Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2014 08:59 - Социализма на цар Симеон I Мизиец
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 3089 Коментари: 6 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Цар Симеон " взимал от неговите по едно повесмо, лъжица мед и едно яйце на година".  Безплатно образование от втория в света  Университет, Преславския. Безплатни учебници раздавани на българските азбукарчета писани на създадената за тях в прочутата Преславска книжовна школа. Безплатно медицинско обслужване.  Какво друго освен безплатно,  щом  бг проституцията доказа науюно, българите не познавали функциите на парите и паричното обращение.  

 И всичкото това доказано научно дори само по факта, че Ибан Стоянов  ще го обясни за пръв път на български изчерпателно,  споменатао мимоходом от бг лайнометите, че българите не познавали паричното обращение.   Безплатно медицинско обслужване. Безплатно образование . Безплатни учебници  и т.н. 
Златен Век
Все цивилизационни достижения, които обаче и новата проституираща балканска порода, непризнава, като  и старата!  
Идилията е развалена от завърналите се по родните си места манафизирана тракийска сган, чиито заплахи още кънтят в ушите на българите:  
"Сега ТРАКИЙЦИ(Бизантийците б.а.) ще вземете Скити(рушняците б.а.) за съюзници,срещу Приятелите (БЪЛГАРИТЕ б.а),които по-рано ви бяха съюзници срещу Скитите. Ликувайте и тържествувайте БЪЛГАРСКИ ПЛЕМЕНА! Обладавайте и носете Скиптри,Корона,Багреница и Пурпур.  Той ще смени одеждите Ви, В дълъг ярем ще впримчим вратовете Ви и в окови нозете Ви.  С много удари ще набрадим Вашите гърбове и гърди, понеже сте изоставили ТРУДА и сте дръзнали да носите такива неща и да се гордеете с тях"
Не случайно и точно от тези времена е притчата разказвана на българето от  " поп Богомил, който възприе при Петър, българския цар, манихейската ерес " . 
Ще преразкажа идеята на поучителната притча на поп Богомил за Сиромаха и Чорбаджията.  "Имало едно време един сиромах, толкова беден, че нямало и залък хляб в къщата му да сложи в устта на дечурлигата си . Смилил се дедо Боже и един ден, като се върнал сиромахът от нивата и какво да види, на масата  му стояла печена гъска. Сиромахът си казал " Я да я занеса на чорбаджията, един чувал с леща ще ми даде, цяла зима ще има за ядене. А ако я изчдеме сега утре ще сме пак гладни“ Речено сторено, Занесъл я на чорбаджията. Разрязал чорбаджията гъската и какво да види, тя била пълна с жълтици! Изкупил и земяата на сиромаха и го направил негов крепостен селянин."
Това е притчата в общи линии с повече предмети, скрити съкровища, които дедо Боже изпращал на сиромаха, но той не ги оценявал и ги носел на чорбаджията, която разказал поп Богомил на българите.
Но след окончателното завръщане  по родните им места Заканата е изпълнена от тураките.  Забравили българите Златния век и безплатното образование, забравили притчата на поп Богомил. Само в един друг период от хисторито на блгарето те  имали и безплатно образование и безплатно медицинско обслужване и безплатни учебници, но като безпаметни маймуняци били забравили за Златния век на цар Симеон, когато всичко им било безплатно и те били велики и го осрали. 
Забравили и притчата на поп Богомил  и си дали Печената кокошка ( Имането) на Чорбаджията ( западняците ) т.е. сменили модела, кон за кокошка, но били щастливи управниците, че зарадвали Чорбаджията.
Така кратичко исторически доказано България е била велика само  в два периода, когато е имало социализъм.  



Гласувай:
6



1. letopisec - Браво на титана Иван Стоянов
17.03.2014 12:20
Браво на титана Иван Стоянов
цитирай
2. czarnian - Мерсаж Милчеф!
18.03.2014 07:16
Разбира се, че не са познавали кинтите. На селското опълчение (шот такава ни е била армията) се е плащало с пастърма от заловените имперски говеда - т.нар. обоз! А когат са докопвали стинки, са си ги носили у бугарско жените им да си правят нанизи от тех!
цитирай
3. marknatan - Браво на титана Иван Стоянов ...
20.03.2014 02:43
letopisec написа:
Браво на титана Иван Стоянов


летописец
ибан стоянофф благодарение на историческото му обяснение за пръв път на български
на новата балканска порода маймуняци, какво били федератите , с демонстрираните анални умния бе забелязан от научените работници и техните учени сътруници и бе качен на миндера на бакализираните
скоро ще надмине и твоише оригиналише хелфенише нутрдудинище пустановки
до няколко месяцах може да очакваме в поредния бакализиран сборник в чест на откритието му да обясни з апръв път на български изчерпателно че българите не познавали функциите на парите и паричното обращение
путьовците намират верния път към миндера и започват да обясняват научено за пръв път
цитирай
4. czarnian - Дай Боже!
20.03.2014 13:57
Дай Боже!
цитирай
5. omur - Можем да спорим
21.03.2014 21:19
,ако наистина мислите,че Българите не познавали паричното объщение.Чисто емпифирично това няма как да стане.Това много прилича на спора дали в средновековието хората са си варели водата и са убивали по този начин микробите и по чиста за ползване нали.Накрая всички се съгласиха ,че явно са усетили ползите от това да я варят ,а най добрия довод е ,че хората не са някакви тапанари и много бързо се приспособяват и усвояват нови умения в ежедневието си.Особенно за такива очевадни неща ,явно доста по рано от средновековието ;) са усетили ,че преварената и охладена след това вода е по годна за пиене.Особено в раиони където е трябвало да пият речна или замърсена кладенчоа вода.Имаме данни,че след преваряване са я запарвали с разстения, получаваики по този начин отвари наподобяващи чая.Те имат различни целебни своиства ,а някои пречистват и водата.Но да се върнем на парите нима има някои който да вярва ,че Българите стигнали Венецианската марка избутали толкова народ на запад ,накрая нацепили Империята,точно във задвратната жлеза и са си я боцкали постоянно в тракия да плаща стабилен налог не на един или двама Български владетели.И Българите пътували толкоа много воювали и бродили къде ли не за плячка ,нямало да познават парите,още повече силно воинизирано общество нямало да познават парите.Тези могат да ги разправят на някои ,дечица в учебниците и те щат не щат да учат ,че Българите 6-7-8.Век не познавали парите.:)

цитирай
6. marknatan - ей олигофренясал от новата порода ...
22.03.2014 04:22
ей олигофренясал от новата порода на психопата паско

на преварената и след това охладена вода куяту потем е по годна за пиенье се вика пиво ут оратъ , от време оно, ... , бира по тракийски от фците алхимици,, маймуна родолюбива

дебилния боцкан папагал е на мехиканска
сервеза така му излизало по лесно през правото црво

влечуго нещастно



познавателните ти хисторически умения са на ниво психопатските връзки и боцкано дебил ни аналоигии и в чистатаи неопитнена като слънчева роса атмосфера на г на строго научния везд ист анархизъм независимо от притежаваните научени титли
тук се дезинфектират, без значка и че че са от отделен клон на познанието
за ветеринарно алхимичната категория и патриотичните и разновиднисти
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3869902
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930