Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2015 09:51 - Погребението на цар Калоян
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 3006 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 13.12.2015 10:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

" За церемонията в Солун пристигнаха: 1. Негово Преосвещенство Кардинал Уфици ди Ватикана, пратеник на Светата Апостолическа Църква, с герба на Светия Престол. 2. Пратеникът Ласло с герба на Ищван, кралят на Унгария. с герба дарен му от Великият цар Симеон Мизиец 3. Дука на Австрия и Бавария барон Мазен придружаван от Жана, кралица на Лотарингия. 4. Синъор Дангало Дожа на Венеция, с герба на свети Марко. 5. От Генуа семейство Дариа. 6. Дука на Милано Висконти 7. Княз Яш от Ярослав със златен калпак от самур елен 8. Великйата княгиня на Владимир с шуба от норки 9. Големият Турк с елмазени потурки 10. Емира на Алерксандрия. 11. Благородния Шах Варадин от Ереван 12. Благородния дук Константин от Требизонд 13. Благородния дук Константин от Никеа. 14. Благородния дук Константин на Епир . 15. Благородния дук от Константинопол. 16. Жупани и жупанчета от Сервия 17. Пан Собиески от Краков 18. Господарката Мирослава от Старе место на Прага и брат и от Брно. 19. Атаман фон Тупан от Прусия. 20. Хосподаря на Киев, Хохол

От Великите българи бяха цялото болярство с овдовялата царкиня.

Тленните останки на царя бяха повити със златотъкан плат. Ръцете му бяха обсипани със златни пръстени и сключени върху бойнта мусабя, а краката украсени със златни шпори. Тялото му бе поставено на издигнатата платформа поставена кола теглена от осем бели коня и мноьеството пое пътя от Ротондата, където бе извършена тази церемонията, към църквата св Димитър, където щеще да бъден погребан царя до светинята закрилник на рода му.

Докато тълпата ривеше от отчаяние и си скубеха косите, до там, че ако църквата св Димитър Солунски не беше наблизо всички щяха да оплешивеят, извън стените на Солун група гърци водени от брадат поп, организираха протестно шествие заради, което на следващият ден гърците заедно с водачът им Богомил бяха изгорени от опечалените на клада на площада пред кметството, от все още скърбящите за загубата на царя, и за малко сълзите им не угасиха кладата, но усложливи гърци донесеха гръцки огън и разпалиха кладата на която се печаха сънародниците им.

Когато шествието най-после достигна църквата на Свети Димитър там вече в северната и страна бе издигната гробницата от италиански мрамор на царя, сред която на четири порфирни колони се намираше изработената от алабастър ефигия* на владетеля. Майсторите имаха само три дни след кончината на царя, за да издигнат гробницата в църквата св Димитър и бе цяло чудо, че намериха тези скъпи материали за издигането и мълвата говорешве, че част от облицовката на църквата е помогнала за това богоугодну дело.

Платформата с тялото на цар Калоян бе поставена редом до гробницата.

Преди да бъде търкулната в нея конярът взе шпорите, жена му пръстените, а Иван Славков сабята му.

По-късно при превземането на града от траките, порфирните колони отидоха за биде на Баязид, но дотогава вече паметта на цар Калоян бе заличена от исихастите и в църквата той бе представя, като неверник убит от св Димитър за защита на християнството.

За да заличат случката гърците превърнаха гробницата му в църквата в параклис, и днес тленните останки на цар Калоян се почита от поклонниците, като тези на св Димитър." **

За да довършат пъкленото дело бг проституцията вкара в учебниците по история наред ватиканските агиографии за славянските апостоли братя Грим и нелепата агиография със убийството на цар Калоян от св Димитър и за парлама извършиха и кощунствено препогребване в Търново на небезизвестно, но духовно лице от женски род в сегашно време погребано в църквата св Четиридесет мъченици в миналото.

 

 

-------------------------------------------------------- 

 

* ефигия представлява скулптура на починалия и традиционно се използва при погребенията на католическите владетели в Средновековието, което обяснява защо бг проституцията не само не е намерила, нито едно от погребенията на униатската Асенева династия, но няма и нито едно описаноие в светската литература и напълно запазената за целите на бглайнометите църковнни писменина, за което най-голямото доказтелство за приложението и е украсата на св Четиридесет мъченици в Търново


** - Написаното е от известното от Орбини, който е чел неизвестното за "Българите анално " славно произведение описано в  залепналата от Бароний хистори за маймуни и др под басни на хамамаджиите




Гласувай:
4



1. harta - ...
11.12.2015 10:16
И аз бях там и пих ракиня, за бог да прости царя Калояна. Да допълня с някои подробности Марка Натана. За церемонията, по погребението на славния цар, гостите освен гербовете си носеха и по нещо за пиене - кой каквото имаше:

1. Негово Преосвещенство Кардинал Уфици ди Ватикана, пратеник на Светата Апостолическа Църква, с герба на Светия Престол носеше бутилка тосканско кианти, реколта 1201, специална резерва, от избата на папа Инокентий.

2. Пратеникът Ласло с герба на Ищван, кралят на Унгария, който освен герба дарен му от Великият цар Симеон Мизиец, мъкнеше и една дамаджана токайско, която беше преполвил по пътя, от което в главата му бучеше увертюрата от операта Атила на Верди.

3. Дука на Австрия и Бавария барон Мазен, беше нарамил един внушителен бъкел отлежала тъмна Bockbier и една торба сурово-пушени вурстчета. Той бе придружен от Жана, кралица на Лотарингия, пажът на която дискретно, но често и подаваше малко стъкълце, с галещ небцето златист мозелски ризлинг.

4. Синъор Дангало Дожа на Венеция беше с герба на свети Марко и с пет каси бяло Пино Гриджо.

5. От Генуа семейство Дариа, пристигна с две туби от банкянска минерална вода, пълни тежко червено бароло.

6. Дука на Милано Лукино Висконти, беше със София Лорен и Клаудия Кардинале /за Марчело Мастрояни не съм сигурен/.

7. Княз Яш от Ярослав със златен калпак от самур елен, носеше една огромна мътно-зелена бутилка самогон „кукубля“, первый сорт и малко маринована сельодка – за бог да прости.

8. Великйата княгиня на Владимир с шуба от норки, /из-под норки висел наган, модел 1878/, пушеше папироси „Беломорканал“. От време на време опричник и подаваше в изящна чаша шери, доставено от варягите от Херес де ла Фронтера.

9. Големият Турк с елмазени потурки, носеше в една канта от алпака великолепен шербет, ако си падаш по шербетите.

10. Емира на Алерксандрия, беше прегърнал голям термос от камилска кожа, пъленс червен чай хибискус, с който черпеше наред.

11. Благородния Шах Варадин от Ереван - наистина благороден, беше домъкнал една дузина бутилки - специална селекция фамозни арменски коняци.

12. Благородния дук Константин от Требизонд, предложи на ценителите 50 литрова бъчва, ориенталско раки с дъх на рози.

13. Благородния дук Константин от Никеа, пристигна с два товара узо от Лесбос.

14. Благородния дук Константин на Епир, носеше няколко специално доставени му от остров Корфу стомни Керкирски ликьор от кумкуат.

15. Благородния дук от Константинопол, с кораб бе докарал делви хиоско вино и цикудиа от сушено грозде от остров Крит.

16. Жупани и жупанчета от Сервия, предвождани от оркестъра за погребения на Бреговича, носеха големи павури с люта, върла, 18 града шливовица.

17. Пан Собиески от Краков, в дисаги носеше 10 бутилки водка Собиески голд, купени на промоция, по 10.90 лева.

18. Бодигардът на Господарката Мирослава от Старе место на Прага - Кевин Костнър, носеше един сак кенчета бира Старопрамен, а брат и от Брно, с каруцата си караше две бъчви пилзнер лагер премиум, от бръненската пивоварна.

19. Атаман фон Тупан от Прусия, бе наел Бременските музиканти с диригент Херберт фон Караянис, да изпълнят Реквиема на Моцарт.

20. Хосподаря на Киев, Хохол, водеше сотня казаци, които по пътя бяха изпили всичкото пиене, което носеха и сега правеха масови дегустации, търсейки Солунските братя Грим, да им напишат писмо до султана на Икония.


цитирай
2. syrmaepon - Не споменавай ти напразно името ...
12.12.2015 09:44
Не споменавай ти напразно името тракийско, щото скоро като ни ги разпределят по квоти по домовете и ще ти се наложи да се молиш на Единния Тракийски Бог )
цитирай
3. marknatan - ha ha ha harta, Ето защо пияната д...
13.12.2015 00:39
ha ha ha harta,

Ето защо пияната дружина е драсала клечицата на схизматиците !
само от черно пиле мляко не е имало / чер кумис/ за пиене

трябва да е от секретната история на безистена

Доказ на офците за тракийското у Кана

Tракиците, като се раждали плачели , радвали се като продавали децата си в робство и пирували, като умирали

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3864573
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930