Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2015 22:15 - Петльов ден
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 1938 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 01.02.2015 22:25


Баба Митра е съхранена в паметта на нашите предци, като баба Марта. Още като млада Кибела хванала братята си Малък Сечко и Голям Сечко да митраиствуват. Отрязала им мартеничките заради гейското непристойно поведение и закачила шишарките на хурката си. Така възникнал и кадуцея дето  дебили купират от викито но не разумеват, че е хурката на баба Марта, т.е. Кибела, бог Митра, Артемида, запазено в народното творчество, като баба Марта.

По малките на големия брат, типично по български наречен Голям Сечко, се символизират  по-малкия кръг, разделен на две от Хурката, символизиращ шишарките, отгоре, а отсечените от бабата  мартенички на Малък Сечко се представят с големия по-долен кръг  на хурката ( кадуцея б.а) и понеже са му по-големи по български е наречен Малък Сечко. Баба Кибела ( Марта, бог Митра) символично опложда ветеринарните крави с тях за урожай и берекет (плодородие).

Отрязването на Мартеничките от посветените е характерно за култа към бабата ( Марта- Кибела) и жертването на корабокрушенци в Крим на Артемида. 

Бабата си турнала хвърлените и от посветените шишарки на хурката и напраила кадуцея, суровачката и тупа тупа с тях за урожай и плодородие в Новата година, което  е започвала на първи март и там е останало  да чествуват бабата ( Марта- Кибела) Суровачката, с която бабата суровакала за берекет и урожай за новата година се преместил с преместавнето на празнуването на новата година .
 
Отсечените мартенички на братята, донело прозвището им Сечко, по- малките на големия брат, типично по български наречен Голям Сечко, да им имат и хумора индианците от Индиа на прабългарите, по-големите на по-малкия наречен Малък Сечко, да им имат хумора на българите индианците от Вест Индия, на прабългарите от време оно.

Може ли гейовете гърци и педерастите тракийци да не са имали праздник ? Европската проституция доказала, че са гейово-педерастка култура, като техната на Острова на безздъбите още не им го е намерила праздника на егейците , ха , ха , ха , а из българско новата балканска порода си го празнуват от време оно - значи са траките!

Така егейският праздник на научените от тракийците гърци гейове  се празнуват от българите, като Петльов ден.
Да им имат и хумора на прабългарите гейовете ветеринари и онези от Острова.

Честит Праздник!
 



Гласувай:
3



1. d3bep - Очевидно пълното име на баба Марта е ...
03.02.2015 20:53
Очевидно пълното име на баба Марта е всъщност
Мартемида Бела.

А Бела май беше Красива на Испански.
Който преведе Кикибела от испански ше го пиша съавтур. В испанската теза.
цитирай
2. marknatan - точно така, дзвер, Бела или Хуба...
03.02.2015 23:07
точно така, дзвер, Бела или Хубавицта е и Богинята на войнта , от мама азия, което е Артемида, некъде започоват по късно да го синтезират приписват на венер9 афродита, по дифолт на хубавица, но всъщност баба смърт или хубавицата , бела, ( бела съм бла юнае, т.е като в италианския хубава е точно артемида в едно от почитанит и превъплъщения. това е част да премине и в синкретичния култ към митра


тук можеш а видиш как психопата плагиатот боцман плагиатозира за Мартеницата от разяненията на везд ист анарх за баба марта (бела) и дедо марс и след публикацията " само на мненията ми" след два месеца психопата плагиатор доказа кво и от къде била мартеницата, но точно като пълен психопат плагиатор без да има необходими познания по история

ще ги кача моите коменрати за сравнени с психопата плагиатор който като другия плагиатот ибан стоянов писл за втори път но изаерпателно на български и не бил изразил само мненеи а цела " тйеза" направил
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3865414
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930