Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2012 08:10 - "Мадарския конник е изображение на бог Митра! "- V част
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 942 Коментари: 0 Гласове:
0



Да, твърдя,че на Мадарският конник няма стреме. Oпитващ се да ме иронизира какво пише за най-голямо доказателство на цялата теза за стремето на МК.

Ка40 ""А и още нещо - кой се е "качвал горе да го рисува" .

Сега разбра

хте ли кой се е качвал горе да го рисува. И казах,че той ако не разбира от стремета и ще го пропусне,то значи,не било там.Все едно да качиш Атила и да не види стремето и да го опише. ( качилия се на скелето е Унгарец, значи прав хун б.а.) Смешен плач подплатен с единственото ви научно доказателство неоправдан сарказъм .Защото и нещо изказано със сарказъм го приемам за доказателство стига да е подплатено с такова.

А за стремето вие, които твърдяхте, че го има, го твърдяхте, че се е появило в седми век. И на тази основа датирахте МК! маготиния "1.Мадарския конник има стреме, което се появява в тази част на света през втората половина на VІ ти век." и Ка40"Всъщност неговата поява в Европа се свързва с аварите - втората половина на VІв."

Коя част на света,на пишещите с гръцки и латински букви ли ?
 

Аз ви доказах,че може и да го няма в "гробчета",но съшествува и има данни за това в години 300-400 г. с безспорни доказателства. В защита на монетите написах "В статията която си пуснал ясно се казва за стремена при китайците около 300 г от н.е. Поне от доста научни достижения нашата близка и по далечна съвременност се вижда, че хората достигат по едно и също време работейки над един проблем независимо и по свой собствен път го доказват и разрешават с научни открития. Т.е. не е случайно това при китайците около 300 г от н.е.и при монетата на Констанс II от Антиак със стреме" И какво стана и бактрийците имат това стреме.Китай,Бактрия,Мизия (Мала Азия) тоже.

маготин " Нищо не доказват, пич. Просто защото тези монети не са публикувани в научни издания и не е извършено съответното обследване. "
Ка40"При положение, че нумизматиката съществува като наука от векове, а римските монети не са нещо екзотично и слабо изследвано, то би било много странно ако наш Natanчо открие на тях, нещо което е отбягнало от вниманието на поколения стотици нумизмати"
 

Да взема да защитя една кандидат на нетисторическите науки към БАН,а?Ще дойдете ли за критика?Без няколко бутилки"Канска звезда" и "Мадарска течност" не пускат на вкода.
 

Толкова за стремето,доказа се .Що не се самопровъзглася за кандидт на нетисторическите науки като имп.Симеон I Мизиец.Ха,ха,ха.

Ка40"И още нещо, нали твърдеше, че Мадарският конник няма стреме, след това твърдеше че е издялано през ХХв., а сега твърдиш, че именно стремето доказва тракийският произход на релефа, нещо тезата ти е прекалено "гъвкава", само сега да не кажеш, че кушаните или аварите са траки! "
 

Аз твърдя,че няма стреме вие твърдите,че има.

Доказа се, че дори да има стреме на конника, открило се е и станало видимо едва след падането на покривалото !, (какъв реализъм на майсторите!,отдолу да издялкат стреме,отгоре покривало.)

Сещам се само за един майстор в древността,

който по заповед на заря написал неговото име на фреската,но след години ,след като пластера паднал ,всички разбрали кой е истинският му създател.Това е вторият подобен случак.Та дори да е имало това не пртиворечи на моето твърдение,че МК е създаден трети-четвърти век.
ето
и монета датирана 55-105 AD.Същото изображение ,по грубо.не като на печата.Константин Велики ли е ?
Това е и основната причина на хилядите монети да не се изобразява стремето,а не че не го е имало.Наблягали са на техните иконографски елементи и тяхната символика.
За гравьора е важно да предаде своето послание и прекалено маловажните детайли и детайлите които не излъчват послание според тях не са отразявани,не се е наблягало на тях в монетите,които са за масова употреба.

 

Ранно християснкия симво е риба !поне целия първи век ,дори в Рим.Кога става кръста и защо?.
Когато му се присънило на Константин един знак.
Така ,че изключено е да датираш това за Константин само защото си мислиш,че носи християнски кръст.Ако беше християнин щеше да носи риба или нещо друго, символа Му за тези времена.Ако пък е християнски кръст следвада се преразгледа теорията за символа му въведен от Константин

Все към турско ги избива. Не са и на турски и описват събития кокументирани преди появяването им на твоите родоначалници.Ха,ха,ха.И забравили отгоре да си тургнат любимият ти фес или чалма.Я го виж при Никопол как е нарисуван чалмаклиятат ти родоначални Баязид.

Това на монетата може да е и свастика,но това което е било на МК е било богинята Нике.Като на монетите от Мизия.И най-вероятно тези "тракийци"дето пишат с гръцки букви и тука и там в Бактрия(и нейните производни Кушан и т.н.)също са изобразили крилата Нике по този начин,с разперени крила,като кръст.Специалист си по ъглите,я ги измери,да не ти се налага да ревизираш цяла християнска теория.
Или излезе.че българите са били християни преди Борис,ако там е имало това нещо.Замислям се дали това не е причината да оцелее при Теодосий.
Оставам на теб да напишеш,че е Тервел.Той е и покръстителя както го водят на запад,обаче някой усложливо е отчупил кръста,иначе на това за Борис само археолози с дипломи щяха да се хванат

А на Мадарския конник има стреме, та дрънка.Яко дрънчи на железо.Обаче изключвам да е от метал,щото конят би подгънал крака.
Това "стреме" което сега се вижда на МК по-скоро прилича на стъпало на вагон или поне на тежкотоварен камион.Обувката,крака на ездачът е поне на 15-20 см от основата на "стремето".Буков материал за дюшеме на една стая би отишъл за изработването му.
В някое "гробче" имате ли намерено подобно 20х15 сантиметрово нещо ?Както го определиха непредубедени крака влиза в нещо като кутия.Черната кутия на българската история.

 

Имаме мащабен проект изискващ санкционирането му от държавата.И това е могъщия Рим ,в лицето на онова "население" от Мизия ангажирано и служещо като федерати на империята .


Не е отделен клан или племе,а проект изискващ ангажирането на максималния наличен потенциал на т.нар. Мизия .И като проект и като изпълнение и като логистика.И най-важното е,че това е един недовършен проект.Проектът за светилището край Мадара е изпълнен само в една четвърт от оригиналната идея.Как би трябвало да изглежда светилището и какво са почитали и трябвало да изградят била тя виждаме от приложената илюстрация на римска плочка.Ако се отдалечиме от днес наличното изображение и ще забележим,че скалата която е издялкана с цел да се изгради светилището представлява един огромен полукръг Днешния МК заема само една четвърт от тази част ,вляво от центъра.Разглеждайки други култови изображения е тяхната зялост не може да не направи впечатление тяхното композиционно разположение.При всички ясно се вижда обичайния полукръг който очертава областа в която ще бъде разположена готовата композиция.Така рамкираното с полукръг място е изпълнено с изображениетоумело балансирано и композиционно подредено .Независимо от образа и техническите и стилови особености композицията е уравновесена.
И ако се вгледаме в МК виждаме,че в очертания полукръг за композицията имаме само изображение в лявата му част.Останалата повърхност е останала недовършена.Как би било изглеждало светилището в своята завършеност става ясно благодарение на плочката която показва какво са почитали там точни в 4 век в джобна версия !
Настъпването на времето на Теодосий е довело до прекъсване на този проект.

Или МК е незавършен грандиозем проект на тип римско светилище на синтезираната религия от IV век.

Прикачен(и) умалено(и) изображение(я

 

Изразил съм още в началото мнението си кой го е правил и кога.Тези от най-забутаната провинция са си го направили за тях си,в тякната си земя и той тях обслужва.
"Изображението от Мадара е индентично с изображенията от провинциалните монети от същия район за периода III-IV век .Като стил,като иконография,като композиция,като ПРОПОРЦИИ,като почерк,като художествено изпълнение,като излъчване и.т.н.Направено е от същите ръце гравирали монетите,в същото това време от които са и те .Всяко изкуство си има своя стил и уникален почерк и той не може да се сбърка.Човек не може да влезе два пъти в една и съща река.Това не е изображение от 8 век (след 681 г ), а такова изработено от местните гравьори на монетите през III-IV век., и то точно в Мизия.Не Испания,Сирия и т.н."

Езика на "римляните" построили МК в най-забутаната провинция защото е тяхната земя.
Езика на "римляните" и техните изображения .Не са тези от Испания,Сирия,Британия ,а са тези на най-забутаната провинция и не може да се сбъркат :
TIBERIOC IOULIOC BACILEUC RHCKOUPORIC надписа на монетан Rhescuporis I, AE 48 Nummia or Sestertius, c.91-93, Bosporus Kingdom.
TIBEPIOY KAISAPOS Aspurgus, 2d reign, AE 12 Nummia or Assarion, 24mm, 15-38 Bosporus Kingdom
. NEPWNOC CEBACTOY KLAVDIOY KAICAPOC . AGPIPPINHC CEBACTHC -Kotys I, AE 12 Nummia or Assarion, 21mm, 54-55
BACILEwC RHCKOYPORIDOC - Rheskuporis IV, AR Stater, 22mm, 266-267 Bosporus Kingdom
BACILEC RHCKOYPIDOC -Rheskuporis V, AE Stater, 22mm, 318-336.
AVT K M ANT GORDIANOC CABI TPANKVLIN, / ICTPIHNWN, -Gordian III & Tranquillina AE26 Pentassarion of Istros,MOESIA (238 – 244 A.D.)
ODESSOS. ODHSITWN
надпис от МК
Савромат
Дионисополис
Маркианополис

Прикачен(и) умалено(и) изображение(я)




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3850393
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031