчита, като род Дуло.

Дуло като цифри е 1540

-Родът #Ерми е 1640 в цифри и то си е жива дата и так дальше

https://picasaweb.google.com/lh/photo/kLSPpSdHH9sbABsntdlKm3NTTxUp3TrwjpK1-DHba4I?feat=directlink

 

          Старопечтана книга Годината ЕРМИ (1640)

 

Как ще бъде предадено от самоеда славянски на пример "въ Лето sтwtнз" , wt са в лигатура т отгоре . Нищо чудно, като домуз. Или Лете swли.
 

https://picasaweb.google.com/lh/photo/SXlc3tiTHUVqiMmOBLAnsXNTTxUp3TrwjpK1-DHba4I?feat=directlink

Самоедска монета Годината с букви АЩЕ

Наблюдават се няколко такива случая в докюмента, които се набиват на очи ,че точно имаме предаване на дати, като имена. Включени в друго словосъчетания и после донагаждани от различни преписвачи за което самоедите са имали около 800 години и крайният резултата е неизползваем, като информация

Самоедската монета с Годината с букви АЩЕ може да се разчете като

КА(Н) ПЕНКА ИЩА(Х )

Ищах на Турски Кан Тоже Пенка да не говориме

Непереводимо на славянски но на турски означава кана имал ищах (желание,искал) за  Пенка

 

Записването на числова инвентарна информация с букви е довела и до други, сега неразбираеми словосъчетания от които се извеждат я турсцизиране животни я китайски дракони или баби яги. Така както съвременен маймун се блъска и разчита този тектс тайа се е дзверил и самоедския неук славянски преписвач, неразбирайкли смисъла пред него .

Записванията на числова информация с букви която е имала смисъл на записалия я първоначално е била в резултата на преписи изкривена

Към това следва да се добави и резонното неразчитане на обикновени имена и непознато слова и воала имаме ИМЕННИКА

Или проблема е комплексен .Това е сложен нееднозначен документ възникнал в резултата на погрешни препис неподлежащ на разчитане на предпоставени тези така както всеки непознат език не подлежи на разчитане след като не носи белезите на човешка реч.

 

Тази хипотеза се потвърждава и от други надписи намерени в българските земи съставени на непознат език неразчетени и до днес поради факата,че съдържат нанизи от числова информация, която се представя и се опитват да разчета слпвесно

Най-добрият такъв пример е инвентарен надпис с опит за разчитане за по напреко през "турски" от Бешевлиев , в който според него,стрингове от цифри са представени за словосъчетания или това което се твърди тук и е хипптезата за Именника. Бешевлиев обаче разчита като набляга на словосъчетания за да докаже априорно, че те са турски , като ги "изкарва" да звучат на турски без да се отчита, че след като това според него е каменен инвентарен надпис ценното в него са числовата стойсност, а не пълното изписване на думата р и з н и ц а която не е носителя на инфо.

Та дори най важните римски титли са съкратени до AVF ot Avgust ili caes P.P. и др под.

Това важи в още по-голяма сила за т.нар. Византия и едновременно България, които използват същата смес латино гръцки грузинкси букви, където на печати,монети дори Ромеи, Българи, василевс са съкратени само до една буква. На печата на Тервел пише ксар а не каусар и името на Богородица и обръщението са съкратени. Правилото важи и за религиозни инвокации та камо ли за инвентрани надпсиси, където някой ще си чупел пръстите да напише ризница, а ще съкрати Ромеи или Българи до R.

Чак прилгателното " ЕСТРОГЕН" люспест било написано със десетина знака , а съдържателното инфо с два,три. Ами тогава това не е инвентарен надпис и не може да се търси под вола теле . Следват безумства, като двеста лъка с пет стрели !?

Думите били чувашки,татарски, турски,гръцки, кумански -от кол и въже стъкмистика

Както коментира надписа френският турколог Ж. Дени :

„Човек се пита дори за момент, дали не се касае за някакъв неизвестен език, изпъстрен с тюркски технически изрази."

На което дружното пърдене и лайномятане от банкета на който са им дадени професорски академични титли за разчитането на надписа отвява тънкото френско гласче. После се запчова с доказа,че това го е доказал ПРОФЕСОР.

Това което прави Бешевлиев и лайнометите е напълно погрешно и алогично , но за човек, който беше разчел на турски каменен надпис, като " Ходи ми се до тоалетната" или това беше от една индианска комедия в която един подобен "бял" мисионер-бешевлиев, разчете така димни сигнали в земята на червенокожите. АСма това бе продукция на Холивуд и с подобен метод размиваха залата . А тук с подобни смешки правят наука. Родния мисионер разчете каменен надпис , като "Отивам в Града " първият смс в света. Въпреки, че определя ,че надписа може да съдържа цифрова информация предадена с букви, той набляга на несъщественото от гл.т. на съставителя пълноненужно изписване на имената, пред числовата стойност, за да си доказва турски произход , не отчитайки и непознавайки , несъобразявайки се с други аналогични примери, с което опорочава и обезмисля, подобен превод поради пълната му непригодност и нелогичност.

Нещата за които тези лайномети са направени академици не се използват и от Холивудските индиански филми за разсмиване на публиката, а са оставени на анимацията за деца, като "Флинстоун от каменната ера"

 

Само до края на изчукването на камъка с красивите и дълбоки прекрасно изрязани с висока художествена стойност на буквите, силно летливата информация за която предполагаемия инвентарен запис е създаден ще се промени- я поради удавяне на пълководец в Тича, Днепър ,Волга ,Рейн, Вълтава засвидетелствувана от безброй надписи, я защото дететео на складажията е изстреляло две от петте стрели с 500 лъка или хана си взел едонстевния описан шлем за парад.

 

От епиграфска гл.т. га си описвали стрелите и лъковете надписа е превъзходен и майсторски изпълнен с добре подравнени равномерно дълбоко изрязани красиви букви, защото праболгарция са конен народ и си обичали стрелите.

 

Га е обаче за превзетите крепости или законите надписите са разкривени губи и неподравнени поичти нечетими, защо българите не са уседнал земеделски народ не обичатр крепостите и законите, а си обичат стрелите и степите, както се доказа от майсторската направа на складажийския надпис отличаваща се с висока художествена стойност.

 

Двутонния камък на инвентара на склада бил поставен до платнената юрта до шатрата на Хана. Този трудов навик да си делкат склада на камик останал от време оно га бродели из степите на Средна Азия , когато са ги изчуквали на камъни поради силния ветър в степта да не им духне надписа.пред юртата през нощта и да не знаят кой лък на кой е на заранта

 

Бил създаден и поставен двутонен складажийски надпис отразяващ силно променлива и нетрайна информация складирана в юрта? Ми че той ще надживее и юртата бе,сетили се праболгарций и почнали да строят дървени юрти за радост на бг темерутите.

 

Същия темерут и другите , които доказали как хановете живеели в юрти доказали и че те поставяли двутонни складови надписи пред склада шатра.

 

Е как нема да се появат боцкан ите психопати двзерясали гипедски фенове на ромски тези и ненормалници от спартакиадите разгадаващи служебните звуци по бешевлиево бакалския и взаимно бъркажи си в дупките в къпалнята на БАН ята стъпил,и на оакавнията на титаните прафесори бешковци разчели хисторито.

 

Психопата боцман доказа,че дъяерята на хана живеела в юрта а българите в крепости защото ромите не строили градове, а само крепости значи българите били граничари. Крепост не било Бург тва било тйезта на Керамои

 

Пред шатрата имало и 24 часа дежурен камоноделц да носи наряд .Засд него на количи необрзботените каммени късиове чакат запис . Вспка стрела е ценна.ь за бг археолозите особено когато е записна на камък

 

Старателно изписани и грижливо издялкани с цел летливата информация да хване момента преди да се промени светлината на деня била полагана грижливо на камъка от гении каменоделци усвоили уменията си в школата саркел треата юрта.

 

Та тея са открили Импресионизма. как не се сетил некой от венедиктобешевлиевобакаляианат да докаже че турките са откриватели и на Импресионизма.

 

Всеки предмет се подчинява на една функция, която трпбва да изпълнява на сто процента. Може ли този двутонен каменен грижливо иузпизсан надпис да отразява функцията на склададжийски. Невъзмножно е поради естеството на информацията, силно променлива и мобилна, избора на материла, камък, техничексите умения сили ис редства за създаването на този надпси са по големи и ценни от записаната информация. Или Такъв надпси или е менте или отразява неяо друго. Той очевидно притежава качестават на художествено прозиведение, чиято естетическа функция е водеяа при създаването му и отразява необходимостт на поручителя мецената хана.Подобно на абстрактните картини или тези на наивистите в по-малка степен чиято функционалност е неразбрана за по-голямата част от человеците и те изглеждат тъупня и безмислица въптеки,че те перфектно изпълнпват своята фумкция на художетсвени произведения запълващи естетическа потребност, заради която функция са създадени и те перфектно я дават, макар и неразбирани или неприемани от мнозина. Т.е. това което иузглежда за мнозина абсурдно и безфункционалано на практика притежава основното задължителното без което един предмет или дейност не могат да ссъяществуват като такива. Фукцията. Нищо без функция не може да съществува. От функцията която изпълнява ние определяма какво е нещото . Дали е хаванче за орехи или глава на елинска статуя. И предмета на сто процента трябав да отразява функцията.

 

Каменен надпис за склад юрта е абсурдност поради функционалната непригодност на подобно нещо в подобно изпълнение на подобен материал с подобна техника . Подобно нещо не може да съществува, дори само поради времевата му осакатеност да запише нещо, което ще се промени преди то да е завършено. Та свойствата на камъка са изветсни и на мингяните и за това и камъка се използва за да се пребори човечеството с времето. Същественото на надпсиите на камък е че те са направени за да отразяват нещо трайно и значимо,а не променливо и маловажно , за което си има други материали и техники .

 

Преди дори да подходиме да разчитаме надписа ние трябва да се съобразиме с тези неяа, с епиграфията му с уменията и техническото изпълнение които на 90 процента подсказавт темата на надписа.

 

Та дори в личностен план камъка се използва за увековечаване на най-важното и само от вида на камъка и факта че това е камък или от уменията на надписи се определя много , па камп ли когат считаме че това са дързавни андпси на пълководци от империята на българите е. .

 

ако българите са използвали каменни надпсии за шатри то какво да каземе за надробните Та то и най-бедни българи трябваше да има каменен надпси и сега да се прескачаха бешковците

 

По дифолт не може да бъде изнвентарен надпис поради невъзможността да отрази информацията и да изпълни функцията за която е създадено за да бъде инвентарен надпис а не КРИПТОГАРМА КАТО КРИПТОГРАМАТА ОТ ПЛИСКА на надгробен камик от Петър Георгиев ,щото имало кръст а кръста означавал гроб

 

виж том второй на ист анарх. за Криптогармата от Плиска и "пиленето" на надписи за доказ, стъкмистики, кво било пишело и как един знак в зависимост от доказа е различен точно по лайнометския бешевлиевобакалсите метод , довел до боцнаи психопати и спаратосали нещастници в добавка на притиовните архиватирчета църковни хорисчета и хисторици бълвани на кило безмозъни олигофрени от кирометофски праизход на Балкана

 

 

 

Т нар Именник е докюмент с неизползваемо корумпирано съдържание и всякакви опити са само жалки спекулации поради изтъкнатите непреодолими противоречия и краткостта на текста

изваждането на произволни съчетания ще продължава и нагаждането им не носи на практика поелна използваема информация поради факат че се използват нагласявания аналогии съчетават се несъчетаеми неща а един текст следва да е подчинен на законите на человеческата реч и запис . което на практика тук е безвъзвартно унищьожено и налагането на каквито и да е предварителни шаблони, били календар било имена на князе и др.под естествено че ще доведе само до резултата предначертан от наложения шаблон

Както доказаха от Банята след дългогодишни изследвания на пшеницата каквото пожънеш това ще посееш нема да роди Малина Тикви.



Заключение на историк анархизъма:

 

По ирония потвърждение на изказаната тука хипотеза, се съдържа и в самите "докази" на лайнометите, всичките, до един занимавалите се с разчитането.

 

Ясно написаното Коурть било Кробат (!?)(хан Кубрат)

 

Преминаването на първоначалното Кробат за да се превърне в наличния изпис на текста, като Коурт само потвърждава правилността на тезата,че това е корумпиран текст, до неузнаваемост и невъстановимост на съдържащата се информацията към което специално отношение има разглежданата тука цифрово аналитична информация , която този текст е съдържал , доказващо се от словосъчетания едни към едно, представляващи буквен цифров запис.

 

Първоначално записана в черновата информация и аргументация в подкрепа на тезата бе изтрита за да не утежнява представянето и, като бе наблеганато на основното в тезата корумпирането на цифрово аналичитична информация и опити за разчитането, но изглежда има своето място, тъй като летописец е забранил на автоирте да си пишат рецензии аз намирам законова пролука, заобикалям легално закона на летописец и вмъквам отново в текста., касаще корумпирането на текст. Бях посочил и един пример с името Атала(македонско,елинско,римско) който не бил Атила(мингянско име), защото имало различна една буква. За повече за Атила и Атала виж ист анарф в темата на помиярите гюведжари "Атила Ктистия, довела до развитието на гипедската боцканология и маймунящината.

 

 

 

 




Гласувай:
4



1. syrmaepon - доказано е ,че
13.07.2012 08:12
ръкописът на Войнич е написан на човешки език,но още го търсят до сега са пробвали 80 ))))))))
За Именника по-скоро преписвачът или преводачът,нарочно е вмъкнал думи от друг език,та да има с какво да се занимават професорите,а всъщност може и от няколко езика нарочно. )))))))))
цитирай
2. letopisec - Браво, Натан...
13.07.2012 13:17
Записването на числова инвентарна информация с букви е довела и до други, сега неразбираеми словосъчетания от които се извеждат я турсцизиране животни я китайски дракони или баби яги
.....................................................

Напълно съм съгласен с теб, че при дешифрирането на Именника, трябва да се подхожда ясно и строго. Ето, така...Кое животно най-тачено е сред българите? Отговор вкратце: коня....А, сега, г-да професоре, покажете кой месец е кон...Ама нямало такъв....Пък имало месец свиня...Айде, де....Кога намерите коня, и престанете с баби яги, дракони и турски маймуни, тогава се обадете на Натан...Дотогава още никой не е дешифрирал Именникут и значи е време някой да вземе Нобеловата награда по този въпрос....Старт!
цитирай
3. marknatan - сирма, позоваването на Войнич, е ...
14.07.2012 03:17
сирма,
позоваването на Войнич, е много добре ограничено и дефинирано само в часта му за съмнението дали това е машинен или изобщо дори е нормален человечески език. Да този въпрос все още стои и пред този ръкопис дали е изобщо человеческа реч, тоест позоваването с най-извсетния ръкопис ми спетява обясннеи. И ако там причините са дни в Именника причинатъа е корумпираност на текста представляващ на места нанизи чилов аинформация в добавка с резонното неразчитане. Доказването на това какъв е езика на Войнич е иррелевант. А на практика не е и доказано и ръкописа си остава неразчетен към днешна дата, с две думи, неизползваем.

Разбира се вездесъщият исторически анархизъм много точнодатира и Ръкописа на Войнич на база само разглежданият дюкюмент. Във форума на двамата съмнително мургави братоци в темата на единот техните помияри кгбето написах,че това е докюмент съсъавен по времето на ренесанса 15 век и посочих основанията си. След няколко месеца мился че беше март април беше публикувано лабораторното изследване на докумета -боите, хртията и т.н. които като органична материя подлежат на анализ и беше доказано точно това 15 век.
Тук само мога да добавя,че това също остава врата за интерпретация, така както е със Торинската плащеница а и със всичко друго. Тази книга може да е преписана в 15 век, съдейки от перфектното и състояние сякаш написано на един дъх без грешки и поправки, доказващо че е препис , а да е създадена от извънземните на техния машинен език.
За да бъда и докрай откровен ще добавя,че съм си мислел и мис ел и е възможно писаря да е използвал изезнали български диалекти които западните лайномети не познават и затова не могат да разифроват.
Затва пък психопата боцко владеея испанския през който доказал тезата на манафа Керамопулксо,че българите са стражари в долини от бул на испански долина и гард стражар , а гърци само стражари, има поле за изява.
И тук тъй като опряхме до езика , чисто хипотетично, ако има написана информация в глано аналитичен вид за 20 век то числото едно (1) ще се интерпретира като гласна и това ще бъде език
Дали пък този език е записван само със съгласни, или има и гласни и се е чел от лево да десно и указвал българска реч преди 2 000 години га даже и българите не били доказани че са старжари по лимеса от психопата боцко който също доказал че имало българска реч преди 2 000 когато немало българи които били ромски стражари в продължени на стотици годи оставя на маймунпците да си драта ташаците щеото те били и воини бици с мадури по лимесо.

цитирай
4. marknatan - летописец, присъдата на историк ...
14.07.2012 03:31
летописец,
присъдата на историк анархизъма е окончателна и неподлежи на обжалвана.
налагането на шаблона кон ще изкара и кон
нека да съм ясен , не пиша че целият текст е цифров а само него ви части
заради твоя закон да не си пишеме рецензии и най-паче за да бъде разбрамо правилнмо написнаото добавих коментари които изтрих за да не утежаняват текста който набляг ана факта с проиложените доказателстав че тва са дати записани с букви и т.н. числовоаналитичен наниз
да бях дал приемр с любимия на всички българи Атила което име било мингяснко и Атала което било славно ромско елинско и съпоставка със записаното Коурт в Именника и разчитането от лайнометите Кробат.
Все пак отново добави този по изрония доказ на хипотезата заобикаляйки закона ти , защото "Преминаването на първоначалното Кробат за да се превърне в наличния изпис на текста, като Коурт само потвърждава правилността на тезата,че това е корумпиран текст, до неузнаваемост и невъстановимост на съдържащата се информацията към което специално отношение има разглежданата тука цифрово аналитична информация , която този текст е съдържал , доказващо се от словосъчетания едни към едно, представляващи буквен цифров запис."
Летописец,
гледам ти даже си се изучил след запознаването тио с Историята на манафа, да слагаш и картинки пък аз забравих. Виждаш ли аз забравям неща които другите никога няма и да научат
Я кажи ако не си заедт с Големите държавни работи да бършее дришнята психопатска от боцманско дзверските задници защото обичаш да си говориш за хистори кажи как да сложа картинки за доказ на написаното , самоедкси монети, старопечатни къниги с изпис ерми и так дальее

цитирай
5. syrmaepon - "За да бъда и докрай откровен ще добавя,че съм си мислел и мис ел и е възможно писаря да е използвал изезнали български диалекти които западните лайномети
14.07.2012 09:10
Съгласна съм,че днешните тълкуватели на Именика първо изхождат от собствените си тези,но това не значи,че разчитането е невъзможно,но наистина е доста трудно,тъй като е препис и то вероятно от хора,които са нямали пряк интерес да съхранят максимално точността му.
цитирай
6. marknatan - сирма, присъдата е окончателна и не ...
16.07.2012 00:42
сирма, присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване

коменатарът отговор към теб изцяло се отнася за ръкописа на войнич вкл. и това което цитираш тук, което от своя страна илюстрира отново правотата на издадената присъда кой квото ще да си разчита и квито и аргументи да прилага както ти тука аргумент написан за войнич който ти харесва да е за именника
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3866152
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930