Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2013 20:43 - Вандалския Закон за наследството на властта на Гайзерик (ЗиезиРик, Зинзирик б.а.) е Закона за наследството и у т. нар. българи
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 2406 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Както всички знаете Историята ми разкри тайните си. По случай Рождество и аз ще разкрия една тайна на българките, тайната за  наследството на царската власт у т нар българи.
Закона на вандала Зинзирик, ( Гайзерик,  б.а)  за наследството у Вандалите гласи, че наследник на властта  е най-възрастният, най-близък негов наследник или както ни предава Прокопий, "Царската власт сред тях винаги се пада на този, който е най-възрастен от мъжкото потомство на Зинзирик."   Така например след смъртта на Хонорик, властта идва у Гундамунду, син на чичо му Гензон, син на законодателя хан Зинзириг, както е предавано името на български на латинското Гейзерик , който е най-възрастният от мъжките му наследници. Не може да не се изкушиме и да не покажеме на невежите бг лайномети паралела между старобългрското изписване на Зинзи Рик и Зиези от който са българите, добавка направена за северна Африка, именно след настанявнето на шопите вандали там.  Като най-мощна част от империята на Митридат Велики те изпълняват "пъкления" му план за нападение над Рим от север и след превземането на Рим, шопите вандали след краткотрайно пребиваване на иберийкия п-ов и основаване на две три царства там  се връщат на старите си финикийски поселища в Либия ( северна Африка б.а) "подпомогнати" от Бонифаций.
Със спазването на Вандалския закон от т нар българи се обясняват и някои "феномени" от  известните ни писмени сведения за предаването на властта у т нар българи останали необяснени от лайнометите и зап евр проституция, като цитираното по-горе.
На практика във абсолютно всички писмени свидетелства за наследяването у т нар българи действува  Вандалския закон за наследсвото а на ЗиезиРик/ Гейзерик б.а./ и властта е приемана по неговия принцип.
Т напр след Крум следва брат му Дука, ( воеводата б.а),  предадено, като Дукум в Цариградския синаксир. Последван от другия му брат Диценг и  третия Цок. Между Крум и Муртагон има няколко владетели или поне само един, ако се приеме хипотзата, че Дукум, Цок и Диценг са едно и също лице, но е установено наличиена  друг/и/ владетел/и/ между Крум и Муртагон без династията на Крум да се прекъсва ! или да се сюита за прекъсната,  което и е доказателство за приложението на Закона на Вандалите на ЗиеиРик(ЗВЗ).
Тук трябва да изправим една историческа несправедливост и да наречем тази династия с правилното и име династията на Кардам породено от факта, юе след двама трима владетеля властта идва до сина на крум муртагон без династията да се сюита за прекъсната или родоначалника, по-точно основателя на династията е Кардам, записано от Теофан, че "Умира българският владетел Кардам, наследява го Крум."
Това напълно обяснява почетното място Кардам в т нар Манасиева хроника. Кардам да бъде  първият български владетел поставен там от неизветсния летописец  за българи  от българин на  български, "феномен", който не можеше д намери своето обяснение от европската историюека проституция и бг лайнометите и най-паюе психопата Пасков и фцата серафимка, защото те не били запознати с оригинала. Тази чест оказана на Кардам , като са пренебрегнати от неизвестния български летописец  такива историографски глупости, като основателя на Болгария  хан Аспарух на пример или дори цезаря Тервел е на основание признанието му зч основател на най-великата европейска династия, незабравено от българите и в 14 век ! 
Владетеля Дук/ум/ наследил Крум поразително прилича на лицето " брат му Дук ( воеводата б..)"  записано в  приписката към Чивидалското евангелие, където записаните имена отговарят на йерархията установена от ЗВЗ.
Установихме, че наследяването на властта от Муртагон не идва директно от баща му Крум, а е оосредствано от негови кръвни роднини, т.е. налице приложение на ЗВЗ.
Приликите не свършват с това. Както ни уведомява Теофилакт Охридски Маламир е наследен от братовия си син Персиан  „управлението над българите поел синът на Звиница, негов (на Маламир) братанец”, което е индентично с указаното от Прокопий  за шопите вандали " " След смъртта на Хонорик властта над вандалите се паднала на ГундиМундус, син на Гензон, синът на  ГайзеРик "
Маламир  е бил наследен от сина на брат си Звиница, наречен също "борис".
В това свидетелство намираме безупречно доказателство за тезата на Везд ист Анарх, че " борис"  не е лично " прабългарско " име, а  е титла, с която е определен Персиан, който  е записан "борис", което довежда до некои известни тези на западно европската проституция в опита им да обяснат поредния праболгарски феномен с много "борисовци" и как летописците се били объркали, които само споменаваме мимоходом. Изчерпателно за пръв път на български са изброени от Златарски, който без да може да  даде разбира се научно обяснение на този " феномен"  цитира  старателно тхезите на европските проститути занимали ректалните си гънки с проблематиката.

Или тук в добавка на намерения доказ за титлата ""борис"отново е засвидетелствувано действието на ЗВЗ.
За доказателство, че т нар българи спазват вандалския закон, горните свидетелства не са е изолиран случай, а дори и да бяха от тук сетне, то прилагането на ЗВЗ у т.нар. българи само с тях е доказано. 
Този принцип намира пълно потвърждение в записа и на т нар Чивидалска преписка, където е спазена йерархията на наследството по ЗВЗ при стрателното изброяване по ранглисттата на  посетителите праболгарци с кагана Михаил пренощували в навечерието на Рождество в манастира на път за препокръстване при понтифекса на  Църквата МУ в Рома, защото "Аз ти казвам: ти си Петър*, и на този камък ще съградя църквата Си " по  Матея.
.

Въвеждането на визaнтийскиtе закони и религиозни и за наследтсвото на властта от цар Петър и прескачането на ЗВЗ не е прието добре от българите при провъзгласяването му за цар и това довежда до т нар бунтове на  по старшите му братя, с право считани от сънародниците им подкрепили ги в справедливото им искане за наследници на властта и .
За т нар българи е известно, че безпрекословно се подчиняват само на лицата от царски произход, подобно на предшествениците си царските скити подкрепили и установили на власт в Константинопол за император Прокопий, които когато запитани от  Валент, защо са го подкрепили, те му отвръщат, че той е от царската кръв от рода на Константин, т.е. скитите по  персийския закон се подчиняват само на законния наследник и носител на  царската власт и би изглеждало нелогично как т.нар. българи ще подкрепят един друг претендент  в срещу законно издигнатия им цар.

  Ето, че Закона на Вандалите обяснява това възникнало привидно противоречие, българите при техен цар в случая Петър да се вдигат срещу  царската му власт и личността му .

С възстановяването на царството на българите отново е налице  възстановяване на  и стария им закон за наследтството по ЗВЗ .
 Цар Петър II Белгун е наследен от брат си Асен I, който е последван пък от брат си Калоян, а не от синчета с регенти и т.н..  / който е последван от Борил, който на практика  е най-възрастния мъжки наследник от новоустановената царска династия на Асеневци, последван от Асен II. /
Преминаването на царската власт у Самуил не е случайно. Наследяването на властта от  синовете на комит Никола, довело до признатия от римския понтифекс за император  Самуил,  упоменат и в писмата на Калоян до папата е минало чрез прилагането на този закон ЗВЗ, където комит Никола се е оказал най-възрастният и старши наследник от династията, а последващото ликвидиране на най-възрастния последващ член Аарон е необходими условие за да получи властта Самуил с което се потвърждава спазването на ЗВЗ.  Самият Самуил  от своя страна пък изчаква смъртта на цар Роман за да се нарече номинално цар. 
Налице е  наследствен обичай исторически засвидетелствуван и документиран у шопите вандадли, т. нар. ЗВЗ  чиято практика намира и приложението си при т нар българи, което  дава обяснение на редица въпроси будили недоумение у бглайнометите и европската проституция свързани с личността на наследника  и точния механизъм за предаването на властта у тях, което се доказа на една страничка от Везд Ист Анар, като подарък за Рождество на българките, че се е извършвало по закона на шопите вандали чрез закона на ЗиезиРик.




Гласувай:
4



1. czarnian - То бракята скито-сармати много си ...
23.12.2013 21:10
То бракята скито-сармати много си го тачат Константиновия род, oти Констанций II им "дава" rex, който да ги управлява.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3867581
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930