Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2019 08:12 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 714 Пак за демокрацията
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 560 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 22.02.2019 11:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 714 
Пак за демокрацията

 image

 

Формата на политическо управление на човешкото общество е съществен за начина, по който изживяваме живота си.
Той е основополагащ, кардинален, екзистенциален.

*
Характерна черта на демократичния политически модел е обричането на перманентно изоставане на човешките общества - оставяйки ги, понякога,  в подчинение на едноличното решение, на слаби или психично обременени овластени индивиди, или на решенията на представители на многопартийни политически системи, естествен сбор от непълноценни и рядко притежаващи положителните човешки качества, партийни членове.
*
Като че ли, с времето - най-накрая, посредствените и приспособимите успяха да измислят нова форма на обществено управление - демокрацията! Успяха и да я развият, в своя полза!
*
Независимо, привидно добрите си намерения - при своята реализация, парламентарната демокрация си остава коварен начин на управление, на мнозинството от малцинство, с дълбоко измамна политическа същност и форма, събрала заедно хора, които не притежават и миниатюрни управленски възможности, но, които се организират, за да присвоят властта, и да я употребят за свои лични или кастови интереси, под знамената на обединилите ги партии!
Стремят се да управляват, разчитайки, че демократичната власт е най-естествената съвременна форма на обществена безотговорност, на ненаказуемо присвояване на всичко възможно при липсата, както на действащи контролни и правозащитни обществени органи, и институции, така, и на градивна обществена енергия!
Необходимо е, чрез закони да се забранят всички, без изключение, политически партии, защото, в режим на демокрация партиите разделят и противопоставят човешките общества! Тези сдружения и формации, обикновено, нямат общочовешки, а кастови икономически цели, и са структурирани като производствени предприятия, които трупат богатство, единствено, за събралите се.

*
Демокрацията е политическата форма на управление на обединената посредственост!
Тя спира, ограничава, деформира и разрушава човешкия прогрес, и енергия, и заради нея, той е, все още, в това незаслужено общо състояние, въпреки технологичния си напредък.
Парламентарната демокрация е политическа нива с благодатна почва за развитие на корупцията, на мафията и олигархията! Тя храни и себе си, и партиите, овладели властта. Заради това – борбата е безапелационна, а средствата позволени.

*
Демокрацията е обикновено упражняване на власт, присвоено от мутанти, от хора без съзидателни качества и сигурно, не е най-добрия обществено-политически инструмент за управление, както ни убеждават адептите й, защитавайки нечистоплътните си политически амбиции, и интереси. Тя олицетворява аксиомата, че сборът от нищо, остава константна величина и непоправимо нищо, при която  -  „Единствено, посредствеността може да бъде, винаги на ниво!“ – споделя сънародникът и съвременник на Чърчил, Макс Биърбом  / 1872 -1956 /.
Демократичната форма, на управление на политическите партии, е пречка за прогреса на човечеството!

мп




Тагове:   демокрация,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1380267
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031