Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2016 04:29 - Излизане от НАТО не означава изход от ЕС, но гарантира целостта на България
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 539 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Туркия е член на НАТО, но не е на ЕС. НАТО е създаден за защита от Савецкия саюз, но при нападение от друга членка саюза не се задействува. Хипотетично ако членка на НАТО, например  бъдещата членка БЮРМ или друга турска република нападне България НАТО няма да реагира, така както не реагираха, когато членката Гърция воюваше с члена Туркия . И това е така защото правилата се диктуват от США, чието закододателство не позволява вмешателство в работата на други частни или суверенни субекти. Потвърждение на това е и вчерашното решение на Върховния съд на държавата Индиана, част от Федерацията на Съединените Американски Государства.  В единодушното заключение Съдът постанови, че  частната университетска полиция  не е публична ( обществена)  агенция ( организация ), която да попада в юрисдикцията  на държавния закон за свободен достъп до публичните досиета.
Т.е. полицията на Университета Нотр Дам не трябва да низложи на широките народни маси криминалните досиета на спортистите на Унивесритета, искане направено от ESPN
USA Today " Court rules Notre Dame police don"t have to release student athlete crime reports" 
"The court said in unanimous ruling that the private university"s police
department isn"t a public agency that falls under the state open records law."

Еднотипно бе и поведението на США при спомената война на Гърция с пълния натовски член Туркия, когато не се намеси и нито една друга членка на съюза, т .е при нападение на БЮРМ или друга турска република, което предвид характеристиките на млада току що основана държава е събитие с доста голяма вероятност на сбъдване от порядъка на 15-20 % вероятност в хипотетичния случай с БЮРМ целостта на Бългрия ще бъде застрашена.

Вероятността на друга турска държава да извърши нападение е доста по-малко, вече доказано от по-горния пример на  3 %, но все пак съществува, доказано от по-горнaта спомената война на Гърция с пълния натовски член Туркия.
Ако България не членува в НАТО подобен риск не съществува, т.е. е гарантирана нейната цялост и при нападение от страна член на НАТО .

Т.е. членството в НАТО носи риск, макар и минимален той на практика съществува, и той е неприемлив и е антиконституционно да се поема подобно членство застрашаващо териториалната цялост и суверенитет на България или държавата България трябва да обяви за антиконтитуционно членуването си  НАТО или да се  промени Конституцията.
При всички случаи извършилите антиконституционното престъпление трябва да бъдат накзани.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3865443
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930