Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2018 11:53 - Съкровището на кан Левски
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 1308 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В студиото на  Пламката, не на ветеринаря, помашката група от Левски не се интересува, а само от тракийската си история, а на  г-на ПАвлова, ударението е на първото " А"  от таз петъчната вечер, но там ударението бе на разкриването на съкровището от комунистите на кан Левски.  Появи се един професионален чапкън, който заяви на всеослушание, че ей сега ще зарадва хората в Републиката,  с голямата новина, че снощи му казали, че това съкровището на кан Левски било разкрито в Ловеч . Бил на конфереция и друг един, като него и водещия, водещи изследователи, изплюл камъчето,  и цитирал от книгата си, която все не можел а издаде, че намереното в ловешкия помаклък съкровище било на кан Левски и туйто.  Бре да земе да тургне Великия Алхимик за съафтур или рецензент ! Тва даже, сети се чапкънинът за съкровището на кан Левски, било доказано и от него  самият, но използвайки закона от 1858 , а не както  се било доказвало обратното от друг невежа със закона от 1848 г, се закони а паричното обращение в Османската империя,  че тва не могло да бъде съкровишето на кан Левски. Чапкънинът, както се изясни има и други подобни попадения, свързани с кан левски, акто наприемр открил в добавка и къде бил гроба му. Бил гробът  нарисуван на една картина, акварел от иван Иванов от 1909 г съхранявана в Национални Исторически музей, но те му правели сечено и не му я давали да я пипне.  На картината, чапкънинът заяви по-малката новина,  бил открил нарисуван гроба на Левски. В тази картина, представляваща параклиса в християнсите гробища на гр София от 1870, бил изобразен гроба на кан Левски на преден план.
image

Той и затва бил издал една книга,  а сега я преиздава и се шета  из медиите, а кронитата из блога,  да си продава алъш вериша и показваха с г-на Павлова, ударението е на първото " А", доказателството на неуважаемите зрителе, картината дето само я миришел, защото не му давали разрешение да разкопае, гроба на кан Левски, който както се разбра  бил нарисуван на картината и доказано бил разкрит в книгата му. В книгата му обаче чапкъниниът  в невежеството си, дотолкова се е оплел в лъжите си и изопачаването на наличната фактология, че както се видя от картината, дори не може да различи източната фасада на параклиса пред коййто , както твърди бил нарисуван гроба на кан Левски.  докато в изложената си хипотеза той е записал, че гроба бил цитирам " северозападно" от зида на параклиса. И това както всеки може да съпостави няма нищо общо със очевидеца Запрянов, извършил някога разкопките на въпросния параклис, който открива предполагаемия гроб на кан Левски, но е записал  че  е " до западната стена".  Чапкънинът даже е представил и скица на спецялистка по змеметръси, къето гробът е  в непосредствена близост до северната стена. На картината пък е от изтоичната стена на параклиса.

image
Провелият разкопките " трудовак" Запрянов пише, че  " Един гpоб бе открит само на  2-3 м от западната стена на параклиса". 

На скицата  от авторът на хипотезата, пък гроба е на север от северната  и стена .

image
Може би заради това авторът , коментира във в-к Труд, че било на " северозапад" от (  северозападния( !?)  б.а) зид на параклиса ! 

На рисунката от 1909 г,  гробът е от източната страна на параклиса. Както се вижда постолюдието не само не разбира от паричното обращение на Османската империя, но и от посоките на света, и най-паче позиционирането на християнските параклиси от османската империя по закона за гробишата от 1870 г. Вместо "от западната стена на параклиса" и то на 2 м !, гроба ли " северозападно  според инвенторът,  даже било нарисувано и на картината !

И ако гова не са идиотизмите, чакайте да чуете за доказите за съкровишето на хан Левски, вместе на г-на Павлова, знате къде да го ударите, и начапкънина, което било съкровището на кан Левски,  защото предатеят Поплуканов, Марин Поплуканов, харчел докато бил на заточение, Живеел охолно, даже и хлебарница бил отворил ! Като си взимал пари от заровеното в земята съкровище открито от комунистите в 1963 по случай 90 годишнината от Обесването на кан Левски. 

И тва ако не е идиотизъм.  Това е и съкровището заради, което Великия  Кан Левски дохожда в Ловеч, откраднато от ръководителя на комитета в Ловеч поп лукан.  Попът,  по историческия метод на баняджиите на метода  на името на братя Грим, който три дни преди да предаде богу дух и се преименовал от константин на Кирил, за да имат славяните кирилица, та и попа, тамън го заровил имането  и го убили.  Метода на БАН- ята е безупречен и при разкриването на гроба на кан Левски. Тамън да умре  в 1937 г свидетелката разкрила тайната на гроба, която  научила на смъртното легло на баща си, който я научил от дядо си ден преди да се капичне !

 Съкровището кан Левски И така останало неразкрито до 1973 г . Но тва били комитетските пари откраднатаи от поп Лукан,  преставят доказите си водещите , защото в Диарбекир Маринчо си живеел, като Симеончо. Папай маринчо, плюскай Черньо, викат оттогава ловешките помаци, разправят и доказват водещите на простолюдието. 

А че така заритото съкровище е на известния пладнешки хайдук, кокошкара Стамболов и дума не обелиха спецялистите. Търновския татарин стамболов преди да стане голямта рабта държавник и строител на капитализъмна си е пладнеши разбойник, айдук  и кокошкар. По време на руско турската война  участвал в една  чета  край Ловеч ограбила от друга българска чета , заграбеното от нея от турците при бягството им от руските войски .  Но втората чета успяла да зарови ограбеното, и Стамболов им отмъкнал само кадъните. Същото това ограбено и заровено от айдуците  за да не им го отмъкне кокошкара Стамболов днес  на всеослушание обявяват за Съкровището на кан Левски, защото Марин Поплуканов си живеел, като Симеончо в Диарбекир и отворил баничарница.

Били му изпращали от заровеното имане , пригласят си на два гласа г-на павлова и поредния чапкънин. Може би да си е зел една шепа алтъни и да си ги е затъкнал в пазвата джендъра Марин, там чаушите не гледали .
На кокошкара Стамболов   българите не случайно му резнаха кунките по Крумовите закони. 
Заровените по кокошкарски пари не са комитетските. Но кокошкарите  в историята отново, както и всякога не се интересуват и не търсят истината, историческата истина, нямат за цел и задача да служат на нея, защото не притежават необходимия морал и воля, да не говорим, ч им липсва и интелигентност, но устеа за далавера го имат, и по случй годишнини се развихрят да съчиняват отново своите свободни съчинения , от разбира се патриотизъм!, не идиотизъм. Ако това бяха комитетските средства те щяха да са придужени с отчетност, с бележките с които са изпращани в Ловеч по куриерите и заровилият ги щеше да сложи и тази отчетност, най-малкото за своя защита, защото когато го хванха комитетските хора и той го заведеше да ги откопаят с това щеше да докаже факрическото сътояние и имало ли е злоупотреба и ако да колко е била голяма.  В съобщението до Левски, мисля се казваше, че парите са били изпозлвани за една спекулация, т.е. цялата сума комитетски пари е използвана.   Левски отива  лично да провери на място, а ако сумата беше тази баснословната от стамболовското съкровище на ловешките помаци,  1364 златни алтъна, та те са имали пари да купят Африка, за кво да рискуват и без това живота на четници и да обират хазната щеше да има директа заповед за разстрел и Димитър Общи щеше да я изпълни тутакси, без да се налага на Левски да отива, и без да има нужда от риска в Арабаконак.  Но ето че историчарите по добре установения баняджийски изпитан метод на името на браятя Грим, отново пишат преразказите си-намерили съкровището на кан Левски! Но комунистите го затворили в трезорите на БНБ!





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3861215
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930