Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2019 09:19 - Ежедневните ритуали ни правят хора
Автор: jokera Категория: Хоби   
Прочетен: 2989 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.01.2019 09:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Именно ежедневните ритуали ни правят хора, а първосигналното и инстинктите ни ни доближават до животинското. Не приемайте картите Таро като Евангелие а като удобно „магическо“ практическо ръководство изпълнено с полезни съвети. Със сигурност няма "правилни" или "погрешни" значения при тълкуването на картите Таро. Може да се каже, че има традиционни интерпретации, но най-сигурно е да се доверите на интуицията си, и да приемете чувствата които пораждат във вас тези символни картинки. Веднъж открили картите Таро, няма да е далече момента когато ще повярвате в най-смелите си мечти, ще започнете да осъзнавате и най-важното да постигате целите си.



image

Четворка Пентакли

В изправено положение:

Спестяване на пари, сигурност, консерватизъм, оскъдност, контрол на финанси.

При обърната карта:

Прекомерни разходи, алчност, самозащита

Четворка Пентакли Значение и описание:

Картата четворка Пентакли показва човек, седнал на стол някъде извън града. Ръцете му се увиват плътно около един пентакъл, сякаш се страхува, че може да го загуби, ако разхлаби хватката си. Той балансира с още един на главата си, което предполага, че той възпрепятства връзката му с духа. Има и още два затиснати здраво под краката му. Очевидно е, че той не иска никой да му взема пентаклите и това, че той е толкова привързан към парите си, че не може да се движи или да отиде някъде. Загърбил е всичко; приятелите, семейството и цялата общност зад него. Човекът е заседнал на едно място с една единствена фикс идея: богатство.

 

Значение при изправена карта:

Четворка Пентакли ви напомня да разгледате връзката си с парите. Натрупвате ли богатство и разумно инвестирате парите си, докато все още се наслаждавате на ежедневния си живот? Или отчаяно се придържате към всяка стотинка, страхувайки се да харчите парите си от страх, че нямате достатъчно или може да ги загубите завинаги?


В най-позитивното си състояние Четворка Пентакли предполагат, че сте създали богатство и изобилие, като поддържате постоянен фокус върху целите си и действате консервативно. Вие сте внимателни към дългосрочната си финансова сигурност, активно пестите пари и следите разходите си, за да можете да натрупате богатство и да живеете комфортен начин на живот не само сега, но и в бъдеще. Може да помислите за план за спестяване, за семейния бюджет и за сигурни инвестиции, за да можете да защитите това, което сте натрупали във времето и бавно и непрекъснато да увеличавате неговата стойност.

Обаче, Четворка Пентакли обикновено означава и неправилно фокусиране на мисленето свързано с пари и материални притежания. Вместо да харчите парите си и да се наслаждавате на комфортен начин на живот, вие избирате да трупате средства и се страхувате да не ги загубите или някой друг да ви ги отнеме. Вашият начин на боравене с парите може да е толкова консервативен или строг, че да премахва много от удоволствията на живота, включително пътувания, социални поводи, подаръци или забавни дейности - но на каква цена? Парите работят най-добре, когато могат да се движат и обменят, а не когато се прибрани и скрити. Дълбоко в себе си може да осъзнавате, че сте изоставили щастието и удовлетворението в живота си, защото не искате да харчите парите. Ако имате такива съмнения, намерете начин за здравословен баланс между разходите и спестяванията.

Четворка Пентакли също могат да подсказват, че придавате твърде голяма стойност на парите и материалните вещи. Нездравословно сте привързани към материалните неща, позволявайки им те да станат вашия основен движещ фактор в живота. Вие правите самооценката си въз основа на това, колко печелите, колата която шофирате, обзавеждането на вашият дом и къде ходите на почивка. Но това е "Параграф -22", защото с повишаването на жизнения стандарт, се повишава и необходимостта да се работи усилено, за да генерира доходи, за да се поддържа този начин на живот, оставяйки ви с прекалено малко време да се наслаждавате на богатството си.

image

 

По-важният урок на Четворка Пентакли е да почитаме и уважаваме парите и богатството, но да не сте толкова привързани, че да изгубите от поглед от най-важното за вас: семейство, приятелите, щастието и любовта.

Ако имате сериозни финансови проблеми в момента, Четворка Пентакли се появяват като мъдър съвет, за да управлявате парите и ресурсите си по-внимателно, така че да не се разпростирате извън вашия бюджет. Уверете се, че не харчите повече, отколкото печелите и че имате правилен бюджет и спестовен план, така че да можете да постигате финансовите си цели и да живеете сигурно.

Извън парите и богатството Четворка Пентакли се появяват, когато имате нужда от повече контрол в живота си. Не позволявате на други да се забъркват във вашите дела. И се чувствате притеснени, че някой друг заплашва това, което сте създали. На лично ниво може да имате закостеняло отношение и да се противопоставяте на промените. Може дори да се страхувате да анализирате натрупаните до в момента чувства. В крайна сметка, вече имате установен начин на живот, който е работил по някакъв начин за вас! Всяка промяна изглежда като заплаха за вашата сигурност и безопасност в живота. Нормално е всяко ново предложение за правене на нещата по различен начин да бъде посрещнато със съпротива. Мислите си, че това „да играеш безопасно” може да бъде правилния път, отколкото да се поемат рискове в този момент.

image

 

Значение при обърната карта:

Обърната Четворка Пентакли може да се появят в момент, когато преоценявате кое е важно за вас, особено когато става дума за пари и богатство. Може би досега, сте придавали твърде много стойност на материалните неща и сега сте стигнали до осъзнаването, че парите и „нещата“ няма да ви донесат наслада - само любовта ще ви направи щастливи. Като резултат от това, е дошъл момента да разхлабите хватката си върху необходимостта да се обграждате с "неща", в полза на търсенето на повече любов и щастие в живота си. Може да бъдете принудени да отхвърлите временно материалното и да изберете друг начин на живот. Парите вече не са приоритет номер едно и е дошло време да предефинирате връзката си с материалните вещи и парите.

Обърната Четворка Пентакли, могат да ви показват, че в стремежа си към парите сте си създали нездравословни навици. Може да харчите несъзнателно, с надеждата, че това ще ви донесе щастие, но всичко, което прави, е да ви донесе повече стрес и тревожност, тъй като банковият ви баланс намалява. Може дори да подсказва, че любовта ви към парите се е превърнала в алчност. Вие искате все-повече, повече, повече - но на каква цена? В стремежа си да печелите повече пари, може да работите по-дълго, но да пренебрегвате семейството и близките си. Или, ако имате собствен бизнес, може би в стремежа за повече продажби с цел да генерирате повече печалба, но го правите за сметка партньорите или клиентите си. Вижте цялостното уравнение на цената срещу ползата и преценете дали това ваше търсене на „повече“ наистина ви носи мечтаното щастие, което желаете.

И накрая, Четворка Пентакли могат да се появят и когато сте включили в режим на самозащита. Имате много силно желание за сигурност и стабилност и се стараете да правите всичко възможно, за да създадете стабилна среда за себе си. Дори когато вашият външен свят изглежда хаотичен и в постоянно състояние на промяна, можете да създадете повече сигурност за себе си, като контролирате вътрешната си среда. Нищо чудно да откриете, че подреждането и почистването на къщата или личното организирането на нещата да бъдат успокояващи и релаксиращи при тези обстоятелства.

image
                                          https://web.facebook.com/Таро-78-тайни/
                                               http://taro.viastars.com/index.html
                                                   http://www.taro78secrets.viastars.com/

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jokera
Категория: Туризъм
Прочетен: 3709475
Постинги: 347
Коментари: 1376
Гласове: 3078
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930