Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2012 13:27 - Прототипът на Мадарският конник. I гл. Монумент на Дакийската война на Траян - останала част от I глава
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 1338 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 29.08.2012 11:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Само на няколко км от Мадара лежи захвърлен ствола на недовършената т.нар. Траянова колона вероятно извлечена от светилището край Мадара или указваща пътя към него ( има я на сайта на ziezi). Другата е издигната в Рим в чест на победата в Дакийската война.( има я на безброй места)

 

край Мадара : фото кредит ziezi.net

http://img542.imageshack.us/img542/9641/81297165.jpg

към Мадара       

 

http://img521.imageshack.us/img521/3422/kolona.jpg

две парчета

 

http://img9.imageshack.us/img9/2774/osnovae.jpg

основа

http://img594.imageshack.us/img594/3406/stvolq.jpg

ствол

http://img521.imageshack.us/img521/7329/razrez.jpg

разрез

http://img27.imageshack.us/img27/1719/pliska.jpg

към Плиска

С Благодарнсот към Ziezi !

Имп. Траян е най-известният педофил в светованта история. Още по известен е, като мегаломан, преименувал всички обществени сгради в Рим, като негови, за което си заслужава и прякор даден му от Константин Велики. Негово дело обаче са и обекти, и то монументални, които той наистина е въздигнал из основи. В списъка влиза изветсната днес Траянова колона издигната в чест на Дакисйките войни на траяновия, на чиято с епроследява войната, намираща се (търговския форум) в Рим, някога съдържаща в основата си урната с праха на Траян и неразрушена само защото християнския папа обявил че отгоре била статуята на апостол Петър. Друг обект е Траяновия мост над р. Дунав. ( виж статия на ист анар Пунта Мара Мост в морето б.а)

Ако имп Траян е издигнал Траяновата колона в Рим със сцените увековечаващи победата, повече от вероятно е и той да е издигнал и монумент увековечаващ победата ну в земята на Даките, която той е покорил и в която е издигнал и редица градове, по местонахождението на които може да определим и територията на Дакия воювала срещу него.

Като повод за войната се казва, че тя е заради безбройните златни и сребърни мини на Даките. Ами тези мини както е установенао днес, се намират не в Карпатите, а на днешната българска територия, в западна Стара планина и Предбалкана и западните български покрайнини днес в Сърбия и Бившата сръбска република Скопие. За това говорят и въздигнатия от него град Улпия Сердика, Никополис ад Иструм , Марцианополис.

По римския закон градовете се строят или в завзетата вражеска територия или по границата с нея . От разположението на тези три големи, огромни, всеки един от които били столица за известен период по-късно на Римската империя може да установиме и територията на царството на Даките.

В една своя чудесна монография един забележител български учен Крънжалов, автор на Истинската Римска теза, убедително показва за нелепостите , които пишат Иречековци и други "съмнително български братоци подменяли българската история или по точно опит за подмяна н аисторията на тези земи, като доказва за наличието на дакийския път при Нове далеч преди римски крак да стъпи по тези земи. Подобно нещо едва миналата година направиха британски археолози, които доказаха,че прословутият римски път на Адриан Завистника на Траян,е положен вътрху наличен келтски такъв. Това половин век след наблюденията на Крунжалов неоценени от БАН яджиите засипали хситорито с Иречековите басни за дошлия през 8 век Аспарух довел племето Българи. Катоьвсички други научени педерунгели и от двата произхода чешкия путьо показващ завидни исторически познания по антична и ксъно антична история, итирайки истинското име на Пловдив "Понерополис" , Градът на престъпниците ,чел вся и всьо, "големият" приятел на Дунавските балканцъй, ма не прочел сведенията за наличните българи по тези земи от 4-5 век насам и в селдващите си пасажи плюейки по България и Българите под приктитието на "научна обективност" Подобни психопати наложиха на балканците чешки митове в тяхната съвременна турска адаптация за наука, което доведе и до психопати от рода на обсъждащите бг историята във форума на двамата съмнители български братоци и мадам глишефа, църковен хорист с архиваторски лиценз да убива хистори, знайни и незнайни психопатаи ветеринари спаратоци и любимеите на ист анарх маймуняци на психопата боцман .

За този и др.подобни Крънжалов е написал едно от най-красивите и мъдри неща излезли от българска ръка

Крънжалов "Всяка дисциплина по отделно има своите изисквания по отношение на метода,но за всички е общо изискването,което гласи:да не насилваме и да не изопачаваме научния материл,а когато не можеме да го изтълкуваме правилнао,да оставиме това на други хора или на по-сетнешни поколения."

 

След победата му имп Траян е издигнал и монумента край Мадара за увековечаване на победата си в Дакийската война . Та Мадара е по-средата на града на Победата Никопол и този на Марцианопол издигнати в тази чест. Няма по-добро място за издигане на такъв монумент Единият в Рим , ДРугият в завоюваната от него територия.

За модел му служи и изображение на Дакийски Конник, който той поставя на МК.

https://picasaweb.google.com/lh/photo/gvTs0ERGc8qkyPG1TeBpwXNTTxUp3TrwjpK1-DHba4I?feat=directlink

дакиец прототип на МК -медалион от дакийско съкровище

За съжаление историята ни разказва ,че следващият император Адриан, завижда на Траян и в тази сляпа завист разрушава Моста на Траян и др. , с което може да предположим и че е разрушил и обекта монумент в Издигнат от Траян в чест на Дакийските войни край Мадара.

С Л Е Д В А : II част

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Темата да не се чете повече от веднъж от маймуняци, защото вече е довела до пълното и окончателно побъркване, на известните плагиатори и дебили психопатите боцко, ил да дебилния му шпикер и др. удобни, които прекопираха в тръс без да го разбират служебното понятие " митраизмът " от първата тема на ист анарх "Мадарският Конник е бог Митра" в копи пейста на чуждото съществително бургарии на Керамопулос, като доказ за религия мутраизъм на бургариите чуждото съществително собственото, родното комита на психопата боцко в синтаксиса по майнунски Българи охрана на долини ромски стражари .

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

За да оставите коментар, моля отговорете правилно на въпроса

Колко пъти психопатът боцман Ви е доказал, че "" Ако има някакво обединение, в което съставляващите го хора да се наричат българи, то това са comitae, стражите на Римската империя, но това обединеие си има име – гранична армия"" ?

Само коментари на отговорилите правилно ще бъдат допускани за публикация

 

 

 

 

 

 

 

 

т.нар. Траяновата колона




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3850953
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031