Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2015 23:20 - Ако СССР беше подкрепил Япония във войната и срещу САЩ. Алтернативна история.
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 2059 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 25.03.2015 23:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Като от титанична битка в тихоокенаските бездни между гигантски калмар с кашалот от дълбините на войната с помощта на харпунджията Сталин изплува победителят САЩ. 
Вкопчена в смъртоносна хватка със САЩ Япония до последно не обявява война на СССР през II- та св война. Замъглен от желанието за мъст над Япония за поражението от 1905 г в Руско-Японската, като лош политик   Сталин напада  Страната на изгрявщото слънце, вместо да и помогне и да  подели света с нея. 

Планът остваше същия/ Вместо с фашистка Германия, за един мирен свят доминиран от две супер сили, както беше първоначалния план на Съветите, като хегемон на Тихия океан и далечния изток ролята на супер сила щеше да изпълнява Япония/.
САЩ щяха да бъдат победени и територията им разделен между победителите Япония и СССР.  Западно европейските държави начело със вече победилите социалистически правителства в Италия и Франция в Европа ставаха съветски републики. Въпрос на седмици е падането на фашисткото правителство на Франко. Ирландската революция вика на помощ Съветите и над Острова на беззъбите за пръв път след Кромуел се развява Републикански флаг. 
Европа е обединена. Социалистическата революция завладява страните от Южна  Америка и Африка. Поставен в световна изолация под натиска на двете си парламентарни партии японския император абдикира  и Япония  преминава към по-висшия обществен строй директно от феодализма.

Мирното съвместно съществуване дава своите плодове и към средата на 21 век едновременно във всички страни на Съветската федеративната република Земя настъпва Комунизъм. Маркс е обявен за пророк и канонизиан от Църквата. Така пророчеството е изпълнено.
Исус се завръща.
Политици, не отмъщавайте.  


Тагове:   Япония,   Маркс,   исус,   сащ„ ссср,


Гласувай:
3



1. d3bep - Мммм. Бате, не е много обективно ...
30.03.2015 10:55
Мммм. Бате, не е много обективно това.
Преди ВСВ имаш налице една ИЗКЛЮЧИТЕЛНО АГРЕСИВНА ЯПОНИЯ и неотстъпчив СССР, но в почти всички случаи на стълкновения със СССР, Япония е чист агресор.
Такъв е случаят и с островите. Япония ги узурпира.
Такъв е случаят с езерото Хасан 1938 г. Японците нападат съветска територия.
Такъв е и случаят с битката, известна като Халхин Гол или конфликтът Манджоуго. Япония просто анексира спорна територия, която е отати на СССР и на Монголия.
Япония напада, тя в тея години се опитва да завладее континента Азия бе братче... Далеч повече е напреднала от СССР и Китай заедно в тая посока. Дай да не ги преиначаваме агресорите, не са СССР.

Така че е справедливо да се каже, че ВСВ започва с война между японците и СССР. Всъщност даже, че във ВСВ намира продължение конфликтът на Япония с цяла източна Азия.
СССР не могат да си позволят да не отговорят на японска агресия на тяхна територия. Не отговорят ли на японската империя, освен сила, техника, зема и имидж, веднага губят дребни съюзници, като Монголия и Китай.
Твоята рисунка е едва ли не, че руснаците агресивно и злобно са премазали японците.
Не са имали избор в случая с Япония, Япония е чудовищно агресивна държава в тея години, превзема корея, анексира манджурия, атакува Китай, Монголия и СССР едновременно. Не знам ти ако беше другаря Сталин, щеше ли да ги търпиш самураите... 40 години безспир.

Руснаците имат даже много известна песничка по тая тема. Смениха и малко текста за да не обиждат японците, ама оригинала си седи . Три танкиста се казва... "В етут ночь решили самураи перейти границу у реки." За Жуков.

Нека не работим в историята с демони и ангели , а с факти. Не е чиста отмъстителност позицията на СССР към Япония. Това е защита от постоянни неспирни японски нападения над съветска територия, комбинирани с война на живот и смърт на Япония с ключовите далекоизточни съюзници на СССР.

Япония сама е направила залозите срещу себе си, нея биха я унищожили напълно и китайци, и корейци, и монголци, и островитяни от южните архипелази, даже бих казал, СССР не се е напънал достатъчно да я премаже и я е оставил на САЩ.
цитирай
2. marknatan - дзвер, Напълно прав си и съм съгл...
01.04.2015 22:43
дзвер,

Напълно прав си и съм съгласен, че тва са фатките използвани в неописания предговор от илирическия херо, ( добре изброени от теб б.а) които държат човеколюбците от острова неутрални, докато той разпаря нацистки заДници ( неизброени от мен, но профитата на историята ги знаят б.а)

Не за първи път забелязвам твоята наивност в инерпретацията на прозата с факти от история

Илирическия херой на повествованието се явява благодетел на янките, а можеше да ги закопа и помогне на човколюбците( любовта им към човешко месо е факт изпитан от военнопленницете янки) или ги остави да се тепат миролюбиво от разстояние американки маниер до време оно, докато повикан от ирландските въстаници установяваш съветска власт в Ирландия и по пътя си освободил Уелс, Англия и Шетландските о-ви

ако не беше пует и демоните от острова не го преследваха до края на живота му щеше да помогне на човеколюбците от о-ва тогъз, а той да си разчисти Атлантика, докато затворените в Берлинския чувал псовисат до един, вместо да се налива с вино до края на живота си преследван от кошмара за пропуснатата полза и загубил лихвата накрая и края на живота си изгубва на пует, като поет - на пир

Може ли да държиш патента на Сталинградския чувал и да не го изпозлваш !?

Може ли да отмъщваш на жълтурковци, а да забравиш Ленинград ? ( психопата боцман е доказал, че не било град, а бург, затова го преименовали на Петер Бург -ти като възприел и прослявящ принцип на психопата боцман, най-добре знаеш б.а)

Ще пращаш трима Рокосовски, Конов и Жуков, да се състезават за това кой пръв ще превземе бърлогата на пора !? ха ха ха

Добър пует но Лош политик ,

вместо да закара армиите си до Атлантика и помогне на братския ирландски народ, отиде да установява демократична власт в Япония.

Само че там не разделиха Токио и Острова на Човеколюбците на съюзничски зони, както му е било обещано, а му казаха с акцент " спасиба"
Ти гониш
Кога ще ги стигнеме американците?

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3849958
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031