Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2013 02:16 - Грешната тактика да вдигаш сапунчето в турска баня провали България. С победа над Чехия отиваме на бараж.
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 1843 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 12.10.2013 08:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Християнизирната версия на местната турска порода накара чалгаджийчетата да се наведат за сапунчето в турския хамам (баня) на Ереван. Чалгаджийчетата с пяна на уста далеч преди срещата се заканваха, че ще ги накарат да го изядат. За целта първо се наведоха за да го вдигнат, което бе целта.

В турска баня под никакъв предлог, не се навежда за сапунчето.


Любо Пенев трябваше да излезе за равен, отборът да търси и играе за равен и тогава единствено щеше да дойде победата. Груба грешка на младия треньор и дано да му е обица на ухото. Големите треньори са и големи тактици и това ги отличава от останалите, защото на високо ниво, когато залогът е голям тактиката е, която носи победата. Жалко е, че Любо много добре беше анализирал играта на Армения, а  и беше ясно и на непрофесионалистите, че Армения постига успех в условия на игра, като гост, а точно това и предложихме.

Нима не беше и ясно, че след близо двугодишната игра в този си безрезултатен стил добилата заслужено самочувствие притежаваща необходимото техническо ниво България беше длъжна да опита да приеме играта в защита и да се опита с друго оръжие да донесе така липсващата и резултатност?  

България трябваше да остави кривокраките мазни турски джуджета да се вдигнат на юруш притискани и изнервени да се докажат от собствената си пехливанска публика който, както се видя удържахме дори с девет игарча, и да  разпори косматите анадолкси задници на хванатите в българкия капан мургави късокраки плъхове, колкото пъти и както си искаха . Уви. България се хвана на провокацията да държи сапуна в турската баня. Погрешната тактика доведе до глупава загуба.

Зарадвах се когато видях тази тактика, която следваше да приложи Любо срещу Армения, не случайно  мислех, бе демонстрирана блестящо  за да ги подстеи в изминалия кръг от Английското първенство, където Сам Алардайс със неговия Уест Хям в лондонското дерби срещу отбора на бившия треньор на Челси, прехваления  Тотнъм, успя да го надиграе в собствената му крепост на терена на Уайт Харт Лейн, като излезе на практика с десет защитници ( без чист нападател) и победи с три на нула ! Какво повече. Една блестяша тактика доведе до безапелациона победа.

Че това бе правилната тактика, се доказа и от факта, че с девет човека българските играчи не позволиха на Армения да ги надиграе и отбележи, а умело и хладнокръвно се отбраняваха с лекота, докато късокраките катърчета на турчетата дори не можеха да намерят целта в сватбарската си игра поощрявани от зурлите и маанетата на мазната си публика, което само изтъква и грубите грешки на съдията, които доведоха до двете изгонвания.

При първото нямаше никаква голова атака и излизане в чиста позиция на засилилия се  далече в страничнта зона на наказателното поле най-добър техен играч, отбелязал първият гол впоследствие от дадения фаул сред елементарна вратарска грешка извършена от Стоянов  при абсурното си позиционирането си в рамките на вратата при защитаването и от такъв ъгъл заел позиция сякаш топката беве централно срещу вратата, довело до лесен гол, лесно предотвратим само с протягане на ръка при правилно позициониране, нито пък преднамерено грубо влизане и единствения спор беще дали нарушението е в наказателното поле за, което вече по правило за нарушение в наказателното следва наказателен удар. 

Глупост бяха коментарите на българския коментатор за заслужен червен картон. Английският му колега остана "спиичлес"- онемя след съдийското решение. Проговори едва след гола. Единственото, което очакваше той да се разбере дали ще се даде дузпа или фаул.

Второто пресилено изгонване само засили убежденията, че е имало армагани и алъш вериш, който трябваше да се предвиди и не се позволи с една разумна тактика, вместо глупавото предмачово настройване от страна на футболистите, съдейки от чалгаджисйките им безмислици пред медиите за предстоящия мач със амбициран съперник, който едва победиха в София, и впоследствие на терена демонстриране на безцелно владеене на топката, което говори за непоставени ясни тактически указания за начина и целта по която следва да се проведеше най-важният мач в групата и какво се изисква от играчите и ясна оценка на самите тях какви са им спортно техническите възможности и с цел на това как да постигната победа, всичко друго, но не и глупав чалгаджийски патриотизъм и отговаряне на арменските  провокаци на местната турска порода от християнско вероизповедание, което продължи и на терена и е основното, което пречи на този колектив да се изяви, веднъж вече достигнал и изградил своето самочувствие. 

Повтори се сцената от преди мача в Палермо и на този с Малта, който трябваше да послужи на цялото ръководство и на играчите, като отрезвител, а то се оказа катализатор на балканските им навици, които турчетата използувха да ги накарат да се наведат в турската баня на Ереван да им подадат подготвеното сапунче. 

Мачовете започват далеч и се играят преди първата свирка. А много често се решават и още тогава с правилния си подход, който за съжаление сериозен подход и липса на дисциплина е основния фактор пречещ на нашите спортисти да се развиват и покажат по- добри резултати, като колектив  с индивидуален образ и с воля да я наложат и пречупят съперниците си.


Един труден мач отмина и кали играчите за добро. Остава последния мач с Чехия и при задължителна победа се класираме.

Норвегия и Швейцария приемат Исландия и Словения, които са преките ни конкуренти за вторите места и всичко освен домакински победи е илюзия. ( п.п. тук се оказва, че след изваждане на точките от последните срещу групата, ще е необходимо втори да са словенците, за което им трябва задължително равенство срещу класиралата се Швейцария, за да изпреварят исландците, но имат по-лоши показатели от нас, фактор, който след преспиването след мача с турчетата и събуждането с горчив вкус в устата впоследствие, след преглеждането на последните резултати и написаната немедленно на трезво и приложена тук статия на вниманието не бяха взети под внимание б.а.).

Нека да добавиме и реалната възможност Финландия, направила, като гост  равен на Испания да достигне също до равенство и срещу Франция.

Задължителната победа над Чехия ще ни осигури второто място тъй, като Дания не може да победи с повече от два гола силния отбор на Малта, което ако в крайна сметка не се класираме, ще е един заслужено добър атестат за този отбор и този треньор постигнали своята реалистична цел в тези квалификации, второто място в групата, като база за последващите по-високи цели.







Гласувай:
1



1. rizar - 11-те Николетки
12.10.2013 10:23
се преобразиха , но до 11 Станка Златевки е още далеч.

1. Тактиката - както съвсем правилно си дефинирал не беше подходяща за отбор, който излиза с 5 борци и 6 щангиста. Видяхме как второто полувреме се бранеше повече от успешно срещу мазните пехливани, които между 60 и 80-тата минута видимо отпаднаха физически.

2. Пенев така и не успя да се справи с "мизийския" инат на българските футболисти, който беше основен проблем и по времето когато той беше футболист. При предизвестения факт, че мафиотската структура наречена ФИФА и датските швестери са купили арменци, грузинци, съдии и ереванските кучета дори, отбора трябваше да играе балет в стъпка па дьо дьо .

3. След изравнителния гол не трябваше да се хвърлят отново в атака, а да продължат да играят поне за равен.

Станалото -станало, няма връщане назад.
Както казваш ти Пенев трябва да извика Бербатов и Марто. Без тези двамата гол срещу Чехия пак няма да падне.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3850413
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031