Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2019 07:05 - Обесването на дякона в Сиявуш джамлъ от тракийците и други обесвания от тракийците в Сиявуш джамлъ
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 3113 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 09.03.2019 07:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Обесването на дякона в Сиявуш джамлъ от тракийците  е станало зимъска. После тракийците от новата балканска порода отсякоха върбата и затриха Тримфалната арка до които обесиха дякона.  На фона на Сиявуш джамлъ е издигната бесилката.  По традиция най-големите смутители тракийците бесят в джамии.  Тракийците са пословично суеверни и неотклонно спазват традицията.
image
 От двете страни на бесилката циганите палачи се готвят да бутнат магарето на което  изправен стои Апостолът на Свободата. Последните му дума са  "Наричайте ме Дякона". Отдясно са върбата и зад нея триумфалната арка на Сердика до която е обесен. В далечината на фона на Стара планина , на тракийски Балкан село Подуене . Отляво староверците се молят и благославят Дякона си.
На същото това място, където по късно тракийците ще обесят и Дякона, в Сиявуш джамлъ  е обесен в 1738 г  след потушаването на разбутнтувалите се българи от  цяла западна България в т.нар. попско въстаните обхванало територията от с. Белово до гр Ниш владиката ръководител на въстанието в софиийско Симеон.

Владиката джингиби Симеон е заловен и обесен от резани тракийски карабини насред София  в Сиявуш джамлъ. Зверствата на потурнаците надминават тези на башибузука в Батак.  Избити са стотици софийски гражждане и пребиваващи селене, свещеници, и монаси сред който цитирам : свещеник Йоан и иподякона Атанасий от черквата "Св. Петка Самарджийска", предстоятелят на храма от "Св. Николай" иконом Георги, свещеника Димитър и игумена на Кладнишкия манастир, случайно оказал се там, предстоятелят на "Света, Параскева" поп Григорий, поп Стойко, дякон Христо, дякон Йоан, книжовника Константин, йеромонах Натанаил от Сеславския манастир, атонският монах Кирил, игумена на Илиенския манастир Горазд, игумена на Дивотинския манастир Евтимий, монаха от Драгалевския манастир Евтимий, поп Стоица от с. Хрельово, брат му Петър и още 8 други селяни.  На Попското въстание му е разкатана играта и българите плащат с кръвта си.  Още нямат грошове и Освоботителката Австрия не ебава да ги освобождава, а ги преселва в Банат , като " serfdom", servi, серви да и работят, като крепостни ( серви б.а) към местните немски феодали.
                                image

                                                                 НАРОДЕ ????





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3867512
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930