Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2020 10:02 - " МЪЖЕ НА КЪРВИТЕ" из " Българските потайности"
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 397 Коментари: 0 Гласове:
1



" Не се открива само следа от стъпки по пясък, на змия върху камък и на мъж във жена"
Женска част-видимата. Това го взех от Павич, Уважаеми зрители и е много подходящо за тази огледална история на двама сиамски близнаци от българската историческа действителсност, какви дествително са обрисуваните в следващите редове илирически герои, но реални исторически персонажи, чиято Възстановка на живота и делото на цар Фружин, по деянията на сиамският му близнак българския воевода Йоан, наречен Янко Влаха, в католическо-униатската литераура, се предприема от Школата на Ист. Анрх. 
Малцина знаят, че  синът на българския  воевода от Валахия, Йоан Влаха,  в католическо-униатската литераура наложен, като Ян Хунияди, е коронясан за крал на Унгария и в чест на баща си,  става крал с  името Корвин, Гарван или Врана, в памет на битката при Варна, откъдето Йоан го добавя в името и гербовника си. Йоан е провъзгласен за Управник на Унгария или Губернатор в 1466, което доказва, че е приел фамилията Врана в чест на ВАРНА, тъй, както ще посоча по-долу съществува ранна грамота в която той е записан , като Йоан Влаха!

image
( за името му Йоан и герба Врана виж фото с печата на Хуниади, като губернатор б.а.)
Матей , така се казва синът, вторият , се коронясва, като Corvus, което е Врана, за ВАРНА= ВРАНА   в чест на паметната дитка при Варна от герба на Йоан " Влаха" /синът е  крал Матеуш Корвинус 1458 - 1490 / Името Врана е заради Варна, втъкано и във фамилния герб от бащата Йоан,  където през 1444 е най-паметната битка на баща му българският влашки воевода Йоан Влаха, който на практика има и изгубени битки, но не по своя вина, а в следствие на " ортаци", за които събития ше разкажа в следващите редове от които пък ще лъсне и истината за последния български  цар Фружин. Както казват и днес в биге, орташката кобила и кучетата не я ядат.
Един от методите с които може да възстановиме озадачаващите липси за лица от биге от исторически периоди, за които не би трябвало да има подобни липси е така, щото турците ги унищожили в католическите сведения ( и не само в тях  б.а.) е, като проследиме тази на сиамските им исторически близнаци, за които католиците са се погрижили да има и от пиле мляко, и знаят кътните им зъби, с изключение на детските, които са или млечни или български и за тях всичко липвса, дори за периоди на победилата католическа вечер,и на практика известен, като Ренесанса!?  и то за територии, които не са били под  турско, а само под католическо робство на Свещената Ромска Империя, за разлика от днешните историографски папагалщини, която нито е ромска, нито е свешена, нито е империя за населението в нея освен за ромунешакта историчарска школа и соседите и от южната страна на Барата, но в еня като, че ли отново турците са унищожили всички сведеня за българи, а за прилежащите католически герои са издадени католически тескерета от поредица апологети на католицизима, които ще цитираме по-надолу.
 Ще започна с огледалната история на двамата последни от известните " мъже на кървите" в българската история, Йоан Влаха и Константин Фружин. 
 Към днешна дата със сигурност се знае, че бащата на Йоан Влаха, наложен в историографията, като Ян Хуниади е исти българин, по дифолт на влашки воевода от югоизточната част на тогавашната Унгария, или това, което е Влахия, където исторически е доказано,  само воеводите и поповете били българи, а раята ромунеше XVII век ( уважаеми зрители, това са " римски" цифри и с тях е записано числото седемнадесет, защото братя Грим не се сетили да измислят на българите " славянски" цифри и се га новата балканска порода използва " араПските", както се наричат индуските цифри, от които с естставят числата, наричани от гостите в студиото на Тошко Африкански " цифри" б.а.) си раята да не загубите мисълта си, като ДССлави Трифонов пред Бойко Борисов,  щпрехали са раята ромунеще латинския на Овидий от първи век и не можела в ерата на просвещението да разбира старобългарския на воевоедите и попа, за да не си вулгаризират латинския на Овидий.
За да няма никакво съмнение в българския произход едни от  синовете   на неизвестният български воевода , бащата на Йоан, ( псоочван несигурно, като Вълкан, Вълчо, Вук б.а.) е кръстил двама от тях с небезизвестното считано за царско име у българите Йоан, а друг е назован Радул (Радой) . Вероятно има  и две дъшери Яна и Стана. Синът Йоан и друг му син  Радул са доказани ( не е за доказ ромунешкото " Рад", като Раду Празна Например, с " ромунешко име, но Празна глава, непреводим на ромунешки " прабългарски" прякор издаващ, че и народа " ромунещеЩ е владеел българското слово, гаче са завършили науката " кирилометодиевистика" в българското книжовно дружество, минаващо за БАНичарница понастоящем за малкото останали сред овчото стадо маймуняци просветени люге в биге.   За името Йоан, като свидетелство за българска приндлежност у българските воеводи на Валахия е писано достатъчно  и както се доказа от разпространяваните нелепости с наложеното име Ян Бибиян и производни. католическата ерес е била наясно, какво означава името Йоан и каква народностнаа характеристика носи и съответно го е подменила, като ДССтлави Трифонов балканска музика с  " родолюбива " чалга тип нема такъв байрак на топонимо Балкон ами се рее Нинова на бел кон. За кво мислите уважаеми зрители паметника на хан Аспарух в градинката на холокоста, като вземат властта жужета на Тошко Африкански ше направят, като бате Бойко, ма без кон. Ми щото коня се асоциира с Нинова в съзнанието на новата чалгарска порода и таз нова жена Д.Арк хеър може да поведе нацята към соца в който на чалгарите не им давали да четат Хемингуей, както се провикна културелката на чалгата. 
( Казвам ти дъще сещай се снахо, като пиша за илирическия герой Ян Бибиян, сещайте се за сиамския му близнак, последният български цар Фружин.  бълг, нар. поговорка б.а.)
Може да се досетиме и е правилно да предположиме, че пред младия Йоан, който не е бил най-големият син на българския воевода на Валахия е стояла единствата възможност за изхарване на прехраната, тази пред, която са се сблъсквали всички непървородни синове на благородническата калса в Европа, да станат наемници и да отидят да се бият под знамената на турския султан под мохамедански имена, като редица френски, италиански, английски, германски и др. под. претендиращи за благородници или да учат занаята лично от майсторите на занаята, най-добре заплатените в Европската шампионска лига тогава, градове държави на Италия, където т. нар. кондотиери, или военни наемници, завоюват едно или друго " царство" за наелия ги, , най-добрите от които са т.нар. " испанци" , която дружина от 500 наемника е завладявала на развързал кесията си чичко паричко, каквото му е душа поискала . Това са разбира се добре познатите от преди два века по рано на Балканите каталунци, на които вожда им се ожени за българската царкиня и тя донесе на милорда титлата цезар, като стана първата царица на Каталуня, но биге историографията набляга на науката " славистика" и братя Грим, докато се възхищава на " медиевистиката" на Ренесанса по западни симпозиуми.
Своята прехрана Йоан Влаха, като Константин Фръзин ( от фръзи, франки, франка б.а)  започва, като наемник от най-ниското  възможно стъпало в тогавашната военна йерархия на служба на турския васал на Рашка Стефан Лазаревич, което демонстрира, че все още не владеещият добре други езици освен българският на св. Коснтантин Философ, както е наричан и до днес в сръбската научна литература, а от баничарите заклеймен, като Константин Костенечки, сакън да не се обърка някой, че му отнемат братя Грим и 24 май.
Престоят на Йоан в Рашка е известен и от друг униатски авторитет, Халкондил, който за парлама пише на гръцки под егидата на , както всички останали ""източници" на които  се гради биге хисториографията за периода.  " Домашните" турски са от след два века и  с тях баничарите " доказват" падането на биге под турско!
Бъдещият  изкусен военначалник е търсил домашна езикова среда  в която да укрепне.  В младият и строен хубавец, като в история на Мопасан се влюбва не кой да е , а Ержбета Шилагьой, чийто баща Ладислав е влиятелен деспот, член на кралската фамилия и те се женят в 1429 г.
image
 Кариерата на Йоан Влаха продължава на практика в най-гоялмата военна академия за времето си, наемане на служба при един от  най-прочутите за тази епоха кондотиери, дука на Милано Висконти, където усвоява до съвършенство, този мръсен занаят на наемника, кондотиера, изключителни военни умения, на командир, тактик и воин владеещ всички видове оръжия и с усет да усвоява и използува нововъдведенията, каквото е  първият танк в историята, хусистката каруца , съчетано хусистката тактика за правене на военни фортове  от каруците вовъведнеия, които великолепно проявява през дългата си кариера и допринасят за заслужената му слава, за които умения трябва да се изтъкне, че е са насочени единствено към турската власт и единствената му цел  е да види българската си земя свободна от османските нашественици и той евентуално се е виждал  неин цар по право, говоря и за двамата илирически герои, както поясних на уважаемите зрители.
И тук парите отново са тези които спомагат да се докаже българският произход на Йоан. Замогналия се от зестрата и придобил и някой и друг флорин Йоан дава заем от 1200 флорина на краля, който в отплата го дарява със земя селища и замъци и точно в тази грамота нашият илирически герой Йоан е на именован, като Влаха ! Не, като  де Хуниади! С което се разбива предпоставената теза, че баща му е бил дарен със замъка Хуниади и от там името на фамилията. Ако замъка бе даден на бащата , то фамилията щеше да е вече Хунияди, и нямаше в грамоатта да се путдигравта с него като с Влаха, кето разбира е обидно за него и той я подменя с Корвинус, ВРАНАТА, в чест набитката при Варна, където той се бие с неговия млад крал, чийто злощастен завършек има голям отзвук. Указан е българският произход в добавка с рожденното име Йоан му е лепнат от краля в този ранен период прякора Влаха. Което означава, че след като местните българи са започнали да го кръщават подигравателно хУнгарския Йоан, или хуна йоан, се е превърнали в Хунияди, по примера на Фръзин, както ни предават изопачено католическите сведения и изобщо от тях са наложени по подобен начин или доста по късно възниква тази фамилия в католическата литераура за да прикрие  историческата истина за произхода му. Каквито агиографски опити са правени доста. Изкарван е сърбин, унгарец, влах, но Йоан си остава и по дело и по нрав чист българин, мъж на кървите един от най-добрите в този късен перидо наред с другите ензабравими български воеводи на Валахия именуеми Влад Цепеш и лщбимият на школата на ист анарх. Михаил Витяз, който освободи България.
Бонфини пише, че Йоан е на служба при един от най-добрите кондотиери, Филипо Мария Висконто ( като режисьора б.а.) дука на Милано за две години.  Безценни две години, от които  военно държавническият талант на Йоан черпи с пълни сили и на практика той се обучава на най-модерните средства за водене на война, което ще му позволи не един и два пъти с малочислена армия в сравнение с превъзхождащите го неколкократно османски пълчища да ги разбива.  Една от знаменателните му победи е , когато Мурад изпраща 90 000 армия в българските валашки земи отвъд Дунава с думите , само при вида на чалмите Ви българите ще се разбягат. Това съвсем не е така и Йоан само със своите 15 000 солдата разбива и обръша в бяг потурнаците. Този епизод пък разбива още един мита на баничарницата , за малобройнстта на турските пълчища , които само с 30 000 били установили властта си в региона !?. Точно обратното, неизчерпаемият ресурс на чалмаклиите в крайна сметка е довел до превеса и уморение от клане на турски глави не са имали на практика нов ресурс за да се справят с прииждащите , като скакалци от мама Азия поганска тракийска сган. Подобно е и развитиетио на битката при Варна, ще избързам да го споделя, когато изкусният във водене на модерна война кондотиер, наемник, или " муж на кървите " Йоан Влаха, точно както преди това  беше наречен " мъж на кървите" Йоан , известен заради избиванията на гърците и латинците  и питаеш омраза към гърците , наречен от тях, Кучето Йоанн, по приемера на най-известния " мъж на кървите" четиредесeтият римски император цар Симеон I Мизиец.
Когато  опитния Йоан научава, че османлиите са успели да прхвърлят от мама Азия в мама Тракия, безчислениет си пълчища, преценява, че стратегията им е да се укрепят в Шуменската крепост, да разузнаят и тогава да предриемат и начертаят своята военна стратегия, но младият унгарски крал  в стила на сприхавите и самонадеяни франки преди него от битката в Никопол се хвърля в движения, като кьорав от брег срещу османците,  отново по начина на глупавите франки преди него с фронтален удар, където е очакван, което идва да покаже, защо са били загубили спечелена битка, ако битката е била водена от Йоан . Какъвто и да е бил овчия щурм и колкото и от предните османски редици да са поели удара и да са го абсорбирали, и заради което са се огънали в няколко реда дълбочина,  което на практика осмаците и са очаквали по примера на Никопол и  са строили безчислените си редици с тази цел да поемат удара, след това е дошъл момента на истината и глупавите кръстоносци са били залети от прииждащият башибозук, който ги е изклал и елитните десет- петнадест  хиляди еничарина дори не са си мръднали пръста, защото е нямало нужда от тях,  да решават поредната битка/ Единствените реални бойци , защитници, които по римския приемер, когато умират, да умират нанасяйки най-много жертви на противника, са доведените наемници хуситите, които строени в своите крепости карета,  са се държали до последния човек, но в крайна сметка са избити до крак, което напълно доказва, как се е развила битката. Хусите бяха наречени неправилно " чехи" , както ги е научила Ватикана, изкалните от " чехите" хусити, бяха наречени " чехи" за хисторито на биге така по Ватикански модел е и европското хситори в телешките глави на гостуващите в студиото на кучето на Павлов и цялата история на Йоан и живота и развитието и целите му  бе омазана в същия стил соросиадска вита баница, като свински черва  на баничарницата и той бе немедлено оплют и низвергнат , незаслужил все още Фниманието на биге официозите, метастазиращи ватиканските си глупости от времето на реформацията.

 

От телешките глави в втудиото на кучето на Павлов ще се върнем към оригиналните ватикански телета нарече ни източници, като  Бонфини, който  се опитва да прикрие и българският произход на майкат на Йоан, като и  приписва знатен гръцки род Корвинус и я изкарва за тази цел  " гъркинята", по какъвто тертип католическата ерес описва  в католическата литература  всичко българско, преди налагането на последната католическа докрина, според която българите стават " схизматици" и изпратените от Ватикана Богдановци има за цел да опишата земята на " компатриотитте" си, разбирай , католиците, в които писания българите са обозначени, като схизматици и съответно нямат нищо общо с България и " българите компатриоти".  разбира се Бонфини препраща към известния български и гръцки род Врана, което е Корвинус в опита да замъгли българския произход и на майката на Йоан. Като съм започнал с научната аргументация, да предупредя научените работници и техните нучени сътрудници, като зипозлват тези аргументи, задължително по правилата на науката праболгаристика да цитират от кого са аргументите. За офците серафимки и папагала жорко на психопата боцма и др под доказавачи вход свободен. Да си заплюя и изясняването на едно популярно име в средновековието, останало погрешно изяснено и до днес в подкрепа на всичко изказано тук. Това е прочутият Курвин, или Корвин град, окло Стърлег, в западната част на България или това което е било южната на Видинското царство, за които бг проституцята следва тъпните на Иречек за " леки жени" Както казва името му това е непристъпна крепост, в която само гаргите кацат, нищо чудно   и една такава крепсот чудно и това да е днешанта Враца, наред с тази " неустановената " легендарната около Сърлег. Със същото наименование за второ доказателство, тъй, като по формулярите на биге едно доказателство, не е доказателство в биге, освен за съществуването на Братя Грим, където към днешна дата няма, нито едно налично материално доказатество, с изключение на намерените в чаршафите на баба Алхимица следи от двамата славянски брата  от сезона по-миналото лето, ще поясня, че и местността на изток от несъществуващият според кучето на Павлов връх Шипка ,  високо в скалите се нарича Курвин град,  град на гарвани, и за там съществува легенда за последен биге цар.
   
Не на последно място трябва да се спомене и първият кръстоносен поход на Йоан , когато освобождава Ниш и София и разбива турците в паметната битка при Златица. Проходите водещи към турското царствов Тракия обаче са затворени, и се прави отстъпление, като отново Йоан надхитрява преследващите го турци и в засада ги разбива при Куновица и за отмъщение разярените турци опожаряват София и Ниш. За следващият със злополучен край кръстоносен поход , от 1444 се коментира, но всичко това идва да поаже, че на практика бълагрската земя не е покорена поне до тази 1444 г. За това и като доказателство в тази насока е наличието на картата която са изпозлвали Йоан и младият Крал за настъпленията в биге, известна под името Италианска карта, на която виждаме развитието на току що описаната ситуация, където на юг от Хемус са турскиз еми , вкл. София и Ниш, земите в Макединия са обозначени, като български, а в Търново патриаршеската църква е превърната в джамия, което идва да докаже, че търново е предадено на турците доброволно от патриарх евтимий. И все пак над Видин  вместо турския байрак се вее християнски флаг  и на изток от него на неустановен град отново няма турски байрак а градът е християнския флак и аз считам, че това е Ловешкия помаклък преди да станат потурнаци. Тази карта на практика доказва, че Видинското царство е оцеляло до доста късно, може би под сюзерена на Унгария, но благодарение на битките на Йоан Влаха и Константин Фръзин, които са се били рамо до рамо до последно.
Интересна е и втората битка на Косово поле, в която проличават българските нрави. Йоан отива на гости при своя побратим другия голям български воевода на валахия, Влад II Цепеш и ска помощта му. Влад му казва, че султанът ходи сповече хора на лов отколкото той събрал войска срещу него. Йоан изважда сабята и настава голяма гюрултия, в която за малце да се изколят , като харамии. Този отказ предрешава битката.
Последната голяма битка на Йоан е защитата на българския град Белград. Наскоро след нея умира от чума. Поне не е било от дезинтерия, като Ботева. 
Инересно е и развитието на короняцията на по-малкия син на Йоан, кето е показателно за формирана партия на католиците в унгария срещу близките " славянски" етноси. По-големият му брат Владислав е убит в затвора, в който е хвърлен заеднос него, в резултат на което влиятелната му майка и нейният брат, показателно, вдигат бунт своята източна куманско влашка българска част от унгария, при което кралят бяга извън Унгария   и успяват да го наложат за крал под името Матияш Корвинус- Врана ( варна), най-обичаният унгарски крал и философ и изограва ролята на Константин Седми за гръците с пренаписаната от него история . Библиотеката му е една от най-големите в Европа, приема Ренесанса , но като всички новопокръстени е най-яростният зашитник на религията и на практика написва и създава Унгария, като католическа държава, в която напълно са заличени българските корени и на държавата и на семейството му.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3862576
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930