Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2019 02:23 - Българите староверци отиват да се простят с обесения от тракийците Дякон
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 2388 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 10.03.2019 03:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Неизвестна гравюра е съхранила староверското българско множество проточило се от съседното село Подуене до град София дошло да се прости с осъдения от тракийците на смърт чрез обесване Апостол на Свободата. Староверците се събират да изпроводят своя Дякон на същото това място, където  тракийците са обесили владиката Симеон, в Сиявуш джамлъ. Владиката р-ел на въстанието в земите на трибалите Софийско Нишко  избухнало в резултата на поредната Немско-тракийска освободителна война  е обесен в 1738 г . След потушаването на разбутнтувалите се българи от  българското землише в т.нар. попско въстаните избухнали срещу тракийското робство от с. Белово през Самаков София до гр Ниш и Крушевац,                                     image


   Староверците се събират да изпроводят своя Дякон


Владиката е заловен и обесен от резани тракийски карабини насред София  в Сиявуш джамлъ. Зверствата на потурнаците надминават тези на башибузука в Батак.  Избити са стотици софийски гражждане и пребиваващи селене, свещеници, и монаси сред които цитирам :

свещеник Йоан и иподякона Атанасий от черквата "Св. Петка Самарджийска", предстоятелят на храма от "Св. Николай" иконом Георги,
свещеника Димитър
и игумена на Кладнишкия манастир, случайно оказал се там, предстоятелят на "Света, Параскева" поп Григорий,
поп Стойко,
дякон Христо,
дякон Йоан,
книжовника Константин, йеромонах Натанаил от Сеславския манастир,
атонският монах Кирил,
игумена на Илиенския манастир Горазд,
игумена на Дивотинския манастир Евтимий,
монаха от Драгалевския манастир Евтимий,
поп Стоица от с. Хрельово,
брат му Петър
и още 8 други селяни. 

На Попското въстание му е разкатана играта и българите плащат с кръвта си.  Още нямат грошове и Освоботителката Австрия не ебава да ги освобождава, а ги преселва в Банат , като " serfdom", servi, серви да и работят, като крепостни ( серви б.а) към местните немски феодали.

Мнозина не издържат тежкото австрийско робство и копнеят за правата и свободите, които са имали в мирното тракийското съжителство  с резаните карабинки на Балканите и трибалите отново се завръшат в родните си  землища, за да избухнат по-късно в поредното свое въстание, при което шесте  размирни български нахии, Неготин, Тимок, Зайчар, Княжевац, Гурсувац ( сега Крушевац б.а)  и Алексинац , които  според  Стефан Веркович са с население от  200 000 българи говорещи най-чист български език , а не диалекта на мякащата източно балканска руско татарска порода са предадени от падивахът на  Обренович н-к на Белградския пашалък,  вместо   да им бере гайлето в НАТО султанът.

                          image


                                       Българи ???? Не, Тракийци !!!!

image




Гласувай:
1



1. radostinalassa - Българо - турска война
10.03.2019 10:17
Българите са си българи. Тракийците са си тракийци. А тюрките са много близки с циганите, които са дошли с тях. Те не могат да живеят сами, трябва да паразитират по друг народ. И читаците са ни ги оставили тук като въшки, които имат най - голяма възможност да се размножават. При комунизма те ще ни даряват децата си, за да ги изхранваме, а ние ще работим.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3850690
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031