Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2013 08:16 - Несбъднатото Начало на старобългарската литература. Непубликувани произведенията на българските царе- вазилевси Муртагон, Симеон и т.н.
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 3010 Коментари: 4 Гласове:
2

Последна промяна: 20.03.2013 08:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Казаното от Христос може да се събере в 30 мин. реч. Записаното от българските царе в още по-малко. Но за р/ка на тези от Христос едни от записите на Муртагон, Симеон и др. са достигнали до нас в автентичен вид. Други, като тези на Христос се съдържат препредадени в произведенията на други автори. Записани от други.

За разлика обаче от тези на Христос, които всички знаят и уважават, защото " нобади фак уит джийзъс", обаче записите на българските царе препредадени от други автори са опосрани от бг историческата проституция, защото не са издадени от авторите им в достигнали до нас техни поетични сборници или книги с кратки разкази и така бг политическата набожна проституция е доказала, че няма самостоятелна старобългарска литература, като впоследващо е осрала и записаните безсмъртни произведения на каменни стели. Като това издялкано за вечни времена : "Настане вечер — месец изгрее, звезди обсипят сводът небесен; гора зашуми, вятър повее"

Грешка това е издадено, но е осрано навреме, защото авторът му е комунист.

Но пък на другото със сигурност издялкано " Човек дори добре да живее, умира и друг се ражда ..." майката са му ебали защото не било на черковно славянски.

Но пък има ли нещо по-красиво излязло изпод человеческа ръка до днес ? Разбира се, че има и пак от същият автор.От същия автор е достигнало до нас и друго негово произведение:

"...Не унижавай боговете ни. Тяхната сила е голяма и доказателство за това е, че ние, когато им се кланяхме, покорихме цялата ромейска земя..." казва той

Като истински родолюбец и мъдър син на народа си той защитава старите богове на българите позволили на народа му да " покорихме цялата ромейска земя " и мъдро им отдава своята почит.

От тази достойна защита струи същата мъдрост на разумния и одухотворен владетел написал " "Настане вечер — месец изгрее, звезди обсипят сводът небесен; гора зашуми, вятър повее"Грешка, пак сбърках, това беше от друг автор, но също толкова силно. Неговото бе :

 

"Човек дори добре да живее, умира и друг се ражда ..." същата мелодичност...

майката му ебаха и на тоя стих комунистите ... къф ти добър живот !?.. кво ти раждане ... Траките плачели, когато се раждали, И фците знаят това

Оново поразяващо с дълбочината и мъдростта си, с лаконичноста и красотата на изказаи на този нестаробългарски стих ( Траките плачели, когато се раждали ).

Стилът си е стил. Мъдростта си е мъдрост. Казват от гомна го направи, но го направи. Това Ферми го е казал, а той е научен работни и ги разбира тези работи, научните. Виж от старобългарска литераура едва ли е разбирал за да го каже това нещо с гомната, научно може и да е така, но в старобългарската история всичко трябва да бъде красиво.

Ето и един кратък разказ, епистоларна литераура, на неосъществената старобългарската литераура съдържаща се в произведение на друг автор, но за съжаление не публикувано от редакторите, поради пичатните грешки на автора, както ще видим по надолъ.

" По-миналата година твоят цар( василеус б.а) се показа премного достоен за учудване, като ни съобщи за слънчевото затъмнение и времето му: той посочи не само месеца, седмицата и деня, часа и минутата, но така също и колко време ще трае това затъмнение. Казват, че той знае и много други неща за двужението и хода на небесните тела. Ако това е истина разбира се , той знае и за пленниците: и понеже знае, той би могъл да ти каже дали ние ще ги пуснем, или ще ги задържим. И тъй обади ни едно от двете и ако познаеш нашата скрита мисъл, то като награда какато за предсказаниети, тъй и за пратеничеството. бог ние е свидетел. ще получиш пленниците. Здравей! "

Симеон, владетелна България

"Никак не позна, о магистре, бъдещето и тайната, като ни написа това, що си написал. А и твощт цар прочее, който се занимава с небесните движения. никак не знае бъдещето. Наистина имах на ум, имах- бог ми е свидетел, - да възвърна пленниците. Обаче няма да ги върна, тъй като ти не позна бъдещето и лъжливо помисли, че няма да бъдат изпратени, нито можа да получиш награда за предсказанието. Здравей !"

Симеон, владетелна България

Да му имаш чувството на хумор на тоя ! Маймуняците да му четели Мислата, Ха Ха Ха . Поздрави !

Но ето защо редакторите не му издали късите разкази. Отговор на редактора на Тракийска Литература " Бизантион":

" Ако прочее твоите секретарки бяха поставили препинателен знак след думата "... " , а думата " ... " бяха отесли към ... . до отрицателната частица, поставяйки там препинателен знак ... " !?

Деба и неграмотника му деба заради него досега немаме старобългарска литература !




Гласувай:
2



1. vmir - Деба кретена ти скапан. Поздрави!
20.03.2013 08:32
цитирай
2. demograph - Deba.., Не! По староболгарскому - Деба и реадакторите, деба...
23.03.2013 21:02
Много мъдро, както финаги.
цитирай
3. marknatan - оооох демографалиралиуя д...
23.03.2013 22:43
оооох демографалиралиуя

деобре че си дошзл таман четох твойта тзпня за подлеца ветеринар дето щел да сзди учени беъ фцата серафимофф ха ха ха фцата се идрсиак като психопата боцко срещу писанията на бзлгарите на бзлгари за бзлгарски маймуните тракийска колекция си правят от нефанариотско докази

малоумни сте

слушай бе отрепко,

фцата серафимофф тъкмо осра манисевата хроника като фанариотска измислица защото неизвестна ръка написало с червено да му разваля 'доказите' и една друга демогарфирала фца се разплюнчи за доказ на Истината с подлеца конски доктор и слабоумен малодушен старозагоркси нередовник да цитираш който педал щел да съди учени писали против Историята на Българите и като ветеринарния дебил правешл "АТАКА"

ша вика другата овца дето била националист да ги пази как серат в хисторио на България

мама ви деба и овцете нероедовни Важното е една офца от техните да го е казала



манасиевата хроника с личните поправки на цар лександзр била фанариотска иъмилсица за невменяемия серафим
цитирай
4. demograph - Айде сега кажи какво е станало, че много се разфъфли
24.03.2013 02:17
Този ти постинг е супер.
Защо бъркаш Сидеров, Серафимов и Доктора, че и псуваш на майка?..
Ти си решил да пишеш така, аз съм решил да цитирам онака..Ти биеш по некоя офца аз си ритам друга офца...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3863751
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930