Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2019 11:35 - Къде може да протестираме и ще има ли протестиращи с/у "попа" на Рим в " свободна" България?
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 884 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Къде може да видите " папата", къде може да чуете "папата", къде може да срешнете "папата"  и т.нат., надуха ни главата, като, че ли е Бройко Орисов, а не жив ... !?
Четох , че тоя папа, ( един от двамата, та кой е истинския бг теолозите отговор нямат, като с правомощията на патриарха на Истанбул (!?) б.а.)  си карал, сам колата, хранел се в общата столова, умил на етиопци краката, срешнал се с ятаци на терористи, абе тоа папа да не е йезуит?
 За ролята на Ватикана в обезбългаряването преди Освобождението от турско Ф. Каниц пише следното: " В течение на едно столетие те успяха напълно в това отношение и се стигна дотам, че  на въпроса за своята националност жителите винаги отговарят " Аз съм павликянин" и енергично протестират, когато ги слесват с българите, с които те избягват всякакви общения от страх, (... че ше отидат в ада б.а.)"
И пояснява целите на тяхната неотменена и до днес доктрина"
" Мисията на католиците представлява част от доктрината "Propaganda della fide " на Рим която е основана през 1622 г " за покръстване на онази нация от турската империя, прочута някога с много и различни небесни дарове, която нация днес е сведена до глупост, приела е естеството на животните. Тази нация се е запазила и продължава да се размножава за увеличаване жителите на ада, на дяволите и неговите помощници".
И с учудване добавя:
"Също, както малко дете кметът на селото целуваше с дълбок поклон края на черното расо, когато до него се доближаваше падрето. Същото правеха и жените и девойките. Мислех, че се намирам в пампасите на Бразилия и Парагвай"
С какво се е променила ситуацията и отношението на Ватикана към т. нар. " схизматици" ?
Заслужават ли хулителите и очернящите България държавни почести и защо преди да му се издаде виза на епископа на Рим не бе поставен въпроса за оневиняването на България от клеветата покушението на папа Йоан Павел Втори, като условие за допускането му дори да прелети над страната на схизматиците, а не да проповядва за измисленото подчинение, пардон обединение  на християнството под върховенството на католическата църква?  Защо първо не върне Англия под лоното на католическия престол, после лутеранска Германия и останалата протестанска Европа и едва тогава смирено да помоли спасителакта на християнствто майка България да им прости за причиненит и злини, а не да насъсква злите кучета на соросиадата да сеят огън и жупел срещу БПЦ и " твърдоглалвието " им, гаче Светият Синод  е в малкото им джобче, като курсанта на США по известен, като съпруг на секретарката на чалгаря Слави и точно толкова мераци?
Ако  в днешния либерален свят,  в  США за живота на един американски войник в Северна Корея са готови да импийчват президента си, само заради това, че се е срещнал със северно корейският лидер къде и кой постави человеческата страна за обезщетението дължимо на семейството на осакатения живот на Сергей Антонов от  Ватикана  и няма ли кой да му каже на епископа на Рим,  абе ти да не си йезуит ?







Гласувай:
6



1. eva666 - и аз, питам...къде сте, българи?
02.05.2019 11:50

и,защо спите по бюрата,кат паразит Блякчу и неговата ..хмм..флейтистка..
МърМърлинката ,с детелинката..
цитирай
2. bezistena - Браво!Чудесно обзорно сарка...
04.05.2019 02:18
Браво!
Чудесно обзорно саркастично политико – историческо религиозно есе с оригинален стил и точни смели анализни попадения!
Този пост заслужава да е напомпан на призово место, вместо следващия абсолютен помпаж "Папата, като малък в пампасите закусвал с бг мляко --от камила . Слави ще и издига градинка".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3851519
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031