Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2013 10:51 - Бастиона на "прабългаристиката" Плиска е изграден от римски тухли, платени с римски монети, бглайнометите античните му саркофази на делиормански кене
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 4497 Коментари: 9 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Бглайномета Рашев е записал в научно издание на английски, че в Плиска  са намерени десетки антични монети. За намерените легионерски тухли от които е изграден "бастиона" Абоба още Филов писа, че от това  да има тухли изработени от легионите пребивавали по бг земите от Рацария до устието, вместо само от Марцианополис откъдето е доказано камика за градчето по-голем доказ за римски град нйема, за което бе обявен за фашист.  Намерените наскоро десетки антични саркофаги потвърдиха казаното от "фашистта".

БГлайномет да си. И римски град да намериш на кенеф ще го обърнеш, като психопата боцман филоложката теза на Керамопулос. С докази за мймуняци.




Гласувай:
4



1. iliyanv - Руските копачи
05.12.2013 18:08
Още с първия сондаж през 1899 г. копнали римска монета с изображение "на жена", без да я опишат и датират и даже не споменават, че е поради лошо качество. Описали са 32 монети, но всичките от ХI-XII. Ще ми бъде интересно да разбера бай Рашо какво е писал на английски и дали не е същото, по което е работил Й. Табов.
Освен от легионерските тухли съм впечатлен от латинските надписи върху големи каменни блокове, а също и от тракийски оброчни плочи, намерени на терена от руснаците.
цитирай
2. marknatan - Имам цяла дискусия с @крум при гю...
05.12.2013 19:30
Имам цяла дискусия с @крум при гюведжарите на тема Плиска, като се започне от "визиготските" строежи, качих снимка от кастела на Ромулиана с кръглите кули и еднотипната снимка от Плиска от китаба на Рашев, Порта Негро и бглайнометската възстаножка на Плиска.

За монетите се наложи дори да превеьдам, какво значи "a few", на англ. достатъчно, малко но достатъчно, т.е. не изобилие, но достатъчно , не една две, защото точно така се е изразил Рашев.

След годона време срещнах дедо Чилингирож при ексътрасенсите да използва аргумента за "монетите' а при делиорманската самодейност треторазрядната праболгарска титла маготин да затапва туркофилите, че Пилиска била Готски строеж, което бе демонстрирано на крум.

natan

коментар 23/06/2010, 00:47

За сравнени с горната снимка от Плиска взета от книгата на Рашев и Димитров http://www.kroraina.com/pliska/pl_2.html

Това е Ромулиана. Сравни куличките дадени от Рашев- Димитров дадени в предишния пост
Няма разлика с това налично от Плиска дадено по горе .Такъв е и общия план.Ще кача и как изглежда подобен обект в Англия и намерената "криптограма " от Плиска с "предкирилски" рунен знак Л (или б ръкопиосно,който в 13 век ,вече в сроителния надпис на Михаил Шишман е "кирилски".
Това го сложиш и тук,пост 308
http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=...mp;#entry108033
за самата "криптограма" е в страница преди в постове 274-276

В същата книга от горния адрес "Pliska - 100 years of archaeological excavations "в Плиска -100 години археологически разкопки,авторите посочват ,че са намерени антични монети от периода втори -шесети век. В главата за монети и печати обаче това не е споменатто,а само като хора загубили паметта си и забравили,че само преди няколко старници са написали за тези монети твърдят - Монетите намерени в Плиска са без изключение византийски . Най-ранните са два фолиса на Никифор (802-811 AD)
"The coins found in Pliska [37] are without an exception all Byzantine. Earliest amongst them are two folles (heavy copper coins) of the emperor Nicephorus I Genicus (802-811 AD)."

Това съобщение е било редактирано от natan на 23/06/2010, 00:55


natan

коментар 23/06/2010, 04:21

Крум май написа,че в Плиска не били намирани антични монети
и това било доказателството.че там нямало нищо. Азиристо може и да му е повярвал, сто годишен , "Типично за старите хора: ..... Лесна жертва за всеки по нахакан и по напорист младеж!" (гобленка)

ама аз реших да проверя.

Не само монети са намерени, ами и цели антични сгради под двореца ,под църквит,били" езически храмове".

http://www.kroraina.com/pliska/pl_3_2.html

За монетите .

В Плиска са намирани доста антични римски монети II до VI век. Но те били пренасяни по погрешка със строителните материали от околни римски селища. Това е научното обяснение на Рашев. Ходили до Никополис уногундурите да взимат статуи за строеж или само главите им,и в ушите или в гънките на дрехите са се били загнездили монети от II до VI век и така тези монети били попаднали в Плиска.Взимали стауя от втори век с монети скрити в джобовете и от трети и така до шести,пренасяли я в Плиска и си правили юртата ,а монетите се изтъркулвали и оногундирите понеже не познавали паричното обращение не им обръщали внимание.

"With the transfer and the re-use of such antique building materials must be linked the antique coins from the II to the VI c. found in Pliska"
http://www.kroraina.com/pliska/pl_3_15.html

(Превода "В Плиска са намирани доста антични римски монети II до VI век. Но те били пренасяни по погрешка със строителните материали от околни римски селища." Като преведено изречението е показано и в началото на параграфа .Като това е ясно указано от последващото-Това е научното обяснение на Рашев.С допълнителен коментар . И като източник на английски е под параграфа. )

В раздела за Монети и Печати обаче се съобщава,че всички намерени монети били без изключение византийски, като най-ранните били два фолоиса от Никифор(802-811 AD).
Много научно .

Разбирай Крум тамън дигнал града и Никифор дошъл. Има връзка със съобщението на Теофан,че великденския Кръмов сътарпезник ,Никифор,му намерил хазната от медни монети само и ги раздал на войниците. Тогава ще да са се търкулнали от Крумовата хазна тези медни фолиси.
цитирай
3. marknatan - Още с първия сондаж през 1899 г. к...
05.12.2013 19:45
iliyanv написа:
Още с първия сондаж през 1899 г. копнали римска монета с изображение "на жена", без да я опишат и датират и даже не споменават, че е поради лошо качество. Описали са 32 монети, но всичките от ХI-XII. Ще ми бъде интересно да разбера бай Рашо какво е писал на английски и дали не е същото, по което е работил Й. Табов.
Освен от легионерските тухли съм впечатлен от латинските надписи върху големи каменни блокове, а също и от тракийски оброчни плочи, намерени на терена от руснаците.


ха ха ха не знаех и че самоедите са намерили антични монети ! Не го срещнах при Филож, а той използва аргумента за многото латински надписи, в подкрепа на мнението му, че това е римски град, което доказва само с наличието на тухли изработени от легионери от всички легиони със седалища в днешните българските земи, от Рациария до Трансмариска, което доказва, че в един или друг период техни отделения са били квартирувани в Абоба, чиито каменен материал още тогава е доказано е от Марцианополис. Би трябвало да спомене и монетите. Е спазиха препосръката му и продължиха разкопките и намериха и антични раннохристишнски саркофази за доказ че тожа не е хипотеза а хистори но лайномета си е лайномет Да намериш античниу монети инситу и да лайнометстваш протиж принципите на науката археология е психопатщина А тожа точно се жърши нзависимо какжо се намира По лайнометски разни смешнописци предстажят научени доводи, които демонстрират, като тожа изказване на лайномета Рашев яе тея са напълно нередожни и винаги са били такива Как инач ще се пръкнат психопата боцман и фцата серафимка Апостолите на Славяните
цитирай
4. marknatan - Дискусията при гюведжарите с @крум ...
05.12.2013 19:50
Дискусията при гюведжарите с @крум за градеььите на Плиска и монетите :

natan
19/06/2010, 03:36

Тук в тази тема имаше други въпроси които не бяха отговорени.

Крум запита за в Плиска и Преслав " Да неговорим и за градежите в 2те столици които непасват с римската архитектура. Как да повярвам че е имало по ранни римски селища на техно място?"

Не отговори на поста за приликата с Порта негро .

Ето и един късно римски висиготски строеж- Carcassone

за картата Само малка част
А. Turnovo Търново
B Tzarichena Царичина
C Zimnitza Зимница
D Lelovo
E Lobochevo
F Velestino
G Volo
H Zagora

natan
19/06/2010, 06:03

И ето да сравниме визиготския градеж със малоготския градеж от Плиска.

Бърка ли Кодин като пише, че Константин Велики ги е построил, или по точно както ни уведомява Йорданес гетите, които Константин възстановил на служба и им сменили етноса и започнали да им казват федерати.


natan
19/06/2010, 08:22
Крум май написа,че в Плиска не били намирани антични монети
и това било доказателството.че там нямало нищо.Азиристо може и да му е повярвал,сто годишен ,"Типично за старите хора: ..... Лесна жертва за всеки по нахакан и по напорист младеж!"(гобленка)

ама аз реших да проверя.

Не само монети са намерени ,ами и цели антични сгради под двореца ,под църквит,били" езически храмове".
http://www.kroraina.com/pliska/pl_3_2.html

За монетите .

В Плиска са намирани доста антични римски монети II до VI век. Но те били пренасяни по погрешка със строителните материали от околни римски селища. Това е научното обяснение на Рашев. Ходили до Никополис уногундурите да взимат статуи за строеж или само главите им, и в ушите или в гънките на дрехите са се били загнездили монети от II до VI век и така тези монети били попаднали в Плиска.

Взимали стауя от втори век с монети скрити в джобовете и от трети и така до шести,пренасяли я в Плиска и си правили юртата , а монетите се изтъркулвали и оногундирите понеже не познавали паричното обращение не им обръщали внимание.

"With the transfer and the re-use of such antique building materials must be linked the antique coins from the II to the VI c. found in Pliska"

http://www.kroraina.com/pliska/pl_3_15.html

В раздела за Монети и Печати обаче се съобщава, че всички намерени монети били без изключение византийски, като най-ранните били два фолоиса от Никифор(802-811 AD).

Много научно .

Разбирай Крум тамън дигнал града и Никифор дошъл. Има връзка със съобщението на Теофан, че великденския Кръмов сътарпезник , Никифор,му намерил хазната от медни монети само и ги раздал на войниците. Тогава ще да са се търкулнали от Крумовата хазна тези медни фолиси.


КРУМ

"
20/06/2010, 21:07
Цитат(natan @ 19/06/2010, 09:27...) *

Ама ти чете ли цялата статия или по енеркция копира линковете?

"The thesis about the antique age of some buildings, based on the basis of such mobile materials alone, is undefendable. It can be discussed only if there existed the corresponding cultural layer, formed in the same way as in all other Roman-Byzantine towns.Such a layer is absent in Pliska. Its absence can only mean that no antique town existed there in the first place"

Да ти го преведа ли и/или да ти обясня за какво става дума " /крум/

Цитат(natan @ 19/06/2010, 09:27) *
За монетите ...

Крум продължава "Като попрочетеш кво е културен пласт, ше ти обясна и каква е разликата от колективна находка и единично открити монети.После ако те видя че схващаш ше се опитам да ти вдена как за строежи са взимани матеряли от други градежи.В това продължение ше наблегнем и на Никополис ад иструм,щото той и околните крепости явно са свързани с Плиска.Но ти за това сега не се кахъри,по на татък шего обсъждаме.
поздарви "


natan 21/06/2010, 02:17

"The thesis about the antique age of some buildings, based on the basis of such mobile materials alone, is undefendable. It can be discussed only if there existed the corresponding cultural layer, formed in the same way as in all other Roman-Byzantine towns.Such a layer is absent in Pliska. Its absence can only mean that no antique town existed there in the first place"

И какъв е тоз коресподиращ културен пласт, който липсвал у Плиска. Да не е нещо подобно на Никиополис където багеристите директно откриха черната излъска германска керамика от 4 век(300-400) това е 4 век.

Къде пропуснаха малоготите които в 580 г Йораданес описва че жевеели многобройни там и си какво мъзели фцет(мъзя,мъзга-латинско или скитски за слуз , течност, извличане на тази течност слуз, от там милк.мляко,мъдя, на гръцки доене) .

И как този учен с едно негово изречение обясни липсата на този пласт?

Като каза че античните материали били пренесени от околните римски гардове а с тях и античните монети.

Брей тъпи българи не се нанесли да живеят в античния римски град не им бил по вкуса а започнали да ги раграбват и да си строящ люгето други из ливагето на по сгодни и равни места, защото те степняците голямй опит имали в изграждането на степните градове.

Да е показал този учен културните пластове ма Плиска с културните пластове на коин степни градове приличат че да се изказва.

Или пак са уникати, като Мадарския Кионник.

Висотските градове същите като малоготските.

това какво е , порта нигра би тя това какво е .

Моста прин ескус какво е .Той е споменат с градовете .Той е там от 4 век т.е. и те са там от тогава ккато е указано. Другото всички си знаеме че са празни приказки. И хиляда години да се повтарят все тая.

Де да беха дошли ромънски студенти на разкопки и това да беше Ромъния

natan

коментар 21/06/2010, 04:50

А и както се вижда този учен не отрича наличието на античен пласт, но се опитва да го обезмилси като абсурдизира, че бил пренесен от другаде.

Няма оотричане на факт има нелогично обяснение. и после следва нещо странно. В раздела за монети изведнъж твърди, че нямало други намерени в Плиска освенн византийски , като посочва че най-ранните билин от Никифор.

Какво, трябва да повярваме, че този учен си плюе на научната кариера и завинаги затваря вратите си за западен прочит?

В този раздел и най-нескопосонаия археолог би трябвало да покажде регистрира находките от Плиска .

За мен например тези антични монети са от Крум който бил нумизмат и си ги е киолекционирал, за него са пренесени.

Но това не подменя факта ,че те са намерени в Плиска. И тук той трпбваше да ги включи. Но не го е направил. Защото ни казва , има античен пласт но аз не мога да пиша за него, а само глупаво да го отричам,но вие като ме четете разсъждавайте. Дали някоин са пренасяли антична пръст с монетите като китайци с плетени кошници от Никопол.

--------------------

КРУМ

"Цитат(natan @ 21/06/2010, 03:24) *
"
И какъв е тоз коресподиращ културен пласт който липсвал у Плиска. Да не е нещо подобно на Никиополис където багеристите директно откриха черната излъска германска керамика от 4 век(300-400) това е 4 век. Къде пропуснаха малоготите които в 580 г Йораданес описва че жевеели многобройни там и си какво мъзели фцет(мъзя,мъзга-латинско или скитски за слуз ,течност,извличане на тази течност слуз,от там милк.мляко,мъдя, на гръцки доене) . И как този учен с едно негово изречение обясни липсата на този пласт? Като каза че античните материали били пренесени от околните римски гардове а с тях и античните монети. Брей тъпи българи не се нанесли да живеят в античния римски град не им бил по вкуса а започнали да ги раграбват и да си строящ люгето други из ливагето на по сгодни и равни места,защото те степняците голямй опит имали в изграждането на степните градове. Да е показал този учен културните пластове ма Плиска с културните пластове на коин степни градове приличат че да се изказва. Или пак са уникати,като Мадарския Кионник.Висотските градове същите като малоготските.това какво е ,порта нигра би тя това какво е . Моста прин ескус какво е .Той е споменат с градовете .Той е там от 4 век т.е. и те са там от тогава ккато е указано. Другото всички си знаеме че са празни приказки. И хиляда години да се повтарят все тая.
Де да беха дошли ромънски студенти на разкопки и това да беше Ромъния "


1 - Културния пласт трябва да съдържа (освен някоя друга монета) ОГРОМНО количество битова керамика,топилки/горелки,пръстени фибули халкички и много много други артефакти ОТ СЪЩИЯ ПЕРИОД като монетите.Ако такива липсват - значи няма поселение.Признавам небях чувал за тия монети 2-6в. открити в плиска и ми е трудно да ги коментирам.Но ако поне се знаеше какви са, можеше да се направят някакви изводи.

2 - 1000 пъти по лесно и икономично е да идеш да пренесеш готови колони каменни блокове тухли и др.обработени матеряли отколкото да започнеш да ги сечеш отначали.Аи без това плиска е в равнина т.е така или иначе е трябвало да се домъкнат от някъде камъните за строежите :328:Логично е да прдпочетат готовите матеряли макар и по одалечени от мястото за строеж.

3 - За строежа на нов град/и то столица/ много важажен е избора на мястото.Тука нестава въпрос само за византия като противник но и за Аварите,които все още са били сериозна сила по онова време.Също така важен фактор е бил и населението в околните райони - дали е мнгобройно,какъв е етническия състав и тнт.

Цитат(natan @ 21/06/2010, 05:55) *
А и както се вижда този учен не отрича наличието на античен пласт,но се опитва да го обезмилси като абсурдизира,че бил пренесен от другаде.Няма оотричане на факт има мелогично обяснение. и после следва нещо странно. В раздела за монети изведнъж твърди,че нямало други намерени в Плиска освенн византийски ,като посочва че най-ранните билин от Никифор.Какво,трябва да повярваме,че този учен си плюе на научната кариера и завинаги затваря вратите си за западен прочит?В този раздел и най-нескопосонаия археолог би трябвало да покажде регистрира находките от Плиска . За мен например тези антични монети са от Крум който бил нумизмат и си ги е киолекционирал,за него са пренесени. Но това не подменя факта ,че те са намерени в Плиска.И тук той трпбваше да ги включи.Но не го е направил. Защото ни казва ,има античен пласт но аз не мога да пиша за него,а само глупаво да го отричам,но вие като ме четете разсъждавайте.Дали някоин са пренасяли антична пръст с монетите като китайци с плетени кошници от Никопол.

Напротив пише че културия пласт ОТСЪСТВА.
Наличието на монети в даден културен пласт и то от същия период е едно,и съвсем друго е ако са случайно попаднали.Примерно макар и много рядко златни и сребърни римски и византийски монети са използвани дори и в османската империя до освобождението.Ценен е бил метала,и не се е гледало от кой и кога е сечена дадена монета.
поздрави

--------------------
Не се сърди на смешника,ако не те е развеселил.

natan

коментар 23/06/2010, 00:47

За сравнени с горната снимка от Плиска взета от книгата на Рашев и Димитров

http://www.kroraina.com/pliska/pl_2.html

Това е Ромулиана. Сравни куличките дадени от Рашев- Димитров дадени в предишния пост
Няма разлика с това налично от Плиска дадено по горе .Такъв е и общия план. Ще кача и как изглежда подобен обект в Англия и намерената "криптограма " от Плиска с "предкирилски" рунен знак Л (или б ръкопиосно,който в 13 век ,вече в сроителния надпис на Михаил Шишман е "кирилски".

Това го сложиш и тук,пост 308
http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=...mp;#entry108033
за самата "криптограма" е в страница преди в постове 274-276

В същата книга от горния адрес "Pliska - 100 years of archaeological excavations "в Плиска -100 години археологически разкопки,авторите посочват ,че са намерени антични монети от периода втори -шесети век. В главата за монети и печати обаче това не е споменатто, а само като хора загубили паметта си и забравили,че само преди няколко старници са написали за тези монети твърдят - Монетите намерени в Плиска са без изключение византийски . Най-ранните са два фолиса на Никифор (802-811 AD)

"The coins found in Pliska [37] are without an exception all Byzantine. Earliest amongst them are two folles (heavy copper coins) of the emperor Nicephorus I Genicus (802-811 AD)."

Това съобщение е било редактирано от natan на 23/06/2010, 00:55

natan

коментар 23/06/2010, 04:21
Копирай адреса: #56


Участник
**

Група: Изгонени
Съобщения: 476
Регистриран: 01/06/2009
Потребител # 57 837




Крум май написа,че в Плиска не били намирани антични монети
и това било доказателството.че там нямало нищо.Азиристо може и да му е повярвал,сто годишен ,"Типично за старите хора: ..... Лесна жертва за всеки по нахакан и по напорист младеж!"(гобленка)
ама аз реших да проверя.

Не само монети са намерени ,ами и цели антични сгради под двореца ,под църквит,били" езически храмове".
http://www.kroraina.com/pliska/pl_3_2.html

За монетите .
В Плиска са намирани доста антични римски монети II до VI век. Но те били пренасяни по погрешка със строителните материали от околни римски селища. Това е научното обяснение на Рашев. Ходили до Никополис уногундурите да взимат статуи за строеж или само главите им,и в ушите или в гънките на дрехите са се били загнездили монети от II до VI век и така тези монети били попаднали в Плиска.Взимали стауя от втори век с монети скрити в джобовете и от трети и така до шести,пренасяли я в Плиска и си правили юртата ,а монетите се изтъркулвали и оногундирите понеже не познавали паричното обращение не им обръщали внимание.

"With the transfer and the re-use of such antique building materials must be linked the antique coins from the II to the VI c. found in Pliska"
http://www.kroraina.com/pliska/pl_3_15.html

(Превода "В Плиска са намирани доста антични римски монети II до VI век. Но те били пренасяни по погрешка със строителните материали от околни римски селища." Като преведено изречението е показано и в началото на параграфа .Като това е ясно указано от последващото-Това е научното обяснение на Рашев.С допълнителен коментар . И като източник на английски е под параграфа. )

В раздела за Монети и Печати обаче се съобщава,че всички намерени монети били без изключение византийски, като най-ранните били два фолоиса от Никифор(802-811 AD).
Много научно .

Разбирай Крум тамън дигнал града и Никифор дошъл. Има връзка със съобщението на Теофан,че великденския Кръмов сътарпезник ,Никифор,му намерил хазната от медни монети само и ги раздал на войниците. Тогава ще да са се търкулнали от Крумовата хазна тези медни фолиси.

--------------------
Васил II бутнал и бургите. Тея шахматните.По лимеса.Заради една жена. Ако имаше бургоси ,щеше да има и бургари в тях. Ама няма бургари , а мизийци .Значи бургите са бутнати. Егати бутаньето е паднало. Е тва е любовта.

КРУМ

коментар 23/06/2010, 20:06
Цитат(natan @ 23/06/2010, 05:26) *
.

Kрум май ти отговори на тоя пост.От къв зор си го постнал пак???

Цитат(natan @ 23/06/2010, 05:26) *

"With the transfer and the re-use of such antique building materials must be linked the antique coins from the II to the VI c. found in Pliska"
http://www.kroraina.com/pliska/pl_3_15.html
(Превода "В Плиска са намирани доста антични римски монети II до VI век. Но те били пренасяни по погрешка със строителните материали от околни римски селища."

Крум " Аз май явно съм зле с английския за тва ше те помоля да ми покажеш къде точно се споменават думата "доста" във връзка с намерените антични римски монети.

Да не би да пише че "с пренасянето и повторната употреба на такива матеряли от античн згради,трябва да се свържат намерените антични монети от 2 до 4век намерени в плиска."
Я който знае английски да каже чии превод е точния.

поздрави

--------------------
Не се сърди на смешника,ако не те е развеселил.

натан "Ако беше казано "a few coins",или "a couple of coins", означава малкa бройка.Но не е. След като е казано от 2 до 6 век, а не по една от век или да са изброени,или точно да е казал пет монети думата доста ,е най-удачна. И именно този превод нй-добре характеризира написаното.Един превод се прави по смисъл. След като не са ограничени, посочени те са доста.А след като е сложено и 2-5 от втори до шестри, а не 2 монети от втори век и една от пети и да ги е описал,всички тези разкопки са опорочени и нямат никаква научна стойсност.И вече това от втори до шести става "enough"-достатъчно,доста за да се се отхвърли всякаква научност тук.

Това са опорочени разкопки.Така представени.

П.П. На азиристо му е нужен един единствен космически кораб заровен под неопорочен киргистански курган(без да пише "Союз " на него. Но дори и да пише ако кургана е неопорочен,ще призная че Айнщайн е прав"

Ти да не мислиш че милионите антични монети от българско от преди 20 г. иманяри със металотърсачи ги търсеха. Те тогава иманярите бяха като изобретателите на перпетум мобиле. Тях ги интересуваха само пещери от злато.

А помисли откъде извираха тогава милионите антични монети-2 -6 век,от "влашките" калета 13-19 век или от тракийските могили от първи век.
цитирай
5. marknatan - Сега, като се зачетох отново в ки...
05.12.2013 20:18
Сега, като се зачетох отново в китаба на Рашев, срещнах и спомената, че Крънжалов поддържа, че това е римски град и се сетих, как Чилингиров беше намерил затрупана сред екстрасенската му литература книгата на Крънжалов и я даде на срадива да я качат с обещанието, че щел повече да цитира психопата боцман ха ха ха

Ето откъде дедо Чили се сетил за Крънжалов, че и спомена аргуменат за "монетите" ха ха ха Чете дедо Чили Вездесъщия Ист Анарх Света е малък А на мене Историята продълвава да ми разкрива и клюките си ха ха ха Чете дедо Чили Вездесъщия Ист Анарх ама си дриска за монетите на Петър дори след като му бе разпран здника при ексттрасенсите Книга им издал за тъпотии за които му бе демонсътрирано яе са тъпотии т.е. Дребна душица ха ха ха Четете mимаймуняци и принтери си купете да спестявате от вода за бидето
цитирай
6. iliyanv - Така си и мислих
06.12.2013 14:34
Й. Табов е имал детайлна информация. 34 антични монети + 1 от мужиците, която е изчезнала от описите. Ей тука: http://www.foibg.com/ibs_isc/ibs-22/ibs-22-p21.pdf
поне една е от Адриан.
Верно, 35 не са много, но има достатъчно други артефакти, които доказват градежа от римско време. Ето един дребен, но корав :
... 3. Подкова за ботуш
"„... В жилищен двор е намерена подкова за ботуш – ширина и дължина 7.8 см и дебелина 0.8 см. Подковата се прикрепяла към петата на ботуша чрез шипове, намиращи се в средата, крайщата и се извивали нагоре и обхващали петата. Подобна подкова е намерена в развалините на римския град Carnuntum."
цитирай
7. marknatan - Както се демонстрира от приложе...
06.12.2013 22:55
Както се демонстрира от приложената таблица (по Йорданов) засвидетелствуваното е монетно присъствие в непрекъснат период от най-ранна античност втори век, без прекъсване в продължение на невероштно голям хронологичен отрязък от близо 500 г, кето само по себе си демонстрира за наличие на един градски живот и едно уседнало население точно на това място и изключва каквито и да са спекулации по темата само на база нумиузматичен материал. Диапазона от втори до шести век не се създава с привнесен античен материал. Преценката на Филов, че първите отделения легионери са настанение там във втори век се потвърьждават.
Една единствена антична да беше намерена пак е достатъчно. БГлайнометите са се изхрачили ж лицето на науката археология защото са създали праболгарската археология, която доказала праболгарски произход на новата източна порода маймуни подменили т нар българи

Извършено е настаняване на различни легионерски отделения от легиони разполжени от Рациариш до Устието на Дунав, които са изработвали свои тухли и са поддържали сградите и т.н. Отножо само на база легионерките тухли се доказва, че това е антично селище. Уногундурите и котрагите не са имали хвърковати магарета да отскачат до рациария за тухлички.
За лайнометксия довод за преизползването на античен материал представено, като доказ, че кутригурите ходили до Никоиполис да жзимат арки и тем подобни тъпни, лайномета Рашев демонстрира само своята маймунска интелигентност на полуобразован полуграмотен глишав глист.
Отдавна са установили например, че Константин Велики използва матрялите от Арката на Септ Север и др матрял за своята пропаганда и т.н. Това е повсеместна практика, да се използват от самите роми античен матрял от съвременници
И точно пък ова, че е дожлечено от Никополис , града на победата на Траян пък засилва аргумента, че това е изжършено от мразещия го Адриан, за който казват, че даеье бил бутнал моста му над Дунав от Завист

Лайнометите не са ли намерили нещо от моста на Траян дожлечено от прабългарите за Акведукта ? Или Клоаката ?
Не само конструкцията и изпълнението с "антични" матряли, но самите технологични ревениш и подход демоснтрират, че това са антияни строеьи Та докарването на водата от 7 км какво е ? Турски табиет май в праболгарски варинат

Намерили "два" тунела да бега единствения прабулгарски хан обитавал за десетина години ж 9 век "столицата" единия стухлена арка, от легионерски тухли, другия с антуични камъни , на които не знаели изходите но им намерили входовете ?
Тея лайномети освен катакомби да са намерили и да са ги зарили или това си е яаст от канализацията, клоаката.

Античните саркофази разкрити пак там преди 40 г и т са незименна част от очертания още от Филов ьивот на античния град
Тук дори е безпредметно да обсъьдаме типичната за строителството на 4 век огромна басилика, каквито модели след побежддаването на Христинството при Юстиниан повече не се правят да се оставят да лайнометсват как бил направена след "пшокрустването " от хан Борис в девети век ха ха ха Уникално т е тракийско строителство
Даже мимоходом мога да открия една историческа тайна, която смешкописец ще докаже след 2 години. Голямата басилика предшествува Света София на Юстиниан и е причината за построяването и от завистливия македонец.
цитирай
8. marknatan - "'Липса културен пласт &q...
06.12.2013 23:28
"'Липса културен пласт ".

Липса на културен пласт, което като другото култово откритеи,прилагано за писмеността , което е "Тва е гръцки тайнопис" , с което се доказва веднъж, но завинаги, че всичко било гръцко, независими къв знак се намери у тези 110 иляди кв. км. и устието на Тиса, на която била построена златнтаа Църква, в добавка на мост и там бил преместил изънземния Муртагон войската си срещу гръци и славяни. Сички знаят, че Мунтафлон и построените от него съоружения край устието на Тича и Плиска са дело на извъземни щото още нищо не е намерено от това огромено строителство край устието на Камчия, която бг-историците, теле аеролзоите са доказали, че била Тича упомената от наднисите на кагана муртагон за моста и унука му Дикс за цръквата златната до устието на Тича.

Липсата на културен пласт от басиликата Плиска, доказвала не, че кучето (црвено) на кагана препикало Басиликата и сите онугундури не смеели да влезат вече унутре, ами , че басиликата била ударена от гръм и по законите на прапрапра бабите на пра унугундур-българи , сграда ударена от гръм не се обитвала, до десети век, когато била възстановявана по законите на строителството от впервшое столетие, когато Август им казал, на Кимерите донели му подаръци с их кораблях "Намерих град от туули,оставям град от мрамор".

Най-вече научното доказателство "Липсата на културен пласт " се използва за доказ на Славяните , които опустошили вся и всьо в седмое столетие за доказ на бг-историята , но наскоро е взето на въоръжение и за доказ на де що мърда от телевизионните екрани за доказ на бг-аерологията ,която изостава от световната с точно 150 години.

Липсата на културен пласт и квито и да е матршлни следи от Апостолите на Славянит за периода на целия средножековен живот на "двете" бг царства ., техните отвъддунавски жоежодства и княжество валона до солун, доказва, яе моьело некойден да намерят следи в некой манастоир, тибетски, значи Киро и Мето съществували не само ж ьалката агиографска литература на "сръбско рушнявките" скотове

Може би историк анархизъмъ в отделна научнъ статиъ 4е представи научните допкази, че бг археологията и историята изостават с повече от сто и петдесят години, но поради необичайното за сезона затопляне посред годината, която боцко е доказал, че не е лето, непредвидено от бг историците за летния сезон, има опасност некои лампи да изгорят и добре е да изчекаме зимата да ни изненада, като ила да дебил инбиктуса с нов доказ от хиспанските прафесори, подкрепен на масата научно с ветеринарни мръвки.
цитирай
9. marknatan - Не Археологията е доказала, че П...
06.12.2013 23:32
Не Археологията е доказала, че Плиска е от десятое столетие , а чобан ареолозите и тяхната разновидност теле археолозите, са "'доказали " , че сички знаят това , какво са доказали чобан и теле археолозите (теле е от телевизия.а не е както всички знаят от телета)

А. Насекъде по свето, при намерени античнъйе монети или одна одинокая, от един обект това единствено е достатъчно,този обект се датира по намерените антични монети.

Това е достатъчно и единствено доказателство и се приема за доказ от Археологията насекъде по свето.

Но не и от чобан ареолозите и техните други колеги теле археолозите подвизаващи се на територия от 110 х.кв. км., които пишат за намерените антични монети в плиска, че били пренесени в гънките на дрехитен и фризурите на статуите , които били използвани за строежа на Пликса. От кой близък античен град са довлечени бг- чобан аерозлозите не знаят. Но пък знаят , че не билин изпаднали от тръскането на каруците от фризурите на статуите, щото прабългарските каруци имали многокамерни вътрешни гуми.

Б. Насекъде по свето един обект построен по каноните за строителство от четвърти век се обявява и е считан научно и по законите на Археологията за обект от четвърти век.

Насекъде по свето но не и у БГ .

Но не и от чобан археолозите и техните други колеги теле археолозите (което не идва от телета,както всички знаят това,а от телевизия,където телетата правят аерологическите си разкрития на ил да дебилите от балканите ,вече и на роден туракси язик,който не е турския както някои си милсят ,а тракийския,на троянците) подвизаващи се на територия от 110 х.кв. км.,които доказват на науката Археология ,че на Балканите в десети век били строили ,като у трето-четвъртое и по раншнее столетие.

Това разбира се доведе до развитието на бг-науката до невиждани научни висоти,като всички разбраха Идеята Му, че българите били бургариите в продължение на стотици години по лимеса,защото боцко доказал, българи=комити, ромските стражари, които си имале конкретно име във римската военна структура, гранична армия.

Имат ли римляните военна структура ,както е доказал боцко,имат. И българите са част от тази военна структура , както гранична стража, защото граничнат стража си има име, комити, което не случайно звучи така и на български, значи са бургарии, които са също стражари. Ето защо българите са част от римската военна структура, защот си имат име, бургарии, които са стрчажари, като римскат гранична армия, комити, които са тоже стражари. Деже и испанските прафесори са доказали идеята на боцко, че българите са бургариите в изречението от Керамопулос .

Как щеше Вн науката МУ да се сети и докаже,ч че българите са бургариите на Керамопулос,разположени по лимеса в продължение на стотици години, ако не беха доказали чобан аеролозите и телетат им по тв -то, че в продължение на стотици години българите строили по образците от первшъйу век, и най паче в десетое столетие,га сичко било по образец от времето на Август Цезаря.

Заключението на историк анархизъма , че " Археологията при наличието на едно от горните събития А. Намиране на монетен матриал или Вид на градежа,констуркципта безпогрешно датира един матриален обект.
хеле па като има два дефинирани показателя" не важи
за чобан бг аеролозите и теле събратята им.

Всички Знаят Това.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3849919
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031