Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2015 12:28 - Пътят на короната на Iw Александър от Лондонското 4евангелие е този на св Петка Българска. Както и мощите на светицата, Короната на България отива за подарък от
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 3423 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 18.06.2015 12:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Съпоставка м/у изобразената корона на БГ царя с подарената от Ахмед разкрива тайни за жените- на миниатюрите от Лондонското

Макар и схематично предадена короната от миниатюрата е индентична с действителната сега на съхранение във Виена: ( виж приложена схема )
image

Индентична куполовидна рзделена условно на два етажа форма, завършваща

1. с "пискюл" от червен рубин на върха, никви византийски символи, като кръст, зналка на Тангра, звездата на Давид, макеонско слънце или др под установено български символики, а от една торба с п да набарт пискюл, подменен впоследтсвие с турскосиньо по дифолт!

2. Инкрустираните с рубини кръстове, добре личащи в дйетсвитената крона, са предадени схематично от художника с един червен камък рубин, означаващ кръста

3.В четирите ъгъл на кръстовете по един бял камък на миниатюрата ( в тъмно турско на реалната)

4. Минитюаристът е предал условно червените и сини камъни ( 5 и 6) при пълно спазване на пропорциите на оригинала с миниатюрата

5. Бисерите от този ред са подменени от турскосини камъни 4,4,4,4 което е направено и на "върха" на шапката

6. Долният бисерен ред

 

Схематично предадената корона от миниатюрата е в същите пропорции, форма и украса, като подарената от Ахмед, тази днес на съхраненение във Виена.

image

На миниатюрата от Лондоснкото Четвероевангелие цар

Как и защо тя попада във Виена?

Пътят и е този на св Петка Българска. След падането на Търново, светицат е преместена във Видин, от от там в Белгград и днес в Сърбия се почита, като св Петка Сръбска. След падането на Белград е отнесена в Константинопол, откъдето е измолена и заминава, като подарък в днешното си място за съхранение. ( виж статията на Ист Анарх за "Посещението на Извънземните в църквата на българските воеводи в Куртя Арджеш и съседната и катедрала

Короната на цар

За всеки цар е изработвана отделна лична корона, и от съпоставката на снимките се доказва, че тази от Виена, е короната от Лонсоднското четвероевангелие на цар

Действуващата императорска ( царкса) корона на България не е попаднала у турците и липсата на каквито и да са факти в тази насока, а и и зобщо за прословутото падане на България под Турско са достатъчно краноречиво доказателство, ч ето, че и се намериха и материалнитеб такива.

Турците подаряват на Трансилванския войвода за прзинаването на васалитет короната на цар Алекандър.

Короната е отнета от виенския архи дук, Матиас, който има дуки знчи е българин, както е доказал, психопата боцман, и Матиас,се коронясва с нея за имератор на Свещената Ромска Империя- днес " германци", с обещанието за суверенитет и религиозни права и свободи на Трансилвания и е титулува за ужас на бг проституцията и владетел на България в частта и на север от Дунав, едом до Кумания, което личи на редица средновековни карти, за съжаление предмет на науката география на БАН и следоватео без историческа сила за маймуняците от новата делиорманска арменманяшка превъзходна на куето на Павлов .

( виж карта на Българияна север от Дунава до Кумания, както е и в титул на Матиас б.а)

Титлата на архи дук, значи българин, както е оказал психопата боцман, който има дук е българин, римско военно прилагаелно в изречението, превърнло се в епитет за психопапагалщина., е както следва:

"

Iw Александър е с короната подарена от Ахмед на Трансилванския воевода, сега на съхранение във Виена!Iw Александър е изобразен с тази корона. " б.а)Iw Александър е получил по волята на баща си, цар Iw Шишман. След падането ан Търновското царство се е озовала при Османците. Тук може да се досетим, че той( ?) е дал короната на баща си, а не своята собствена и така символично е запазен суверенитета на България. .Iw Александър.Matthias, by the grace of God elected Holy Roman Emperor, forever August, King in Germany, of Hungary, Bohemia, Dalmatia, Croatia, Slavonia, Rama, Serbia, Galicia, Lodomeria, Cumania and Bulgaria, Archduke of Austria, Duke of Burgundy, Brabant, Styria, Carinthia, Carniola, Luxemburg, Wьrttemberg, the Upper and Lower Silesia, Prince of Swabia, Margrave of the Holy Roman Empire, Burgau, Moravia, the Upper and Lower Lusatia, Princely Count of Habsburg, Tyrol, Ferrette, Kyburg, Gorizia, Landgrave of Alsace, Lord of the Wendish March, Pordenone and Salins, etc. etc"

 

 

П.П. Некъф романешки плагиатор решил, като психопата боцман да плагиатизира от Везд Ист Анарх нещата без да ги разбира и като Ибан Стоянов" писал за пръв път на български" за федератите, но преписал с колците, като тъп кримикнал и за букелариите, е " доказал изчерпателно на бг мастиите из медиите, че е отрил короната на Шишман, заритата в блога корона на цар Иван Александър, под заглавието " Короната на Шишман, дъра , дъра ..." и поредният откривтел се качи на миндера на бгнауката на опашка с Ибан Стоян да правят компани на на арнеманяка в студито на кучето на Павлов Пу, пу , пу да им е скука в Делиормана намерили са си реднека.

 

 

 




Гласувай:
2



1. marknatan - Настоящата статия разглежда, само ...
18.06.2015 12:57
Настоящата статия разглежда, само исторически събития и няма нищо общо със държавата Ромъния или България, като съвременни политически субекти.
При хвърляне на боб върху, която и да е автентична карта от 16,17, и 18 век Романия е на юг не само от Дунав, но и винаги и от Хемус, Куманица или за новата мякаща изт. балканска превъзходна делиорманска порода Балкан, а България е показвана задължително от картографите и на север от Дунав за ужас на кучето на Павлов и научната арменистика .Без да сме пристрастни се установява, че когато се картографират съседни държави в региона, както е случая с картата на Унгария от картографа на Свещената Римска Империя, известния Хоман, който разбирал от картография за да е назначен на служба от ромския султан.
Ето тук е картата на Хоман за Украйна от 1720 г и др.под ,


http://www.raremaps....ris/Homann.html

Пътната карта на Jacob Lidl: Neu und Accurat verfaste General Post Land-Karte des sehr grossen Welt beruhmten Konig-Reichs Hungarn .


http://www.raremaps...._Welt/Lidl.html

В жълтата граница отнова е обособена една държава, с две области България и Влахия през средата на която тече р. Дунав.
Barriere: Turquie Europeene


http://www.raremaps....y/enlarge/22598


Така, както в картите на Хоман ,така и в тези на Османската Европска част и тук в дадената карта на Унгария, отново България заема своето място на север от Дунав и граничи с Унгария на запад и Трансилвания на север. В България са rasciani и valahi. Това е само малка илюстрация от безбройните пробойни, които са нанесли картографи на бгпомиярщината, автентично, не по руски препис намерен от арменски търговец в македония в 19 век, на сухранение в Питер Бург , отразяват съвсем правдив политическата ситуация .

При хвърляне обаче от тракийска гледачка на фасул вместо с бобени зърна с тези на царевица ,зърната царевични на мъй мъй ромънеще първо се подреждат в линга гръкореще букуреще. Това е първият и оригинално предвидения план за ромънещето заради което те в 19 век се бяха писали и изкарали гърци. В последния момент бъдещите Освободители на княжествата България и истинската Румелия осъзнаха,че ако ги направят ромънещето гърчееще се ,както бяха подготвили тяхното минало със славните гръцки воеводи и др.под. доказани исторически връзки на които "ромънеещего" от Букурещката географско факултето, упорито наблягат,как били ромънеще, защото бегали се с Патриаршията на гърчеещите се, у тази на ромънеещите се.
Нека да ни си въобръзяваме,че ние днес сме ги открили тези неща и ги налагаме за историческа истина.
Московците преди "'ромунеещите",балканците,съърбеещето се,гърчеещето се ,и другата православна сволочь изобретена от тях за да прокара политическата им амбиция да се представят за защитниука Принц на Славяните ,за сметка на Османския Император ,веднага усещат грешката си че,те самите ще се сбогуват с идеята те да са Третия Рим , и немаше да са Основатели на Византиската или Освободители на Славяните (не сърбите,поляците,гръците,моравците,бохе,мците,чехите и вся осталщная сволочь,а Славяните) и че гърчещето ромънеще,вместе с гръците няма да има и най-малката юридическа преграда да се обяват за Третия Рим ,като нгали гръци и да владеят територията от Днестър до Пирея.

Тогава влиза в ход план "Б" ,ромънеще е Линга Ромънеще и теорията за средновековния ромънеще,накарала янките да се изпулят и да скърцат със зъби, те как не се били сетили да търсят средновековния американец,американещето,който се бил скрил в техните скалисти(карпати) планини .
Не бил само Ганчо Ценов тъппанартя дето не не се сещал за големите исторически процеси ,описани в книгите му.

Оказвало се,че държавата е Американеще,която винаги си била говорила американеще,с изключение на един малък инцидент ,когато бащите на нацията американещето, за малко да не обяват немския език за официален.
И два три други подобни случая ,като анексирането на Флорида от испанците,където те си шпрехали спаньолски или закупуването на Луизиана от франсетата с техния канадски. Но това не би могло да помрачи създаването на американещето от средновековните американеще, което се доказва от езикът им.

Само дето ромънещето ги изпреварили и Първи заявили, че техните ромънеще се били скрили успешно две хиляди години в скалистите(Карпатите) планини.
И най-паче между Днепър и Дместър ,дето бил проговорен за первшъйх раз ромънещето,защото там били многу изолирани от свето и сохранили латинскийо на заточенип возле Дуная Овидий . И потем , езикот го продумали изведнаж сите ромъяеще ,всички знаят това. .Де що имало народи около скалистите проговорили все ромънеще и мунтанещите,и молдовянещите,и трансилванещите,и бесарабещите. Не, като американците в различните им райони различен език,и държавата да им налага американещето,въпреки,че го няма в конституцията им като официален.
Но да се радват американците ,че и на тази теза изтекоха авторските права ,като на тезата на Керамопулос за българското име,манифестирана от маймуняците днес за Отворената Ромска теза на Б.Георгиев Боцман,и те могат да си оправят и те хисторите. Ако не ,винаги могат да поканпт Боцко и Съафрурите. Грантирам,че гетския лизач вече е готов с Ромънешката теза за Народностното име на американците ,което дълго време съществувало ,като служебно понятие на теритторията на Европа.

Ромънещето и езикът им и администрацията им са две хиляди годишни,добре скрити в скалистите и затова дори са заблудили всички картогарфи,че това било Българско и България. Била е ама до 1841 г. После и царевица да фърляме,все на ромънеще се пада.(царевицата била скрита и тя в скалистите и чакала удобния момент да стане национално ромъшко ястие мамалига). Това е така,всички знаят това. Но кой написа кирилометодиевският им алфабет тогава.Кой измилси линга ромунеяе Црхо и Страхота или некой открил кивота и служебното име бъул гарци Охранители на Долини? Имат ли си те Братя Апостоли на Лингата ?
цитирай
2. nadzambunata - Ама много подозрително
01.04.2016 11:26
Аз пък подозирам, че досмачкахте образУването ми. Живея отдавна в подножието на короната, родена съм там откъдето е дошла. Следвах "законна" лингвистика (превод). Насочете ме към извори за периода на фонемичната обърквация. Има ли систематизирани такива? "Притесняват" ме неща от сорта: 1. Видин-Budin-фамилни имена Будин и Budin-Wien (Виена,Ви(д)ин); 2.Шишман-Schisma (lat. за схизма). Относно схизма се обърнах към "легалната" етимология на Дуден-чо и там естествено е от гръчки, както всичко тук в зап.европа е гръчко или латинско... Впечатли ме обаче феномена на разцеплението в религиозната общност, който стои зад понятието и съвпадението с падането под турки, съмненията за предателството отстрана на Шишман.
Майка ми е от едно село, в което са ИЗКОННИ християни и това си се доказваШЕ в бита. В селото и околността се почиташе Богородица, баба и другите никога не споменаха Исус Христос, сякаш не съществуваше или незнаеха за него, а в черквата май го имаше изрисуван. Имаха много интересни обичай, за които не ми е известно в християнството. Баба знаеше в кой ден може да се плете, да се преде (ходеше винаги с пояс и беше постоянно готова да забоде хурката), кога не може да се пере, да се мете и т.н. Помня за един обичай "младенци" , било за мъртвите бебета. Постоянно почитаха нещо, вареха некакви спецялни работи, печеха хлебове...
Аз ненавиждам езотериките и подобни, но искам да споделя един сън. Преди година ни в клин, ни... сънувам кирил и методий (!) и нещо казва: "те не са създали кирилицата, заговорнициТЕ я написаха". Интересното в този сън е, че дойде след началото на моя интерес към история и историческа лингвистика и без да съм се занимала дотогава с азбуковата тема. След като вчера попаднах на писанието Ви за братя Грим се притеснявам за акъла си да получавам такива послания. Иначе ме смятат за нормална.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3862738
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930