Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.01.2015 13:40 - От психопата Боцман до ветеринаря Пасков, все Ибан Стоянов официален съафтур
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 3259 Коментари: 5 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Деба и чалгаджиите... "" Пламен Пасков " Ivan Stojanov ... Питането ми е ясно - какво предлага той в отговор на "5те лъжи"? ___ Ванка, приносът ти е безспорен, и скоро ще бъде документиран, като един от съавторите на книгата. Това съвсем сериозно.
И сега, отговарям на въпроса ти: предлагам нещо просто, очевидно, и логично, според мен: корекция на учебниците по история: премахването на лъжите не задължава премахващия да възпълни тази празнота с нещо друго. Защото става дума за премахване именно на лъжи.

Накратко:
1. Танграта заминава за канализацията. Вярвания: християнски, откогато се знае, че има такова в България (не от времето на Борис-Михаил), и вярванията се допълват с документираните знания от Българския народен календар (те казват много за вярванията, и знанията), на Georgi Velev

2. Създаването на България от 681 също заминава за канализацията. Като минимална корекция може да се вземе цитата на Анастасий Библиотекар, че нашенците са обединили отечеството ни, съгласно родственото ни право, още през 4 век. Ако Именникът...бъде признат за документ, който е свързан с нашата династичност, се сочи като документирана дата на създаване на географско-европейската България 163-165 година, от Авитохол.

3. Тюрките-монголоиди на смешни малки кончета и дошлячеството просто се премахват. Българите са по произход българи.

4. "Траките", или мнозинството от тях, най-големите известни техни родове, са преки предшественици, предци на днешните българи. Тяхното културно-историческо наследство е наше, те са ние.

5. Славяни тогава, когато има българи, и Българии, няма. Азбуката е БЪЛГАРСКА, книжнината е БЪЛГАРСКА, разпространението на Православието е БЪЛГАРСКА заслуга, 24 май е ден на БЪЛГАРСКАТА азбука, и просвета.
И се пише честно, че славяни е късен термин, продиктуван от политически мотиви, а не от научно-исторически, или народностни.
___
Не си ли съгласен, че фактологията за тези твърдения е достатъчно убедителна, и доказателствена? " "


Ivan Stojanov "Това вече е друго
1) За Тангра - железобетон, но трябва да се разгледат всички български обичаи (доволно описани от разните хронисти разглеждащи българо-ромейските договори); култа към слънцето и конника (имаме десетки медальони на конче яздено от човешка глава); старите скитски вярвания (култ към меча). Разбира се християнството, но и римо-елинистическите вярвания трансформирани през битовизма на местните (по-стари) балканци (има едно старобългарско сведение за почитане на Зевс и разни неодушевени предмети) и т.н.
2) Отново добре, но Анастасий Библиотекар не пише подобно нещо , тоест не поставя "завоюването на отечеството" със събитията от IV в. И най-вече, превода на Г. Ценов е манипулативно поднесен, за да угажда на хипотезата му.
3) Няма как българите да са тюрки, тъй като тюрките се появяват в Европа (тоест преминават Кавказ) чак след средата на VI в. и това ясно трябва да се каже и покаже. Както казах, може и да има някакъв тюркоезичен елемент (тюркизиран вторично), които да се влива към българите в периода VII-VIII в., примерно по линия на аварския каганат.
4) Най-големите тракийски родове са интегрирани в структурите на ромейската държава и излъчват не един или два ромейски императора. Тук според мен ще удариш на камък и залитане в подобна посока ще доведе до една ненужна стъкмистика и преизнасилване на изворите. Трябва да се направи уточнението, че средновековните автори архаизират, този похват става любим на въпросните от XI в. насетне.
5) Славяните няма. Има склави - които ако не са славяни трябва да се обясни какви са; а в старобългарските паметници имаме словени, които пък ако не са скалвите и не са славяни, пак трябва да се обясни какви са "


С това започнах и с това завършвам:

          Деба и чалгаджиите






Гласувай:
7



1. letopisec - ВСЪЩНОСТ, САМИЯТ ПАСКОВ И СПАРОТОК ...
03.01.2015 07:46
ВСЪЩНОСТ, САМИЯТ ПАСКОВ И СПАРОТОК СА ВЕЧЕ В КАНАЛИЗАЦИЯТА...
цитирай
2. syrmaepon - ЧНГ
03.01.2015 10:07
Стига сте му правили реклама на Пасков. Човекът освен всичко останало разбира и от икономика

"Официално, по силата на условията "валутен борд", и на т.н. "външни валутни резерви", за да има рубли в обръщение в Русия, те трябва да са получени чрез "стерилизиране" закупуване на правото им на печатане и обръщение чрез закупката им с долари. Нещо повече, по силата на същите тези условия Русия е длъжна да държи като външен (в САЩ) резерв от 2 пъти по-голяма валутно-резервна маса (пак долари, разбира се), отколкото са рублите в обръщение в Русия.

Общия им обем е някъде около равностойността на 500 млрд долара, тоест, резервите им са около 1 трилион долара, и са в САЩ.
И това е без златните запаси, които вече са си в Русия."
цитирай
3. marknatan - Ч.Н.Г.
04.01.2015 06:20
letopisec написа:
ВСЪЩНОСТ, САМИЯТ ПАСКОВ И СПАРОТОК СА ВЕЧЕ В КАНАЛИЗАЦИЯТА...


теа никога не са и излизали от там От Сочи вече официално се оплакват че им изпрашат наред с боцмаските дебили и ветеринарни докази За малце да провалят Олимпиадата
цитирай
4. marknatan - Ч. Н. Г ванката, пламката, б...
04.01.2015 06:22
Ч.Н.Г

ванката, пламката, борката, пафката ... пфу сенили лика прилика със сектата на делиорманската помиярщина субпродукта на бглайнометщината Сега дзверчето се прави на минойска балерина и играе на прескочи кобила с деса кравата и мара общата, може би с тайната надежда , като Ибан Стояноф да стане съафтур на пламката

Няма друга българска историческа школа, освен школата на Везд. ( ист анарх )
цитирай
5. letopisec - Познавам Стойчо Керев от 1989 г. ...
04.01.2015 10:03
Познавам Стойчо Керев от 1989 г. Тогава той дойде в Карлово, за да бъде, освен мен, застъпник на Снежана Ботушарова за изборите за Велико Народно събрание. Съвсем скоро му дадох да се разбере, че няма място в моя регион и е некомпетентен. Сега го гледам пак навлиза в моя територия, интервюира Пасков в проруската телевизия 7 дни. Керев, с Пасков тоя път ще ви разгоня заедно, а и тракедонизма, който пробутвате е антибългарско явление. Защо лъжете с Пасков, че българите са автохтонни траки? Защото искате да имаме история само до 2 в. от н.е., когато траките стават роби на Рим, ли? След 2 в. има ли тракийска история? Няма...Не ви е срам, да проповядвате антибългарщина...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3869826
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930