Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2013 06:58 - Научни новини
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 1207 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Край Средна гора( балкан на български ) Бглайномети погрешка откриха откриха римския град на имп Диоклециан Диоклецианополис, който обач няма д участвува в Чудесата на България, защото не е "тракийски" . Градът е възникнал край топлит минерални извори, където имп Д е построил прочутите терми. Градът е благоустроен с  редица общестжени сгради, вироки застлани с камтк улици, великолепен дворец, амфиетеатър. В "курорта" са открити и редица по малки минерални мраморни бани и десет християнски базилики. Туризмът му го е превърнал в третия по големина и важност град на Тракия след Филипополис и Верея, и за да се запази от набезите на прабългарите е бил обграден от здрави запазени в участъци достигащи някъде до 14 м високи стени .

***
 
Изядоха втория октопод с шест пипала хващан някога. Американски турист от гръцки произход улови втория известен някога  "шестоход" на гр. "хексаподус"- октопод с шест пипала и прави това, което всеки гмуркач в срдиземноморието прави, когато улови октопод. Отнася го в близката таверна, но там отказват да му го приготвят и той сам си го сготвя с домати и изяжда с лимонче . По-късно научава, че това е вторият известен такъв екземпляр. Първият е бил подарен на институт по биология след, което е върнат на свобода.
- Имаше вкус на нормалн октопод- казва гмуркачът, но сега съжалявам .
Като извинение може би ще послужи фамилното му име Хидрас.

***

П.П. На адреса на списание "Осем" все още се чудят за какво е служела намерената от неква Фол ( става за ебане) преса в Средна гора ( Балкан на български) : за маслини, за вино, или просто за брашно.

Научното предложение на Жездесъщия Ист Анарх, яе там са се отливали прочутите камемни тракийски топки изнасяни за Коста Рика и Босна, не е допусната до конкурса, т.е. изядено е от некоя Хидр защото е с шест пипала, а те такова животно нема.

Както бе уничтожен  шанска за тракологията  от гадния фрък отнел на учените възможостта  да докажат, че това е отдавна изчезналия тракийски октопод, отделен вид животно,  а не мутант, както се опитват да заблуждават, така и произхода на каменните тракийски топки остава забулен поради невежеството на гладниците.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3866674
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930