Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2020 04:26 - Краят на палатковата демокрация в условията на възможност за " ъпгрейд" на модела на представителната демокрация
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 788 Коментари: 0 Гласове:
0



Не " рестарт", а " ъпгрейд", подобряване на модела представителна демокрация, като обществен модел в България в условията на демократичност ( и едно клише " плурализъм ", т.е. правото да бъдеш различен, но да си предствян на национално ниво, като част от народа и твоите човешки права). " Модулът" на Представителната демокрация е установен не с цел да се търси най-широко представителство на " суверена" в " процесора" на властта. Необходимо е задължително квотно представителство на регионални партии на национално ниво, в добавка на профилиране и представяне на парламентарно ниво отразяване на интересите на българските граждани по твърд квотен принцип по произход на бг гражданство и съсловни партии, с цел по-пълно представяне на " суверена", ако целта е най-пълно представяне на народа.

За илюстрация преди да дам думата за безмислената риторика , биге гражданите от арменски произход да разполагат пропорционално със задължителните 3 ( три) процента , което отговаря на данните от национално преброяване, българските турци 3 %, българските помаци 1 %, българските цигани 4 % .
В США профилирането по етноси и раси е единственото от което се интересува демокрацята, науката на капитализъма за държавата, от влизане и представителство в политика и колежи, до участие в холивудски филми или назначаване в администарция, бизнес и др под . , върху това се гради цялостното развитие на обществото на демокрацята, защото нека не си кривим душата расата ( наЦята) бие всичко, няма значение, богат или беден, умен илиглупав, образован или невежа, що се касае до политически избор в условията на представителната демокраця и янките са усъвърщенствували тази система.

Необходимо е задължително квотно представителство на регионални партии на национално ниво. Така например Северозападналия регион не може да разчита на гоелмите национални партии да подобрят живота в региона и той изостава и се превръща в гетото на Еверопа. Нима ГЕРП предложи на Фолсваген Видин и областа със река Дунав и Дунав мост за седалище? Не. Ето защо една регионална партия със задължителните пет депутата избирани само от жителите на Видин, Враца и Монтана трябва да има национално представителство.

Т.нар. български граждански партии, на арменци, сигани, турци, помаци, всички. които са минали един процен по национално преброяване получават по два депутата за процент. Избирането и гласуването на тези " местни" партии става само с регистрираните гласоподаватели на партия по принципа на США за избиране на кандидати за национално ниво където във всяка партия могат да участвуват само регистрирани за нея гласоподаватели.

За по-пълно представителсвто може да се добавят и съсловието на учителите, медицинския персонал, селянията и търговско занаятчийксата класа , които получават по 5 депутата задължителана квота и гласуването става по същия начин на национално ниво, като да гласуваш за учител и да те издигнат от тази квота трябва да си учител. Или хипотетично двеста места са за общо гласуване и разпределение и всиики мога да участвуват и да избират своите кандидати на национално ниво, но за специфичните квотни групи само регистрираните. Наприемр 5 % за Северозапада и по 5 % за Съсловие , така 40 места са отделени за тези групи.

Това е, което ще гарантира максимално, възпроизвеждане на обществото в модула за управление, което в условията на парламентарната демокрация е народното събрание, защото, ако то по условие не е представителна извадка на народа или суверена, моделът се обезмисля и опорочава, всичко, което излзиа от него по определение е несправедливо и опорочено независимо от декларираните намерения. Та пътя към ада е постлан от добри намерения и само по-пълно представяне на народа в модула на властта гарантира успешното трансформиране и делегиране на правата и обезпечава че участите на народа ще бъде най-близко да реалното без да бъде най-пълнотко за което се иска швейцарски модел, но и без да се създава една политическа каста, от която зависи народа.

Например и сега в США със същите аргументи, с които се е защитавала употребата на детския труд ( днес забранен б.а.) , днес се използват за аргументация да се защитава Свободната търговия от защитниците на капитализъма срещу " социализъма" на Франция, Германия и др под. социалистически , разбирай назадничави сили опитвайки се да тургнат прът в прогреса на капитализъма или или същите аргументи се изполлват за неповишаване на минималната работна заплата и са причина женския труд да е е по евтин !

Т нар модел на представителанат демокрация не цели представяне на народа и защита на интересите му. Та в този модел до скоро жените или черните нямаша правио на Глас. От това по-голям доказа че, целта на модела не е да представлява суверен няма и затова този модел допълнително се подобрява, ако искаме да служи на хората а не на интрересите на политическата каста и тези които я контролират.

Моделът на представителанат демокраця в този си вид е добър за колониалните сили и високо индустриалнио държави за които е създаден този модел но не и за племена държави, като България . защото този модел е създаден не да търси максимално представяне на народа, а да делегира правата му в малка част от избрана партокрация, която не винаги служи в интересите на народа и не може да се контролира, защото контрола може да стане само на принципа на взаимна зависимост вътре във властовия механизъм народно събрание върху, което суверенът вече няма контрол тъй като е делегирал правата си и веднъж делегирани се губи възможноста за ефектиерн котрол. такъв може да същесвтува ефективно само ако в националното представителство са налице същите групи като в обшествотво без нито една от тях да не получава тежест над категорията си както то е сега, когато една партия взима 28 % от народния състава, а получава неограничена власт или с по- малко от една трета от народа тя разполага със съдбините му и решава против интересите му на принципа, че това било законно !?
Една малка пария да речем на Движението за права и и свободи не може да изпозлва аргумнета че се поттискали религиозните права и свободи, защото по закон те ще имат своята точна квота на национално ниво ! Това предпазва и обществото в двете страни на проблема, " мисрепресентация" или не представяне на малките групи или , те да получават доста над категорията си в случая хипотетчинос ДПС със своитезадължителни 4 % получава по 35-40 депутата ! при крайното преразпределение или това е в ущърб на справедливостта и обществото В този разглеждан тук модел която и да е партия няма да получи тежест извън това което е , нито пък ще бъде обезцененена тук, като по закон ще има квота на национално Ниво

Че моделът вътре в Народнот събрание ще работо следва от факта че той най-пълно представлява и възпроизвежда суверена , без да се полкучават разминаванията в които с една тгерта от анродна властваш над остана;лите две треи и в това е г;лавния проблем в т нар преход. че каквито ид а са решенията на анродните зибранници те са само на една трета от народа или суверена и по генералните насоки в развитието на българското общесвено арзвитие няма разгработрени концепции и национал;ни доктрини а общестъвотпо се индоктрунизира от една малка част присвоила си роялта на елит на чужд гръб, който грръб обач епалща сметката

Модулът " Представителна демокрация" вече е с " ъпгрейдвана" подобрена или побългарена версия, зависи от гл т. и се изразяв във " палаткова демокрация" при което засегнати части от бг обществото, било медицински персонал, майки на деца с увреждания, учители и т. на.т излизат на палатки пред забележете Министерски съвет опъват палатките и се постигат политически решения ! Политиката се извършва без надзора и не е необходим и парламент ( народно събрание е нещо друго и е това за което става дума в тази статия събрание на народа, а не на парламентаристи б.а.), за тази форма на представителанта демокрация, която обикновено функционира задължително и по условие през модула генериращ власт процесора на представителанта демокрация Парламента.
В побългарения вариант на представителната демокрация съобразен с местните аборигени "ъпгрейда" " палаткова демокрация" се приема за по-справедлив и на никого дори на конституционния съдия Герджиков не прави впечатление , че това е антиконституционна измяна и грубо потъпкване на установения Конституционене ред в Република Биге., т.е. не може да се очаква народа или обществотоп да вземе нещата в сови ръце и да подобри състоянието си. За това се иска ясно фромулиран национален идеал, като под национален идеал не се разбитра това за което с е пледира днес заграбване нан територии на чужди държави или обявяването им за български по конщктурни за властващата полоитиеска класа съобръжения, а идеал който да минава през защитата и достойното изграждане на отделната личност , който да гарантира следването и изпълнението за грижата на човека в обшеството без значение на неговата раса, образованеие, социален статус или обществено положения, като и министър председателят и др обществени водачи се води или ръководят от този национален идеал и грижата за българското обществото и неговите членове е задълженеи на всеки политик или общественик, като това не зависи от "техникалити", или процедури, защото човешките същества са различни и като различни едни са по активни, други са пацифисти, трети аполитични, четвърти са пасивни, но това не ги обезличава като человеци и не дава право на никой да ги лишава от техните граждански права да бъдат представени в народното събрание без значение дали те са аполитични или пасивни, народното събрание е да представлява всички части на народа , а не само активните или богатие и красивите, т.е. в едно народно събрание трябва да намерят представителство всички от обществото на република биге и това нардоно събрание трябва да поставя грижата за тях на първо място, а не да има Парламент контролиран от една трета от народа по техникалити, че другите били пасивни или аполитични или тъщата им билаболна и те не могли да гласуват заради което в условията на палатковата демокрация те са лишени от " репрезентация ".



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3862553
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930