Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2020 07:06 - "Покръстването " на кагана ( рекса б.а) Михаил е хисториографска измама, не по-голяма от тази за братя Грим, но съставена по същия тертип
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 6588 Коментари: 9 Гласове:
3



Както всички знаете, уважаеми зрители, на мен Историята ми разкри тайните си, а напоследък пустата му Клио изглежда се е похвалила и ме наобикалят и други музи и най-упорита е една свързана с изображенията , образите и от нея научих една тайна за жените, за един "образ" или по гръцки " икона".


Има една икона, може би най-прочутата православна икона, която графично обяснява Хисторито и кво се е случило с т. нар . " Покръстване" на Българите.

Нарича се " Победа на Православието"най-честванта икона и най-чествания праздник за славянството, както го разбират от баничарницата, славянство= православно (  поляците и витрината на католицизма, Бохемия издигната из основи за доказ на грижата на апостолическата ерес за " славянството", не са " славянство" за целите на баничарницатаб.а.).
                     image
   В  Доктрината Победа на Православитео  са всички илирически герои на Вашето време, има го брата Грим ( прочутия грък Методий "създал" "азбуката" на "славяните" б.а) най-известния православен патриарх, има я и " покръстителката" на кагана Михаил Теодора и т.нат. цялото " кралско" войство.


Ето тази Победа на Православието  (Победата над иконоборците б.а), станала в IX ( девети век ), но чийто култ възниква, налага се и се почита от-покъсно ! се представя и за прочутото " Покръстване" на Българите, което на практика не е извършено, а е станалa, извършен е само акта на т нар " Победа на Православието" ( победата на иконоборците б.а) по времето на париарх Методий и Теодора и т.нар. Българи са неразделна част част от него. Безспорно доказателство за това са не само " медалиона " на кан Муртаг, изобразен, като воин на христа и с пълните християнски регалии, в добавка на обрамченото лице, със тройа верига, най-вероятно схематично предтсаевяне на подризница или уникално украшение за кана, каквото ненамираме в световното християнско изкуство и изобщо изкуство, подминато от " авторитетите" на баничарницата с безкориста цел обявяването на " медалиона" за " имитаця" !? Безспорно доказателсвто е един друг материален предмет, т.нар. Пичат на "Исяая епископ на България " издържан в типичния иконоборчески стил на времето, без
" образи", разбирай лица на Богородица, дедо боже и светци, които ще се появат по късно, но първоналчално победилите " Православни" ще се скъсатъ да рисуват Богородица и Сина, не само в тази последователност и поотделно и заедно във всичките му вузможни конфигуряации на нововъзникналите птототипи на " образи" или " икони".

ЗА ДА ИМАТ Т НАР БУГАРИ ТАТАРИ ЕПИСКОП , ТО БАЯ ИКОНОБРОЦИ БУГАРИ СА СЕ БИЛИ СЪБРАЛИ ЗА ДА ИМАТ  ЕПИСКОП ТОЧНО ПОБЕДАТА НАД ТЕЗИ ИКОНОБОРЦИ ВКЛЮЧВАЩА И БЪЛГАРИТ СЕ ПРЕДСТАВЯ ЗА ПОКРЪСТВАНЕ НА БЪЛГАРИ ЗАМОТАНО ТРИСТА ГОДИНИ СЛЕД СЪБИТИЯТА ПОД ПРАВОСЛВАНОТО " ИЗОБРЕТЕНИЕ" ПОБЕДА НА ПРАВОСЛАВИЕТО.

" Затова идете при царица Теодора, но и при патриарх Методий и кажете: отлъчи всички нечестиви и тогава с ангелите Ми принеси хвалебна жертва, почитайки изображението на Моя лик и на Кръста!”

Това е Иконата "Победа на Православието с любимите илирическите герои на Баничарницата Ето ги и братяв Грим и Теодора и Михаилчо и т. нат., като в НАТО цялото кралско войнство на " суверенно" Биге, което не можело да решава самостоятелно дали да дава визи на рушняците и съюзниците турци !?

Налично е налагане на унифицирана Християнската Доктрина включително и по българските земи и под владенията на т. нар. българи очертано о прослявянао с т. нар. възхваляване и чевствуване на Победа на Православието в църковната история .
Иначе логичното разсъждения поставя въпроса, как там, в гръчко, Победило Православието и после се стръкнали да победят и в Биге, защото императрица Теодора била Жена и кагана кабалйерос го било страх да се бие с женки, да не му се развали репутацята на джентлемен, деба и феминиста, а , избил 52 ма иконоброци от бугаро-татарсла страна, но се изповил от некаква " жина" както пееше чалгара ДССтлави " Сине сине ти си будал, щом акъла ти е взела некаква жена" !? !? !? Точно кръвожадната Теодора обявена за светица и от католическата ерес и от победителите иконопочитатели е избила десетки хиляди християни, заклеймени и по-късно за варвари и иконоборци е жалък бабишкарски опит да се представи за слаба и безпомощна " женица"
ИЛИРИЧЕСКИЯ ГЕРОЙ МИТОДИ, СЛАВНИЯТ КО0НСТАНТИНОПОЛСКИ ПАТРИАРХ, се явява като художника нарисувал " Страшния съд" в една от версиите за " Покрустването на бугарите татари", а в друго по-малко зивестно съобщение на католическата ерес събитието е препоредадено по същия иносказателен начин за бабичките, най-славният константинополски патриарх Методий е " некъф" грък дал словото на " славяните" разбирай с езика на времто има само един език , този на дедо Боже , и гръка Митодий е " покръстил " славяните". т.е. приобщил ги е към езика на " християните" , защото езика на християнството е един божието слово, нема там арменски, грузински и " славянски", както доказал изпаднали от ДС " дисидент" Колев- Босия, който с един рюмрюк в лицето
един савецки гражданин в Москва , там дисидентсвал босия, му доказал, че братя Грим били българи и разбили, като него лицето на савецкото детето, триединството. Откъде дисидента на ДС Колев да знаел, че детото било арменче!? Оттогава му излязъл прякора " Босия" , защото бил много бос в големите държавни работи.

Как некой със сичкия си ще се фане на въдичката на агиографската скудоумица, освен ако не е баничар, който няма откъде да препише или възпитаните и отгледаните от биге баничарницата ганчоценовишки маймуняци от офцесерафимстващите, ах, колко са ги лъгали, само за братя Грим познали баничарите на офците серафимки, ей го вна и ще разделят Победата на Православиетро, станала точно в един и същи исторически момент моменталически представян на два момента, двата най-важни исторически момента в хисторито на биге, гръците, католоческата ерес и православието, точно във времто на победата над иконоборците ! Покръстване на Българи и Победата над иконоборството във Визнатия за квото е и квото отчита и демонстрира и се чествува с тази икона и този най-голям православен празник с едни и същи илирически герои и в " двата" " хисторически " момента, от брата Грим, през до Теодора и Михаил ! И вместо бугарите татари да се впичатлят как Теодора победила " иконоборците" и са се завтекат под внишението Божие да стават ристиени, канът им се изобразявал, като лъв, както заяви видия баничар овчаров, тйезата на баничарницата за периода. И като камила да се е изпбразиол кан Муртаг, той се е представил с пълнитерегали на християнски владетел и титлата си ""кан" може и за " кон" да се представи от овчарчето калитко и овците серафимки, но тя е носена с достойунтсво от един християнски владетел доказано от безподобно и уникално изображение на владетел християнин без аналог в световно християнско изкуство.
Победило Православието във Византия, т.е. надвили на иконоборците и на другия ден същите илирически герои окрилени от победата над иконоборците се затичали в съседно биге и "покръстили" и т.нар. ", българи" !? А загубилите иконопочитатели, те къде са изчезнали , да не би да не са се превърнали в " българи", които да имат нужда от " покрътсване"

Доказателства намираме още тогава в приходящата историография на " очевидците" да се опише " Покръстването" на кагана ( рекса ) Михаил, което е предадено по десет различни начина от Победителите!, и то от очевидците !
: рекса михаил от сестра му бил поккръстен,
: рекса Михаил бил покрустен от художник педерасдт . но с име Митодий!, който му нарисувал Страшния съд ,
: голем глад настанал и българите , като Йоан Кръстител зарязали веганството в житницата Загора и минали на скакалци и др под забележете тогавашни безмислици на " очевидците" поменящи Победата на Православието включител но и по българските владения на ойкуменеото, безпорно християнски от време оно на християнството и иконоборци в унисон с тенденцията на времто, които дори не знаят не само как е станало пък камо ли името на Епископ на Покръсрителя кое е било и предлагта своите бабини деветини, които за съжаления се предлагта от баничарницата за хисторито на т нар българи и " покръстването " им




Гласувай:
3



1. eva666 - ???!!....бряяххх...марко...побърка всите бабички )))
02.05.2020 17:01
Покрустването на бугарите татари"
т.н..бугари....?
цитирай
2. syrmaepon - Спорът е за това дали е правилно б...
03.05.2020 11:18
Спорът е за това дали е правилно божествената троица да се изобразява и да се извършва определен култ с въпросните изображения. Такъв спор съществува още в древността. В определени региони, като например Гърция и Рим в езическия период всички богове се изобразяват и то в човешки облик. Тоест сред населението съществува такава традиция и християнството известно време води борба с нея. Езичниците в северна Евразия изключително рядко изобразяват езическите си богове или поне не така мащабно както на юг. Що се отнася до българите и различните ереси - да богомилството може да причислим към традициите, които не създават култови практики свързани с почитането на идоли. Но в българското царство така или иначе попада и местно население и така или иначе тази традиция се запазва. Освен това този въпрос е свързан и с избора на ориентацията на българите към Рим или Константинопол, понеже така или иначе в това време двата центъра са в сблъсък и дилемата за иконите се използва за политически цели, също както и славянската азбука.

Некоторые свидетельства хронистов могут быть указывать на наличие противоречивого отношения к поклонению изображениям в первой половине VIII века. В целом для этого периода не известно ни о носимых изображениях, которые могли бы быть названы иконами, ни о клятвах на таких изображениях, ни о видениях верующих[15]. Единственным исключением являются выполненные на низком художественном уровне миниатюры из Евангелия Гундохина (754)[16].Под 767 годом Анналы королевства франков сообщают, что «началось исследование о святой Троице и об изображениях святых король Пипин собрал совет в поместье Жентильи[fr], [и] по поводу этого исследования провёл синод».Подробности об этом соборе и об упомянутом тут же «исследовании о Троице» не известны, исследователи связывают эти события с франко-византийскими отношениями того времени, сосредоточенными вокруг возможного заключения брачного союза между двумя дворами.
цитирай
3. syrmaepon - На Римском соборе 769 года[fr], в ...
03.05.2020 11:19
На Римском соборе 769 года[fr], в котором приняли участие 12 франкских епископов, вопрос об изображениях не был основным, однако по политическим соображениям папе Стефану III (768—772) было важно предотвратить сближение Византии и государства франков. В связи с этим необходимо было показать, что иконоборческая политика византийских императоров того времени является еретической[18]. По инициативе франков вопрос об изображениях был рассмотрен, и решением собора иконоборчество было осуждено, а Иконоборческий собор 754 года анафематствован[19].В 825 году Людовик Благочестивый собрал с разрешения папы в Париже собор епископов и богословов, на котором вновь были осуждены постановления Второго Никейского собора. Парижский собор осудил как иконоборцев, так и иконопоклонников. По мнению Собора совершать поклонение (лат. λατρεία) подобает одному Богу, и запретил поклонение иконам, разрешив их почитание (лат. veneratio); неверно иконы приравнивать ко святому Кресту; иконы присутствуют не для поклонения, a для воспоминания благочестивой любви (лат. pro amoris pii memoria), являются украшением, a для невежд — научением, при таком отношении к ним они не вредят вере[20]. На Парижском соборе, после тщательного рассмотрения, было решено, что изображения разрешаются, но они не важны для веры или богослужения. Было подтверждено прежнее решение, что изображения не следуют ни разрушать, ни поклоняться им[21].
На Константинопольском соборе 869—870 годов папские легаты подтвердили определения Второго Никейского собора. В западной церкви поклонение иконам не получило признания в качестве общеобязательного догмата, но теоретические обоснования иконопочитания в католическом богословии в целом соответствовали Второму Никейскому собору[22][23]. Разрушение изображений связано с еретическими течениями, в частности катарами и лоллардами[13].
цитирай
4. syrmaepon - В крайна сметка западната позиция е ...
03.05.2020 11:20
В крайна сметка западната позиция е била по-дипломатична и заема някакво средно положение и може би възможност за помиряване на двете различни тези.
цитирай
5. kirk - E, Маркарчо кажи му и името де...
07.05.2020 19:53
E, Маркарчо, кажи му и името де... или поне ника на този, който те окрили към тава есе - БОЦМАНА, тайзи светла личност, дето нема равен и са изписва bozman, чети - boozman, сиреч - пияндето...
Другарят, респ- другарката syrmaepon: Къде отиваш, може би...?!
Относно "художник педерасдт ... Митодий", следва да се добави и прякора му Куфара, което доказва, че и той като Сдлави и боко все някога е бил вързан за Сик и ВИс, ако не и с ВИК???!!!
цитирай
6. shtaparov - Има неща в статията, които ми хар...
10.05.2020 04:58
Има неща в статията,които ми харесаха,но Кирил и Методий не са гърци по простата причина,че през 9 век гърци няма ни на земята ни на небето,а само в Ада на практика.
цитирай
7. kirk - С омерзение ще ти опонирам Тъпанаров
10.05.2020 12:15
С омерзение ще ти опонирам, Тъпанаров - пука му на слона на хоботчето как некви папуаси като вас наричат този или друг народ, етнос, нация... Ние напр. нямаме дума арменец, нито Армения в нашия език. В нашата историография - 10 века преди вашата!!! - гърците винаги са били гърци! Циганите ви накараха да ги наричате роми, въпреки факта, че от Босфора на изток те се самонаричат ломи, сещаш ли се за един български град с това име?! Утре ще ви натегнат да ги наричате барони и вие пак ще се одупите, щот сте горда нация, наллли???!!!
цитирай
8. marknatan - художник педиерасдт ... Митодий
15.05.2020 05:45
kirk написа:
Относно "художник педерасдт ... Митодий", следва да се добави и прякора му Куфара, което доказва, че и той като Сдлави и боко все някога е бил вързан за Сик и ВИс, ако не и с ВИК???!!!


кирк,
Без проверка то казвам, че прякорът му не е Куфара, а брата Грим. Дължиш ми една бутилка грузински коняк. Ако искаш да станта две , обзаложи се.
цитирай
9. kirk - Жертва си на масовата пропаганда
18.05.2020 01:51
Жертва си май на масовата пропаганда, макар че понякога имаш проблясъци и не са те отместили съвсем от пътя ти, каскетите - грузински коняк по принцип няма, макар че може и да има, подобен на виетнамския, има грузински чай, докаран от шотландеца Мар, бащата на акад. Николай Мар, от Великобритания, където пък е гепен от Индия или Китай. Грузинският коняк е копи-пейст на арменския, който е закаран във Франция и оттам е станал по-известен и разпространен по света. Куфара си е Куфара, а брат Грим са двама като Кирил и Методи - друг филм! Брадистилов загуби на времето един бас с нашия поток и ни купи каса Плиска.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3850254
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031