Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2012 12:15 - Какво се получава, ако към ръкописа "Войнич" приложиме декодера на боцман за Българска реч от лево на десно преди 2 000 г ?
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 1521 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Т.нар. ръкопис на Войниуч е достатъчно известно произведение и няма нужда от широко представяне. Книгата е закупен от американския колекционер на редки книги Войнич при посещението му в Италия. Войнич прекарва остатъка от живота си в опит за декодирането на ръкописа, като дори е обвиняван,че е и негов създател. С разчитането на ръкописа се занимават, но безрезултатно и най-добрият американски екип от криптолози пред които не е устоял нито един шифър. Книгата е гвоздея от колекцията на известен университет на атлантическото крахбрежие на САЩ.

След , като научиха, че има възможност към ръкописа да бъде приложен прочутият декодер на психопата боцман за разчитане на българска реч от лево на десно, музея широко разтвори вратите си и ни предложи прочутия оригинал за декодирене, което е счупило зъбите и на най-добрите разшифровачи.

За улеснение на дзрителя и необременяването на екраните на маймуняците с много служебни знака,няма да изписваме служебните знаци, подложени за разшифровака от странците на ръкописа. Всеки человек може да ги види на илюстрациите и да си ги пренесе на екрана, а на маймуняците са вече в маймуняшкото колективну путсъзнание по дефиниция.

При залагането на началната първа страница от ръкописа на Войнич в декодера на психопата боцман за разчитаме на българска реч от лево на десно се получи следният резултат. Неразбираемият текст на ръкописа излезе , като следния изпис:

 

"Тезата е, че ИМЕТО "БЪЛГАРИН" ПРЕДИ ДА СЕ ПРЕДИ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В НАРОДНОСТНА ХАРАКТЕРИСТИКА СЪЩЕСТВУВА ( В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА СТОТИЦИ ГОДИНИ ) КАТО СЛУЖЕБНА, ТИТУЛНА ДУМА В РИМСКАТА ИМПЕРИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЕВРОПА.
Конкретно Римската теза ще доказва, че COMITAE = BULGARI
Случайно или не, но прочита на comitae ( граничен страж ) звучи буквално като "комита е ...""

 

Прилича на Българска реч, но е

несвързана, и липсва логичен смисъл на записаното, като на маймуняк имитиращ чужди неща без да има человеческа логическа връзка между съставните безразборно преписани думи формиращи изреченията, което откроява човешката реч от машинния език.

Името било дума в империя преди да се превърнело в характеристика и било съществувало в продължение на стотици години

, като име !? И друга дума COMITAE = BULGARI .

Куето пък било и заявеното име Българин съществуващо, като дума, която пък била и име !?

Думи несвързани логически в човешка реч, водещи до непреводима безмислица.

Думите били обединения от съставляващи ги хора ? И те били име, които било дума


 

" Ако има някакво обединение, в което съставляващите го хора да се наричат българи, то това са comitae, стражите на Римската империя, но това обединение си има име – гранична армия"

От думи. синтаксис, на стражари. обединения , времеви характеристики за думите в изреченията . които били имена и съществували !?
 

 

Неразбрани идиотизми и нищо чудно,че са се затруднили и най-добрите криптогарфисти да им дадат превод на человечески език.

 

Необходимо е да се тества втора страница. Ето какво путсказва дИкодйера ут льево на дйесно :

"Като "дума" , "българин" има две характеристи: външна (формална) и вътрешна (съдържателна, смислова), които ще обознача като І(формален) белег и ІІ (смислов,народностен)белег. Тезата в голяма степен е изградена именно върху невиждането(неразбирането) на разликата между І и ІІ белег на думата"
 

Ръкописа на войнич започва да заприличва на записките на доказания психопата шизофреник "виждащия" Борислав боцкания .

С

амо шизофреник, може да докаже БЪЛГАРСКА РЕЧ преди 2 000 г и след това напълно забравил собствените си докази, да "твърди", за името , което било в продължение на стотици години в римскта империя съществителното Българи .

Трябва да се внимава с декодера. Обръщаме една страница наопаки, така,че декодера да чете не от лево на десно, а от десно на лево. Ето резултата:


"Бал кар. Какво означава? Bul – възвишение, издатина . Gar – страж, охранител. Os – мн.ч. Болгарино : бол – много(остар.) гар – име ( Гарин, Гагарин, Гаро) - ино- оконч.за обръщение. Балхария,балхар : бал –име (Балик, Балтача и др.)., хар – нищо. България (произнасяме "балгария"): бал – име (Балю, Балван, Балкан и др.), гар – нищо. Вижда се, че в така наречената славянска подгрупа на протоиндоевропейския "гар" няма смисъл, докато в родствената романска смисъла се е запазил : guarda – пазач, страж; garante – гаранция ( gar – пазя, ante – предварително), guardarropa – гардероб ( guardar – пазя, ropa – дреха); Garona – гранична река и др. По отношение на "бал" нещата изглеждат, като че ли по същия начин: ( На исп.ез. прочита на "B" и "V" е един и същ, като се произнася нещо средно м/у двете) :
Valldemoro – мароканска долина,
Valldemorillo – долината на мъртвите,
Vallderossa - долината на розите ,
Tribal – трите долини и т.н.
В примерите по-горе се вижда , че "бал" е долина (клисура), възвишение , име. За "гар"- име,страж. Ето защо смятам ,че "гар" е по-важния корен в името "българин", тъй като е преди всичко човешка характеристика , докато "бал" е и топоним. Къде намираме "гар"(гър): - гърло, гърди, гръб (напомням,че не можем да произнесем "г" без "ъ"), гръбнак, гръклян, ГРАНИЧАР и др. - и в народностните имена българи,гърци,унгарци(Hungaros) и хървати.Прехода на "г" в "х" е разгледан отдавна и нещо любопитно, една пълна аналогия в бъл. и чешки език: Прага(столица) и праг(на вратата,на къщата), Praga(чете се Праха) – столица и prag(прах) - праг (на вратата, на къщата). Праг , но на какво ? И след като българи, гърци, унгарци и хървати носят "гар" като основен корен в имената си, няма да е погрешно да предположим, че става въпрос за клони от един същи протонарод по времето когато индоевропейският език се е роял на множество национални езици.
бъл-гар-и(българци) : Стражи на върховете,хълмовете или стражи на проходите и клисурите(клисурци).
гър-и (гър-ци): Само стражи.
ун-гар-ци(Hun-gar-y): Стражи хуни ( за името "хуни" вж. доктор Г. Ценов)
хър-ват-и(гър-ват(бат)-и): Стражи роднини или по-старши стражи.
Основното е че са били "гъри"(гари) и след това може би всеки се е нарекъл по своему:
Планинските стражи са станали българи,
тези от Пелопонес гърци,
хуните –хунгари и т.н. "
 

 

"бъл-гар-и(българци) : Стражи на върховете,хълмовете или стражи на проходите и клисурите(клисурци).
гър-и (гър-ци): Само стражи.
ун-гар-ци(Hun-gar-y): Стражи хуни ( за името "хуни" вж. доктор Г. Ценов)
хър-ват-и(гър-ват(бат)-и): Стражи роднини или по-старши стражи.
 

Все по безмислено. Явно е машинен език.Или малоумен преписващ откъслечни думи на гръка Керамопулос, изказал тезата,че името Българи е дадено на различни воиници на служба в римската армия, без значение на етносната имхарактеристика. Означаващо стражар, охранител, бургар, боец в бург .

Под това име попадали наеманите стражари в бургове, откъдето дошло и името им Българи, което по късно се наложило и за етносно име на българите.

В продължение на стотици години то било за обозначение на Стражева кула, според него наричана Бург преди да се превърне в нардоностно име на стражарите наричани бургарии, откъдето дошло и името Българи, без да се държи на каквато и да е етносна или друга характеристика.

 

Очевидно болен мозък се

опитва да препредаде Керамопулосовите писания, защото се внимаваше никъде да не фигурира директното споменаване на името бургари, стражари в бург, а то бе нескопосано заменено с безмислено обяснение през изпанси език, където в познатия слабоумен неправещ смисъл израз е заявено, че "бал" е долина (клисура), възвишение , име. Долината била и възвишение, и име , очевидната нередовност на пишещия не може да се справи със семантичните означения на изписаното и ги свързва в болното си съзнание с Българите воден от шизофренията си.

"Добавеното " За "гар"- име,страж. " подчертава изпадналия в делириум лунатик, който дори не може да препише една чужда человеческа мисъл.

 

 

Последен шанс. Рестартираме дИкодера изобретен от широкоскроения съафтур довел до пуявата на развитието на новата наука гипедалобоцканология в лицето на малкия гипедски боцко гулемия гипедалолог дзвер Разкрил на Кънига тайната на тракийските пирамити, те били гипедски зареждаме произволна страница от Ръкописа на Войнич

"Никакви други извори да не съществуваха за доказване на Римската теза, а само тези двата от точки 5.2 и 5.1 (по оригиналната подредба в епоса „Сказание за дъщерята на Шан) и те са абсолютно достатъчни за доказване прехода от етноним в служебна дума разбирана като етноним, плюс изричното указание, че българите са разположени в Застави. В Заставите както е известно са разположени гранични стражи, а не скотовъдци или земеделци. Още в тази точка се „вижда", че българи = гранични стражи , т.е. bulgari = comitae (гранични стражи). "
 

Съчетание на Нутрудинов със Керамопулос в нечий болен мозък преписал директно гръка,че българите са гранични стражи. като е фнимавъл да не ги нарече бургарии .

 

Явното изписване на тези явни безмислени преписвации на Керамопулос и Нутрудинов, в ръкописна книга, доказано от извършените наскоро анализи на боите и материлаите създадена през 15 век и то първата му половина, води до дискредитиране на дИкодера на психопата боцман и доказва,че Дикодера за Българска реч от лево на десно от 2 000 г долавя сигналите от колективното психопатско подсъзнание и е програмиран на принципа Важното е психопата Боцман да го е казал, защото е един от нас маймуняците и е неизползваем в человеческа среда.

 

Бургът Войнич удържа напъна и не разкри тайната си .

В следващия Опит ще позволиме на ешко Бешко дупе тешко турк таман на булгарската академия и БАН я атаман да размаха ятаган върху бурга Воин.




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3849920
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031