Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2018 11:26 - Какво е казал Великия Левски за Варна " "По-добре бедни, но свободни, отколкото слуги на слугите в Европа"
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 2933 Коментари: 6 Гласове:
-3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
По-добре бедни, но свободни, отколкото слуги на слугите в Европа. За какво да сме слуги на европците, като и сега сме си слуги на султана, говореше зряло младият даскал във Варна, все едно беше получил свише образование и рибарите прости поглъщаха  думите му жадни, като че ли  бяха яли солена сланина от Кримската война. 
 Не обичаше техният даскал европците ,  това беше повече от ясно, мислеха си селяните прости и най-вече премиерът им, който се беше пременил за срещата по европейски, но добре, че беше и русофоб, сешаха се по будните, че току виж го заклеймеха, че обичал  путин, т.е  хомофоб,  след  конвенцията в истанбул, та в россия още бият  в подземията на кремъл и то не само нерите, като в сша, ами и джендърите.
Не  обичаше  дскалът им и животинската жестокост на мудните и необразовани азиатци, но пък не виждаше оъ ъях опасност и да го заловят точно заради тяхната флегматичността, но все пак предвивливо си отряза перчема да не му се вее, когато го конят из нета; Колко пъти, ха да го хванат, но докато се наведат и той тъгъдк тъгъдък и им хакваше изборите  безстрашно и продължаваше да  проповядва бясно  страшните за капиталистите идеи за свобода равенство братство, първо на Балканите, защото знаеше, че  там само предателство можеше да го спре, а такова от неговите не се очакваше, та той не бе македонец и  когато умре всички щяха да търсят гроба му.  

От приказка на приказка, така течепе историята, но да скъсим разказа с няколко параграфа и стигнем до момента в който  на младия даскал грълото пресъхна и той изрече  отдавна чаканата паролата на съзаклятниците " Дружина невярваща да отидеме да Къкринското барче да удариме по една молитва "  Най-накрая и селяните прости разбраха какво искаше да им каже, тъй де учен човек,  умно приказва  даскалът съгласиха се наборите и сговорно дружината се отправи към Къкринсото барче.  По едно време на даскалът му дойдеха малко повече молитвите, щото той отдавна беше захвърлил расото  и загубил тренинга, та стана и се запъти към нуждника.  Лелката на входа беше заспаха дълбоко. Облекчи се, но на излизане го загриза съвестта и той извади тефтерчето и си за писа " два гроша по голема нужда".  Извади си двата гроша входна такса и  като опитен табладжия ги щипна ловко в чинийката. Те звучно издрънчаха и събудиха задрямалата лелка.  Тва да не е паничка за бедни грошове- каза му разсънилата се . А аз съм от Кубрат и се казвам лили, троснато му каза тя.
Като мойта от оркестъра- отвърна и даскакълията
-Не два гроша, две евро , дългуч. тресна му се цицорестото Лили, плащай или ще извикам заптиетата.
-Кви евро, джанъм, ква е тая инфлация,  ханъм, проплака водещият, с пълен член.
-Не съм ти ханъм, разведена съм, пет пъти се жених, пет пъти се развеждах. Ако беше хуубо и Слави Трифонов да се беше оженил
 - Ма ние сме още на грошове- отвърна и даскалът.
- Ааа, тва е тоалетната на  Валери Симеонов, ние сме вече в шенген и тука е с евро. Е тая на отсрещния баир  е на г-н Борисовм, но седемте конституционни джуджета  още не са му я върнали и са на грошове. И там е хубаво, даже до скоро имаше и ток, но Гинка дръпна шалтера, че г-н Борисов не си плащал. А той не си плащал, защото не са му я върнали. А те не му я връшат, защото не си плащал. А той казва, че си е платил. На секо джудже по една акция е дал, от собствеността, като му я върнат.  Обаче май е забравил Снежанка и сега те не смеят без нея.
Пребледнял водещият , извадил две евро, грижливо и ги оставил и се върнал  в барчето при вярната му дружина и им казал.
- Абе я ги остави теа в трапа дето и бутнахме преди дваеесе години, кво ще и учиме как се строи капитализъма, та те вече сами нали на евро там долу.




Гласувай:
0



1. getmans1 - Блеки, Блеки, вече се изложИ от в...
28.03.2018 23:24
Блеки, Блеки, вече се изложИ от всякъде и айде като пиеш червено вино не замейзвай с кисело мляко, че „розовото“ те издава:))) да го еба!
цитирай
2. haralanov - Казаното от Левски остава, а то е:
29.03.2018 10:12
„Когато се освободи България, за мен не остава вече работа помежду ви - отговорил той. - Тогава аз ще да ти отида в Русия и да съставлявам комитети, защото там, макар и да няма чалми, но народът е притиснат от нас повече.“
цитирай
3. milady - 2. haralanov - Казаното от Левски остава, а то е ..Абсолютно!!!!
29.03.2018 10:51

2. troina - КУКУШЕЛЕ!!!...долен хейтър, който търси Сцена тук, и в ФБ..
10:44
НЕ разделяй Хората на русофоби и -Фили..
объркан си, човеко, това НЕ е истината..за което плюеш и обиждаш тук наред
не си чел БИБЛИЯТА, но аз чета всичко, за да знам, какво мисли врага
къде е той, Антихриста с неговите лицемерни слова..
за да го позная, и..заплюя..ще се бия ако е нужно, до смърт..
а, ти си жертва на нетска долнопробна пропагандна..
за промиване на мозъци..
ще си береш гайлето...
идва Време разделно!
цитирай
4. marknatan - е да де натам се запти Кауна От Левски ...
29.03.2018 10:55
е да де натам се запти Кауна От Левски в Русия Ма не го взвха и пак при траките в Казахстан
цитирай
5. krumbelosvet - Ква е таа
02.04.2018 09:30
Ква е таа болест - светотатство и кощунство. ТоА човек от натаните, е нещо като ексхибиционист, но обича да показва ПРЯСНО ОС.АНИЯ СИ Г.З, за да погнусява хората. Тва го кефи. Или изпълнява задача да плюе, се.е и пъ.ди в ОБЩЕСТВЕНАТА АТМОСФЕРА.
цитирай
6. krumbelosvet - За N-ти път
03.04.2018 06:41
За N-ти път ще цитирам Исус Сирах:
"Удар от бич резки прави, а удар от език кости троши. Мнозина са паднали от остър меч, но не толкова, колкото са паднали от език.... Люта смърт е неговата смърт и самият ад е по-добър от нея".
И животът ни е все по-близа да ад. Четвъртата власт стана първа. Кой я купи тая власт?
Според скромната извадка от синове на ЛИЧНИТЕ МИ познати, много хиляди си вадят хляба с тролене, модериране и просто ГАДУВАНЕ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3850857
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031