Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2015 13:47 - Неизвестна старобългарска миниатюра разкрива страшната тайна на хан Крум Страшни. Той бил християнина страшилище за християните
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 2376 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 26.06.2015 03:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 На гърба на незивестна старобългарска миниатюра ( виж фото) се намери следния текст: " При  Лео, арменския император, Крум, българския началник, при Одрин, Тракия дойде с огромно множество народ  :   правото за военнопленници,  включи  също и светия епископ Мануил, комуто скъси ръката до рамото ( отсече ръката от  рамото  б.а.), след,  което разсечече през средата и  остави за храна на зверовете Омразата у неговия народ е навик, и поради нечестивостта тоз слепец от същите бе удушен с въжета.  В Българската държава е поставен безбожника Чака  Всички християнскин пленици, дуксове, пресветери, дякони, вярващи , събрани в едно, накара  християнската вяра да отричат Всъщност  все още Християнската вяра  попиваха българите.  И когато те не пожелаха да направят това  някои се заповяда да се обезглавят, а други са мизерно мъчили и по други начини измъчвани и убити  от него." 

image
Текста на гърба разкрива неизвестни  за бг историографията събития от времето на хан Крум. Бг проституцията не е обърнала фнимание на един многозначителен факт, защото нема от къде да препише и кой да и путскаже мимоходом.
image  Киро и Мето все още не са изобретили буквата "Б" и прабългарите изписват гръcката Бета като "u" - v.

Европската проституция не отбелязва и не коментира, защо обезглавения християнин императора на ромеите Никифор, не е превърнат в мъченик и светец за така мъченическа смърт от Крума, а некъф световно неизвестен влиза в пантеона на мъченичеството ? 
Виждаме, че, а бугарите татари да размахат калъча, а се и произвеждат светци на кило!
От друга страна разбираме, че българите обичат не само домашните животни, но се грижат и за дивите- те разсфасоват военноплениците на порции, с което се грижат за здравето на дивите зверове. Научно установено е, че ако див звяр си нарани забите или се пореже в некоя кост това е сигурна смърт за животното. Обърнахме фнимание и на служеното понятие военнопленици и изрчиното указание, че е извършено по правото на взимане на военнопленици, т.е. хан Крум е съблюдавал закона и убийството на нарочените е било за ивършено от тях военно престъпление, защото от друга страна е налице противоречивия образ на хан Крум гушнал любовно българина Васил, бъдещия основател на най-великата българска династия и гордостта на Византия,  т. нар. подменна с прозвището " македонска".
Би ли изобразил ревностния ристиенин, Крум Страшни да гушка Васил, ако ръцете на г-н Крум са окървавени със смърттъ на разни светци ? Пачему ничто не е упомената за отвличането на Васил и ромите у сръпско, а се наблега на Чака в миниатюрата от прабългарите.
Как БГ проституцията е намерила разрешение от тези структурни противоречия в живота на главния илирически герой и е обрисувала съдбата му освен с насиране?
От изключително важно значение е изречението, " Всъщност  все още Християнската вяра  попиваха българите" демонстриращо широкото разпространие на християнството сред българите, потвърдено и от други автентични исторически сведения, като това за сестрата на хана омъжена за християнин, за намерилите убежище шест хиляди римски християнина и т. нат . 
  Не може да се избегне аналогията със съдбата на илирическите герои братя Крум,  от неизвестния за бгпроституцията приложен тук текст, с известния преекспониран от бг лайнометите разказ  за съдбата на ристиенина Борис и сина езичника Владимир. Ристиенина Крум е сменен от езичника Чака, а при повторната христианизирана Крум се превръща в Борис, а брат му Чака в син Расате.Сестрата на Крум Ворисин е отново сесетра християнка на кан Борис и дае в една от много агиографски византийки тъпни го е покрътсила Избитите вече не са ромеи хритияни,  бугари татари вдигнали се на бунт срещу Крум ворисин, чиято съдба в оригинала е удушване с въжета,а в репита съдбата на светиня му дето приел ристенството остава световно неизвестна, даже бгпроститутите не знаят как се бил покръстил и кой го бил покръстил и как така манастира му не останал в паметта на бабайковците дето помнели от време оно. Ебах го да го еба и случайните съвпадения от сестрата на кана до брат му Дукса  



Гласувай:
2



1. syrmaepon - Трудно е да се каже как може да се тълкува това
28.06.2015 10:27
"От друга страна разбираме, че българите обичат не само домашните животни, но се грижат и за дивите- те разсфасоват военноплениците на порции, с което се грижат за здравето на дивите зверове"

Може просто да е проява на моментен афект и силна омраза. Все пак дори и в съвременната история на българите, със сигурност вече отдавна християни имаме подобен пример за разчленяване на тялото. Може би цели именно поругаване на погребални канони и невъзможност за отдаване на почит . Може да е също израз на омерзение към парите с които някои се откупват или се купуват предателите. Но разбира се това е в пределите на нашите Імоите/ фантазии.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3862630
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930